Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

2. taistelu: Vaikka KiPa hallitsi 1. jaksoa, meni ViVe ylempään jatkosarjaan. KiPa - ViVe 0 - 2 (1 - 5, 1 - 2)

KiPa aloitti edellisen ottelun Vimpelin Saarikentällä hienosti pitäen 1. jaksolla Vedon ilman kolmostilanteita. Valitettavasti jatkossa voitto karkasi heikon supervuoroparin myötä: KiPa torstaina pakkovoiton edessä. ViVe - KiPa 2 - 1 (0 - 2, 4 - 2, s1 - 0) 

Sanomalehti Karjalainen ennen ottelua:  Kiteen Pallo lähtee Vimpeliin tai lomille–  Resepti on yksinkertainen: voitto tai lomille. Emme saa antaa Vimpelille enää läpilyöntejä, KiPan ykkösvahti Sami Partanen pohti keskiviikkona.

Kuvat (140 kpl) ottelusta

Pelinjohtajien ja
palkittujen haastattelut

- Mielellään me olisi vielä Vimpeliin ajeltu, se oli tarkotus, kertoi KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen.
- Ei millään ilveellä saatu miestä kotiin (avausjaksolla kahdeksan kolmostilannetta ja yksi juoksu, toisella viidestä myös yksi juoksu). Niistä paikoista olisi pitänyt jokunen enemmän tehdä, jatkoi Varonen.
- Hyvin me taisteltiin ja hallittiin ensimmäistäkin jaksoa (ViVe:llä yksi kolmostilanne ennen viimeisen tasoittavaa). Kaveri sai lopussa turhat tilanteet ja juoksut, joilla ei sinänsä ole väliä, kun voitosta vaan pelataan. 

Varonen viittasi lopun tilanteisiin, missä KiPan johtaessa 1 - 0 Petri Raittilan kotiutettua välilyönnillä Ville Hämäläisen, luiskahti ykköstilanteessa ViVe:n ykköspalkitun Jaakko Antilan ykkösrajapomppu läpi tuottaen takatilanteen. Siitä ajolähtö ja Pasi Pirisen laskiessa ViVe:n kakkospalkitun Timo Rantatorikan matalan keskipompun ohitseen, tasoittivat vieraat 1 - 1. Jatkoajoista jokeri Janne Mäkelä iski hyvän lyönnin, joka kimposi Antti Kontisesta kentän ulkopuolelle, ja kun jaksovoitto oli ratkennut, ei kipalaiset viitsineet palloa hakea. Siksi juoksujen 1 - 2 tai - 3 sijaan jakson loppunumerot 1 - 5.

- Hirveesti ei ole nyt ajatuksia. Vimpeli oli niukasti parempi. Onnittelut Vimpelille siitä ja he jatkavat pelejä, me emme.

Ottelu ratkaisutekijöitä kysellessä Varonen totesi, että KiPalta puuttui juoksujen lyöjät.
- Kyllähän ViVe:n Timo Rantatorikka ja Janne Mäkelä löivät 7/10 juoksua.

Koko kautta ajatellen jotain hyvääkin Varonen löysi.
- Aina löytyy toki jotain hyvääkin. Tällä kaudella meillä on ollut kentällä nuoria poikia. Parhaimmillaan jopa neljä avausyhdeksikössä. Ei miesmiuistiin KiPalla ole ollut tällaista tilannetta. Hyvää kokemusta pojat ovat saaneet.
- Erityisesti pitää mainita Rahusen Simo, josta jo talvella nähtiin, että hän on kova jätkä. Tänään hän nosti tasoaan tiukan paikan tullen, hemmetin hyviä vaihtoja tiukoisa tilantessa (4/6 KL).
 
- Mutta junnujen varaan ei voi pitkässä juoksussa superin sarjassa laskea, se on selvää. Kyllä kokeneidenkin pelaajien tulee onnistua!

KiPan ykköspalkittu kakksovahti Antti Kontinen saa kantaa kevääseen asti kultaista kypärää. Mies ei kyllä kovin puhelias ollut.
- Enpä tiedä mitä nyt tekisi kun pelit loppui jo nyt.

Vimpelin Vedon pelinjohtaja, entinen juonikas lukkari Matti Iivarinen halusi vielä sulatella tilannetta ennen ylempää jatkosarjaa.

- Enimmäinen tavoite on nyt sulatella tätä juttua, supatella joukkueen kanssa jo kotimatkalla. Kahdeksan joukkuetta pelaa jatkosarjaa ja neljä jatkaa, joten tavoite lienee selvä, aloitti Iivarinen.
- Tähän peliin latautuminen alkoi heti viime pelin jälkeen. Tiedettiin, miten kova KiPa on kotonaan.
- Meidän usko säilyi ja siitä on osoitus tuo ensimmäisen jakson lopun nousu Rantatorikan keskipompulla ja Mäkelän läpilyönnillä, vaikka se sirvantikin jalasta ulos.

- Toisella jaksolla saatiin toisen alkavalla hyvä, pitkä sisävuoro. Siitä olisi voitu saada enemmänkin juoksuja, jolloin KiPan tilanne olisi ollut vielä vaikeampi.

KiPa meni toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa 1 - 0 johtoon, kun Pasi Pirisen hermopallolla Jarkko Rautio tuli kotiin. Toisen alkavalla Timo Rantatorikka löi ensin kovaa keskelle ja pallon melkei jäätyä räpylään, toi Marko Nygård tasoituksen 1 - 1. Samalla lyöntivuorolla vielä koppi tai väliin ja Ville Hämäläisen syöksykopin epäonnistuttua toi Aki Orava jakson voittojuoksun 1 - 2.

- Ulkopeli oli hyvää, jotain töllöjä tuli, mutta niistä ei sen kummempaa seurannut, asrvioi Iivarinen.  

Jatkosarjasta ja Saarikentän kotikenttäedusta Iivarinen puhui varovaisesti.
- Kotikenttä ei ole automaatti, on vastustajatkin oppineet syttymään siellä. Vieraissakin on voittoja saatava.

Jatkokarsintoihin Iivarinen suhtautui myönteisesti.
- Ihan hyvä, että tätäkin saatiin pelata. Tuli kokemusta ja kovuutta lisää, eikä tämä niin paljoa rasita.

Vedon ykköspalkittu 8/9 kärkilyöntiä vaihtanut Jaakko Antila piti pelaamisesta.
- Hyvähän täällä oli pelata. Tuulikin välillä ettei ollut niin kuumaa.

Avausjaksolla Vedolla vain yksi kolmostilanne
kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa

KiPan kapteeni Pasi Pirinen voitti totutusti hutunkeiton mutta valitsi sisävuoron. KiPa sai heti kärjellään Jarkko Raution pystärillä, Jarkko Perttulaj väilyönnillä ja Sami Partasen keskivarrella ja näpyllä palottoman ajolähdön. Pasi Pirsen toine nmerkattu laittomaksi ja kiireessä kolmannella tahallinen laiton. Jatkoajoista jokeri Raittilan veto jäi linjaan ja toinen risti kotiin. Takatilanteessa roikku putosi väliin mutta ei etenemistä. Kolmannesta ajolähdöstä Mikko Varosen keskipomppu jäi etulaittomaksi.

Tasoittavalla Vedon kärki Marko Nygård haavoilla pois. Jakko antila pompulla kärkeen mutta Pirssen napattua Ako Oravan keskipompusta ristin kakkoselta, tuli lyöjä kopilla pois. Jokeri Perttu Hautala pystärillä kärkeen ja Juha Suorauhan näpyllä kakkoselle. Itse pois ja Rantatorikka poltti itsensä, kun koppi ei kunnolla noussut. Markus Salmenaution keskivarrella kärki kolmoselle ja kopilla itse pois. Pekka Hietakangas ykköselle ykkösrajanäpyllä ja Tuomo Lönnmarkin ykkösrajanäpyllä kärjen taakse kakkoselle. Lönnmark itse kopilla pois. Juha- Matti Matilainen sekä jokeri Mikko Rantalahdelle myös haavat. Viimeisenä lyöjänä jokeri Janne Mäkelän toisen haki Perttula kopiksi ja haavat kotiin.

Toisen alkavalla KiPa rakensi jälleen palottomat ajot, joista Pirsen lyöntivuorolla oli Rautio kopilla irti. Vaihto onnistui välipalon hinnalla ja Varosen täytettyä etupesätkin, oli Raittilalle pöytä katettu. Nygård haki hyvin ohitusvarren ja Hämäläisestä kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla Veto sai Nygårdin kakkoselle mutta ei muuta KiPan lukkarin Toni Laakson pitäessä älyöjät kurissa ja irrottaessa Rantalahden vuorolla väärällä Nygårdin kakkoselta.

Kolmannen alkavalla KiPan kakkoskärki rakensi Antti Kontisen välilyönnillä, Simo Rahusen kolmossaumalyönnillä ja Teppo Muttilaisen kovalla keskisaumaan palottomat ajot. Raittilan veto jäi linjaan ja yksi palo. Kärkimies Rautio joutui jatkoajon purkajaksi, mutta ensin kahden haavat kärjestä ja sitten viimeisellä koppi ei noussut ja lyöjästä toinen risti. Hämäläiselle haavat mutt Perttula kovalla kärkeen.  Vuoro loppui kun Partasen pystäri jäi linjaan.

Tasoittavalla Vedon jokeri Perttu Hautala pystärillä kärkeen. Hietakankaan näpyn haki Muttilainen ja risti kakkoselta. Lönnmarkin varsi oli myös jäädä Muttilaiselle mutta vaihto onnistuikin. Itse kopilla pois ja Matilainen hidastetulla kärjen taakse ykköselle. Rantalahden näpyn haki Partanen ja toinen nristi kolmoselta.  Itse kopilla pois ja vuoro loppui kun Laakso nappasi Matilaisesta.

Neljännen alkavalla KiPan Sami Mielonen haavoilla pois. Hämäläinen vapaalla kärkeen ja Pirisen kakkosrajanäpyllä kakkoselle. Pirre itse kopilla pois kuten Varonen. Laakso löi keskisaumaan ja meni ykköselle. Kontisen välilyönnillä kärki kolmoselle ja näpyllä palottomaksi ajolähdöksi. Petri Raittila iski väliin ja kun pallo ei jääny tkakkoskoppari Salmenaution syöksykopissa räpylään, toi Ville Hämäläinen KiPalle 1 - 0.  Vaihto linjaa ja Laaksosta palo kolmoselta. Simo Rahunen hoiti keskinäpyllä kylmästi vaihdon välipalon kkustannukselle. Muttilaisen koppi pudotettiin ja etupesätkin täyteen. KiPan aikalisän jälkeen Rautio taas purkamaan ajoa. Ensimmäisen vain 10 cm laittomaksi kakkosjatkeelta. Toinen takalaittomaksi ja kolmas pystäri linjaan kopiksi ja kolmas palo.

Tasoittavalal Veto sai jakson toisen kolmostilanteensa kun Nygårdin mentyä pystärillä kärkeen. Antilan ykkösrajapomppu menikin läpi tuottaen takatilanteen. Siitä ajolähtö, josta ensin Suorauhan lyönnillä etenijä lähti myöhään ja risti kotiin. Jatkoasjoita Pasi Pirinen laski halvasti ViVe:n kakkospalkitun Timo Rantatorikan matalan keskipompun ohitseen ja Jaakko Antila toi tasoituksen 1 - 1. Jatkoajoista jokeri Janne Mäkelä iski hyvän lyönnin, joka kimposi Antti Kontisesta kentän ulkopuolelle, ja kun jaksovoitto oli ratkennut, ei kipalaiset viitsineet palloa hakea. Siksi juoksujen 1 - 2 (tai - 3) sijaan jakson loppunumerot 1 - 5. Janne Mäkelän 1+3 kunnarin edellä kotiin tulivat hölkäten Aki Orava, Juha Suorauha ja Timo Rantatorikka.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 16 - 17 /52% - 57%) ja kolmostilanteet tasan 8 - 8 (kotiutusyritykset 1/7 - 5/7) .

Toinen jakso kaatui yhteen
Vedon hyvään sisävuoroon

Veto aloitti sisällä. Nygårs paloi lyötyään suoraan etumiehelle Laakson tolpasta. Antila meni kärkeen mutta Perttulan koppi haavoitti hänet sekä Oravan. Jokeri Hautala pystärillä kärkeen mutta jälleen Perttulan haki kopin ja kahdet haavat Suorauhan lyönnillä. Kakkoskärjestä Salmenautio pompulla, Hietakangas keskisaumasta ja jokeri Rantalahti välilyönnillä sekä näpyllä täytivät pesät. Kahdesta ajolähdöstä ensin Kontinen nappasi ristin kotiin jokeri Mäkelän lyönnillä ja sitten Partanen Lönnmarkin vedosta.

KiPa vaihtoi toiselle jaksolle Ville Hämäläisen ykköseksi, seuraavat neljä numerolla eteenpäin ja jalkavaivainen Varonen jokeriksi. 

Hämäläinen pystärillä kärkeen..Raution kova ykkösrajaan mutta risti kakkoselta. Perttulan hidastetulla etupestä täyteen ja Partasen välilyönnillä ajolähtö.  KiPa 1 - 0 johtoon, kun Pasi Pirisen hermopallolla Jarkko Rautio tuli kotiin. Pirisestä risti viimeisen laittomalla. Laakson lyönti kopiksi ja pesät tyhjiksi. Haavat myös Mieloselle. Kontinen vapaalla kärkeen ja Rahusen lyöntiä koplotteli kolmosvahti niin että Kontinen pääsi kakkoselle. Rahunen itse kopilla pois kuten Muttilainen. Varonen vaihtoi jokeripaidassa Kontisen kolmossaumalyönnillä kolmoselle. Keskinäpyllä itsen ykköselle. Raittila viimeinen lyöjä mutta lyönti etumiehelle käsiin.

Toisen alkavalla Vedon Nygård pystärillä kärkeen ja Antilan keksinäpyllä kakkoselle. Orava täytti ykköspesän ja Rantaölahti vaihtoi välilyönnillä tullen itse kopilla pois. Haavat myös Suorauhalle mutta jokeri Hautalal ykkösellle. Palottomasta ajolähdöstä Timo Rantatorikka löi ensin kovaa keskelle ja pallon muutettua suuntaa linjassa räpylästä, toi Marko Nygård tasoituksen 1 - 1. Samalla lyöntivuorolla vielä Rantatorikan koppi tai väliin, ja Ville Hämäläisen syöksykopin epäonnistuttua toi Aki Orava jakson voittojuoksun 1 - 2. Salmenaution kopin pudotuksella uudet palottomat ajot. Mäkelän lyönnin haki Perttula kopiksi ja haavat kotiin. Kakkossaumasta vaihto ja ajot. Hietakankaan veto Hämäläiselle kopiksi ja haavat kotiin. Vaihto KOntiselle ja palo kolmoselta. Lönnmark kopitti pesät tyhjiksi ja uusi lyöntikierros. Nygård kovalla kärkeen ja Antilan välilyönnillä etupesät täyteen. Oravan laittoman haki Hämäläinen syöksykopiksi haaoittaen kärjen kolmoselle ja toisella Huuhtanne haavoitti muutkin. Suorauha hidastetulla ykköselle ja Rantatporikka viimeisenä lyöjä onnistui hidastetulla vaihtamaan mutta toisella risti Partasen ansiosta ja kolmannella tyhjä kenttä ja kolmas palo.

Tasoittavalla Hämäläinen poltti itsenäs kun koppi ei noussut. Rautio pystärillä kärkeen mutta Perttulan vaihto suoraan kakkosvahdille ja palo. Partanen, Mielonen, Pirinen ja Laakso kopeilla pois. Kontinen välilyönnillä kärkeen ja Rahunen otti vastuuta vaihtamalla pystärillä etupesät täyteen. Jokerina Varonen vaihtoi keskinäpyllä Kontisen kolmoselle ja kopitti muut pesät tyhjiksi. Muttilainen löi kakkospussiin ja  meni ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Raittila mutta koukkunäpy jäi lyhyeksi ja lukkari Hietakangas haki sen.

Kolmannen alkavalla Vedon Salmenautio ja hietakangas haavoilla pois. Lönnmarki keksinäpyllä kärkeen ja Matilaisen lyönnin haki Perttula kopiksi ja poltti vielä Lönnmarkin kakkoselle. Nygård vapaalla kärkeen ja Natilan näpyllä kakkoselle. Oravan näpyllä ensin risti kakkoselta ja viimeinen takalaittomaksi.

Tasoittavalla Hämäläinen vapaalla kärkeen mutta Raution pystärillä kahdet haavat. Haavat myös Mieloselle, Perttulallle ja Partaselle. Pirinen varrella kärkeen ja Laakson keksisaumalyönnillä etupesät täyteen. Kontisen veto samaan paikkaan ja paloton ajolähtö. Jokeripaidassaan Varonen löi ensin taktisesta takavaarasta pallon lukkarin kopiksi ja risti kotiin Pirisestä sekä kakkoselta irronneesta Laakosta. Kolmannella vaihto etupesät täyteen linjan avustuksella. Rahusen kakkosrajanäpystä kolmas palo kolmoselta.

Neljännen alkavalla Vedon Hautala, Suorauha, Salmenautio ja Hietakangas kopeillaan pois. Lönnmarki varrella kärkeen. Matilaisen nåpyn haki Partanen ja risti kakkoselta. Nygårdin näpyn haki Laakso ja toinen palo kakkoselta. Antilan keskisaumayritys Partaselle kopiksi ja kolmas palo kakkoselta.

Tasoittavalla KiPan piti tehdä kaksi juoksua. Kaksi miestä jätettiin väliin ja kärki Hämäläinen löi pystärin väliin mennen ykköselle.. Rautio eponnistui näpyssään ja risti kakkoselta. Perttula vaihto etupesät täyteen keskisaumalyönnillä. Partasen keksinäpystä risti kolmoselta mutta Pirinen löi viimeisellään kolmossaumaan täyttäen pesät. Kahden palon ajolähdöstä Raittilan ykkösrajaleikkurilla heti merkki päälle mutta risti kotiin. Näin alkoi KiPan kesäloma ja Veto jatkoon ylempään jatkosarjaan.   

Koko ottelun kärkilyönnit 33 - 36 (49% - 49%) ja kolmostilanteet 13 - 15 (2/11 - 7/13)

Tilastot ottelusta

Kitee - Vimpeli 0-2 (1 - 5, 1 - 2)
Kitee: Jarkko Rautio 0/1, Pasi Pirinen 1/0, Petri Raittila 1/0, Ville Hämäläinen 0/1.
Palkitut: I Antti Kontinen, II Toni Laakso.
Vimpeli: Marko Nygård 0/1, Jaakko Antila 0/1, Aki Orava 0/2, Juha Suorauha 0/1, Timo Rantatorikka 3/1, Janne Mäkelä 1+3/1.
Palkitut: I Jaakko Antila, II Timo Rantatorikka.
Tuomarit: Juha Asunmaa ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: Vain 1327 noin +26-asteisesa hellesäässä, sillä päällekkäin oli monsteri-autoshow ja kauppaliikkeiden iltatempaus.

Kitee:      0 0 0 1 = 1  1 0 0 0 = 1     0
Vimpeli: 0 0 0 5 = 5 0 2 0 0 = 2 2


Takaisin