Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Pasi Pirinen ja Mikko Varonen tyhjensivät pajatson. Piriselle 500. lyöty juoksu. KiPa - Kiri 1 - 0 (5 - 1, 5 - 5)

Kuvat (113 kpl) ottelusta

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit

Avausjaksolla KiPa meni 1 - 0 johtoon Pasi Pirisen iskettyä ajolähdöstä keskisaumaan ja Ville Hämäläisen tuotua juoksun. Viimeisen vuoroparin alussa Kiri tasoitti 1 - 1 kun jokeri Tuomas Tallbacka löi Timo Rautiaisen kotiin merkatulla kolmossaumalyönnillä. KiPan Pasi Pirinen iski ajolähdöstä 1+3 juoksua: pallo kolmosluukusta läpi ja kun Kirin kopparit eivät edes lähteneet palloa etsimään, meni jakso KiPalle 5 - 1. Samalla Pasi Pirisen kaikkien aikojen lyötyjen määrä rikkoi 500 juoksun rajan!

Pasi Pirinen tuulettaa 1 + 3 läpilyöntiään
Pasi Pirinen tuulettaa 1 + 3 läpilyöntiään

Toisella jaksolla Kiri meni toisen vuoroparin tasoittavalla 0 - 2 johtoon, kun Jussi Haapakoski löi väliin ja ilman merkkiäkin Pasi Rajala ehti kotiin. Heti perään Tuomas Tallbacka löi Timo Rautiaisen kotiin, kun KiPan linjassa Antti Kontinen räpelsi. Kolmannen alkavalla KiPan Mikko Varonen löi takaa keskelle rajaan ja kahden palon ajolähtötilanteessa vain kaksi etenijää ehti kotiin ennenkuin Varonen poltettiin kolmoselle. Taululle 2 - 2 ja vuoro jo vaíhdettiin, mutta sitten pelituomari Juha Kosonen huomasi, että sangen vettyneessä pallossa lukikin Kiri ja tuomiona oli 1+3 juoksua. Taululle korjattiin 4 - 2. Tasoittavallaan Kiri kavensi 4 - 3:een kun Jussi Kivisilta löi takatilanteessa merkatun välilyönnin ja Jukka Salmela tuli kotiin. Viimeisessä vuoroparissa KiPa lisäsi johtonsa 5 - 3:een kun Petri Raittila onnistui ainon kerran viidestä kotiutustilanteestaan lyömään jokeri Sami Mielosen kotiin. Hermopallo linjaan kakkospussiin ja pallo putosi heittotlanteessa. Kiri tuli vielä tasoihin kun Jussi Kivisilta kotiutti varsilyönnillä Jukka Salmelan ja Jussi Haapakoski merkatulla välilyönnillä Pasi Rajalan.

Sami Mielonen tuo 5 - 3 joutumatta Kirin lukkari Jussi Haapakosken räpylään
Sami Mielonen tuo 5 - 3 joutumatta Kirin lukkari Jussi Haapakosken räpylään

Kirin pelinjohtaja Jussi Viljanen vähän synkkänäJyväskylän Kirin pelinjohtaja Jussi Viljanen harmitteli kotiutustehon puutetta.
- Hyvin saatiin tilanteita päälle (12 kolmostilannetta) mutta ei tehty juoksuja. Ensimmäisellä jaksolla lähdettiin oikeaan suuntaan. Harmittaa vaan se estämistuomio toisessa vuoroparissa, missä sieppari haki hyvin pallon ja heitti kolmoselle. Sen jälkeen tuli Kiteelle jouksu.
- Toisella jaksolla Varosen lyönti meni lammikkoon, koppari Pasi Rajala sanoi, että hän näki mihin pallo meni ja haki sen. Kukaan ei seurannut, että lyöty pallo olisi ollut oikea pallo, selitteli Villjanen.
- Noustiin kuitenkin vielä tasoihin, se oli hienoa. Lopussa pikkusen herpaannuttiin ja jaksovoitto jäi saamatta.

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen ei muistanut Rantakentällä vastaavaa tapahtuneen hänen aikanaan.
KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen - Jossain Vimpelissä ja Siilinjärvellä on kyllä joskus ihan ihmeellisesti pallo löytynyt. Nykyään tuollainen on niin harvinaista, että turha sitä on enää spekuloida. Kun pallossa luki Kiri niin sillä selvä.
- Pasi Pirinen ja Mikko Varonen, ne miehet, joiden pitääkin lyödä, löivät kuten pitikin. Lopussa lyöty Petri Raittilan pussari oli myös ihan suunniteltu, kehui Varonen lyöjiään.
- Jarkko Rautio pelasi ulkona parhaaan pelinsä, kehui hän myös ulkokenttää.
- Palloepisodin jälkeen vähän lopussa herpaannuttiin. Pisteet 2 - 0 näissä keskinäisissä taisteluissa on hienoa. Kotivoitot otettiin (JoMasta ja Kiristä) ja Sotkamossakin pelattiin ihan hyvä ottelu. Hyvä alku tämä on neljän ottelun härkäviikolle. Tiistaina Oulusta pisteet ja torstaina Kouvolalta kotona.

KiPan ykköspalkittu ja kolme I-S tähteä saanut Pasi Pirinen löi 1+4 juoksua ja toi 2 sekä vaihtoi 9/12 kärkilyöntiä. Pasi oli edellisenä iltana häissä ja lehdistötilaisuuden vetäjä Rami Toropainen arveli sen auttaneen peliä.
- Maikille ja Antille vielä onnittelut. Voi tulla liian kiire, jos neljät häät pitäisi viikossa juhlia.
- Hyvin pelattu peli. Se läpilyönti oli jo aikaisemmin päätetty kun näin keskimiehen valuvan liikaa oikealle. Pienellä oli ensi tarkoitus ottaa, mutta sitten löi kolmosluukkuun ja tällä kertaa pallo ei lentänytkään yli vaan osui maahan missä pitääkin, kertoi Pirinen tyytyväisenä.
- En tuon 500 rajan rikkomisesta ole porukka paljoa ilkkunut. Suurimmalla osalla on itsellään paljon vähemmän juoksuja, naureskeli Pirinen.
- Paukku (Antti Kontinen) pikkusen kämmäsi. Ei hän tänä kesänä paljoa sellaista ole tehnyt.

Pasi Pirinen iski avausjaksolla
kaikki KiPan viisi juoksua

Kiri aloitti sisällä saden palottoman ajolähdön. Jussi Haapakoski löi kovaa keskelel mutta risti kotiin. Välipalon jälkeen Kosti Rautiaiselle oli ylllätysmerkki päällä, mutta hyvin pelannut kakkoskoppari Ville Hämäläinen haki laittomastakin kopin. Vuoro loppui viimeisen lyöjän takalaittomaan.

Tasoittavalla KiPan kärki takkusi kun ex-kipalainen Timo Rautiainen poltti Hämäläisen kakkoselle ja Pirisen näpystä Mielonen paloi kolmoselle. Varosen keskivarrella ajolähtö Raittilalle, jonka koukkunäpy ei aivan riittänyt Sami Partaselle.

Toisen alkavalla Kiri pommitti ykkösrajaa mutta Partanen ja Simo Rahunen polttivat etenijät kakkoselle.

Ville Hämäläinen naama kurassaTasoittavalla KiPan Hämäläinen välilyönnillä kärkeen ja Rautio vaihtoi Kirin linjan räpeltäessä etupesät täyteen. Partasen näpystä estämistuomio ja palon sijaan kärki kolmoselle ja näpyllä etupesätkin täyteen. KiPa 1 - 0 johtoon Pasi Pirisen iskettyä ajolähdöstä keskisaumaan ja Ville Hämäläisen tuotua juoksun.

Kolmannen alkavalla Kiri sai Kivisillan varrella, Jussi Haapakosken välilyönnillä ja jokeri Antti Kaappolan välilyönnillä pesät täyteen. Ajolähdöstä viimeisenä lyöjänä Tallbacka mutta jälleen Hämäläinen haki lyönnin kopiksi.

Tasoittavalla KiPan Rautio vapaalla kärkeen, Partasen välilyönnillä ja Pirisen varrella pesät täyteen. Rauttilan veto kakkospesälle kopiksi ja palo. Vaihtonäpystä kolmoselta toinen risti ja Varosen ohitusvarrella uudelleen pesät täyteen. Jokeri Pekka Toropainen viimeisenä lyöjänä mutta lyönti kopiksi kakkoskoppari Rajalalle.  

Kirin lyöjäjokeri Tuomas TallbackaViimeisen vuoroparin alussa Kiri tasoitti 1 - 1 kun jokeri Tuomas Tallbacka löi toiseksi viimeisenä lyöjänä ajolähdöstä Timo Rautiaisen kotiin merkatulla kolmossaumalyönnillä.

Tasoittavalla KiPan kärki rakensi palottoman ajolähdön Hämäläisen tuppinäpyllä, Raution kovalla ja Partasen pompulla. Pasi Pirinen iski ajolähdöstä 1+3 juoksua: pallo kolmosluukusta läpi ja kun Kirin kopparit eivät edes lähteneet palloa etsimään, meni jakso KiPalle 5 - 1. Pirisen kunnarin edellä kotiin Ville Hämäläinen, Jarkko Rautio ja Sami Partanen.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 20 - 13 (57% - 37% ja kolmostilanteet 5/10 - 1/5.

Sami Eko Partanen kasvot kurassaToista jaksoa väritti
väärä pallo

KiPa aloitti sisällä saamatta yhtään kärkilyöntiä. Hä'm'äläinen pääsi vapaalla ykköselle mutta Raution vaihto kopiksi siepparille ja palo kakkoselta. Mielonen paloi myös siepparin ansiosta ja Partanen pääsi vapaalla ykköselle. Eko poltti itsensä kun ei ehtinyt syöksymään ajoissa takaisin ykköspesälle Pirisen koppilyönnillä.

Tasoittavalla Kiri sai kahdesti sentään kärjen kakkoselle mutta vuoro vaihtui kun jokeri Antti Kaappola ei saanut koppia nousemaan lukkari Toni Laakson mahtavasta tolpasta.

Toisen alkavalla KiPan Mielonen meni vapaalla kärkeen ja Pirisen pitkällä kakkosrajanäpyllä kakkoselle. Varosen kova kakkosrajaan vaihtoi kärjen kolmoselle kakkospalon hinnalla. Kontinen täytti etupesätkin ja Raittila löi kakkossaumaan mutta Mielosesta risti kotiin. Jatkoajoista Laakso iski kovaa kolmosrajaan mutta tuloksetta.

Mikko Varonen jälleen iskussaKiri meni toisen vuoroparin tasoittavalla 0 - 2 johtoon, kun Jussi Haapakoski löi väliin kakkospuolelle ja ilman merkkiäkin Pasi Rajala ehti kotiin. Heti perään Tuomas Tallbacka löi Timo Rautiaisen kotiin, kun KiPan linjassa Antti Kontinen räpelsi.

Kolmannen alkavalla KiPan Mikko Varonen löi takaa keskelle rajaan ja kahden palon ajolähtötilanteessa vain kaksi etenijää ehti kotiin ennenkuin Varonen poltettiin kolmoselle. Taululle 2 - 2 ja vuoro jo vaíhdettiin, mutta sitten pelituomari Juha Kosonen huomasi, että sangen vettyneessä pallossa lukikin Kiri ja tuomiona oli 1+3 juoksua. Taululle korjattiin 4 - 2. KiPa täytti vielä pesät uudelleen mutta Simo Rahusen varsi läi hieman liian lyhyeksi ja Mikolle ei saatu tuplajuoksua.

Tasoittavallaan Kiri kavensi 4 - 3:een kun Jussi Kivisilta löi takatilanteessa merkatun välilyönnin ja Jukka Salmela tuli kotiin.

Viimeisessä vuoroparissa KiPa lisäsi johtonsa 5 - 3:een kun Petri Raittila onnistui ainon kerran viidestä kotiutustilanteestaan lyömällä jokeri Sami Mielosen kotiin. Hermopallo linjaan kakkospussiin ja pallo putosi heittotilanteessa kakkosvahti Jarmo Korhoselta (alla).

Pallo putosi heittotilanteessa kakkosvahti Janne Korhoselta

Kiri tuli vielä tasoihin 5 - 5:een kun Jussi Kivisilta kotiutti varsilyönnillä Jukka Salmelan ja Jussi Haapakoski merkatulla välilyönnillä Pasi Rajalan.

Toisen jakson kärkilyönnit 14 - 21 (61% - 48%) ja kolmostilanteet 5/9 - 5/7.

Sanomalehti Karjalainen: Mystinen pallo oli Kirin kiusana Rantakentällä. Mikko Varonen halkaisi lyönnillään takakentän ja vieraat hakivat väärän pallon peliin.

 

 

 

 

 

Tilastot ottelusta 

Kitee - Kiri 1-0 (5 - 1, 5 - 5)

Kitee: 0 1 0 4 = 5  0 0 4 1 = 5  1
Kiri: 0 0 0 1 = 1 0 2 1 2 = 5 0

Kitee: Ville Hämäläinen 0/2, Jarkko Rautio 0/2, Sami Partanen 0/2, Pasi Pirinen 1+4/2, Mikko Varonen 1+3/1, Petri Raittila 1/0, Sami Mielonen 0/1.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Mikko Varonen.
Kiri: Jukka Salmela jr 0/2, Pasi Rajala 0/2, Timo Rautiainen 0/2, Jussi Kivisilta 2/0, Jussi Haapakoski 2/0, Tuomas Tallbacka 2/0.
Palkitut: I Jussi Kivisilta, II Jussi Haapakoski.
Tuomarit: Juha Kosonen ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: Tihkusateessa +17 asteen säässä vain 1237.


Takaisin