Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kipa otti kotona tärkeän voiton Vimpelistä KiPa-ViVe 1-0(2-1,3-3)

KiPa katkaisi kolmen ottelun tappioputken
voittamalla Vimpelin.

– Pesis on mukavaa silloin, kun voittoja tulee. Me olimme syvässä lamassa ja toivottavasti tämä aukaisee peliä jatkossakin. Silloin kun ajellaan bussissa pitkiä matkoja ilman pisteitä, niin on vähemmän mukavaa, muisteli KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen taannoista Raahen reissua sanomalehti Karjalaisessa.

Vimpelin pelinjohtaja Matti Iivarinen otti tappiosta osan itselleen.
– Joukkueesta olisi pitänyt saada enemmän irti. Päivän leima oli sellainen, että kaikki tehtiin melkein, muttei loppuun asti. Peli oli pahasti hukassa etenkin avausjaksolla, toinen oli aavistuksen verran parempi.

Vimpelin ykköspalkittu, kolme juoksua Kiteen kentästä lyönyt Juha Suorauha puhui Varosen tavoin pitkästä bussimatkasta.

– Matka oli pitkä, mutta ei kaikkea voi sen piikkiin laittaa. Jotenkin kentällä oli vielä unihiekat mukana. Lähdettiin huonosti peliin mukaan ja oltiin väsyksissä, harmitteli Suorauha.

Kipa aloitti
ottelun räväkästi

Kiteen Pallo löi heti ensimmäisessä sisävuorossaan kaksi juoksua. Ensin Sami Partanen löi pallon kakkosjatkeelle väliin ja kotiin juoksi Jarkko Rautio 1 - 0. KiPa:n seuraavasta juoksusta vastasi Petri Raittila, joka pamautti pallon samaan paikkaan kuin Partanen ja kotiin juoksi kapteeni Pasi Pirinen 2  -0.

Vimpelin ensimmäisen jakson ainoasta juoksusta vastasi toisen vuoroparin alkavalla Juha Suorauha, joka löi etenijäjokeri Juha-Matti Matilaisen kotiin kaventaen 2 - 1:een. Ensimmäisen jakson loppu oli tiivistä ulkopeliä, joten enempää juoksuja ei nähty.

Petri Raittilan leikkuri
ratkaisi toisen jakson

Toisella jaksolla KiPa jatkoi hyvää ulkopeliä vaikka muutamia kopelluksia silti sattui. Heti ensimmäisen alkavalla Vimpelin kärki Marko Nygård - Jaakko Antila - Aki Orava rakensivat palottomat ajot. Juha Suorauha iski ilmaiseksi vieraat 0 - 1 -johtoon Marko Nygårdin ehtiessä kotiin. Reilusti yli kotipesän lentäneestä tappoheitosta kimpaantunut KiPan lukkari Toni Laakso otti heti seuraavasta etenijästä kolmoselta kärpäsen ja Vimpelin hyvä avausvuoro vire päättyi siihen.

KiPa löi toisen jakson kaikki juoksut toisessa vuoroparissa. Ensin Sami Partanen kotiutti Jarkko Raution  tasoittaen 1 - 1 ja melkein heti perään hyvään lyöntivireeseen päässyt Petri Raittila niittasi kolmosrajaan sellaisen siivun, että vimpelin ulkokentällä ei ollut mitään sanomista. Kotiin tulivat Antti Kontinen ja Pasi Pirinen 3 - 1.

Vimpeli ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan kavensi tilannetta 3 - 2:een Juha Suorauhan kakkosraja näpyllä. Tuojana jälleen kärkietenijä Marko Nygårdi. Sieppari Teppo Muttilainen oli tilanteessa hyvin mukana mutta palautusheitto kotipesään meni karkeasti ohi lukkari Toni Laaksosta.

Tasoitusjuoksunsa 3 - 3 ViVe sai kun koppari Perttula laittoi räpylän väliin Timo Rantatorikan takalaittomaan lyöntiin. Tuojana oli jokeri Mikko Rantalahti

KiPalla oli viellä oma paikkansa tasoitukseen kun Raittila tuli lyömään yhden palon ajolähtöön. Tilanne kuitenkin kuivui kasaan kun Vimpelin lukkari Aki Orava irroitti Jarkko Raution kolmoselta ja tämän jälkeen Raittila viellä kiskaisi viimeisellään pallon laittomaksi. Näinpä KiPalle jaksoin 1 - 0 tärkeä voitto.

Koko ottelun kärkilyönnit yhden sisävuoron enemmän pelaannelle Vedolle 29 - 35 (49% - 54%)  mutta kolmostilanteet KiPalle 5/15 - 4/11.

Sanomalehti Karjalainen: KiPa sai lääkettä alakuloon. Vaisu Vimpeli jäi pisteittä Rantakentällä. KiPa ohitti vastustajansa pisteellä  

Tilastot ottelusta

Kitee:      2 0 0 0 = 2  0 3 0 0 = 3     1
Vimpeli: 0 1 0 0 = 1 1 1 1 0 = 3 0

Kitee: Jarkko Rautio 0/2, Pasi Pirinen 0/2, Antti Kontinen 0/1, Sami Partanen 2/0, Petri Raittila 3/0.
Palkitut: I Sami Partanen, II Toni Laakso.
Vimpeli: Marko Nygård 0/2, Juha Suorauha 3/0, Timo Rantatorikka 1/0, Mikko Rantalahti 0/1, Juha-Matti Matilainen 0/1.
Palkitut: I Juha Suorauha, II Aki Orava.
Tuomarit: Jouni Ojala ja Tero Ruuskanen.
Yleisöä: 1248 poutaisessa +20-asteen kesäsäässä.


Takaisin