Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

SM-Hallifinaaliottelu toi Kipalle kultaa. KiPa - KPL 1-0 (4-4, 0-0, k2-1)

Halli-SM 2008 sivut

Kuusi kuvaa ottelusta (superpesis.fotoride.com)

Tiukan ja tasaisen finaalin
kommentit

- Hemmetin tiukka ja kova vääntö. KPL oli niin kova kuin oli odotettukin, totesi KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen kultamitali kaulassaan sanomalehti Karjalaiselle.
- Avausjaksolla me hallittiin peliä mutta Sami Joukaisen mahtisiivu 4-2 tilanteesta tasoitti pelin.
- Lopputulos on makea ja mestaruus on aina mestaruus. Joukkueessa on nuoria kavereita ja puolet joukkueesta on uusiutunut. Tämä on ollut tietynlainen arvoitus mutta hyvin joukkue on lähtenyt toimimaan. Tämä antaa uskoa ja virtaa tuleviin harjoituksiin, totesi Vesku.

Koko turnauksen osalta pelinjohtaja nosti muutamia miehiä esiin:
- Pasi Pirinen oli mailassa kova ja Tuomas Tallbacka paransi loppua kohti. Antti Kontinen teki näkymätöntä työtä kakkoskärjen vaihtajana.
- Ulkopelissä Simo Rahusen suoritukset vaihtotilanteiden välimiehenä olivat loistavia ja hän oli yksi mestaruuden avain pelaajista. Lisäksi Toni Laakson lukkaripeli oli hyvää, kehui Vesku miehiään.

KiPan kolmas hallimestaruus täydentä hallimitalien kokonaissaldoksi kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssisen mitalin. Aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2005 ja 1997.

KiPan puheejohtaja Janne Taskinen vähän toppuutteli ennustamista kesäkauden osalta.
- Tämä antaa uskoa tekemiseen mutta ei tästä pidä vetää liikaa johtopäätöksiä. Kesälle ei kullasta tule yhtään pistettä.

Esimerkiksi viime kauden mestarijoukkue Hyvinkään Tahko jättäytyi koko turnauksesta vedoten loukkaantumisiin mutta kyllä koko turnauksen kokonaishyötykin oli Hyvinkäällä arvioitu kustannuksiin nähden vähäiseksi.

KiPan lukkari Toni Laakso ei jäänyt yhtään kuuluisamman kaimansa Toni Kohosen varjoon.
- Tosi tiukka peli ja kumpikin olisi ansainnut voiton. Voittojuoksussa kotareissa oli ulkopelaajan (Saku Kapasen) avustusta ja lyönti oli vähän epäonnistunut. Vaikka tuuriakin aina tarvitaan, vähätteli Laakso omaa osuuttaan.

Avausjakso
jokereiden näytöstä

KiPan lyöjäjokereista Tuomas Tallbacka löi kaksi ensimmäsitä juoksua ja Pasi Paakkinen kaksi seuraavaa. Vastaavasti KPL:n kaikista juoksuista vastasi Rantakentältäkin tuttu jokeri Sami Joukainen, joka onnistui saamaan etenijän kotiin neljä kertaa. KiPa oli jo viemässä avausjakson kahden palon tilanteessa juoksuin 4 - 2 kun Joukaisen vastustamaton veto kakkospuolelle tuotti hallissakin kaksi juoksua ja jakso meni tasan 4 - 4.

KiPan tiukka ulkoepli pystyi eliminoimaan hyvin KPL:n kärjen, sillä Jani Toikka ei saanut ko ottelussa kärkilyöntisaldokseen muuta kuin 0/6.  

Avausjakson kärkilyönnit selkeästi KiPalle 27 - 17 mutta kolmostilanteet KPL:lle 9 - 11.

Toinen jakso
tiukkaa ulkopeliä ja 0 - 0

Toisella jaksolla kolmostilanteet jäivät vain muutamaan molemmilla joukkueilla, silä molempien ulkopeli oli rautaa. KiPan joukkueeta nousi näkyville lukkari Laakson lisäksi nuori kolmospolttaja Simo Rahunen, joka luki erinomaisesti vastustajan peliä kokeneen Pasi Pirisen aisaparina. KiPalla oli viimeisen tasoittavalla hyvä mahdollisuus viedä otteluvoitto suoraan, mutta sekä Pasi Pirisen että Tuomas Tallbackan kotiutusyritykset eivät tuottaneet tarvittavaa yhtä juoksua.

Toisen jakson kärkillyönnit 12 - 11 ja kolmostilanteet 3 - 4.

Kotiutuskisassa
Pirinen ja Laakso ratkaisijoina

Hallissa mentiin tasajaksojen jälkeen suoraan kotiutuskilpailuun. Pasi Pirisen läpilyönti vastustajan räpylää hipoen toi yhden ja Toni Laakson epäonnistunutkin hermopallo toisen juoksun. Tuojina olivat tuojina Pasi Kokkonen ja Antti Kontinen.

KPL testasi kopparieta mutta Pasi Kokkosen kaksi koppia estivät nämä haaveet. Muista tappoheitoista huolehtivat kokeneet Pirinen ja etukentälle palanneen, jo toisen kerran uransa lopettaneen Jarno Kaksonen. Kouvolan ainoan juoksun löi ex-kipalainen Petri Pennanen ja toi Marko Nygård.

Koko ottelun kärkillyönnit KiPalle 39  -28 mutta kolmostilanteet KPL:lle  12 - 15.

Tilastot ottelusta

KPL-KiPa SM-hallifinaali 2008


Takaisin