Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPan johto polkee Kiteelle 8.7. otteluun. Virheiden summa ja hyvät lyönnit tekivät yleisöönmenevän ottelun. JoMa - KiPa 2 - 1 (6 - 1, 1 - 5, s2 - 1)

Joukkueet olivat kohdanneet Joensuussa nyt 9 kertaa. Voitot ovat KiPalle 6-3 kun JoMa nyt nappasi voiton. Keskinäisissä otteluissa ovat voitot tältä kesältä 2 - 1. JoMlle. Kumpikin olivat voittaneet tiukat, vähäjuoksuiset ottelut vieraissa ja hävinnyt kotonaan. Kolmannessa ottelussa KiPa lähti  koitokseen ilman pohjevammaista Mikko Varosta, joka on Nurmo-ottelusta lähtien ollut penkillä.

Kärki Ville Hämäläisen jalka kramppasi avausjakson lopussaDramatiikkaa otteluun toi se, että Mentimäellä ensimmäisen jakson lopulla myös Mikkoa tuurannut nuori Ville Hämäläinen joutui sivuun pohjevamman takia. Ilmatieteenaitoksen sadetutkan mukaisesti sää oli poutainen, +18 asteinen. Kuurot eivät ottelua haitanneet, vaikka alussa sitlä näyttikin.

Kysymykseen
Kumpi polkee Kiteelle? Seurajohdon vedonlyönti. 
saatiin vastaus:
KiPan johto polkee 8.7.2007 pelattavaan viimeiseen keskinäiseen runkosarjan koitokseen Joensuun torilta Kiteen Rantakentälle. KiPan Jokkeri Palorinne, Tepi Timonen ja Janne Taskinen hotavat urakkansa tyynesti saatuaan Tomi Kaksoselta Pohjolan pyöräilykypärät turvavarusteiksi.

Kuvat (156 kpl) ottelusta

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit

KiPan Sami Eko Partanen ykköselle kun JoMan heitto meni ohi ykköspesän Anssi Raitalalan
Ottelua tyypillisimmillään: KiPan Sami Eko Partanen ykköselle kun JoMan heitto
meni ohi ykköspesän Anssi Raitalalan

Pelinjohtajat Vesa Varonen ja Mikko Hylkilä ennen otteluaKiPan pelinjohtaja Vesa Varonen tunnusti JoMan olleen parempi mutta harmitteli alasarjatason virheitä ottelussa.

- Värikäs peli, yleisöön menevä ottelu. Paikallispeli oli aistittavissa joukkueiden latauksista, aloitti Vesku.
- Ensimmäinen jakso oli meiltä surkea, toinen jakso hyvää peliä. Mutta supervuoroparissa tehtiin virheitä, joita ei Superpesiksessä pitäisi tulla.

Jarkko Rautio meni 6/8 kertaa kärkeen- Jarkko Rautioon (6/8 kertaa ykköselle) olen ihan tyytyväinen. Alkuperäinen systeemi kärjen osalta alkaa toimia, kehui Vesku kärkeä, johon avausjakson kakkosnumerolta Ville Hämäläisen loukkannuttua tuli Rautio.

Rautio myös toi neljä juoksua mutta ei päässyt palkittujen listalle. Kuten ei päässyt sataprosenttisesti 8/8 kertaa vaihtanut ja kaksi juoksua tuonut Jarkko Perttulakaan. (No sai hän radio-ohjattavan auton.)  Myös Sami Partasen vaihdot 10/12 ja yksi lyöty juoksu olisivat voineet olla palkinnon arvoisia. Partanen antoi hyvän näytön Itä-Länsi-valinnastaan. JoMan Itä-Länteen valittu koppari Pasi Kokkonen jäi 4/7 kärkilyöntiin ja yhteen tuotuun juoksuun.
- Ottelussa nähtiin hyviä lyötyjä juoksua ja alasarjatason virheitä enimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla me päästiin heti mukaan otteluun. Se on kai kova sana näissä kohtaamisissa, analysoi Varonen.  

Pasi Pirinen oli KiPan ykkösplkittuKiPan ykköspalkinnon saanut, ulkona normaalin hyvin pelannut ja sisällä 7/11 kärkilyöntiä lyönyt sekä yhden juoksun supervuoroparissa täydellisellä näpyllä lyönyt Pasi Pirinen oli samaa mieltä.
- Aika isoja heilahteluja oli molemmilla. Kumpikaan joukkue ei ole vielä valmis omalle tasolleen.Superi oli taas pienestä kiinni kuten aina. Sen ratkaisi Joni Nousiainen "upea läpilyönti", totesi Pirinen sarkastisesti.
- Ensimmäisen jakson jälkeen taisteltiin hyvin. Me otettiin selkeästi se piste toisella jaksolla mutta voittoa tultiin hakemaan. Lopussa meillä ei todella ollut onneakaan mukana.

JoMan pelinjohtaja Mikko Hylkilä ei myöskään kehunut ottelun tasoa.

JoMan pelinjohtaja Mikko Hylkilä mietteliäänä KiPan kavennettua superissa 2 - 1- KiPa pääsi toisella jaksolla harhaheitolla 1 - 4 johtoon. Ei saatu sitä virettä, joka oli ensimmäisellä jaksolla. Ulkopelivirheitä tuli kuin tenavapesiksessä, moitti Hylkilä.
- Niin sekava peli oli, etten muista mitään sen tarkemmin. Superissä saatiin kaksi tilannetta ja niistä kaksi juoksua.

JoMan ykköspalkittu, neljä juoksua lyönyt kiteeläislähtöinen jokeri Mika "Poro" Laukkanen poti välillä aivokuolemaa.
- Muutamia onnistumisia tuli ja sitten aivokuolemia. Myös minun parilla lyöntivuorollani. Molemmille tuli kasapäin virheitä. Ehkä tunnetta pelissä oli enemmän kuin järkeä, totesi Laukkanen slogania "Tunne peli" lainaten.

Avausjakso alkoiraväkästi
JoMan Petri Kemppaisen kunnarilla

JoMan ottelun eka lyönti ja heti kunnari Petri KemppaiselleKiteen kapteeni Pasi Pirinen voitti totutusti hutunkeiton ja JoMa aloitti sisällä. Heti ensimmäisellä lyönnillään Petri Kemppainen iski kolmospesän takaa mielipaikastaan läpi kiertäen kunnarin tyhjään kenttään 1 - 0. KiPan kolmosvahti Simo Rahunenkaan ei voinut kuin hymyillä kaverin onnekkaalle lyönnille.
- Olen sieltä aikaisemminkin lyönyt kunnareita, totesi Kemppainen kenttähaastattelijalle vaatimattomasti.
JoMa sai vielä palottomat ajot mutta kolmekaan lyöjää ei enää lisäjuoksuja tehnyt.

KiPan Simo Rahunenkaan ei voinut kuin hymyillä mukana Kemppaisen kunnarissaTasoittavalla KiPan kärki Ville Hämäläinen meni välilyönnillä kärkeen mutta Jarkko raution pompusta tuli risti. Jarkko Perttulan pystäri ja Pasi Pirisen varsinäpy täyttivät pesät ajolähdöksi. Jokeri Petri Raittila ensimmäisen illan komesta juoksustaan kolmossaumasta kun Jarkko Rautio toi tasoituksen 1 - 1. Samalla välipalo kolmoselta mutta Sami Partasen näpy ei pysynyt räpylässä ja kärki taas kolmoselle. Antti Kontisen veto jäi linjaan kopiksi mutta vain haavat, kun lukkari Jaakko Hirvonen kauhoi pallon räpylästään. KiPan jokri Sami Mielonen löi kakkosjatkeelle mennen kärkeen ja Toni Laakson kesinäpyllä kärki kakkoselle. Viimeisenä lyöjän jokeri Pekka Toropainen vaihtoi keksivarrella Mielosen kolmoselle mutta kotiutusyritys nousi kopiksi ja lyöjät loppuivat.

KiPan kasvatti, JoMan Mika Poro Laukkanen iski neljä juoksuaToisen alkavalla JoMan viimeisenä lyöjä Mika Laukkanen iski keskisaumasta Markku Hylkilän kotiin ja taululle 2 - 1.

Tasoittavalla KiPa sai ajolähdön mutta Raittilan varrella Mielosesta toinen risti. Jatkoajoista Kontisen veto kakkospussiin ei riittänyt.

Kolmannen alkavalla JoMa ei päässyt kakkosta pitemmälle, kun kolmesti peräkkäin nousi risti kolmospesältä.

Tasoittavalla KiPa jätti neljä lyöjää väliin ja kärki Hämäläinen paloi kakkoselle. Perttula ja Pirinen täyttivät etupesät mutta Partasen kopilla harvinaiset tuplahaavat kakkoselta kun Pirinen juoksi Perttulan päälle kakkospesälle eikä JoMan ulkokenttä älynnyt pudottaa koppilyöntiä. Partanen meni näpyllään ykköselle kun JoMa heitti ohi ykköspesän. Jokeri Pekka Toropaisen ykkösrajanäpystä risti kakkoselta mutta itse kakkospuolen välilyönnillä kärkeen. Raittila viimeisneä lyöjän vaihtoi kakkoselle mutta jatko epäonnistui.

Jarkko Perttula hankki tässä sisävuorossa varoituksen eli keltaisen kortin asiattomalla kielenkäytöllään. Samaan syyllistyi myöhemmin toisen jakson toisessa vuoroparissa JoMan Markku Hylkilä saaden myös keltaisen kortin.

Nlejännen alkavalla JoMan Joni Nousiaiselle ja jokeri Teemu Airaksiselle ensin haavat. Hannu Ikonen meni pystärillä kärkeen ja kasi Jaakko Hirvonen isti läpi ykkösrajasta saatellen takapseät kerralla täyteen. Joonas Hänninen tuli kopilla pois mutta kärki Petri Kemppainen iski merkistä keskelle väliin ja heiton jäätyä lyhyeksi, toi Hannu Ikonen voittojuoksun 3 - 1. Huonon heiton selistys oli koppari Ville Hämäläisen pohkeen kramppaaminen. JoMa täytti pesät ja kolmesta peräkkäisestä ajolähdöstä Mika Laukkanen iski keskipompulla 4 - 1 JoMan Petri Kemppainen tuo jo 5 - 1 KiPan heiton mentyö ohi kotipesänJaakko Hirvosen tuomana.

Anssi Raitala löi väliin 5 - 1 Petri Kemppaisen tuomana tappoheiton mennessä ohi kotipesän (kuva) ja vielä Markku Hylkilä iski väliin 6 - 1 Pasi Kokkosen tuomana.  

Tasoittavalla KiPa jätti neljä lyöjää väliin mutta kärjestäkään ei kakkosta pitemmälle päästy.

 

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit kuitenkin KiPalle 21 - 22 (52% - 55%) mutta kolmostilanteet 6/9 - 1/5 JoMalle.

KiPa nousi toisella jaksolla
kopparin vaihdosta huolimatta

KiPa tuli 2. jaksolle latautuneena. Sami Eko Partasen syöksynäpy täytti pesät
KiPa tuli 2. jaksolle latautuneena. Sami Eko Partasen syöksynäpy täytti pesät

Jarkko Rautio tuo KiPan 0 - 1 johtoonKiPa aloitti sisällä uudella lyöntijärjestyksellä ykkösen eli Ville Hämäläisen loukkaannuttua. Kärjessä Rautio meni pystärillä kärkeen, Perttula vaihtoi välilyönnillä ja Partanen käänsi kenttäväärästä ykkösarajaan täyttäen pesät. Ajolähdöstä Petri Raittila iski keskelle linjaan ja Jarkko Rautio toi 0 - 1. Jatkoajoista nelosen Kontisen hermopallo linjaan mutta risti kotiin ja kopilla etupesät tyhjiksi. Jokeri Mielonen kopilla pois viitosena Pirinen näpyllä ykköselle. Laakso kuutosena ja yllätysotto, mutta risti kotiin. Muttilaisen vaihto seiskana ei onnistunut, vaan kakkoselta takapalo.

Tasoittavalla JoMa rakensi heti kolmella miehellä palotomat ajot. Laukkasen yritys tyssäsi merkkivirheeseen kun Laakosn etuväärästä Laukkanen löi lyhyen. Jatkoajoista Hylkilän vedon haki kakkosvahti Kontinen laittomasta kopiksi ja toinen risti kotiin. Toisella kopilla pesät tyhjiksi ja JoMan miehet loppuivat ennenkuin jatkossa jokeri Airaksista saatiin kakkosta pitemmälle.

Toisen alkavalla KiPa jätti kaksi lyöjää väliin. Rautio löi itsenä ykköselle kolmoskopparin räpeltäessä. Perttulan vuorolla Rautio vapaalla kähden väärän turvin kakkoselle ja Perttula kovalla itse ykköselle. Sami Partanen iski läpi kakkospesän takaa ja kakkoselta lähtenyt Jarkko Rautio toi niukasti 0 - 2. Samalla takapesät täyttyivät. Kontinen vaihtoi Perttulan kolmoselle ja heiton mennessä ohi katsomon alle, toi harhaheitolla Jarkko Perttula jo 0 - 3 KiPalle. Heti merkki päälle myös Piriselle mutta veto jäi etumiehelle ja toinen palo. Vaihto onnistui kakkospesän takaa. Toni Laakso iski väliin mutta etenijän lähdettyä myöhässä, ehti kolmoskoppari Ikosen tappoheitto kotiin ennen Partasta. Vuoro loppui Teppo Muttilaisen takalaittomaan.

KiPan Jarkko Rautio tuo jakson toisenkin juoksunsa 0 - 2
KiPan Jarkko Rautio tuo jakson toisen juoksunsa 0 - 2 täpärästi

Tasoittavalla JoMan kärki katkesi Laakson näpyn hakuun ja Kontisen hyvään kopin hakuun laittomasta lyönnistä. Jokeri Airkaksinen iski kakkospesän takaa läpi mutta pallon osuttua aitaan, pääsi hän vain kakkoselle asti. Hylkilä iski kumuran väliin ja kärko kolmoselle. Ajolähdöstä Mika Laukkanen iski merkistä väliin ja Teemu Airaksinen toi kavennuksen 1 - 3:een. Vihtoyrityksen Kontinen haki jälleen hyvin laittomaksi menevästä lyönnistä kopiksi aiheuttaen kahdet haavat ja välipalon. Vuoro loppui Ikosen laittomaan pomppuun.

KiPan Jarkko Perttula vaihtoi 100-prosenttisesti mutta jäi ilman varsinaisia palkintojaKolmannen alkavalla KiPa rakensi kärjestää Rautio-Perttula-Partanen palottomat ajot mutta Raittilan tiukka kumura kakkosrajan tuntumaan taakse jäikin kakkoskoppari Kokkosen räpylään haavoittaen kaikki. KiPan kakkoskärjestä jokeri Mielonen välilyönnillä, Kontinen keksisaumalyönnillä jä Pirinen keksinäpyllä täyttivät pesät uudeksi ajolähdöksi. Aikalisän jälkeen ensin Laakson kakkosrajanäpystä risti kotiin. Jatkoajoista Teppo Muttilainen iski kovaa kolmospolttajan räpylän alta ja Antti Kontinen toi 1 - 4. Ajot jatkuivat ja viimeisenä lyöjänä jokeripaidassa jalksavaivainen jokeri Hämäläinen yritti kahdesti varrella kotiin mutta tuloksen kaksi paloa.

Tasoittavalla JoMa sai ajolähdön Hylkilän puhkaistessa kakkosrajan ja pallon osuessa petäjään. Laukkasen "aivokuolema" tuotti kaksi paloa: lyönti Piriselle, risti niukasti kotiin ja Laukkasen töytäillessä irti kotipesätä, hänestä kolmas palo.

JoMan Anssi Raitala palaa kotitaipaleella ja lyöjä Mika Laukkanen on irti palaen myös
JoMan Anssi Raitala palaa kotitaipaleella ja lyöjä Mika Laukkanen on irti palaen myös

Neljännen alkavalla KiPan kärki rakensi palottomat ajot. Petri Raittila iski kolmospuolelle ja linjan haparoisessa toi Jarkko Rautio jakson loppunumeroiksi 1 - 5 KiPalle. JoMan lukkari Hirvonen irrotti perään Perttulasta kolmoselta kärpäsen mutta Raittilan vaihto onnistui JoMan ulkokentän avustuksella. Kontisen näpyllä kärki kolmoselle ja kopin pudotuksella uudet ajot. Laakson keskipompulla ja Muttilaisen kakkospussinpohjalyönnillä kaksi paloa lisää.

Tasoittavalla JoMa jätti neljä lyöjää väliin mutta kärki haavoittui kakkoselle kahdesti merkkivirheiden vuoksi. Lyöjät loppuivat ennekuin muuta syntyi ja jakso KiPalle.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 - 23 (47% - 66%) ja kolmostilanteet 1/4 - 5/17 selvästi KiPalle.

Superin alussa JoMa sekoili sisällä
ja KiPa ulkona

JoMa aloitti supervuoroparin sisällä. Kemppainen pystärillä kärkeen mutta Kokkosen kopilla haavat. Kokkonen välilyönnillä kärkeen ja Raitalan keskipompulla yksin kakkoselle. Jokeri Männikkö välilyönnillä kärjen taaksen ykköselle. Hylkilän vuorolla Männikkö juoksi kakkoselle eikä Kokkonen edennyt mihinkään. Palo ja Kokkonen pois pesältä. Scroderuksen näpyllä viahto kolmoselle KiPan etumiesten töytäillessä. Ajolähdöstä Mika Laukkanen iski kakkospuolelle väliin ja Ilkka Männikkö toi 1 - 0 välipalon hinnalla. Kärki kakkosella ja Joni Nousiainen iski kakkospuolelle siten, että KiPan ulkokentällä Rautio ja Toropainen sähläsivät pallon taakse mainoksiin. Koppariksi Hämäläisen tilalle tauolta tulleen Toropaisen tappoheitto ei riittänyt ja Markku Hylkilä kiiti kaksi pesäväliä kotiin saakka 2 - 0.  Vuoro loppui kun Ikosen lyönti Laakson tolpasta ei onnistunut.

Tasoittavalla KiPan kärki Rautio paloi ykköselle ja jokeri Mielosellekin haavat. Perttula löi kolmospesän taakse mennen kärkeen. Partasen keskivarsi ja Kontisen kova keskelle täyttivät pesät. Ajolähdöstä Pasi Pirinen iski täydellisen kierrenäpyn ykkösrajaan ja Jarkko Perttula toi KiPan mukaan taisteluun 2 - 1. Jatkoajoista Raittilan kumuran haki Kokkonen hyvion kopiksi ja haavat kotiin. Raittila poltti vielä itsensä etulaittomaan. Laakso iski kovaa kolmossaumasta koppareille saakka ja kärki jälleen kolmoselle. Kahden palon ajolähdöstä kovalyöntisen Muttilaisen viimeinen hipaisulaittomaksi ja voitto JoMalle.

KiPan Pasi Pirisen näpyllä Jarkko Perttulan tuoma 2 - 1 kavennus ei riittänyt superissa
KiPan Pasi Pirisen näpyllä Jarkko Perttulan tuoma 2 - 1 kavennus ei riittänyt superissa

Koko ottelun kärkilyönnit KiPalle 45 - 50 (53% - 60%) ja kolmostilanteetkin 15 - 25 (9/15 - 6/23 kotiutukset).

Tilastot ottelusta

JoMan näkökulmasta: JoMa piirun verran parempi Mehtimäellä

Sanomalehti Karjalainen: Tästä alkoivat JoMan juhlat Joensuulaiset iloitsivat jo toista perättäistä voittoaan Kiteestä.

Joensuu - Kitee 2-1 (6 - 1, 1 - 5, 2 - 1)
Joensuu:     1 1 0 4 = 6  0 1 0 0 = 1  2   2
Kitee: 1 0 0 0 = 1 1 2 1 1 = 5 1 1

Joensuu: Petri Kemppainen 1+1/2, Pasi Kokkonen 0/1, Anssi Raitala 1/1, Markku Hylkilä 1/0, Tuomo Schroderus 0/1, Joni Nousiainen 1/0, Hannu Ikonen 0/1, Jaakko Hirvonen 0/1, Mika Laukkanen 4/0, Ilkka Männikkö 0/1, Teemu Airaksinen 0/1.
Palkitut: I Mika Laukkanen, II Petri Kemppainen.
Kitee: Jarkko Rautio 0/4, Jarkko Perttula 0/2, Pasi Pirinen 1/0, Sami Partanen 1/0, Antti Kontinen 0/1, Teppo Muttilainen 1/0, Petri Raittila 3/0, harhat 1.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Petri Raittila.
Tuomarit: Juha Asunmaa ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: Starkin asiakaskortilla ilmaiseksi ja muuten vaan mukavasti 2002 noin 16 asteen kesäsäässä tumman pilven kierretyyä ohi Mehtimäen.

Ilta-Sanomien tähdet: 3: Mika Laukkanen JoMa, 2: Petri Kemppainen JoMa, 1: Pasi Pirinen KiPa


Takaisin