Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Ei Jymykään pikälle pötki tuolla pelillä. Jymy laittomalla lyönnillä toisen jakson voittoon. SoJy - KiPa 2 - 0 (1 - 0, 3 - 2)

Kiteen Pallon pesisretkeläisiä oli kolmella E. Karhun busseilla tiistaina 10.7. Sotkamossa Superpesisottelussa. Mukana oli Rantakentän talkoolaiset, pesiskoululaiset, seuran johtokunta ja KiPan fanit. Mutta toivottavasti pesiskoululaiset eivät ottaneet oppia ainakaan ensimmäisestä jaksosta.

HISTORIAA
Joukkueet ovat kohdanneet Sotkamossa 31 kertaa. Voitot ovat Jymylle 22 - 9.
Ensimmäinen Jymy-KiPa pelattiin 2.8.1990,  tulos 6-3 ja katsojia 2188.

Runkosarjan taulukko keskinäisistä otteluista:
Joukkue OTT V T H (3p-2p-tp-1p-0p) Juoksut Pisteet
1. Sotkamo 41 29 1 11 (14-8- 1- 6- 4) (272 - 191) 65
2. Kitee 41 11 1 29 ( 3-7- 1- 8- 14) (191 - 272) 32

Kaikissa 41 ottelussa on 18 vuoden aikana ollut mukana Kiteen Pallon Pasi Pirinen. Niin oli nytkin ja ainoastaan mainoksen jalka estiottelun kääntymisen KiPalle Pirisen läpilyönnistä.  

Runkosarjan kevätkierroksella 24.5.2007 KiPalle oli tarjolla supervuoroparin voitto, mutta hötkyily pilasi palottomat ajot. Kotiutuskisan jälkeen KiPalle yksi sarjapiste. KiPa - SoJy 1 - 2 (2 - 1, 3 - 5, s0 - 0, k1 - 4).

Sarjassa Jymy oli ennen ottelua neljäntenä 30 pisteellä ja KiPa kahdeksantena 20 pisteellä.

Kuvat (140 kpl) ottelusta

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit

Kun avausjaksolla Jymy ei saanut kuin ensimmäisessä sisävuorossaan kaksi kolmostilannetta ja niistä yhden juoksun Roope Korhosen hyvällä välilyönnillä, ja KiPakin jäi kolmeen kolmostilanteeseen ilman juoksuja, ei jaksossa hurraamista ollut.

Toisellakin jaksolla Jymyn sisäpeli jäin avausvuoroon, missä KiPan jokeri Petri Raittila oli ensin iskenyt kakkossaumasta linjan läpi 0 - 1.  Roope Korhonen iski ajolähdöstä taktisesta väärästä leikkurin kakkosrajaan - 15 cm väärälle puolelle! Laittoman lyönnin tuloksena kaksi juoksua, kun palautuspallo pomppasi KiPan muuten hienosti pelanneen lukkari Toni Laakson ohi.

Myös Jymyn sivuilla asia tunustetaan reilusti:
"Jymyn toisen jakson kahdesta ensimmäisestä juoksusta joukkue ja Roope Korhonen voivat kiittää ottelun syötönvalvojaa.
- Se oli noin 15 senttiä laiton lyönti, tunnusti Roope Korhonen kahden juoksun arvoista 2-rajaleikkuriaan. "

Jymyn jokeri Tommi Niskinen käänsi vielä kolmossaumaan ja vei Jymyn 3 - 1 johtoon. Toisen vuoroparin alussa KiPan kavensi edelleen Petri Raittilan lyömällä välilyönnillä 3 - 2:een, mutta enempää ei ottelussa juoksuja enää nähtykään.

KiPan pelinjohtaja Vesa VaronenKiPan pelinjohtaja Vesa Varonen totesi ottelun olleen etenkin avausjaksolla melkoista nyhjäämistä. Lisäksi KiPan ulkokentältä puuttuivat molemmat vakiokopparit, Mikko Varonen ja Jarkko Perttula. Koppareina Ville Hämäläinen ja Pekka Toropainen pelasivat kuitenkin ihan hyvin.
- Ensimmäinen jakso oli nyhjäämistä molemmilta joukkueilta. Etenkin toisen jakson tasiteluun olen kuitenkin tyytyväinen. Vähän jäi meiltä kotiutustehoja puuttumaan (2/10 onnistui), harmitteli Varonen. 
- Kokemattomat kopparimme pelasivat hyvin ja Toni Laakso pelasi kauden parhaan lukkaripelin, löysi Vesku kehumistakin.

Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen yhtyi Varosen ajatuksiin.
- Kolmen hyvän pelin jälkeen keksusteltiin, etttä sama vire pitää saada jatkumaan. Kuitenkin se katosi johonkin.
- Hyvää oli ainoastaan kolme pistettä, jotka saatiin hunolla pelillä ja tuurillakin, myönsi Vuorinen.
- Kokonaisuutena sellaista nyhjäämistä koko peli.

Toni Laakso ottelun jälkeen haastattelussaKiPan ykköpalkittu oli Jymyn kuuluisan Jani Komulaisen varjoonsa jättänyt, hienon lukkaroinnin esittänyt Toni Laakso. Taktiset väärä purivat niinkuin pitikin ja hän piti Jymyn lyöjät hyvin kurissa.
- Palkinto ei lämmitä yhtään ilman pisteitä. Oli meillä vähän huonoa tuuriakin, totesi Laakso viitaten Pirisen mainokseen osuneeseen läpilyöntiin ja omaan pallon ohi kauhaisuunsa.

Jymyn ykköspalkittu oli 3/5 kertaa kotiutuksissa onnistunut ja 7/13 kärkilyöntiä saanut Roope Korhonen, joka myös haki hyvin Raittilan yhden kovan vedon taakse kakkosrajalle.
- Kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen, en muuten.

Jymyn Roope Korhonen iski kolme juoksuaAvausjaksolla Jymyn peli
loppui avausvuoroon

Jymy aloitti sisällä ja käärki Antti Hartikainen meni näpyllä kentälle. Lauri Suutarinen, joka vaihtoi 6/6 kertaa, hoiti hommansa tuppinäpyllä tullen itse kopilla pois. Jokeri Matti Meriläinen meni pystärillä ykköselle kärjen taakse ja 6/9 kärkilyöntiä vaihtanut Jani Komulainen jr vaihtoi koukkunäpyllä kärjen kolmoselle. Perään hyvä välilyönti mutta merkki ei ollut päällä. Ajolähdöstä Roope Korhonen iski nätisti väliin ja Antti Hartikainen toi jakson loppunumeroiksi 1 - 0. Jatkoajoista Matti Salmisen viimeinen Laakson taktisesta takaväärästä laittomaksi ja vuoro loppui kun Pasi Pirinen nappasi Mikko Korhosen vedon kopiksi ja otti palot sekä kolmoselta Komulaisesta että kotitaipaleelta Meriläisestä.

Tasoittavalla KiPan kärkenä Ville Hämäläinen kopilla pois. Jarkko Rautio hidastetulla kärkeen. Komulaisen taktisesta väärästä Sami Partanen onnistui pistämään keskelle näpyn mutta Jimi Heikkinen poltti Raution kakkoselle. Eko etumiehen ylityksellä kärkeen mutta Pirisen vaihto kopiksi ja kahdet haavat. Jokeri Sami Mieloselle myös haavat. Antti Kontinen vapaalla ykköselle. Toni Laakson kova veto Immo Rautiaisen hanskaan ja palo. Laakso vapaalla kärkeen ja Simo Rahusen keskisaumalyönnillä etupesät täyteen. Vuoro loppui kun jalkavaivaisena jokerina Mikko Varosen vaihto jäi Jimi Heikkiselle. Varonen oli viime sunnuntaihin verrattuna varjojen mailla, sillä hän onnistui vaihdoissaan vain 2/12 kertaa. 

KiPan Sami Eko Partanen syöksyy Lauri Suutarisen tuppinäpyn perään
KiPan Sami "Eko" Partanen syöksyy Jymyn Lauri Suutarisen
tuppinäpyn perään

Toisen alkavalla Jymyn häntäpäästä Jimi Heikkinen vapaalla kentälle mutta Immo Rautiainen kopitti. Jaakko Heikkistä ei laskettu lyömään ja kärki Hartkainen paloi Kontisen heitosta. Meriläiselle haavat ja Suutarinen vapaalla kärkeen. Komulaisen koukkunäpy puri taas, mutta toisella ykkösrajanäpyllä palo kolmoselta Laakson heitosta.  Roope Korhonen vaihtoi kolmoskoppari Hämäläisen avustuksella mutta Salmisen keskipompusta Kontinen heitti palon kolmoselta.

Tasoittavalla KiPa jätti Teppo Muttilaisen ja Pekka Toropaisen väliin kuten koko ottelun ajan. Kärki Hämäläinen pystärillä kentälle ja Rautio vaihtoi kovalla keskelle. Partasen kakksorajanäpyllä takapesät täyteen ja itse kopilla pois. Piriselle myös haavat mutta Kontinen täytti ykköspesänkin. Ajolähdöstä Petri Raittilan veto jäi Jimi Heikkiselle ja risti kotiin. Toisella takaväärästä varsi, jolla kärki kolmoselle ja kopin pudotuksella uudet ajot. Jokeri M. Varonen meni Komulaisen matalaan ja iski merkistä hudin! Risti kotiin ja vaihto kakkospussinpohjalyönillä, jolla tuli kärkkäri Kontisen etenemisellä kolmoselta ennen kolmatta paloa Raittilasta kakkoselta.

KiPan Jarkko Rautio ehti hyvin kolmoselle Sami Partasen näpyllä
KiPan Jarkko Rautio ehti hyvin kolmoselle Sami Partasen näpyllä

Kolmannen alkavalla Jymyn M. Korhonen vapaalla kärkeen mutta Partanen nappasi Jimi Heikkisen ykkösrajanäpystä ristin kakkoselta. Rautiainen kopitti ja kärki Hartikainen ykkösrajanäpyllä kentälle. Suutarisen pystäri väliin täytti etupesät, mutta Komulaisen kova linjaan ja risti kolmoselta. Näpyllä vaihto kakkoselle ja itse kopilla pois. Meriläinen  pystärillä ykköselle, mutta R. Korhosen vaihto Hämäläiselle ja haavat kolmoselta. Vuoro loppui kun Laakso nappasi Korhosen näpyn kopiksi.  

Tasoittavalla KiPan Mielosellle haavat kuten Laaksollekin. Kolme lyöjää rohkeasti jätettiin väliin ja Hämäläinen ykkösrajanäpyllä kärkeen. Raution kakkosrajanäpyllä  palo. Partanen joutui kopittamaan etupesät tyhjiksi ja Pirinen iski kovaa mennen ykköselle. Laakso vaihtoi välilyönnillä etupesät täyteen mutta M. Varosen ykkösrajavarsi Jimi Heikkiselle ja palo kolmoselta. Itse kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä Raittila vaihtoi kovalla Jimi Heikkisen räpylän kautta Kontisen kolmoselle mutta kotiutusyritys leikkurilla ykkösrajaan ei onnistunut.

Mati Salmisen kova veto . Korhosen jalkaanNeljännen alkavalla Jymyn Meriläinen ykkösrajanäpyllä kärkeen mutta R. Korhosen kopilla haavat. Itse varrella kärkeen. Salmisen (vas.) kova veto silmät ummessa osui Korhosen jalkaan, mutta mies jatkoi peliään. Kopilla kuitenkin pois kuten M. Korhonen. Jokeri Lauri Kivinen pompulla ykköselle mutta Rautio poltti Jimi Heikkisen lyönnillä hänet kakkoselle. Immo Rautiainen kopitti etupesät tyhjiksi ja koppi myös ensi kertaa lyöneelle Jaakko Heikkiselle. Hartikainen paloi Pirisen heitolla ykköselle. Suutarinen pystärillä vielä kentälle mutta Komulaisen kova pysähtyi sieppari Muttilaiseen ja vuoron vaihto. 

Tasoittavalla KiPan Mieloselle haavat. Laakso iski kovaa ykkösrajaan ja Jimi Heikkisestä pallo katsomon päätyyn, jolloin Laakso eteni suoraan kakkoselle. Rahusen koppi pudotettiin ja etupesät täyteen. M. Varosen vaihto lensi R. korhoselle kopiksi ja kaikille haavat. Kaksi lyöjää väliin ja Rautio paloi Komulaisen pyörityksessä. Myös Rautiosta risti Salmisen heitolla. Partanen ykkösrajanäpyllä kentälle mutta Pirisen kova Jimi Heikkiselle ja jaksovoitto 1 - 0 Jymylle.

Ensimmäisen jakson surkeat tilastot: kärkilyönnit 14 - 15 (42% -  44%) ja kolmostilanteetkin KiPalle 2 - 3.

Petri Raittila iski KiPan molemmat juoksutToisen jakson voitto
Jymylle laittomalal lyönnillä

KiPa aloitti pirteästi sisällä. Hämäläinen pudotti roikun väliin ja Rautio vaihtoi näpyllä mutta paloi itse ykköselle. Partanen kärjen takana ykköselle ja Pirinen pomputti komeasti kärjen kolmoselle ja näpytti kahdesti täyttäen muutkin pesät. Ajolähdöstä Petri Raittila iski kovaa kakkospuolelle saumaan ja Jymyn räpylöitä hiponut lyönti tuotti tulosta: Jarkko Rautio toi 0 - 1 KiPalle. Jatkoajoista M. Varosen ensimmäisellä haavat kotiin, toisella kova Jimi Heikkiselle ja risti sekä kolmannella kopilla pesät tyhjiksi. Kontinen nosti etumiesten yli mennen ykköselle. Laakso kopitti ja Mielonen varrella kärkeen. Rahusen kova Rautiaiselle ja kolmas palo.

Tasoittavalla Jymyn Hartikainen pystärillä kärkeen ja Suutarisen pompulla kakkoselle. Laakson tolpasta koppi etumiehelle ja Suutarisesta takapalo. Meriläiselle haavat ja Kivinen ykköselle kolmossaumalyönnillään. Kolmulainen iski samaan paikkaan vaihtaen pesät täyteen. Ajolähdöstä  Roope Korhonen iski taktisesta väärästä leikkurin kakkosrajaan - 15 cm väärälle puolelle! Laittoman lyönnin tuloksena kaksi juoksua, kun palautuspallo pomppasi lukkarin ohi. Tuojina Antti Hartikainen ja Lauri Jymyn Tommi Niskinen iksi 3 - 1Kivinen. Taululle harmittavasti 2 - 1. Salminen pudotettiin ykköselle ja uudesta ajolähdöstä jokeri Tommi Nissisen (oik.) kahden huonon yirtyksen jälkeen kolmannella kääntö kolmossaumaan ja Jani Komulainen jr toi 3 - 1. M. Korhosen vuorolla Laakso irrotti R. Korhosen taktisella väärällä kolmoselta.

Toisen alkavalla KiPa jätti kolme lyöjää väliin ja Hämäläinen ja Rautio iskivät pystäreillä etepesät täyteen. Partasen ykkösrajanäpyllä risti kolmoselta mutta Pirisen keskinäpyllä takapesät täyteen. Yllätysotto jäi Salmiselle ja Rautiosta risti kotiin. Samalla Partanen kolmoselle. Kontinen vaihtoi takapesät täyteen tullen itse kopilla pois. Laakso ykköselle ja ajolähdöstä KiPa kavensi  Petri Raittilan lyömällä välilyönnillä Sami Partasen tuomana 3 - 2:een. Jatkoajoista M. Varonen iski hyvin väliin, mutta Pirinen lähti myöhään ilman merkkiä ja kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla Jymy ei saanut etenijää kuin Komulaisen koukkunäpyllä sekä Salmisen saumalyönnillä kakkoselle Pirisen, Laakson ja Muttilaisen hyvien torjuntojen ansiosta. 

Kolmannen alkava oli KiPalta samaa luokaa kun M. Varonen vaihtoi Laakson kakkoselle ja kolmostaipaleelta sitten haavat.

Tasoittavalla Jymyn Jimi Heikkinen väilyönnillä kärkeen ja jälleen Rautiainen kopitti. Hartikainen haavoittui ja Meriläinen paloi ykkösrajanäpylään. Kivinen vapaalla kärkeen ja Suutarisen pystärillä sekä Komulaisen kovalla kakkossaumaan pesät täyteen. Ajolähdöstä R. Korhosen lyönnin haki Pirinen, joka poltti kärjen kotiin. Toisella haavat kolmostaipaleelta ja kolmannella näpyllä vaihto etupesät täyteen. Vuoro loppui Salmisen takalaittomaan.

Neljännen alkavalla KiPan Rahuselle haavat ja kaksi jätettiin väliin. Hämäläinen vapaalla kärkeen ja heitto yli kotipesän Jymyn pelaajakopin ja roskapöntön taakse. Hämäläinen kakkoselle ja yritti vielä kolmosellekin, mutta Komulainen löysikin pallon ja poltti hänet selvästi. Rautio ja Mielonen kopeilla pois. Partanen välilyönnillä ykköselle ja Pirisen veto kakkosluukusta osui harmittavasti mainoksen jalkaan ja 1+1:n sijaan tuli vain takatilanne. Kontinen täytti näpyllä ykköspesänkin. Ajolähdöstä Raittilan hyvä kumura kakkospuolelle rajaan mutta M. Korhonen haki sen kopiksi ja haavat kotiin. Toisella vaihto välipalon hinnalla. Laakso näpytti takapesät täyteen ja yllätysmerkillä kakkosrajaan näpy. Rautiainen haki hyvin ja ottelu oli ohi.

Jymyn takamiehillä oli onnea Pasi Pirisen läpilyönnissä
Jymyn takamiehillä oli onnea Pasi Pirisen läpilyönnissä

Toisen jakson kärkilyönnit 13 - 17 (48% - 45%) ja kolmostilanteet 3/6 - 2/8. 

Koko ottelun kärkilyönnit KiPalle 27 - 32 (45% - 44%) ja kolmostilanteet 4/8 - 2/11.        

Sanomalehti Karjalainen: KiPa sai nöyrtyä Kainuussa 

Tilastot ottelusta

Sotkamo - Kitee 2-0 (1 - 0, 3 - 2)

Sotkamo:     1 0 0 0 = 1  3 0 0 0 = 3     2
Kitee: 0 0 0 0 = 0 1 1 0 0 = 2 0

Sotkamo: Antti Hartikainen 0/2, Jani Komulainen jr 0/1, Roope Korhonen 3/0, Tommi Nissinen 1/0, Lauri Kivinen 0/1.
Palkitut: I Roope Korhonen, II Jimi Heikkinen.
Kitee: Ville Hämäläinen 0/1, Sami Partanen 0/1, Petri Raittila 2/0.
Palkitut: I Toni Laakso, II Petri Raittila.
Tuomarit: Niko Kaukovalta ja Timo Purolahti.
Yleisöä: Vain 1788 kun päivän sateilun jälkeen ilma kirkastui ja lämpeni huomattavasti ennen ottelun alkua.

Kaunis ilta Hiukan stadionilla Sampsojärven rannalla
Kaunis ilta Hiukan stadionilla Sampsojärven rannalla


Takaisin