Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

'Läpilyönnit - tämän kauden syndrooma', totesi Vesa Varonen. KiPa - Tahko 0 - 2 (0 - 3, 2 - 3)

HISTORIAA
Kiteen Pallo ja vanha kilpakumppani Hyvinkään Tahko kohtasivat 41. kerran  miesten Superpesiksen runkosarjassa kun Tahko tulee Rantakentälle. Lisäksi joukkueet ovat kohdanneet  14 kertaa mitalisarjassa. Pasi Pirinen on ollut näissä kaikissa kohtaamisissa mukana. Joukkueet ovat kohdanneet Kiteellä 33 kertaa. Voitot ovat KiPalle 21-12. Ensimmäinen KiPa-Tahko meni 8.7.1990, juoksuin 2-6 Tahkolle ja katsojia oli 1657.

Tiukoista kohtaamisista parhaiten yleisö muistanee toissavuotisen välieräottelun 31.8.2005, kun KiPa viidennessä välierässä pudotti Tahkon jatkosta tiukan kotiutuskisan jälkeen:  
Kitee - Hyvinkää 1-0 (0-0, 1-1, s0-0, k3-2), katsojia 3067.

Runkosarjan taulukko keskinäisistä otteluista ennen illan peliä:
Joukkue OTT V T H (3p- 2p-tp-1p-0p) Juoksut Pisteet
1. Kitee 40 22 0 18 (13- 6- 0- 4- 9) (294 - 287) 55
2. Hyvinkää 40 18 0 22 ( 7- 6- 0- 3- 16) (287 - 294) 36

Tahko oli ennen ottelua sarjassa kuudes 25 pisteellä ja KiPa kahdeksas 18 piteellä. Joukkueet kohtasivat runkosrjan avauskierroksella Hyvinkäällä ja KiPa sähläsi toisen jakson:

15.05.2007: Tahkon Riku Rantanen käänsi KiPan 2. jakson 0 - 5 -johdon isännille. Tahko - KiPa 2 - 0 (4 - 0, 7 - 5).

2.7.2007 Superpesis
Tahkon pelinjohtaja Miika RantatorikkaPattU,14 8 3 1  2 108- 44 31
Puijo 14 6 4 1  3 125- 83 27
NuJy  14 5 5 2  2  90- 58 27
KoU   14 6 2 4  2 101- 75 26
SoJy  14 5 4 2  3 104- 57 25
Tahko 14 3 7 2  2 104- 67 25
JoMa  14 4 3 0  7  80- 75 18
KiPa  14 3 3 3  5  60- 89 18

Kuvat (n. 170 kpl) ottelusta

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit Tahkon voiton jälkeen

Tahkon pelinjohtaja Miika Rantatorikka oli iloinen täna kesänä Tahkolle harvinaisesta kolmen pisteen voitosta.
- Kolmostilanteissa oltiin selvästi parempia (2/6 - 6/16) ja kun vain kuusi juoksua kuudestatoista, niin läpilyönnit pelastivat, totesi Rantatorikka viitaten avausjakson Juha Korhosen pom-pom  kolmosvahti Simo Hurskaisen räpylän vierestä pomppineeseen 1+1 tuottaneeseen lyöntiin, toisen jakson Aleksi Mäkelän takaa keskeltä tyhjään kenttään lyömään 1+0 kunnariin sekä ykköstilanteessa Riku Rantasen vastutamattomaan 1+1 läpäriin kakkosjatkeelta. 

- Ulkopeli oli meillä hyvää ja pystyttiin pitämään KiPa kiinni. Kolme pistettä ilahdittaa, ei niitä meillä paljoa (nyt neljäs) tänä kesänä ole tullut. Etenkin kun Kiteellä on aina mukava pelata, lopetti ensimmäistä kauttaan pelinjohtajana oleva Rantatorikka.

Tahkon 1. palkinnon saanut Riku Rantanen Sutkin haastattelussaTahkon ykköspalkittu oli luonnollisesti ottelun ratkaissut Riku Rantanen (1 + 2 lyötyä, 1 tuotu ja 5/8 kärkilyöntiä).
- Vapaata lyöntiä löin ja jos se ei olisi onnistunut, niin olisin seuraavalla nostanut kopin. On meillä minua ja Markusta (Meriläinen) kovempiakin juoksijoita.

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen kehui myös Rikun lyöntiä mutta ei muuta.
- Rikun lyönti oli loistava, täydellinen, ottamaton veto! "Koren" pom-pom-lyönti ja Mäkelän takaa keskelle nollatilanteessa ei saa mennä läpi, arvioi Vesku.
- Omaa saamattomuutta muuten hävittiin. Riku ja syöttötuomari (Mika Kääriäinen Kouvolasta) vei meitä miten tahtoi. Yleensä en tuomareita moiti mutta kyllä nyt muutaam syöttötuomarin tuomio sotki meidän kaaren täysin ja Riku lukkarin käytti sitä hyväkseen. Joskus joku ulkopelivirhe tai lyönti voi sotke pelin mutta nyt meillä oli valitettavasti yksi ylimääräinen vastustaja siinä. - Toki itse me ottelu hävittiin, kritisoi Varonen.
- Ensimmäinen jakso omaa huonoutta, toisella ei pari tikkiä Tahkoa vastaan etumatkaa riitä
-
Läpilyönnit: tämän kesän syndrooma, päätti Varonen analyysinsä.

KiPan kaari huutaa väärän pois Raittilain lyöntivuorolla
KiPan kaari huutaa väärän pois Raittilan lyöntivuorolla

KiPan lukkari Toni Laaksolle 1. palkintoKiPan ykköspalkittu, lukkari Toni Laakso oli tappion jälkeen vaisu.
- Oma peli ihan OK, mutta ei se siitä mitään. Hävittiin peli, totesi Toni.

Avausjaksolla Korhosen
pom-pom masensi KiPan

Tahko aloitti sisällä. Valtteri Ketonen pystärillä ainoan kerran jaksolla kärkeen. Mikko Röppösen kakkosrajanäpyllä risti mutta Juha Korhonen sivalsi keskisaumaan ja Markus Meriläinen pisti pitkän näpyn, joilla kärki yksin kolmoselle. Jokeri Kimmo Siivonen hyvällä välilyönnillä ykköselle ja Riku Rantanen vaihtoi ensin näpyllä takapesät täyteen. Yllätysmerkki kakkospussinpohjalyönnillä mutta risti kotiin. Anssi Lammilan kopin pudotuksella etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Kiristä Tahkoon palanneen Simo Eerikäisen ensimmäinen läpi ykkösrajasta mutta pallo meni verkkoihin eikä ilman merkkiäkin varmaa juoksua yritetty. Toinen linjaan ja kolmas palo,

Tasoittavalla KiPan kakkospalkinnon saanut Jarkko Rautio pystärillä haavoihin, mutta jokerina Ville Hämäläinen vapaalla kärkeen. Jarkko Perttulan keskinäpyllä etupesät täyteen. Sami Partasen keskivarrella kärki kolmoselle takapalon hinnalla. Itse näpyllä ja harhahitolla jo kakkoselle. Antti Kontinen välilyönnnillä ykköselle. Ajolähdöstä Pasi Pirisen vuorolla väärä pois-merkillä Hämäläinen irti ja toinen palo. Vaihtoyritys linjaan ja kolmas palo.

Toisen alkavalla Tahkon Aleksi Mäkeläle haavat. Tero Lepola kärkeen kakkospussinpohjalyönnillä ja Mikko Linnaluoma löi etumiehen yli täyttäen etupesät. Jokeri Eerikäinen iski keskisaumaan ja kärki kolmoselle. Näin häntäpäästä ajot, joista jokeri Riku Tainion veto kopiksi Perttulalle ja tilanne kuivui. Kärki Ketonen paloi Pirisen tappoheittoon ykköselle. Röppäselle haavat ja jokeri Siivonen pompulla kärkeen. Korhoen vaihtoi kovalla kolmossaumaan mutta Meriläisen vuorolla risti ja kopilla haavat. Rantaselle myös haavat ja Lammila viimeisenä lyöjä mahdottoman edessä.

Tasoittavalla KiPa jätti neljä(!) miestä (Rahunen, Laakso, Toropainen ja Muttilainen) väliin. Kärki Rautio näpyllä kärkeen ja Perttulan pompulla kakkoselle mutta takapalo ykköseltä. Jokerit Hämäläinen ja Mielonen kopeilla pois ja Partanen hidastetulla ykköselle. Kontisen keskivarren Tahko haki hyvin ja risti kolmoselta. Pirisen vuorolla kahdesti vedottiin väärää mutta syöttötuomarin laikka oli valkea. Viimeinen linjaan ja kolmas palo. 

Tahkon Juha Korhonen tunnetaan kovista maalyönneistäänKolmannen alkavalla Tahko Lammilalle haavat ja Mäkelä välilyönnillään ja Lepolan kovalla täyttivät etupesät. Linnaluoma kuitenkin kopitti ja haavat myös Ketoselle. Röppänen poltti itsenä laittomalla näpyllä mutta jokeri Siivonen pystärillä kärkeen. Juha Korhonen iski odotetusti kovaa maissa kolmospuolelle ja pom-pom-pomppiva pallo menikin Rahusen ohi ja Kimmo Siivonen toi 0 - 1 sekä Korhonen kunnarilaan 1+1 jo 0 - 2. Meriläisen ja Tainion koppien pudotuksilla ajot. Riku Rantanen löi aivan takarajalle ja Perttulan arviointivirheen vuoksi pallo kenttään. Onneksi pallo pomppasi mainoksiin, joten ainoastaan Juha Korhosen tuplajuoksu toi taululle 0 - 3.

Tasoittavalla KiPa jätti jälleen neljä miestä väliin. Moni kokenut pesäpallomies ihmetteli, miksi pelinjohtaja jättää antamatta nuorille pelaajille mahdollisuutta kokeilla kerran riskillä ja sitten nostaa koppia, tarvittaessa kahteenkin kertaan! Rautio kärkeen Tahkon Juha Korhonen tuulettaavapaalla mutta Perttulan keskivarrella risti kakkoselta. Partasen pitkä varsilyönti saattoi Perttulan kakkoselle ja itse kopilla pois. Jokeri Hämäläinen koetti vaihtoa pystärillä mutta kakkoskoppari Mäkelä haki haavat kolmoselta. Toinen koppi kolmospuolelta ja jokeri Mielonen välilyönnillä kärkeen. Kontinen vaihtoi kakkossaumasta etupesät täyteen. Pirinen toiseksi viimeisenä lyöjänä ja keskipompulla Mielosesta risti kolmoselta. Pakkovaihdosta toinen pomppu ja myös Kontisesta risti kolmoselta. .

Neljännen alkavalla Tahkon Lepolalle haavat ja Linnaluoma paloi ykkösrajanäpyllään. Ketosellel haavat ja Röppänen välilyönnillä kärkeen. Korhosen keskivarsi ja Meriläisen välilyönti täyttivät pesät. Ajolähdöstä Rantasen näpy liian loyhyt ja lukkari Laakso haki sen itse. Jatkoajoista Eerikäisen enimmäisellä heti merkki ja veto linjaan. Kontinen ei haparoinut vaan selvä palo.

Tasoittavalla KiPan Hämäläinen vapaalla kärkeen ja Pirisen pompulla ja välilyönnillä etupesät täyteen. Rahusen vaihto kuitenkin kopiksi ja kahdet haavat. Kopinnosto epäonnistui ja palo. Kolme lyöjää jätettiin väliin ja Rautiollekin haavat korhosen komealla kurkotuksella polttolinjassa. Mielonen nosti etumiesten yli linjaan ja meni kentälle. Perttulan näpystä risti kakkoselta mutta itse keskipompulla ykköselle. Partasen vuorolla kahdesti KiPan kaari vetosi syöttöä vääräksi mutta valkea laikka nousi. Kolmannella veto linjaan ja takapalo päätti jakson. 

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 12 - 22 (48% - 49%) ja kolmostilanteet 0/1 - 3/9.

Toinen jakso ratkesi
kunnareihin

KiPa aloitti sisällä. Jarkko Rautio meni pompulla kärkeen mutta Jarkko Perttulan vaihdosta risti kakkoselta. Perttula kolmossaumalyönnillä kärkeen mutta Sami Partasen kakkosrajanäpystä toinen risti. Antti Kontinen kopitti ja Pasi Pirinen meni linjan räpeltäessä kärkeen. Simo Rahusen kolmossaumalyönnillä etupesät täyteen mutta vuoro vaihtui kun Toni Laakson veto jäi ykkösvahdille ja risti kolmoselta. 

Tasoittavalla Tahkon Valtteri Ketonen  kärkeen kakkospussinpohjalyönnillän. Mikko Röppösen keskipompulla etupesät täyteen. Juha Korhosen vuorolla Laakso otti kärpäsen Ketosesta ja Pirinen heitti toisen risti kakkoselta. Markus Meriläisen kopilla pesät tyhjiksi. Rantanen jätettiin väliin ja Anssi Lammila välilyönnillä kärkeen. Aleksi Mäkelän veto linjaan ja kolmas palo.

Toisen alkavalla KiPa jätti jälleen kolme miestä väliin. Heti ensimmäisellään Jarkko Rautio löi läpi kakkosrajasta pallon rantapusikkoon ja kiersi KiPan paidassa ensimmmäisen kunnarinsa 1+0 reilun 2000 katsojan hurratessa. Taululle 1 - 0. 

Tahkon Aleksi Mäkelä ei löydä Raution iskemää palloa rannasta
Tahkon Aleksi Mäkelä ei löydä Raution iskemää palloa Päätyeenlahden  rannasta

Petri Raittila iskee 2 - 0 kun Jarkko Rautio tuo tuplajuoksun
Petri Raittila iskee 2 - 0 kun Jarkko Rautio tuo tuplajuoksun

Perttula sekä Partanen täyttivät etupesätkin palottomaksi ajolähdöksi. Lyäjäjokeri Petri Raittila iski ensimmäisellään hyvin kakkossaumaan mutta merkki ei ollut päällä. Toisella taitavasti väliin ja Jarkko Rautio toi tuplajuoksulla KiPalle 2 - 0. Vaihto näpyllä täytti takapesät vaikka Raittilasta tulikin takapalo ykköseltä. Kontisen nosto pudotettiin ja toisesta ajolähdöstä Pirinen löi hyvän välilyönnin mutta kakkoskoppari Mäkelän käsi riitti ja vähän myöhässä lähteneestä Perttulasta risti kotiin. Kopilla etupesät tyhjiksi ja Rahunen sekä Laakso täyttivät Tahkon Aleksi Mäkelä haki hyvin Pekka Toropaisen vedon kakkosrajaanetupesätkin. Kolmannesta ajolähdöstä Toropaisen hyvä veto kakkospesän taakse kantoi hiukan liian kauaksi ja kakkoskoppari Aleksi Mäkelä (oik.) haki kopilla haavat kotiin. Toisella kopilla pesät tyhjiksi ja Muttilainen jätettin väliin. Rautio vapaalla ykköselle ja Perttula vaihtoi keskipompulla. Partasen vaihtoyritys Korhoselle ja kolmas palo.  

Tasoittavalla Tahko kuittaili heti: numerolla 7 Aleksi Mäkelä löi takaa keskeltä tyhjään kenttään 1+0 kunnarin kaventaen 2 - 1:een. Ilmeisesti kopparipari Perttula-Toropainen ei tiennyt kumpi sen ottaisi. Lepola ja Linnaluoma täyttivät etupesätkin ajolähdöksi. Eerikäisen kova veto pysähtyi Eko Partasenn ja risti kotiin. Kopilla muutkin pesät tyhjiksi ja kärkeä esiin. Ketonen pystärillään ykköselle ja Röppänen vaihtoi keskinäpyllä. Korhosen sivallus Ekolle ja toinen risti kakkoselta. Veto kakkossuamaan vaihtoi Röppäsen kakkoselle ja Korhonen itse ykköselle. Meriläisen viahto Piriselle ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPan Hämäläinen varrella kärkeen. Partasen pystärin haki Mäkelä syöksykopiksi ja Mielonen vapaalla kärkeen. Kontisen vaihdosta risti Mielosesta ja Pirisen riskiveto kakosvahdille vei Kontisen samalle pesälle. Rahunen vaihtoi tahallisella hudilla kärjen jo kolmoselle. Välilyönti ja Rahunen itse ykköselle. Laakson pompulla etupesätkin täyteen. Raittilan varsilyönti laittomaksi ja Toropaisen veto Korhoselle tuotti kolmannen palon.

KiPan Sami Mielonen palaa kun Tahkon Juha Korhonen syöksyy nopeammin kakkospesälleKiPan Sami Mielonen palaa kun Tahkon Juha Korhonen syöksyy nopeammin kakkospesälle

KiPan kakkoskoppari Pekka Toorpainen juoksee Tahkon Riku Rantasen iskemän pallon peräänTasoittavalla Tahkon Siivonen kopilla pois. Meriläinen välilyönnillä ykköselle. Ottelu ratkesi ykköstilanteessa Riku Rantasen vastustamattomaan 1+1 läpäriin kakkosjatkeelta kakkoskoppari Pekka Toropaisen voimatta sille mitään. Kunnarin edellä Markus Meriläinen toi toisen juoksun. Taululle jakson päätösnumerot 2 - 3. Lammila ja Mäkelä täyttivät etupesätkin mutta Eerikäisen viideskin kotiutusyritys epäonnistui mennen Perttulalle kopiksi. Vaihto onnistui ja jatkoajoista Tainion toinenkin kotiutusyritys päättyi Ekon hakemaan varsilyöntiin ja paloon. Kolmas ajolähtö Lepolalle, jonka lyönnistä Eko nappasi kaksi paloa ja vuoron vaihdon.

Neljännen alkavalla KiPan kaksi viimeistä väliin ja Rautio pompulla kärkeen. Rantasen takaväärästä Perttula iski yhdellä kädellä etukentään mutta risti kakkoselta. Pystärillä itse kentälle. Partanen vaihtoi mutta linja haki takapalon. Kontinen tuli kopillaan pois. Mielonen välilyönnillä ykköselle. Pirisen kääntö oli hyvä mutta kolmas palo kolmoselta.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 - 16 (57% - 57%) ja kolmostilanteet 2/5 - 3/7 Tahkon pelattua vain kolme sisävuoroa.

Hyvää ottelussa oli katsojamäärä, 2139. KiPa nousi katsojakeskiarvossa toiseksi Kuopion ja Sotkamon ohi. Kahdeksan kotiottelun jälkeen on katsojakeskiarvo 1577 Rantakentällä. Hyvinkäällä on ollut keskimäärin 1815 katsojaa, lähinnä KiPaa vastaan pelatun avausottelun ilmoitetun luvun 2760 avulla.

Tilastot ottelusta

Kitee - Hyvinkää 0-2 (0 - 3, 2 - 3)

Kitee:      0 0 0 0 = 0  0 2 0 0 = 2     0
Hyvinkää: 0 0 3 0 = 3 0 1 2 0 = 3 2

Kitee: Jarkko Rautio 1+0/2, Petri Raittila 1/0.
Palkitut: I Toni Laakso, II Jarkko Rautio.
Hyvinkää: Juha Korhonen 1+1/2, Markus Meriläinen 0/1, Riku Rantanen 1+2/1, Aleksi Mäkelä 1+0/1, Kimmo Siivonen 0/1.
Palkitut: I Riku Rantanen, II Juha Korhonen.
Tuomarit: Kari Koskelainen ja Mika Kääriäinen Kouvolasta.
Yleisöä: Aurinkoisessa, +24-asteisessa kesäkelissä mukavasti 2139 katsojaa.
    

Jääkiekkoleiriläisiä oli runsaasti katsomossa
CCM-kiekkokoululaisia
oli runsaasti katsomossa


Takaisin