Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Nurmon Jymy kuritti KiPan kakkospuolta avausjaksolla. Toisen jakson KiPan kiri tyssäsi tasatilanteessa kaaren virheeseen. KiPa - Nurmo 0 - 2 (0 - 9, 2 - 3)

Nurmon kova nousukunto
jatkui Rantakentällä

Viime sunnuntaina Nurmo nappasi puhtaan voiton sarjan kärjessä olleesta Puijon Pesiksestä. Nurmo nousi yhden ottelun enemmän pelanneena pisteellä KiPan ohi.

Silloin ottelun paras oli 1 + 3 lyönyt Tommi Murto. Kakkospalkinnon sai värikäs, yleisöönmenevä lukkari Antti Tokkari. Tokkari löi kaksi juoksua ja oli joukkueensa paras vaihtaja 7/10 kärkilyönnillä. Joukkueen kärjessä on yleensä huippunopea Henri Puputti, jonka jäljessä vaihtaa ja juoksee Antti Kuusisto. Tosin Puijoa vastaan ykkösenä oli Antti Rantala ja Puputti pelasi kakkoskärjessä. Vasuri Mikko Vainionpää on myös vaarallinen lyöjä hyvänä päivänään. Myös kotiuttajajokeri, neljäs Antti, sukuaan Piuhola, on liki Petri Raittilan veroinen kotiuttaja.

HISTORIAA
Joukkueet olivat kohdanneet Kiteellä 10 kertaa. Voitot olivat Kiteen Pallolle 9-1.
Ensimmäinen KiPa-Jymy pelattiin 13.9. 2003, 2-0 (3-2, 2-1),  Viime kesänä runkosarjassa kumpikin voitti kotonaan.

Kuvat (111 kpl) ottelusta ja jostain syystä enemmistö jymyläisistä  

Avausjaksolla Nurmo löi
kolme kunnaria

Nurmon Mikko Vainionpää iski toisen vuoroparin alkavalla kahden palon ajolähdöstä läpi heti enimmäisellän sieppari Teppo Muttilaisen vierestä. Pajatso tyhjeni 1+3 kun kunnarin edellä kotiin kiitivät helposti jokeri Antti Rantala, kärki Henri Puputti sekä Antti Kuusisto. Taululle 0 - 4.
- Parin vuoden takaa jäi leppä harmittamaan, totesi Vainionpää kenttähaastattelussa Sutki Sutiselle.

KiPa ei tasoittavalal päässyt kakkosta pitemmälle. Mutta heti ensimmäisellä lyönnillään kolmannen vuoroparin alussa iski Nurmon Henri Puputti läpi 1+0 samasta paikasta: kunnari ja 0 - 5. Seuraava lyöjä Antti Kuusisto jatkoi ja heti jälleen läpi kakkospuolelta: 1 + 1 kun Henri Puputti toi kunnarin edellä tuplajuoksun. Taululla 0 - 7 ja jakso oli käytännössä ohi. Nurmo täyti pesät ajolähdöksi ja kolmannesta sellaisesta löi Jari Kyllönen Antti Rantalan kotiin 0 - 8.  Neljännen jakson alkavalla Nurmon Mikko Vainionpää löi vielä ajolähdöstä välilyönnillä Henri Puputin kotiin 0 - 9.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 15 - 24 (41% - 63%) ja kolmostilanteet 0/5 - 9/10 eli kotiutusprosentti Nurmolla 90!

KiPa piristyi
toisen jakson lopussa

Toisen vuoroparin tasoittavalla Nurmon Mikko Vainionpää löi ajolähdöstä kuudennen juoksunsa kun keskisaumalyönnillä Henri Puputti toi täpärästi illan viidennen juoksunsa 0 - 1. Jatkoajoista palo lyöjästä mutta suraavana Jari Kyllönen löi myös Antti Kuusiston merkatulla välilyönnillä kotiin ja taululle  0 - 2.

Neljännen alkavalla KiPan jokeri Sami Mielonen, Toni Laakso ja Pasi Pirinen täyttivät pesät palottomaksi ajolähdöksi. Aikalisän jälkeen jokeri Petri Raittila varrella Sami Mielosen kotiin kaventaen 1 - 2:een. Ajot jatkuivat ja KiPan ykköspalkinnon ansainnut, 6/6 kärkilöntiä naputtanut Antti Kontinen löi merkistä puolipystärillä väliin ja Toni Laakso toi tasoituksen 2 - 2. Paloton ajo jatkui mutta Mikko varosen ollessa lyömässä, nosti Nurmon lukkari Antti Tokkari tosi matalan syötön ja väärä pois -merkistä huolimatta mailamies pudotti mailan: Pirinen irtosi komoselta kärpäsenä. Kopilla muutkin pesät tyhjiksi eikä KiPa onnistunut enää kärjestään juoksun tekoon.

Otteluvoitto oli jo Nurmon, mutta tekemällä vielä yhden juoksun, se pystyi lisäämään pistesaaliinsa kahdesta kolmeen. Palottomasta ajolähdöstä ensin Vainionpää jokeripaidassa iski kovaa mutta linja nappasi pallon ja risti kotiin. Viimeisenä lyöjänä jokeri Antti Piuhola sitten pisti merkistä väliin ja myös Antti Kuusisto toi viidennen tuodun juoksun. Jakso Nurmolle 2 - 3.

Koko ottelun kärkilyönnit 34 - 39 (45% - 58%) Nurmolle ja kolmostilanteet 2/11 - 12/15 eli kotiutusprosentti 80!

Sanomalehti Karjalainen: Nurmo jätti KiPan pisteittä. Kovaa lyönyt vierailija koulutti sieppari Teppo Muttilaista.

Tilastot ottelusta

Kitee - Nurmo 0-2 (0 - 9, 2 - 3)

Kitee:      0 0 0 0 = 0  0 0 0 2 = 2     0
Nurmo: 0 4 4 1 = 9 0 2 0 1 = 3 2

Kitee: Antti Kontinen 1/0, Toni Laakso 0/1, Petri Raittila 1/0, Sami Mielonen 0/1.
Palkitut: I Antti Kontinen, II Jarkko Perttula.
Nurmo: Henri Puputti 1+0/5, Antti Kuusisto 1+1/5, Mikko Vainionpää 1+5/1, Jyri Kyllönen 2/0, Antti Piuhola 1/0, Antti Rantala 0/1.
Palkitut: I Mikko Vainionpää, II Henri Puputti.
Tuomarit: Juha Asunmaa ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: Vain 1 061 kun iltapäivän sadekuurot säikyttivät katselijoita. Ottelun aikana sade oli jo ohitse.

(nyt webmaster pakkaa matkalaukkuaan ja lähteen kukonlaulun aikaan kokous- ja seminaarimatkalle palaten vasta kahden ottelun jälkeen... )


Takaisin