Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kiteen Pallo ja lyöjäjokeri Tuomas Tallbacka tekivät vuoden sopimuksen!

Kiteen Pallo on tehnyt vuoden sopimuksen lyöjäjokeri Tuomas Tallbackan 26v. kanssa. Alajärven Ankkureiden kasvatti pelasi kauden 2007 Jyväskylän Kirissä.

Kiteen Pallo sai keskiviikkona kovan luokan vahvistuksen, kun Tuomas Tallbacka liittyi joukkueeseen. Tallbackan harteet kantavat eni kesänä ison osan joukkueen kotiutusvastuusta. Viime kesän läpimurtokauden jatkeeksi mies haluaa kehittyä pesäpalloilijana ja keskittyä täysillä urheilemiseen.

Kiteen Pallon ja Tuomas Tallbackan pitkät neuvottelut päättyivät keskiviikkona 12.12. miehen vierailuun Kiteellä ja Nightwishin konserttiin Joensuussa. Harjoituskausi on alkanut jo pari kuukautta sitten, mutta Tallbacka halusi selvittää työasiat ennen joukkueen valitsemista. "eivät ne ihan selvillä ole vieläkään. Itse tein sitten päätöksen, että nyt on keskityttävätäysillä pesäpalloon. Olin jo asettanut tavoitteekseni, että ensi vuosi on se, milloin pitää kehittyä ja mennä eteenpäin, Äänekosken paperitehtaalla työskentelevä" Tallbacka kertoo.

Tuomas oli kiistatta viime kesän suurimpia komeettoja. Jyväskylän Kiri tippui hyvän alkukesän jälkeen ykköspesikseen, sarjatasolle, jossa Tallbacka on tahkonnut usean vuoden ajan. Kiteeltä hän odottaa vastuuta sekä nopeiden jalkojen johdosta monipuolisuutta kotiutuksiin. "Kiteellä on nopea joukkue ja se antaa myös kotiutuksiin enemmän valinnan varaa. Itse olen aina pelannut joukkueessa, jossa etenijät eivät ole kovin nopeita, siksi läpilyöntejä ja kovia on pitänyt yrittää enemmän" Tallbacka pohti tulevan kesän roolia.

Tuomas Tallbacka odottaa tulevaa kesää ja uuteen joukkueeseen ja kenttään tutumista innolla. Kenttä on miehen mukaan hyvä, sopivan avara mahdollisille läpilyönneille. Rantakentällä onkin Tuomakselta mukavia muistoja. " Ensimmäisen kunnarini löin nimenomaan Kiteellä. Vuosi oli 2000 ja joukkueena Alajärven Ankkurit " . Se taisi olla juuri se peli, kun olin sivussa, alkoi Vesa Varonen turvata selustaansa, kun kuuli, että pallo oli lipsahtanut nimenomaan hänen "omalta tontilta".

Vastustajana Tallbacka on kiteeläisille tuttu Alajärven ja Jyväskylän joukkueista. Superpesistä hän on pelannut kausina 200,2001 ja 2007. Muuten tuttuja joukkueessa ei pohjanmaalaislähtöisellä pelimiehellä juuri ole. "Partasen Samin kanssa oltiin samassa huoneessa viime kesän Itä-Lännessä ja Sirviön Juha-Matin tiedän, kun olemme Jyväskylässä nähneet", Tallbacka kertoi.

" Se ei kuitenkaan ole mikään ongelma. Kiteellä on totuttu siihen, että yli puolet pelaajista asuu ja harjoittelee talven muualla. Jos joukkue olisi ollut koko ajan yhdessä, voisi uuden pelaajan istuttaminen olla vaikeampaa", Vesa Varonen analysoi.

Pesäpallo-oppinsa Tuomas Tallbacka on saanut Alajärvellä veren perintönä. Tuomas on jo pesäpalloilija jo kolmannessa polvessa, isä ja isoisä tekivät uraa kakkosvahteina. Samalta pelipaikalta löytyi myös Tuomas siihen asti, kunnes heittokäsi operoitiin. " Sitten ollaan keskitytty lyöjäjokerin hommiin. Tiedän, että pääsen kantamaan ison vastuun kotiutuksista ensi kaudella, liikaa ei Kiteellä ole kotiuttajia. Tykkään kuitenkin vastuun ottamisesta ja sen saamisesta" Tallbacka totesi.

"Ilman Tuomasta olisi kotiuttajajoukko ollut kapea, mutta ei yhden miehen varaan voi silti kaikkea laittaa. Ensi kaudella Pasi Piriseltä ja Toni Laaksolta odotetaann myös kotiutuksia" Vesa Varonen tuumii.


Takaisin