Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Paluu mestaruuskantaan. KiPa hiljensi epäilijät. Katso myös kuvat.

Halli-SM 2008 sivutKiteen Pallon superin joukkue piti lupauksensa,

ja esitti viikonloppuna Joensuussa pelatussa pesiksen SM-halliturnauksessa ennakkoluulotonta ja rohkeaa peliä. Ennakkoluulottomuus, terävä asenne ja joukkueen tasaisuus takasivat KiPalle seurahistorian kolmannen hallimestaruuden. Turnaus huipentui sunnuntain finaaliin, jossa Kitee ja "puoliksi kiteeläinen" Kouvola kävivät äärimmäisen tasaväkisen kamppailun Suomen mestaruudesta.

SM-hallimestarit 2008 Kiteen Pallo-90
SM-hallimestarit 2008 Kiteen Pallo-90

Korkeatasoinen avausjakso

Finaalin ensimmäinen jakso oli pelillisesti korkeatasoinen. KiPan kakkoskärki rakenteli heti ensimmäisessä sisävuorossa Tuomas Tallbackalle ajolähdön. Kotiuttajajokeri vastasi huutoon ja löi Simo Rahusen tyylikkäästi kotiin ja KiPan 1 - 0 johtoon.

Kouvolan Sami Joukainen iski samassa vuorossa voimalla kakkossaumaan, jonka myötä Saku Kapanen pääsi tuomaan välittömän tasoituksen 1 - 1:een.

KiPan toinen sisävuoro oli nautinnollista katsottavaa. Hurmos tuotti kaikkiaan kolme juoksua, joista ensimmäisestä vastasi jälleen Tuomas Tallbacka. Tuomaksen jälkeen tuhojaan teki Pasi Paakkinen, joka onnistui kahdesti samassa lyöntivuorossa. Ensin "Parru" kotiutti Pasi Pirisen, ja heti perään oli Toni Laakson vuoro juosta ehjänä kotiin.

Finaalin ensimmäinen jakso kulminoitui asetelmaan KiPa vastaan Sami Joukainen. Kitee johti toisen vuoroparin jälkeen jo 4-1, mutta Kouvola tuli Joukaisen johdolla vielä väkisin tasoihin. Kolmannessa vuoro massiivinen jokeri kotiutti Sami Karjalan ja viimeisessä vuorossa mies runttasi vielä kahdella palolla kaksi juoksua vastustamattomalla pommilla kakkospesän päältä.

Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta takkaa pelaamista, ja jakson suurimmat hienoudet nähtiinkin ulkopelin puolella. Kiteeläisistä ulkona kunnostautuivat tutut nimet Pasi Pirinen, Sami Partanen ja Juha-Matti Sirviö.

Kaksikon lisäksi myös lukkari Toni Laakso onnistui syöttötuomari Hannu Vartiaisen kyseenalaisesta linjasta huolimatta tehtävässään hyvin. Simo Rahunen hoiti vastuullista välimiehen tonttia virheettömästi, ja poimi monta vaikeaa ja pelin kannalta kriittistä palloa eleettömän rauhallisesti hanskaansa.

Kode ei voinut estää Pirren iskujaPirre haastoi KodenKaksi onnistumista
riitti kotiutuskisassa

Hallipesiksen mestaruus ratkaistaan suoraan kotiutuskisassa ilman supervuoroa. KiPa aloitti kotiutuskisan mailanvarresta. Pasi Pirinen onnistui heti ensimmäisessä parissa kotiuttamaan tuulennopean Pasi Kokkosen. Toisena lyönyt Tuomas Tallbacka oli äärimmäisen lähellä onnistumista, mutta kotiin juossut Jarno Kaksonen paloi niukin naukin aivan kalkkiviivoille.

Neljännessä parissa mailan varteen asteli Toni Laakso, joka suuntasi lyöntinsä kolmospuolelle. Linjassa pelannut Saku Kapanen ei saanut lyöntiä haltuunsa ja Marko Kontinen toi ratkaisevaksi muodostuneen toisen juoksun.

Kouvola aloitti oman vastauksensa triolla Olli Lehtola - Sami Joukainen - Toni Kohonen, joista kukaan ei onnistunut ohittamaan kiteeläisiä. Kouvolalaisista onnistui ainoastaan Petri Pennanen. Antti Järvisen viimeinen yritys kilpistyi pienen pompottelun jälkeen Jarno Kaksoseen, jonka jälkeen KiPa pääsi riemuitsemaan ansaittua mestaruuttaan.

Uskoa tulevaan

Vaikka hallipelien merkitystä yleisesti vähätelläänkin, oli koko joukkue vilpittömän iloinen hienosta saavutuksestaan. Kitee ei lähtenyt turnaukseen missään nimessä ennakkosuosikkina, eikä sen odotettu etenevän loppuotteluun kivikovasta alkulohkostaan. Mestaruus on aina mestaruus ja se antaa paljon uskoa ja itseluottamusta omaan tekemiseen. Enteellistä tai ei, mutta viimeksi kun KiPa voitti hallimestaruuden kolme vuotta sitten, juhlittiin samana syksynä myös "oikeaa" mestaruutta.

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen ja Pasi Pirinen- Pelasimme jokaisessa ottelussa todella hyvää ulkopeliä, josta kiitos kuuluu jokaiselle pelaajalle. Tämä mestaruus ratkaistiin pitkälti onnistuneella ulkopelillä. Meillä ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä koko joukkueessa. Pelasimme kolme kovaa peliä, joista Pattijokea vastaan olimme pakkovoiton edessä. Jouduimme taistelemaan ja venymään loppuun asti. Se antaa varmasti paljon uskoa siihen, että olemme tehneet talven aikana oikeita asioita. Tästä on hyvä jatkaa, mietti KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen (oik.) finaalin jälkeen.

Turnauksen avausottelussa KiPa kohtasi Hyvinkään Tahkon korvanneen Sotkamon Jymyn. Ottelu ratkesi käytännössä toisen jakson yhteen epäselvään lyöntiin. Avausjakso päättyi juoksuttomaan tasapeliin. Sotkamo vei toisen jakson juoksuin 2-3, kun Roope Korhosen roikkupallo painui takaa läpi kattorakenteita hipoen. Kitee nousi vielä viimeisessä sisävuorossa juoksun päähän Pasi Pirisen ja Toni Laakson lyönneillä.

Vesku oivalsi ja
Pirinen ratkaisi

Lauantain toisessa matsissa KiPa kohtasi Pattijoen, joka lähti lopputurnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina. Päästäkseen finaaliin Kiteen piti voittaa ottelu puhtaasti 2-0. KiPa menikin heti avausvuorossa 2-0 johtoon ja pystyi voittamaan jakson lopulta juoksuin 3-2. Toinen jakso päättyi lukemin 1-0. Jakson ainoasta juoksusta vastasi mailan varressa alati vaarallinen Pasi Pirinen. Vesku laittoi ensimmäisessä vuorossa yllätysmerkin takatilanteessa oivaltavasti päälle ja Pirinen taiteili sopivanmittaisen näpyn kakkosrajaan. Voittojuoksun toi Pasi Kokkonen.

Pasi Pirinen ja Pattijoen lukkari Topi Kosonen
Pasi Pirinen ja Pattijoen lukkari Topi Kosonen
 

- Pattijoki-peli oli meidän parasta pelimme koko turnauksessa. Olen todella tyytyväinen tapaan, jolla pelasimme heitä vastaan. Emme tehneet virheitä, ja pystyimme vääntämään kovassa paikassa väkisin tarvittavat juoksut. Se oli hieno esitys koko joukkueelta, Vesku tiivistää.

Koko turnauksen tehokkain pelaaja oli Sotkamon Roope Korhonen, joka ahnehti kolmessa pelissä tehot 1+12/3. Kiteeläisten tehokkain oli konkari Pirinen, joka löi kolme ja toi yhden juoksun. Pasi "Purro" Kokkonen toi puolestaan kolme juoksua.

Jos turnauksen tärkein pelaaja olisi valittu, olisi valinnan pitänyt kohdistua Pasi Piriseen. "Pirre" oli ulkokentällä käytännössä ohittamaton ja sisällä mies oli jatkuva pelote vastustajan ulkokentälle.  

teksti&kuvat: T. M. Koti-Karjala


Takaisin