Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KossU - KiPa Radio Rexistä välityksellä! Antin monttu avausjaksolla KiPan turmana. Myös toinen jakso ratkesi Jukka Latvalan (2+5/5) lyöntiin Antin monttun. KossU - KiPa 2 - 0 (7 - 1, 8 - 1)

RadioRexKossU - KiPa Radio Rexistä SUORANA 

      • su 22.7.  Koskenkorvan Urheilijat - Kiteen Pallo-90   klo 18.00
      • su 5.8.    Vimpelin Veto - Kiteen Pallo-90                      klo 18.00

        Lähetykset selostaa tuttuun tapaan Aleksis Ärje.

Ennen
ottelua

KiPan pelinjohtaja Vesa Varvonen oli tyytyväinen eilen Sinäjoelta saatuihin kahteen pisteeseen. Joukkue on hyvin valmistautunut päivän otteluun.
- Kakkospuolen Antin monttu houkuttaa lyöjiä, sekä KossU:n ja meidän. Sinne kun pallon saa, tulee juoksuja aina sen verran kuin kentällä on pelaajia. Siksi ulkokentällä siihen varaudutaan.
- Eilen vajaa 17-vuotias Simo Rahunen pelasi takatilanteissa siepparin tontilla ja ihan hyvin pelasikin. Tänään hän saa lisää vastuuta olemalla kaikissa tilanteissa siepparina. Teppo Muttilainen on kolmosvahtina, kertoi Varonen Radio Rexin suorassa lähetyksessä.

KossU:n pelinjohtaja Tero Lehtonen arvioi KiPan olevan hyvä sekoitus kokemusta ja nuoria pelaajia. Ihan vahvana vastustajana hän KiPaa piti.

Ennen ottelua syöttötuomari Matti Lähteenmäki palkittiin 300. Superpesistuomarointinsa ansiosta. Pelituomarina Antti Aine.

Kommentit
ottelusta

- Toisen jakson tulos ei kyllä tee oikeutta Kiteelle, sillä 1 - 1 tilanteessa tuli palo, jota ei vihelletty ja sen jälkeen J. Latvalan läpilyönti, joka käänsi ottelun, totesi kommentaattorina ollut  Maila-Jussien pelinjohtaja J-P Soini Radio Rexissä

Ei KiPan tappio pelkästään tuosta johtunut, sillä ulkopeli oli välillä täysin hukassa, kuten KiPan pelinjohtaja Vesa Váronen totesi sanomalehti Karjalaisessa.
–  Ulkopelimme oli ensimmäisellä jaksolla surkuhupaisaa. Ei tällä sarjatasolla saisi pelata ulkopeliä kuin pari sarjatasoa alempana, moitti Varonen.
 
–  KoU tuli tyypillisesti kovaa ja juoksut olivat ottamattomia. Kyllä me tiesimme KoU:n käyttämät leikkurit ja muut, mutta sieltä ne vaan livahtivat, myönsi Varonen. 

KossU sai toisen jakson kolmannessa sisävuorossaan kolmostilanteita peräti yhdeksän ja niistä seitsemän juoksua!

–  Tänään olisi ollut hyvä paikka lauantain voiton jälkeen haastaa KoU, mutta emme pystyneet. Toisella jaksolla oli tosin eri meininki, mutta olisi pitänyt päästä irti ja muutama juoksu eroa, harmitteli Varonen lopuksi.

KiPan ykköspalkinto Toni Laaksolle ja KossU:n ykköspalkinto 2+4 lyöntiä lyöneelle ja viisi juoksua tuoneelle Jukka Latvalalle.    

Ensimmäinen jakso meni KiPalta
kahdesti Antin monttuun
 

KossU aloitti sisällä. Veli-Pakka Hirvelä pystärillä kärkeen ja Toni Rannan vaihdolla etupesät täyteen. Jukka Latvalan näpyllä pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä jokeri Jere Dahlström kahdesti iski väliin, ei merkkiä. Kolmannella laittomalla lyöjästä palo. Jatkoajoista Hannu Kiukkonen iski ensimmäisellä kolmospuolelle rajaan ja Muttilaisen pompoteltua Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi 1 - 0. Toisella kakkosrajaan pitkä näpy yllättäen sieppari Rahusen ja pallo Partaselle, mutta Toni Ranta toi jo 2 - 0. Ajot vielä Teemu Auroselle, mutta lukkari Laakso haki näpyn kakosrajasta, heitti kotiin kiiruhtaneelle Partaselle kotiin ja palo.  

- KossU hyökkäsi heti KiPan uutta ryhmittelyä vastaan ja onnistui hyivn, kommentoi Radio Rexissa Seinäjoen Mailaä-Jussien pelinjohtaja J-P Soini.  

Tasoittavalla KiPan Ville Hämäläinen havoilla pois. Jarkko Rautio yritti pompulla mutta laiton. Toisella pystäri väliin. Vaihtajajokeri Jarkko Perttula täytti pystärillä kakkospuoleltas etupesät. Sami Partanen näpytti ja sieppari Ranta oli hieman myöhässä. Kopin pudotuksella ajot. Palottomasta ajolähdöstä Pasi Pirinen. Ensimmäisellä merkki päällä ja välilyönti niukasti kakkospuolelta laittomaksi. Toisella keskelle väliin ja Jarkko Rautio toi ilman merkkiäkin 2 - 1. Viimeisellä risti kolmoselta. Etupesät täynnä. Antti Kontisen vaihto kekselle Ala-Nikkolalle ja toinen palo.  Välilyönnillä ykkös-kolmostilanne ja kopin pudotuksella ajot. Jokeri Petri Raittilan viimeisellä kolmospuolelta Jukka Latvalan mahtava syöksykoppi ja kenttä tyhjänä. Jokeri Sami Mielonen kentälle. Simo Rahusen kopilla pesät tyhjiksi. Toni Laakso pystärillä haavoihin. Viimeisenä lyöjänä Teppo Muttilainen kunnariyrtyksen edessä muttei onnnistunut.

Toisen alkavalla KossU:n Jouni Oja-Lipasti pystäripörriäisellä kolmosvahdin yli pääsi suoraan kakkoselle. Auronen kopilla pois. Matti Latvala välilyönnillä ykköselle. Janne Rauhala uutena pelaajana numerolla kahdeksan ja näpyn haki Laakso ja kolmoselta risti, M. Latvala kakkoselle.. Toisella uusi vaihtoyritys ja Pirinen poltti kolmoselle Latvalan. Lukkkari Sami Heinikainen haavoilla pois. Yli-Hirvelä pompulla kentälle. Rannan vaihtoyrityksestä kolmospuolelta takapalo ykköseltä.

Toisen tasoittavalla KiPan kärki Hämäläinen joutui kopilla pois. Rautio pystärillä kärkeen. Jokeri Perttula vaihtoi hidastetulla tyylikkäästi Raution kakkoselle. Itse välilyönnillä ykköselle. Partasen lyhyellä risti kolmoselta Oja-Lipastin ansioista. Pirisen korkealla pompulla Perttula kolmoselle ja näpyllä etupesätkin täyteen. Raittila yhden palon ajolähdön purussa ja lyhyellä ykkösvahti Oja-Lipastin pompottelusta huolimatta risti kotiin. Viimeisellä kolmas palo Raittilasta Heinikaisen tolppasyötöstä.

Kolmannen alkavalla KossU:n Ranta iski kovaa kolmospuolelle menen kärkeen. Jokeri Tomi Saaren veto kolmosjatkeelle täytti etupesät. Jukka Latvalan Rahusen näpyn hausta kolmoselta palo. Kiukkosen veto kakkosrajaan ja Rahunen sai sen kiinni. Viimeisellä kolmospuolelle väliin ja pesät täyteen. Ajolähdöstä Jere Dahlströmin kova komosrajaan, hiukan laiton. Vimeisellä kolmospuolelle ja kolmoskoppari Mikko Varonen haavoitti pesät tyhjiksi. Oja-Lipasti väärällä kärkeen. Matti Latvalan kopilla haavat kakkoselta. Kolmannella matalasta leikkuri kakkosrajasta läpi Antin monttuun kunnari tyhjään kenttään 1+0!  Taululle 3 - 1. Janne Rauhala iski kolmosrajaa pitkin kovaa Matti Latvalalle tuplajuoksun: 4 - 1. Kopilla Rauhala pois. Yksi lyöjä väliin. Yli-Hirvelälle haavat. Ranta aloitti toista lyöntikierrosta ja Hämäläisen räpylän kautta kärkeen. J. Latvalan lyönnillä Latvalasta toinen palo kun Ranta ei edennyt ykköseltä. Kiukkosen välilyönnillä vaihto. Ala-Nikkolan kopilla Rannalle haavat ja Pirisen kopilla myös etupesät pois. Oja-Lipasti ylitti linjan ja meni kärkeen. Viimeisenä lyöjänä M. Latvalan kopilla ensin haavat Oja-Lipastista eikä viimeiselläkään kunnaria tullut.

Tasoittavalla KiPan jokeri Mielonen kentälle mutta Perttulasta takapalo koukkunäpyllä. Varosen kopinnosto maihin ja etupesät täyteen. Kontisen vaihto kolmospuolelle kopiksi ja pesät tyhjiksi. Rahunen kopilla pois. Kasi lyöjää väliin ja Hämäläinen paloi koukkunäpyllä. "Taskuraketiksi" Aleksi Ärjen nimeämä Rautio pompulla kärkeen. Partasen kopilla haavat kakkoselta mutta viimeinen väliin ja Eko kärkeen. Pirisen välinäpy Ala-Nikkolan kopiksi ja kolmas palo.  

Viimeisen alkavalla KossU jätti pari lyöjää väliin. Yli-Hirvelälle haavat Raution kopilla. Jokeri Auronen myös kopilla pois ja Ranta löi kakkospuolelle ja meni ykköselle. Jokeri Saari löi keskelle väliin täyttäen etupesät. Jukka Latvala iski kovaa kakkosrajaan Antin monttuun ja 1+2 vei Kossu:n 7 - 1 -johtoon. Toni Ranta ja Tomi Saari kunnarin edellä kotiin. Kiukkonen meni ykköselle. Ala-Nikkolan lyönti Hämäläiselle kopiksi ja Kiukkoselle haavat kotiin. Ala-Nikkola ykkäselle ja Oja-Lipasti täyti etupesät. M. Latvalan vaihdosta risti kolmoselta. Kaksi lyöjää väliin ja Yli-Hirvelä välilyönnillä kärkeen. Rannan vaihtoyritys Muttilaiselle ja kakkoselta toinen palo. Ranta itse ykköselle. J. Latvalan vaihto kakospuolelta ja Hämäläinen lipasutti niin, että Ranta jo kolmoselle. Ykkös-kolmostilanteessa Dahlström viimeisenä lyöjänä ja kotiin haavat Rannasta. Ykköstilanteessa viimeinen takalaittomaksi. 

Viimeisen tasoittavalla KiPan jokeri Mielonen välilyönnillä ykköselle. Jokeri Perttulan näpyllä kärki kakkoselle ja viimeisellä linjaan koppi ja haavat ykköseltä. Pirinen meni ykköselle mutta Varosen kopilla pesät tyhjiksi. Viimeisellä itse kopilla pois. Kontinen löi väliin ja meni ykköselle. Rahusen veto J. Latvalalle ja risti kakkoselta. Kopinnosto epäonnistui tolpasta ja toinen palo. Laakso kopitti ja Muttilainen kopilla pois. Hämäläinen edelleen vaikeuksissa kentällemenossaan ja viimeisellä topasta kolmospuolelle ja kolmas palo. 

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit ja kolmostilanteet  11 - 4. Hämäläisellä kärkilyönnit 0/4 ykköselle, Ainoat 100%:n onnistujat olivat Rautio, joka meni kentälle ja Perttula, joka vaihtoi kakkoselle.

Myös toinen jakso ratkesi
Jukka Latvalan lyöntiin Antin monttun
 
 

KiPa aloitti sisällä muutetulla lyöntijärjetyksellä. Perttula kakkosena ja Mielonen kuutosena, Hämäläinenja Muttilainen jokeripaitaan.  Rautio meni kärkeen ja kakkosena Perttula iski kakkospuolelta läpi mutta Matti Latvala poltti myöhään lähteneen Raution kakkoselle. Partasen vaihdosta Perttulasta toinen palo. Pirinen kopitti pesät tyhjiksi ja Varonen j'ätettiin väliin. Kuutoseksi otettu Mielonen löi kakkospuolelta rajaan ja eteni suoraan kakkoselle. Jokeriksi otettu  Hämäläinen kopilla pois. Seiskana Kontinen kopilla pois. Jokeripaidassa Muttilainen myös kopilla pois. Rahunen vaihtoi ja Laakso näpytti pesät täyteen. Ajolähdöstä Petri Raittilan kakkosrajanäpy ei jäänyt Rannan käsiin ja 0 - 1 Sami Mielosen tuomana.  Takapesät täynnä ja kupperiyritys linjaan ja Rahusesta kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla KossU:n kärki Yli-Hirvelä pystärillä kärkeen. Rannan vapaa lyönti kolmosjatkeelle täytti etupesät. J. Latvalan vaihtolaaka kopiksi hyvin aavistaneelle Rautiolle, kenttä tyhjäksi ja risti kakkoselta. Jokeri Auronen ykköselle ja jokeri Saari vaihtamassa: Varosen kopilla pesät tyhjiksi. Kiukkonen testasi kakkoskoppariksi tullutta Perttulaa mutta tuli kopilla pois. Yksi väliin ja Oja-Lipastille myös haavat Varosen kopilla. M. Latvala vapaalla kärkeen. Rauhalan takalaittomasta Perttulan koppi ja haavat kakkoselta. Laakson tolpasta Rauhalan lyönti laiton ja toinen palo. Heinikainen vapaalla kärkeen. Viimeisenä lyöjänä Dahlström ja Rahunen torjui hyvin.  

- Kovalla vaihtaminen ykköstilanteessa ei ole KossU:lta onnistunut ja muutama paha koppi on tullut, totesi J-P Soini.  

Toisen alkavalla KiPan Rautio pompulla kärkeen. Perttulan tuppinäpy laiton mutta viimeisenä pystäri etumiehen yli ja etutilanne. Partasten vapaa lyönti kakkosjatkeelle Rautio karkasi kolmoselle mutta palo tuli. Viimeisellä pystäri kopiksi Rauhalalle ja pesät tyhjiksi. Pirisen näpystä Oja-Lipasti poltti kakkoselta, itse ykköselle. M. Varosen painuvalla välilyönnillä etupesät täyteen. Jokeri Raittilan viimeinen laittoman jälkeen kopiksi ja kolmas palo. 

Tasoittavalla KossU:n Yli-Hirvelä pystärillä kärkeen. Merkkisakkauksen jälkeen Rannan viimeinen kovaa suoraan ykkösvahti Partaselle ja palo sekä ykköseltä että kakkoselta!  J. Latvala välilyönnillä kentälle. Kiukkosen kokeilu niukasti kakosrajasta jatkeelta laiton! Välilyönnilä etutilanne. Jokeri Dahlström vaihtamaan ja viimeisellä onnistuu täyttämään pesät. Kahden palon ajot. Jussi Ala-Nikkolan lyönti kolmospuolelle väliin ja Jukka Latvala tuo tasoituksen 1 - 1. Viimeisellä kopilla pesät tyhjiksi.
- Aavistuksen tuurillakin KossU sai Dahlströmin epämääräisellä pystärillä tilanteen, totesi J-P Soini.     
Jokeri Saari täytti etupesät ja Pirinen poltti kolmoselta kärjen M. Latvalan välivarresta.

Kolmannen alkavalla KiPan kakkoskärki Mielonen löi kolmoskoppari Rauhalan eteen ja pallo pomppasi yli niin, että Mielonen suoraan kakkoselle. Kontisen kopinnosto pudotettiin. Rahunen näpytti ja Heinikaisen epäonnistuessa takapesät täyteen. Viimeisellä koppi ja kopin pudotus. Paloton ajolähtö Petri Raittilalle, joka yritti kakkospuolelta mutta risti kotiin. Jatkoajot Laaksolle, joka yritti näpyllä mutta miukasti laiton. Kolmas riskillä rajaan mutta laiton. Kolmas ajolähtö ja jokeripaidassa Muttilaisen pitkä Rauhalle kopiksi ja Kontiselle haavat kotiin. Viimeinen kopiksi ja pesät tyhjiksi. Kärki Rautio haavoittui kakkoskopparin ansiosta. Jokerina Hämäläisen pystäri väliin ja ykköstilanne. Perttulan hidastetusta Rannan pomputtaessa kärki kakkoselle. Itse kopilla pois ja Partasen vaihto onnistui mutta Pirisen pomppu hiukan liian keskelle ja risti kolmoselta. 

Tasoittavalla jokeri Auronen varrella kärkeen. Jokeri Saaren näpyn haki Partanen ja risti kakkoselta, Saari ykköselle. M. Latvalan kopilla pesät tyhjiksi. Kaksi lyöjää väliin. Yli-Hirvelän pystärillä kärki kentälle. Ranta niittasi Kontisen räpylän kautta läpi mutta vain etupesät täyteen kun Perttula haki hyvin pallon! Jukka Latvala iski kakkospuolelta pesän jatkeelta läpi kauas ja 1+2 juoksua jälleen!  Edellä kotiin Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Toni Ranta 4 - 1:een

- Siinä tuli tuomarivirheen takia ykkös-kakkostilanne eikä pelkkä ykköstilanne ja kaksi paloa, totesi J-P Soini.

Jussi Ala-Nikkola iski kakkosjatkeelta ilman merkkiä Jukka Latvalalle tuplajuoksun: 5 - 1. Oja-Lipasti kakkoselle kun  M. Latvala täytti etupesät. KossU:n aikalisän jälkeen Rauhalan kopilla pesät tyhjiksi. Ysi jätettiin väliin ja kärki Yli-Hirvelä pystärillä kärkeen. Rannan toisella varsi ja ykköseltä harhaheitto, jolla takapesät täyteen. Matti Latvala löi väliin ja Jouni Oja-Lipasti toi jo 6 - 1. Kiukkonen vaihto J. Latvalan kakkoselle ja Ranta kolmosella. Itse ykköselle ja yhden palon ajolähtö, josta Jere Dahlströmin näpy Partaselle ja toinen palo kotiin. Toisella kakkossaumaan ja Jukka Latvala toi jo viidennen juoksuna: 7 - 1.  Etupesät täynnä ja Oja-Lipasti löi väliin mutta ei vaihtoja. Kopilla pesät tyhjiksi. Oja-Lipasti vapaalla kärkeen, M. Latvalan hidastetusta Rahunen heitti pallon kauaas ohi kakkospesän.  Pallo parkkipaikalle eikä palloa löydy autojen seasta ja harhaheitolla 8 - 1 Jouni Oja-Lipastin tuomana. Rauhalan pompulla vaihto ja Heinikaisen lyönnistä vihdoin kolmas palo kotiin! 

Viimeisen alkavalla KiPan jokeri Hämäläinen kärkeen ja Pirisen vaihdosta kolmospuolelta ensimmäinen palo kakkoselta. Mielonen kopilla pois ja lyömään Kontinen. Hän kärkeen kolmossaumalyönnillä. Rahusen vaihto kolmossaumasta onnistui. Laakson kovasta Oja-Lipasti poltti Mielosen kolmoselta. Kopilla pesät tyhjiksi ja Raution kääntö kolmospuolelta läpi törmälle ja Rautio vain kakkoselle. Perttula iski väliin ja meni ykköselle. Partasen pystäri väliin ja takapesät täyteen. Mutta viimeinen kakkospuolelle siten, että Ekosta kolmas palo!

- Toisen jakson tulos ei kyllä tee oikeutta Kiteelle, sillä 1 - 1 tilanteessa tuli palo, jota ei vihelletty ja sen jälkeen tuli J. Latvalan läpilyönti, joka käänsi ottelun, totesi J-P Soini Radio Rexissä.     

Koko ottelun kärkilyönnit 57 - 36 (61% - 47%) ja kolmostilanteet 13/19 - 2/7.

Sanomalehti Karjalainen: KiPalla ei toiminut enää ulkopelikään 

Tilastot ottelusta

Koskenkorva - Kitee 2-0 (7 - 1, 8 - 1)

Koskenkorva: 2 0 2 3 = 7 0 1 7 0 = 8 2
Kitee:       1 0 0 0 = 1 1 0 0 0 = 1 0

Koskenkorva: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0/3, Toni Ranta 0/3, Jukka Latvala 2+5/5, Hannu Kiukkonen 2/0, Jussi Ala-Nikkola 2/0, Jouni Oja-Lipasti 0/1, Matti Latvala 1+0/2, Jere Dahlström 1/0, Tomi Saari 0/1, harhat 2.
Palkitut: I Jukka Latvala, II Veli-Pekka Yli-Hirvelä.
Kitee: Jarkko Rautio 0/1, Pasi Pirinen 1/0, Petri Raittila 1/0, Sami Mielonen 0/1.
Palkitut: I Toni Laakso, II Jarkko Rautio.
Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.
Yleisöä: Yleisömäärä jälleen hienosti yli tuhat: 1012 katsojaa miltei helteisessä Matti Lähteenmäen 300. juhlaottelussa.


Takaisin