Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Korvaamaton monitoimikone: Tepi

Tepi seuraa KiPan treenejä silmä kovanaSeuran toiminnanjohtajan titteliä

nykyisin kantava Jarmo Timonen on henkilö, joka tulee ensimmäisenä paikalle ja lähtee paikalta viimeisenä pois. Paremmin "Tepinä" tunnettu Timonen nauttii suurta arvostusta niin superin joukkueen kuin koko seurankin sisällä. Tepi vierastaa varsinaista toiminnanjohtajan titteliä ja pitääkin itseään paremminkin seuratyöntekijänä. Sitä hän totisesti onkin, sillä mies tekee pitkää päivää seuran ja sen menestymisen eteen.

Uusia tehtäviä

- Kyllähän tässä tekemistä riittää. Viime vuoden viimeisenä päivänä perheeseemme syntyi poikalapsi, joka piti itseänikin aikansa tiukasti hereillä. Isyysloman myötä pääsin kuitenkin "hommaan sisälle" ja olen perheenlisäyksen myötä hyvin onnellinen. 

- Roolini seurassa muuttui ja kasvoi, mutta halusin ehdottomasti olla edelleen superin joukkueen mukana. Joukkueen mukana kulkeminen ja eläminen on itsessään palkitsevaa hommaa, vaatimaton Timonen miettii.

Timonen on kulkenut jo pitkän tien seuran väreissä. Timonen aloitti pelaamisen C-poikaikäisenä ja lopetti varsinaiset pelihommat A-junnuiässä. Superin joukkueen toimintaan Tepi tuli mukaan vuonna 1999, jolloin hän antoi apua pelaajien hieromisessa ja toimi pelien aikana tunnelman luojana ja yleisön villitsijänä. Seuraavana vuonna Tepi toimikin jo joukkueen vakituisena hierojana sekä huoltajana.

30.6.2006 KiPa AllStars - Viinamäkeläiset 2 - 5 (2 - 5, k2 - 3)Timonen toimi vuoteen 2004 asti suomisarjajoukkueen pelinjohtajana. Omakaan räpylä ei ole lentänyt vielä lopullisesti nurkkaan, sillä ajoittain itsekin superin mukana treenaileva Timonen pelasi vielä viime kaudella lukkarina viidessä Suomensarjana matsissa. Omien sanojensa mukaan hänen tehtävänään oli tuoda rentoutta ja huumoria nuorempien poikien peliin.

Kuvassa Tepi mailanvarressa 30.6.2006 pelatussa KiPa Allstarsin ja puulaakimestareiden Viinamäkeläisten välisessä ystävyysottelussa, jonka Allstars jostain syystä hävisi 2 - 5 (2 - 5, k2 - 3)

Sittemmin Timonen on luopunut junioreiden pelinjohtotehtävistä sekä pelaajien vakituisesta hieromisesta. Siihen aika ei enää yksinkertaisesti riitä. Toiminnanjohtajan tehtäviin lukeutuu muun muassa kaikki seuran yleiset kokoukset, yhteistyösopimusten tekeminen sekä kontaktien luominen ja ylläpitäminen. Toiminnan pääpaino on tällä hetkellä ensisijaisesti seuran markkinoinnissa ja uusien ideoiden kehittämisessä.

Valmisteluja ennen
yksittäistä ottelua

Yksittäinen pelireissu, ja varsinkin vieraspelireissu tietää hommia myös Jarmo Timoselle. Tepin mukaan yleinen vaatimustaso on noussut vuosien saatossa ja moni asia pitää ottaa huomioon.

- Kolme päivää ennen reissuun lähtöä varataan kyydit ja ruoat. Sitten pakataan kaikki huoltovarusteet, peliasut, vissyt ja limpparit mukaan kyytiin. Matkan aikana annan pientä hierontaa niille, jotka sitä kulloinkin tarvitsevat. Meillä on vieraspelireissuillakin nykyään mukana omat kahvinkeittimet ja musiikkivehkeet. Ne helpottavat koko joukkuetta otteluun valmistautumisessa. Seuraavana aamuna peliasut laitetaan sitten pesuun ja valmiiksi taas kohti seuraavaa peliä. Meininki on sillä laajentunut vuosi vuodelta.

- Muu vapaa-aika kuluu sitten ehdottomasti perheen parissa. Vaihtelen vaippaa ja autan emäntää kotihommissa. Se on vain mukavaa ja asiat ovat tällä hetkellä muutenkin kaikin puolin hyvin. En voi tosiaankaan valittaa.

"Meitä hulluja on oltava,
  jotta homma toimii"

Tepi Timosen mukaan yhdessä tekeminen ja voittaminen ovat se tekijä, jotka tekevät työstä mielekästä ja antoisaa. Motivaatiota hän saa jo pelkästään siitä, kun yleisö saapuu Rantakentälle ennen ottelun alkua.

Tepi syksyn 2005 KiPa - Nurmo finaalissa- Kyllä tässä hommassa ollaan kaikkiaan tunteella mukana. Kaikki se "riehuminen" ja myllyttäminen pelin aikana tulee ihan itsestään, se ei ole millään tavoin suunniteltua. Pelin aikainen tunnelma on minulle kaikki kaikessa ja uskon, että monet muutkin paikalla olevat ovat samaa mieltä. Yhdessä tekeminen ja voittaminen antaa minulle itsellenikin suurta nautintoa. On huikea kokea se tunnelma ja melu loppupeleissä. Silloin lyödään peruukit päähän ja ajellaan vaikka mopolla jotta porukka syttyy, Tepi naurahtaa.
Kuvassa Tepi syksyn 2005 KiPa - Nurmo -finaalissa

- Onneksi seuratoiminnassa on mukana sellaisia "hulluja", jotka mahdollistavat omalla panoksellaan pesäpallon pelaamisen tällä tasolla Kiteellä. Kiteellä olisi aika hiljaista kesäisin ilman pesäpalloa.

Huikeita muistoja
ja kokemuksia

Tepi Timoselta on paikallaan kysyä, millaisia yksittäisiä muistoja hänellä herää mielessään, kun hän muistelee taivaltaan superin joukkueen mukana? Onhan hän kokenut, elänyt ja todistanut tapahtumat aitiopaikalta.

- Ensimmäisenä mieleen tulee tietysti ne voitetut ottelut, tunnelmat ja riemu voiton jälkeen. Ensimmäinen mestaruus on aina se ensimmäinen mestaruus. Muistan kun toinen ottelu pelattiin silloin Hyvinkäällä ja Kiteeltä lähti vieraspeliin ainakin kolme bussilastillista kannustamaan joukkuetta. Mekkala siellä kakkospuolella oli aikamoinen ja se siivitti osaltaan joukkueen silloin voittoon. Silloin Kiteellä elettiin ehkä sitä suurinta pesisbuumia koskaan.

Tepi mestaruusjuhlissa syksyllä 2005- Tahkoon liittyy toinen elävä muisto. Vuonna 2005 pelattiin välierissä heitä vastaan ja homma näytti ratkenneen jo neljännessä pelissä Hyvinkäällä. Ensimmäinen jakso päättyi tasan ja johdimme toista viimeisessä vuorossa jo ratkaisevan tuntuisesti. Taululla oli kaksi paloa ja Tahkolla oli mies ykkösellä. Sieltä he kuitenkin kimmersivät vielä jotenkin tasoihin ja sitä kautta tarvittiin vielä 5. ottelu. Pelin jälkeen oli bussissa aika hiljaista, pettymyksen tunne oli valtava.

- Ratkaisupeli Kiteellä oli käsittämättömän tiukka ja tasainen. Oli hirveää seurata peliä vierestä, homma meni niin tiukaksi. Ottelu ratkesi vasta kolmannessa kotiutuskisassa kun ilta alkoi jo hämärtymään. Ratkaisun jälkeen tuli jotenkin tyhjä olo kun kaikki paineet purkautuivat. Silloin tiesimme että voitamme Nurmon finaaleissa, heillä ei tulisi olemaan mitään mahdollisuuksia. Kuvassa Tepi KiPa-90 Kultamitalijuhlissa Rantakentällä la 16.9.2005.

- Matkaan on mahtunut toki ikävimpiäkin kokemuksia ja suuria pettymyksiä, kuten jääminen karsintasarjaan vuonna 2003. Olisimme tarvinneet viimeisestä runkosarjan pelistä Oulusta yhden pisteen. Oulu voitti eka jakson ja toinen päättyi tasan. Pirrellä oli vielä hyvä mahdollisuus lyödä voitto juoksu toisella jaksolla, mutta etenijä paloi ehkä puolen metrin verran kotipesään. Mutta niitäkin kokemuksia tarvitaan, ne kasvattavat aina omalla tavallaan.

Menestymisen mahdollisuudet
ovat olemassa

Uusi kausi on taas aluillaan ja Kiteen joukkue on vahvistunut. Joukkueeseen on saatu lisää juoksuvoimaa ja nopeutta. Miltä joukkueen iskukyky vaikuttaa Tepi Timosen mielestä?

- Kyllä joukkueella on täydet mahdollisuudet menestyä kuinka hyvin tahansa. Ennakkoon ajateltuna sarjasta on tulossa todella tasainen ja ensiarvoisen tärkeäksi nousee se, pysyvätkö pelaajat ehjinä läpi kauden. Henki joukkueessa on todella hyvä, siitä vastaavat suuret persoonallisuudet. On ollut hauska huomata kuinka nuoremmat pelaajat haastavat kokeneempia pelimiehiä niin verbaalisesti kuin fyysisestikin. Se on tuonut lisää virtaa koko porukkaan, Tepi iloitsee. 


Tepi SM-halliessa Joensuun Areenassa
Tepi SM-halliloppururnauksessa Joensuun Areenassa

Teksti T.M., kuvat T.M ja NH


Takaisin