Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Valmennusjohto tyytyväinen testiviikonlopun antiin

Asko Mäki tarkkana

KiPan miesten testitulokset lupaavia

KiPan Superin joukkue kokoontui viime perjantaina Tanhuvaaran Urheiluopistolle, jossa joukkue vei läpi nopeus-, nopeuskestävyys- ja loikkatestit. Lauantaina joukkue jatkoi vielä Kiteellä Vespelissä puntti- ja kuntopallotestien merkeissä.

Miehistöä testattiin harjoituskauden aikana kaikkiaan kolmeen eri otteeseen. Ensimmäiset testit vedettiin läpi marraskuussa ja toiset puolestaan helmikuussa.

Tulosten  vertailua
Testitulosten vertailussa Vesku, Ville ja Jarkki

Päivän nopein: TImo HynninenVesa Varonen oli kokonaisuutena tyytyväinen testituloksiin. Joukkueen nopeus- ja nopeuskestävyysarvot ovat menneet jatkuvasti eteenpäin ja varsinkin joukkueen nuorisokaartin tuloskehitys lämmittää pelinjohtajan mieltä. Kehitys kertoo ensisijaisesti siitä, että pelaajat ovat tehneet töitä ja harjoittelu on tuottanut myös oikeanlaista tulosta.

Pääpaino nopeudessa
- ja nopeuskestävyydessä

- Näiden testien pääpaino - ja arvo on nimenomaan juoksunopeudessa - ja nopeuskestävyydessä. Pesäpallo ei ole voimalaji ja voimaharjoittelu on yleensäkin enemmän lihaskuntoa ylläpitävää harjoittelua. Joukkueen nopeusarvot ovat nousseet tasaisesti ja siihen pitää olla ehdottomasti tyytyväinen.

- Eniten minua lämmittää se, että joukkueen nuorisokaarti on mennyt kovasti eteenpäin. Nelikosta Jussi Hurskainen, Ville Hämäläinen, Timo Hynninen ja Sami Mielonen kaikki juoksivat 30 metriä aikaan 3,80 sekuntia tai sen alle. Myös vielä aavistuksen puolikuntoinen Juha-Matti Sirviö kellotti ajan 3,78.

Parru Paakkisen vauhdikas tyylinäyte- Haluan ehdottomasti nostaa esiin lyöjäjokeri Pasi Paakkisen suoritukset testiviikonlopun aikana. Parrun fysiikka on kehittynyt suorastaan valtavasti. Lauantaina hän juoksi parhaimmillaan ajan 4,10 ja nopeuskestävyystestin yhdeksännen ja viimeisen vedon hän tuli aikaan 4,21. Se kertoo siitä, että mies on tehnyt kovasti hommia fysiikkansa eteen. Padalla on edellytyksiä vaikka mihin. Koko porukka on iloinen hänen puolestaan, Vesku iloitsee.

- Toinen ilon ja "ihmetyksen" aihe on Jarno Kaksonen, joka teki jälleen hyvät tulokset kaikissa testeissä. Jarkin tulokset eivät ole juurikaan heikentyneet, vaikka mies on ollut sivussa pelikentiltä jo pari vuotta. Jarkin voimantuottokyky ja nopeus ovat edelleen kovalla tasolla ja se vaatii varmasti paljon myös luontaista lahjakkuutta.

Nopeutta
löytyy

Veskun merkintöjäKovinta vauhtia Tanhuvaarassa piti Timo Hynninen, joka kirmasi 30 metriä aikaan 3,74. Ville Hämäläinen kellotti ajan 3,75 ja Sami Mielonen puolestaan 3,76. Sirviön  ja Jussi Hurskaisen jälkeen nopeimmat ajat merkattiin Pasi Kokkoselle (3,85) ja Jarno Kaksoselle (3,89).

 Koko joukkueen keskiarvoksi mitattiin 3,92. Jos tästä otetaan pois lyömiseen keskittyvien jokerien ajat, keskiarvoksi jää 3,86. Nopeutta tästä joukkueesta siis löytyy.

Veskun mukaan harjoittelussa on panostettu kovasti juuri nopeuskestävyyteen, ja tulokset ovat nähtävissä jo tässä vaiheessa kautta. Tavoitteena ja tarkoituksena on luonnollisesti se, että jokainen pelaaja on kauden alkaessa mahdollisimman lähellä omaa maksimitulostaan.

Pirre veti 159 vastaa 10 kg:n lisäpainolla- Pitää muistaa, etteivät tulokset voi jatkuvasti parantua. Pienikin nipistys juoksuajasta vaatii valtavasti työtä ja siihen vaikuttaa useampi asia sekä yksittäisen päivän kunto. Sama pätee myös nopeuskestävyyden kohdalla.

- Hyvä esimerkki valtavasta työstä on Rahusen Simo, joka ei ole ominaisuuksiltaan luontainen sprintteri.
Simo on vasta 17-vuotias ja juoksi kuitenkin ajan 3,92. Sellainen aika ei tule ilmaiseksi, Vesku tiivistää.

Mainittakoon vielä,
että Pasi Pirinen teki sunnuntain testeissä yhteensä kunnioitettavat 159 vatsaa kymmenen kilon limppu selässään.
  

Se on täytetty!

Teksti & kuvat: T.M.


Takaisin