Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Valju peli KPL:n voittoon. Toisella jaksolla vierailla kaksi kolmostilannetta ja kaksi juoksua. KiPa - KPL 0 - 1 (3 - 3, 0 - 2)

Kokenut avausheittäjä Saana VanhataloHISTORIAA
 
Joukkueet olivat kohdanneet vuoden 1990 jälkeen runkosarjassa 15 kertaa ja ainostaan Kouvolassa 13.5.1990 KPL oli tätä ennen pystynyt voittoon. Kiteellä joukkueet olivat kohdanneet 7 kertaa ja KiPa oli voittanut kaikki pelit.
Ensimmäinen KiPa-KPL Rantakentällä pelattiin 9.8.1990, jolloin KiPa voitti juoksuin 13-3 ja katsojia oli 1394.

Nykyisistä pelaajista kumpaakin joukkuetta edustaneet;
Toni Kohonen;    KiPa 1993-1999, 2004-2006, KPL 2007
Sami Joukainen; KiPa 2006,  KPL 2007
Ville Huuhtanen; KiPa 2004-2006, KPL 2007
Antti Järvinen;    KiPa 1995-1998, KPL 2003-2007

Runkosarjan taulukko keskinäisistä otteluista: 
Joukkue  OTT V T H (3-2-t-1-0p)
1.Kitee  15 14 0  1(8-3-0-0- 0)(117-39)30
2.Kouvola 15 1 0 14(0-0-0-0-11)(39-117) 0

Sanomalehti Karjalainen: Toni Kohonen palaa Rantakentälle

"– Tilanne on hyvä. Olemme voittaneet kolme viimeisistä neljästä pelistä, joissa kokonaisuus on ollut kunnossa. Taistelemme edelleen kotiedun saamisesta jatkosarjakarsintaan, KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen totesi sanomalehti Karjalalaisessa.
KiPan Vuoden 2006 Työhevonen Ville Huuhtanen–  Kopparit Juho Hacklin ja Marko Hovi ovat ryhtyneet ottamaan palloja kiinni. Myös Sami Karjalan ja Ville Huuhtasen tervehtymiset ovat helpottaneet heidän ulkopeliään. Mielenkiintoinen vahvistus on ollut Seinäjoelta kesken kauden tullut Harri Yrttiaho.
–  Toni Kohosella ja Sami Joukaisella on varmasti positiivisessa mielessä kovat näyttöhalut entisen kotiyleisön edessä, Varonen uskoi sanomalehti Karjalalaisessa."

Ennen ottelua KiPan toiminnanjohtaja Jouko Palorinne ojensi "Kauden työhevonen" -pokaalin kaudelta 2006 KiPa:sta KPL:äään siirtyneelle Ville Huuhtaselle (oik.)

Kuvat (n. 150 kpl) ottelusta

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit tapahtumista
 

Mikko Varonen iski kunnarin tyhjään kenttäänEnsimmäisellä jaksolla KPL meni ensimmäisen alkavalla heti 0 - 1 johtoon, kun etutilanteessa ex-kiteeläinen, jokeri Antti Järvinen iski kakkoskoppari Ville Hämäläisen yli rajaan, ja kakkoselta lähtenyt, toinen ex-kiteeläinen, Toni Kohonen toi juoksun. Toisessa vuoroparissa KiPa tasoitti 1 - 1 Jarkko Raution tuomalla juoksulla, kun Petri Raittilan kierrenäpy kakkosrajaan ei jäänyt sieppari Tuomas Mattilan räpylään. Kolmannen vuoroparin alkavalla KPL:n jokeri, ex-kiteeläinen Sami Joukainen toisti Raittilan tempun ykkös-kolmostilanteessa ja Tuomas Mattila toi kierrenäpyllä 1 - 2. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Harri Yrttiaho iski rajaan kolmospesän jatkeelle ja pallo putosi syöksykopia yrittäneeltä Mikko Varoselta. Juoksun 1 - 3 toi Mika-Matti Ojala. Kolmannen tasoittavalla Petri Raittila iski ajolähdöstä kovaa kakkosrajaan ja pallo kimposi räpylästä siten, että Jarkko Rautio toi 2 - 3. Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPan erittäin ailahtelevasti pelannut Mikko Varonen (oik.) iski toisena lyöjänä läpi kakkosrajasta kunnarin 1+0 tyhjään kenttään tasoittaen 3 - 3:een. Tämä jälkeen Varonen tyri palottomantilanteen olemalla ajolähdöstä vapaalla lyönnillä irti kolmoselta Raittilan vedon jäädessä etumiehelle kopiksi. 

KPL:n Sami Karjala ansaitsi ykköspalkinnonToisen jakson ensimmäisen tasoittavalla KPL:n Antti Järvinen iski kovaa kolmospuolelle ja pallon kirvottua Raution räpylästä katsomon luokse, ehti kakkoselta lähtenyt kärki Sami Karjala (vas.) tuomaan 0 - 1. Jakson toisesta ja samalla viimeisestä KPL:n kolmostilanteesta kolmannen tasoittavalla Sami Joukainen iski viimeisenä lyöjänä kovaa kakkossaumaan ja Sami Parttimaa toi 0 - 2.

KiPan pelinjohtaja Vesa VaronenKiPa:n pelinjohtaja Vesa Varonen oli tyytymätön valjuun peliin.
- Ilman juoksuja ei voi voittaa. Tilanteita oli (15 - 7 KiPalle), ei kotiutukset osuneet meillä. KPL oli sisällä parempi ja teki vain seitsemästä kolmostilantesta viisi juoksua. Me ei oltu ihan terävämmillään, harmitteli Varonen.
- Ensimmäisen jakson loppu jäi kaivelemaan. Kunnarin jälkeen oli pesät täynnä ja palottomasta ajolähdöstä lyödään vapaata lyöntiä ilman merkkiä: sitten Mikko on irti kolmoselta! Meillä olisi ollut siinä hyvä sauma ratkaista peli, manaili Varonen.
- Sen lisäksi oli muutama muukin ajatuskatko, ei oltu ihan mukana pelissä.
- Valju peli meiltä.
- Ei ole kyse varmaan mistään kotikipsistä, oli meillä tilanteita ja toisena päivänä onnistutaan, toisena ei, pyöritteli Varonen.
- Ei ketään voi tappiosta syyttää. Kyllä joukkueessa on tietyt vastuunkantajat, joiden pitää onnistua. Kouvolalla Joukainen ja Järvinen onnistuivat neljäti viidestä kotiutuksestaan.

KPL:n pelinjohtaja Jyrki ValleKPL:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli voittoon tyytyväinen, ei peliin.
- Makeat pisteet, voitto on aina voitto. Ei tämä olut hyvä peli meiltäkään, myönsi Valle.
- Ensimmäisellä jaksolla annettiin liian helposti 1 - 3 -tilanteesta tasoihin. Sitten alkoi peli tökkimään. Ei kakkosrajasta saa kohti tulevat pallot (Raittilan 2 - 3 ja Mikko Varosen kunnari 3 - 3) mennä ohi. Ulkopeliin olen tätä lukuunottamatta tyytyväinen. Se oli meiltä rauhallista, mitä sei suinkaan tänä kesänä aina ole ollut, arvio Valle.
- Tämänkin verran juoksuja, se riitti tällä kertaa, lopetti Valle.

KPL:n ykköspalkittu, alkukauden loukkantumisista kärsinyt kärki ja kakkospolttajana linjan yli tarkoitettuja välilyöntejä kopeiksi napsinut Sami Karjala säesti Vallea.
- Sisäpeliin en ole tyytyväinen (3/5 kärkilyöntiä), ulkopeliin olen. Me tiedettiin minne vastustaja lyö. Laskime ensimmäisellä jaksolla KiPan peliin mukaan. Kerrankin kävi niin päin, että huonolla sisäpelillä tuli voitto.

KiPa:n ykköspalkittu oli lukkari Toni Laakso, jonka lyönnitkin tuntuivat olevan kovia, mutta silti kärkilyönit jäivät tylysti lukuihin 0/4.
- Aika peruspeli. En päässyt lyöjiä paljoa pyörittämään kun vastassa oli ns. pomppujoukkue. Muutaman pompun sain kyllä estettyä. Mutta ei me annetu Kohosenkaan pyörittää meitä, arvio Laakso lyhyesti.

Lukkarit pitivät hyvin toistensa lyönnit kurissa
                           Lukkarit Toni Laakso ja Toni Kohonen olivat ulkona tasavahvoja

Lopuksi keskusteltiin siitä, mikä KiPan peliä oikein vaivaa.
- Neljästä edellisestä pelistä kolme voittoa, joten ei se ihan pielessä ole. Jostain syystä nyt ei toiminut, mutta ei ole olemassa mitään hokkus-pokkustemppua. Mietaan Jussin tappamisen meininkiä pitäisi kyllä olaa ihan jokaisessa ottelussa, pyöritteli pelinjohtaja Varonen.

Ottelun loppu: Samalla lyönnillä sekä Antti Kontinen paloi kolmoselle että Toni Laakso kotiin
Ottelun loppu: Samalla Simo Rahusen lyönnillä sekä Antti Kontinen paloi
kolmoselle että Toni Laakso kotiin

 KPL:n pelinjohtaja Valle tunsi KiPan tilanteen.
- Kyllä meilläkin oli vaikeaa tietyssä vaiheessa. Nyt henkisellä puolella on tapahtunut selvää henkistä kehittymistä. 

Mikko Varonen ratkaisi
hyvässä ja pahassa avausjakson

Pomppuvaihtajan tunnettu Antti Järvinen myös kotiuttaa hyvinKPL aloitti sisällä. Sami Karjala paloi Pirisen tappoheitolla heti ykköselle. Harri Yrttiaho pääsi vapaalla kärkeen mutta Ville Hämäläinen haavoitti Sami Partttimaan ja Yrttiahon. Jokeri Jani Toikka haavoittui myös kentällemenossaan. Toni Kohonen iski väliin mennen kärkeen ja toinen ex-kiteeläinen Ville Huuhtanen vaihtoi välilyönnillä hänet kakkoselle ja meni saujalyönnillä itsek ykköselle. KPL meni 0 - 1 johtoon, kun etutilanteessa kolmas ex-kiteeläinen, jokeri Antti Järvinen iski kakkoskoppari Ville Hämäläisen yli rajaan, ja kakkoselta lähtenyt, toinen ex-kiteeläinen, Toni Kohonen toi juoksun. Takapesät jäi täyteen ja Tuomas Mattila meni ykköselle. Palottomasta ajolähdöstä neljäs ex-kiteeläinen Sami Joukainen iski kolmosrajaan mutta Simo Rahunen torjui ja poltti etenijän kotiin. Kopilla pesät tyhjiksi ja Juho Hacklin välilyönnillä kärkeen. Mika-Matti Ojalan vaihdon haki Sami Eko Partanen huijaa Toni Kode Kohosta näpylläänMikko Varonen kopiksi ja lyöjät loppuivat kokeneeseen Marko Hoviin.

Tasoittavalla KiPan Hämäläinen pystärillä kärkeen ja Jarkko Rautio vaihoi välilyönnillä etupesät täyteen. Sami Partanen täytti takapesät kakkosrajanäpyllä tullen itse kopilla pois. Pirinen yritti yllätysmerkillä ykkösrajanäpyä mutta risti kotiin. Varonen vaihtoi kahdella näpyllä etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Petri Raittilan ensimmäisellä haavta kotiin Karjalan hakiessa kopin.Vaihto onnistui kovalla kolmospolttajan räpylän kautta mutta viimeisellä laittomalla lyöjästä toinen palo. Antti Kontinen ja Toni Laakso täyttivät etupesät ajolähdöksi, josta Simo Rahusen hermopallosta tuli huonosta heitosta huolimatta kolmas palo kotiin. 
 

Jarkko Rautio kolmosellaJarkko Rautio hyvä myös polttajana
Jarkko Rautio toi kaksi juoksua pelasi ulkonakin hyvin

Toisen alkavalla KPL jätti Hovin väliin ja Karjala meni varmalla pystärillään kärkeen. Yrttiaho koetti pomppua mutta Pirisen ruoska poltti Karjalan kakkoselle. Partttimaan pomppu onnistui mutta itse kopilla pois. Toikka kovalla ykköselle kärjen taakse ja Järvisen näpystä kakkosrajaan risti kolmoselta. Kohosen vaihto suoraan Piriselle ja kolmas palo kolmoselta.

Petri Raittilan koukkunäpy puriKiPan tasoittavalla Teppo Muttilainen jätettiin väliin ja Hämäläinen sekä Rautio täyttivät pystäreillään etupesät. Partasen varsinäpystä risti kolmoselta mutta Pirisen välilyönnillä pesät täyteen. KiPa tasoitti 1 - 1 Jarkko Raution tuomalla juoksulla, kun Petri Raittilan kierrenäpy kakkosrajaan ei jäänyt sieppari Tuomas Mattilan räpylään. Jatkoajoista tuli Varosen laittoman jälkeen kiire ja koppi jäi matalaksi jolloin tuloksena ristit kolmoselta ja ykköseltä. 

Kolmannen vuoroparin alkavalla KPL:n Toikka pystärillä kärkeen ja Kohosen tuppinäpyllä kakkoselle. Itse kopilla pois kuten Huuhtanenkin. Mattila saumalyönnillä ykköselle. Järvisen pompusta Rautio poltti kolmoselle mutta näpyllä vaihto täytti etupesät. Hacklinin tuppinäpyllä kärki kolmoselle mutta kopilla etupesät tyhjiksi lyöjien lähestyessä loppua. Ojala meni ykköselle ja Sami Joukainen toisti Raittilan tempun ykkös-kolmostilanteessa lyömällä Tuomas Mattilan kierrenäpyllä kotiin 1 - 2. Joukainen itse kopilla pois kuten Hovikin. Karjala polstti itsenä kärjen takana Kontisen tulisella heitolla. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Harri Yrttiaho iski rajaan kolmospesän jatkeelle ja pallo putosi syöksykopia yrittäneeltä Mikko Varoselta. Juoksun 1 - 3 toi Mika-Matti Ojala. Parttimaa kopitti pesät tyhjiksi ja koppi myös Kohoselta. Huuhtanen vapaalla kärkeen mutta Mattilan vaihto Varoselle kopiksi. Hacklin meni kärkeen kakkospussinpohjalyönnillä ja Ojala vaihtoi välilyönnillä etupesät täyteen. Hovin keskisaumalyönnillä kärki vielä kolmoselle ja kopilla muut pois. Karjalan Petri Raittila iski avausjakson molemmat KiPan juoksutkotiutusyritys Kontiselle ja kolmas palo.

Kolmannen tasoittavalla KiPan jokeri Sami Mielonen vapaalla kärkeen mutta Kontisen kopilla pois. Laakso myös kopitti ja kaksi jätettiin väliin. Kärki Hämäläisellekin haavat muttta Raution pystäri puri. Partasen ykkösrajanäpyllä viahto ja pystärillä itse ykköselle. Pirinen vaihtoi kakkossaumasta pesät täyteen. Petri Raittila iski ajolähdöstä kovaa kakkosrajaan ja pallo kimposi siepparin räpylästä siten, että Jarkko Rautio toi 2 - 3. Palottomasta jatkoajosta koitti Varosen täystuhohetki: ensimmäisellä linjaan ja risti Partasesta kotiin. Sitten Pirinen irtosi kärpäsenä kolmoselta ja kolmas palo tuli viimeisellä riskilyönnillä kakkosrajaan suoraan kakkosvahdille.

Neljännen alkavalla KPL:n Yrttiaho vapaalla kärkeen. Parttimaa iski kakkosluukusta läpi ja myöhään lähtenyt Yrttiaho paloi Hämäläisen katkaistua lyönnin je heitettyä tulisesti kakkoselle. Kohosen kopilla etupesät tyhjiksi ja Huuhtannen jätettiin väliin. Mattilalle haavat ja Hacklin välilyönnillä kärkeen. Ojalan tuppinäpystä palot sekä kakkoselta että ykköseltä. 

Harri Yrttiaho palaa kakkoselle
           KPL:n Harri Yrttiaho palaa kakkospesälle Jarkko Raution katsellessa syöksyä

Mikko Varonen Sutki Sutisen kunnarihaastattelussaViimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPan MIeloselle haavat. Toisen lyöjänä erittäin ailahtelevasti pelanneen Mikko Varosen lyhyt tähtihetki koitti: isku  läpi kakkosrajasta kunnarin 1+0 arvoisesti tyhjään kenttään tasoittaen 3 - 3:een. Kontinen keskisaumalyönnillä ykköselle ja Laakson pompulla pesät täyteen. Tämä jälkeen Varonen tyri tilanteen olemalla palottmassa ajolähdössä Raittilan ensimmäisellä vapaalla lyönnillä irti kolmoselta kun pallo jäi kopiksi etumiehelle. Viimeisellään Raittila nosti kopin ja pesät tyhjiksi. Kaksi lyöjää väliin ja Hämäläinen paloi laittomaansa. Rautio pystärillä ykköselle. Partasen  pystärillä etupesät täyteen mutta Pirisen vaihto jäi kolmospolttajalle ja jakso tasan.

- Pirinen tiesi että sieppari ei saa palloa kiinni, totesi Varonen Sutki Sutiselle.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 18 - 17 (53% - 47%) ja kolmostilanteet selvästi KiPalle 3/10 - 3/5.  

KiPan E-poikien hopeajoukkue kukitettiin ottelun tauolla
KiPan E-poikien hopeajoukkue kukitettiin ottelun tauolla

Toisella jaksolla KPL:llä
vain kaksi kolmostilannetta ja voitto

Toisen jakson aloitti KiPa sisällä. Hämäläiselle haavat mutta Raution ja Partasen pystäreillä sekä Pirisen pompulla nopeasti paloton ajolähtö. Raittila yritti jälleen kakksorajanäpyä mutta nyt KPL:n sieppari Mattila oli hereillä ja risti kotiin. Takapesät jäivät täyteen kun Raittila tuli kopilla pois. Pirinen iski kovaa kumuraa mutta haavat kotiin Partasesta ja ykköselle Pirisestä. Haavat myös Mieloselle. Viitoseksi vaihdetun Varosen keskivarsi pitkäksi ja risti kolmoselta. Kuutosena Kontisen kakkossaumalyönnillä etupesät täyteen. Rahusen vaihto kolmossaumasta vei Pirisen kolmoselle ja kopilla muut pois. Kopilla pois myös Muttilainen. Jokeri Pekka Toropainen viimeisenä lyöjänä mutta viimeinen keskipomppu Kohosen matalasta syötöstä etulaittomaksi ja kolmas palo.

Ensimmäisen tasoittavalla KPL:n Karjala vapaalla kärkeen. Yrttiahon pystärillä etupesät täyteen. Merkkivirheen myötä Parttimaan vaihdosta Yrttiaho juoksii kakkoselle Karjalan päälle ja palo. Vaihtojokeri Antti Järvinen iski kovaa kolmospuolelle ja pallon kirvottua muuten hyvin pelanneen Raution räpylästä katsomon luokse, ehti kakkoselta lähtenyt kärki Sami Karjala tuomaan 0 - 1. Kohosen kopilla haavat Parttimaasta ja itse vapaalla ykköselle. Huuhtasen vaihto Rautiolle ja kolmas palo Kohosesta.

Toisen alkavalla KiPan ote hiipui. Hämäläinen paloi ykköselle. Rautio, Mielonen ja Partanen haavoittuivat. Toropainen kärkeen kovallaan ja Pirinen täytti kakkosrajanäpyllä etupesät. Laakson kopilla kolmet haavat. Varonen näpyllä kärkeen mutta Kontisen ykkösrajalla kyseenalainen palo kakkoselta kun pesävahti näytti olleen irti pesästä. Kopilla Kontinenkin pois. Rahunen vapaalla ykköselle ja Muttilaisen kovalla vielä etupesät täyteen. Raittila viimeinen lyöjä ja kova ykkösvahdin käsiin tuotti kolmannen palon.

Risti ykköseltäTasoittavalla myös KPL pelasi heikosti. Huuhtanen jätettiin väliin ja kahden kopin jälkeen kaksi viimeistä myös väliin.  Karjala meni sentään pystärillän varmasti kärkeen mutta Yrttiahon kopilla pesät tyhjiksi. Parttimaan lyönti Varoselle kopiksi ja haavat myös jokeri Toikalle Kontisen kopilla. Kohonen kovallaan kärkeen mutta Järvisen näpystä Muttilanen poltti hänet kakkoselle. Varosen kopilla haavat Järviselle ja Joukainen viimeisenä lyöjänä toivottamssa tilanteessa.

Kolmannen alkavalla KiPa sai vain kaksi kärkilyöntiä. Hämäläinen löi itsenä hidastetulla kentälle mutta Raution kakkosrajanäpystä risti. Partasen vaihto linjaan ja toinen risti kakkoselta. Pirisen kopilla etupesät tyhjiksi ja haavat myös Laaksolle. Mielonen kärkeen keskisaumalyönnillä mutta Varosen ensimmäisellä vaihtoytirys suoraan kakkospesälle! 

Kolmannen tasoittavalla KPL kuten edellisessä sisävuorossa jätti Huuhtasen väliin ja kahden kopin jälkeen kaksi viimeistä myös väliin. Karjala meni pystärillän varmasti kärkeen mutta Yrttiahon kakkosrajanäpytä Laakso poltti kärjen kakkoselle. Partimaan kakkosrajanäpyn hakin Sami Joukainen niittaa 2. jakson lopuksi 0 - 2nyt Partanen ja toinen palo kakkoselta. Kohosen keskivarrella Parttimaa kakkoselle ja kolmossaumalyönnillä Kode itse ykköselle. Järvinen vaihtoi kakkossaumasta kärjen yksin kolmoselle kun koppi tyhjensi etupesät. Toikan välilyönnillä ykköselle. Jakson toisesta ja samalla viimeisestä KPL:n kolmostilanteesta Sami Joukainen iski viimeisenä lyöjänä kovaa kakkossaumaan ja Sami Parttimaa toi 0 - 2.

Neljännen alkavalla KiPan Mieloselle haavat ja Toropainen välilyönnillä kärkeen. Varosen kakkossaumalyönnillä ja Kontisen keskinäpyllä pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Raittilan veto linjaan ja risti kotiin. Jatkoajoista Rahusen keskipomppuyritys jäi etumiehelle ja kaksi paloa kerralla. Näin pisteen menivät Kouvolaan 0 - 2.

Toisen jakson vähät kärkilyönnit 14 - 9 (41% - 38%) ja kolmostilanteet selvästi KiPalle 0/5 - 2/2.

Koko ottelun kärkilyönnit 32 - 26 (47% - 43%) ja kolmostilanteet 3/15 - 5/7 (20% - 71%!!!).

Tilastot ottelusta  

Kitee:      0 1 1 1 = 3  0 0 0 0 = 0     0
Kouvola: 1 0 2 0 = 3 1 0 1 0 = 2 1

Lukkari Toni Laaksolle KiPan 1. palkintoKitee: Jarkko Rautio 0/2, Mikko Varonen 1+0/1, Petri Raittila 2/0.
Palkitut: I Toni Laakso (oik.), II Jarkko Rautio.
Kouvola: Sami Karjala 0/1, Harri Yrttiaho 1/0, Sami Parttimaa 0/1, Toni Kohonen 0/1, Tuomas Mattila 0/1, Mika-Matti Ojala 0/1, Sami Joukainen 2/0, Antti Järvinen 2/0.
Palkitut: I Sami Karjala, II Juho Hacklin.
Tuomarit: Juha Asunmaa ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: Pilvipoutaisessa n. +16-asteisessä säässä aika mukavasti 1940.

Ilta-Sanomien tähdet: *** Sami Joukainen, KPL, ** Petri Raittila, KiPa,  * Toni Kohonen KPL.


Takaisin