Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Pesiksen hallimestaruus ratkaistaan viikonloppuna Joensuussa

Jussi Hurskainen ja Sami Eko Partanen"Lähdemme voittamaan jokaista peliä"

Joensuun Areenassa pelataan tulevana viikonloppuna superpesiksen SM-hallilopputurnaus. Kitee mittaa tämänhetkisen tasonsa todella kovassa seurassa, kun samassa lohkossa vastaan asettuvat Pattijoki ja Sotkamo. Toisessa lohkossa paremmuuttaan selvittelevät kotijoukkue Joensuu, Koskenkorva ja kovia pelaajahankintoja tehnyt Kouvola.

Kiteeläisten peliä johtava Vesa Varonen kertoo, että joukkue lähtee Joensuuhun hyvällä ja ennakkoluulottomalla asenteella. Vastus on kova, mutta jokaista peliä lähdetään voittamaan.

- Lähdemme pelaamaan peli kerrallaan mahdollisimman hyvää peliä. Jokaista ottelua lähdetään aina voittamaan, oli vastassa kuka tahansa. Hallipelit ovat luonteeltaan valmistautumista kohti kesää, eivätkä ne välttämättä kerro mitenkään täydellisen tyhjentävästi joukkueiden tasosta tai voimasuhteista. Hallimestaruus ei takaa mestaruutta syksyllä.

- Meille alkulohkon pelit Sotkamoa ja Pattijokea kertovat kuitenkin paljon siitä, millä tasolla ulkopelimme on tällä hetkellä. Tämän talven aikaisemmissa hallipeleissä se on toiminut todella hyvin, mutta nyt vastaan asettuu miltei kovimmat mahdolliset joukkueet. Kumpikin porukka on todella kovalyöntinen, Vesku miettii.

Pasi Kokkonen pomppii treeneissäTahkoa halliturnaus
ei kiinnosta

Sotkamo pääsi lopputurnaukseen mukaan niin sanotun takaportin kautta. Puolustava Suomen mestari Hyvinkään Tahko luopui omasta paikastaan ja antoi samalla ymmärtää, ettei joukkuetta kiinnosta turnaus käytännössä ollenkaan. Tahkon www-sivujen mukaan "Muutamalla pelaajalla on vaivoja, jotka tekisivät pelaamisesta liian riskialtista". Kapteeni Valtteri Ketosen mukaan Joensuuhun lähteminen ei innostanut juuri ketään. Sen voi selkeästi lukea JoMa:n halli-SM-nettisivuilta.

- Tahko ei ole ollut koskaan kovinkaan innostunut talven hallipeleistä, mutta se on loppujen lopuksi heidän asiansa. Silti heidän asenteensa ja suhtautumisena on kummallista ja jokseenkin epäkunnioittavaa muita joukkueita kohtaan. Jotenkin tuntuu, että taustalla voivat olla myös puhtaasti taloudelliset tekijät. Reissu Joensuuhun kävisi ilmeisesti liian kalliiksi,
Vesku jatkaa.

Sotkamo on Sotkamo

Vesku kertoo, ettei joukkue ole vielä tässä vaiheessa kiinnittänyt juurikaan huomiota tuleviin vastustajiinsa tai ylipäänsä muihin joukkueisiin. Kaikki huomio ja energia on suunnattu omaan tekemiseen. Selvää kuitenkin on, että vastaan asettuu nimivahvoja, kovia ja rutinoituja joukkueita.

- Sotkamo on Sotkamo. Vaihtuvuudesta huolimatta Sotkamo on aina äärimmäisen kova ja vaikea vastustaja. Mikko Kuosmanen siirtyi pelinjohtajaksi ja joukkue elää muutenkin jonkinlaisessa murrosvaiheessa. Matti Salminen on "siirretty" jostain syystä takakentälle koppariksi ja kiteeläisille tuttu Immo Rautiainen pelaa näillä näkymin kakkosvahtina.

- Pattijoen nimilista on todella kova. Joukkue vahvistui entisestään, kun tämän hetken paras pesäpalloilija Sami Haapakoski liittyi joukkueen vahvuuteen. Joukkue on kova sekä sisällä että ulkona.

- Painotankin ensimmäisen turnauspelin tärkeyttä. Kohtaamme lauantaina aamupäivällä Sotkamon ja illalla sitten Pattijoen. Ensimmäisen pelin voittaminen antaa hyvät lähtökohdat seuraavaan otteluun. Se antaa myös mahdollisuuden taistella lohkovoitosta ja sitä kautta myös finaalipaikasta. Systeemi on siinä mielessä raaka, että finaalipaikat ratkotaan ilman välieriä, Vesku päättää.

Lyöjäjokeri Tuomas Tallbacka iskee treeenissä
Lyöjäjokeri Tuomas Tallbacka iskee treeenissä

TM, Koti-Karjala


Takaisin