Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Hävittiin kuin akat. Ottelun tapahtumat PuPe - KiPa 2 - 0 (3 - 0, 10 - 1)

KiPa pelasi kauden huonoimman ottelunsa kärkimatsissa Kuopiossa Puijon Pesistä vastaan.

- Hävittiin kuin akat, oli Tepi Timosen ytimekäs teksitviesti webmasterille helteiseen Berliiniin ottelun jälkeen.
- Kauden huonointa peliä mutta elämä jatkuu, jatkoi Tepi viestissään.

Koko ottelussa KiPa sai vain neljä kotiutustilannetta. Niistä Pasi Pirinen iski Ville Hämäläisen kotiin toisen jakson ensimmäisen alkavalla kaventaen 5 - 1:een. Mutta ei se paljoa auttanut, kun Puijo iski vielä viisi juoksua lisää.

– Karmaiseva peli meiltä, tunnusti Kiteen pelinjohtaja Vesa Varonen sanomalehti Karjalaisessa.
– Syyn näin kehnoon peliin jos tietäisin, niin olisin viisas mies, tuumi Varonen edelleen.
– Nyt epäonnistui kaikki mahdollinen. Mietittävää tuli, mutta käytämme muutaman päivän tauon hyödyksemme, lupasi Varonen. KiPan seuraava ottelu on tiistaina Rantakentällä Nurmon Jymyä vastaan.  

Puijon Pesiksen pelinjohtaja Eero Pitkänen oli iloinen heidän kannaltaan hienon ottelun jälkeen.
– Tuollaisella ulkopelillä voittaa varmasti, sillä sisällä aina näprätään juoksu tai kaksi, iloitsi kuopiolaisten viuhkamies.
– Analysoimme maanantaina tarkoin ensimmäiset pelimme kiinnitäen huomiota muutamiin yksityiskohtiin ulkopelissä. Homma toimi, mistä kiitos pojille, kiitteli Pitkänen.

Kotijoukkueen kärki Sami Haapakoski meni kentälle jokaisella viidellä yrityksellään, toi kolme juoksua ja kävi pokkaamassa illan parhaan pelaajan palkinnon.
– Jos joskus voi sanoa, että olimme ylivoimaisia, niin nyt sen pystyy tekemään, virnisti Haapakoski.
– Oli hienoa pelata, kun tuli paljon yleisöä ja sää suosi.

Kiteen Pallon ykköspalkinnon saanutta nuorta lukkaria Toni Laaksoa ei ole kehuttu suotta. Torstaina hän pisti välillä kuopiolaisille jauhot suuhun Haapakosken myöten, mutta esitykseen mahtui myös paljon virheitä.

Puijon jokerit löivät avausjaksolla
juoksun mieheen

KiPa aloitti sisällä mutta yhdentoista miehen voimin ainoastaan Jarkko Perttula vaihtoi vapaalla ykköselle päässeen jokeri Ville Hämäläisen edes kakkoselle ja Mikko Varonen löi itsensä kentälle sekä Teppo Muttilainen vaihtoi hänet kakkoselle.

Tasoittavalla Puijon kärki Haapakoski löl itsensä ykköselle mutta Skau Kapasen vuorolla risti kakkoselta.Kapanen samalla itse kärkeen ja Teemu Haataja sekä Olli Lehtola vaihtoivat hänet jo kolmoselle. Lehtola ja Mikko Lahtinen täytivät etupesätkin ja ajolähdöstä jokeri Jarmo Viittanen löi kierteisellä kakkosrajanäpyllä Saku Kapasen kotiin 1 - 0. Jatkoajoista toinen jokeri Panu Knuutinen toisti saman tempun ja kun KiPan nuore siepparin Teppo Muttilaisen röyhkeys pallon hakuun ei riittänyt, toi Olli Lehtola 2 - 0. Ajot jatkuivat mutta Arto Korhonen poltti itsensä ja vuoron vaihto.

Toisen alkavalla KiPan kärki Jarkko Rautio löi heti itsensä suoraan kakkoselle. Perttula täytti ykköspesiksen mutta Pasi Pirisen vaihdosta risti kolmoselta. Perttula samalla kakkoselle ja Pirinen kopilla pois. Jokeri Hämäläisen vuorolla harhaheitto ja Perttula kolmoselle sekä Hämäläinen suoraan kakkoselle saakka. Antti Kontinen täytti ykköspesän ja ajot KiPalle. Jokeri Petri Raittilan lyönnillä kuitenkin risti kotiin ja vielä kopilla muutkin pesät tyhjiksi. Sami Partanen löi itsensä kärkeen ja Laakso vaihto etupesät täyteen. Mikko Varosen vuorolla takapalo kakokselta ja hyvin alkanut sisävuoro kuivui siihen.

Tasoittavalla KiPan ulkopeli toimi ja lyöntijärjetyksen häntäpään kopittelun jälkeen kaksi paloa kolmoselta ja ykköselta Haatajan lyötivuorolla ja Lahtisen lyönnillä kolmas palo kolmostaipaleelta.

Kolmannen alkavalla KiPan kärki Rautio pali kentällemenossaan ja Perttula löi itsensä ykköselle mutta paloi Pirisen vuorolla kakkoselle. Kontinen kopitti etupesät tyhjiksi ja Partanen löi itsensä suoraan kakkoselle. Laakso ykköselle ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Raittila joutui vaihtajaksi epäonnistuen kolmosvaihdossaan.

Tasoittavalla Puijon Lahtinen ja Arto Korhonen kopeilla pois. Antti Vehkaperä vapaalla ykköselle kakkoskärkenä. Aki Tervo ja Mikko Niinikoski vaihtoivat pesät täyteen. Ajolähdöstä ensin Viittasen kopilla haavat kotiin mutta viahto kolmoselle onnistui. Jatkoajoista Knuutisen kopilla toiset haavta kotiin ja toisella kopilla muutkin pesät tyhjiksi. Kärki Haapakoski ja Kapanen täyttivät helposti etupesät. Haataja poltti itsensä ykköspesälle yrittäessään. Olli Lehtola vaihtoi takapesät täyteen ja yritti vileä Haapakoskea kotiin mutta risti tuli. Kapanen samalla kolmoselle ja Lehtola ykköselle. Viimeisenä lyöjänä jokeri Juha Eskelinen iski Saku Kapasen kotiin 3 - 0.

Neljännen alkavalla KiPan kolme viimeistä jätettiin väliin ja kärki Rautio löi itsneä ykköselle. Perttulan ensimmäisellä epäonnitumisella risti kakkoselta ja itse ykköselle. Pirisen ja Kontisen ensimmäisillä kärjen vaihdon onnistumisilla Perttula jo kolmoselle vaikka Kontinen itse paloikin ykköselle. Ykkös-kolmostilanteessa Partaselle yllätysmerkki päälle mutta risti kotiin ja jakso oli ohi.   

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 15 - 14 (58% - 44%) ja kolmostilanteet 7 - 2 KiPan pelattu sisävuoron enemmän.

Puijo tyrmäsi heti
toisen jakson alussa 5 - 0

Toisen jakson avausvuoroparissa Puijon kärki Haapakoski vapaalla ykköselle ja Kapasen vaihdolla etupesät täyteen. Harhaheiton turvin Haapakoski ja Kapanen takapesille. Haataja täytti ykköspesänkin ja ajolähdöstä Olli Lehtola löi Sami Haapakosken kotiin 1 - 0. Jatkoajoista Lahtisen yrtyksesät risti kotiin mutta Jarmo Viittanen löi Teemu Haatajan kotiin 2 - 0. Ajot jatkuivat ja Knuutisen yrityksestä toinen palo kotiin. Viidennennestä ajolähdöstä Arto Korhonen löi Mikko Lahtisen kotiin 3 - 0. Kopilla pesät tyhjiksi ja häntäpään kopittelun jälkeen kahden palon jo ollessa taululla, kärki esin. Haapakoski - Kapanen - Haataja täyttivätkin heti pesät ja harhaheiton turvin Sami Haapakoski toi jo 4 - 0. Lehtola vaihtoi kärjen kolmoselle täyttäen etupesätkin ja ajolähdöstä Mikko Lahtinen löi Saku Kapasen kotiin 5 - 0. Sisävuoron seitsemännestä ajolähdöstä vihdoin kolmas palo ja vuoron vaihto. 

Tasoittavalla KiPan ykköseksi lyöntijärjestykseen nostettu Hämäläinen löi itsenä kärkeen. Kakkosena Rautio vaihtoi hänet eteenpäin tullen itse kopilla pois. Perttula kolmosena täytti ykköspesän. Partanen nelosena vaihtoi Hämäläisen kolmoselle ja pesät täyteen. Ajolähdöstä viitonen hihassaan Pasi Pirinen iski Ville Hämäläisen kotiin 5 - 1. Samalla välipalo kolmoselta ja Pirinen itse kopilla pois. Numerolla kuusi Kontinen ykköselle mutta seiskana Laakson vaihtoyrityksistä ensin risti kolmoselle ja sitten kakkoselle. 

Toisen alkavalla Puijon kärki ei pääsyt eteenpäin muuta kuin Haataja Lehtolan vaihdolla edes kakkoselle. 

Tasoittavalla KiPan kärki Hämäläinen paloi kakkoselle ja Rautio kolmoselle. Pirinen vielä kärkeen ja Kontisen vaihdolla etupesät täyteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Raittila vaihtoi Pirisen kolmoselle mutta ei juoksua kun kakkoselta Kontisesta välipalo.

Kolmannen alkavalla Puijon kakkoskärjestä Lahtinen - Korhonen - Vehkaperä ehti paloton ajolähtö. Viitasen vedosta risti kotiin mutta jatkoajoista Aki Tervo kotiutti Arto Korhosen 6 - 1. Ajot ajtkuivat edelleen ja Panu Knuutinen kotiutti Antti Vehkaperän 7 - 1. Neljännestä ajolähdöstä Niinikoksi kopitti ensin Viittasen kotiin ja vaihtoi sitten pesät uudelleen täyteen. Viidenenstä ajolähdöstä Haapakosken lyönnillä Tervosta kolmas risti.

Tasoittavalla KiPan kärki poikki viimeistään kakkoselle. Partanen löi itsenä ykköselle ja Pirisen viahdolla etupesät täyteen. Kontisen vaihdosta kuitenkin kolmas palo. 

Neljännen alkavalla Puijon Haapakoski vapaalla ykköselle. Kapanen poltti itsensä laittomaan. Teemu Haatajan vapaa lyönti kolmospesän taakse ja menomatkalla Karhun bussissa annetuista pelinjohtajan muistutuksista huolimatta KiPan kolmospolttaja Rautio avasi kolmosluukun ja lyönti meni kolmospesän takaa läpi. Tuloksena Sami Haapakosken tuoma 8  -1 ja Teemu Haatajan kunnari 9 - 1. (Pöytäkirjassa muuten virheellisesti Haatajalle viisi kärkilyöntiä tilanteesta.)   Eskelinen ja Lehtola täyttivät etupesätki ajolähdöksi. Lahtisen yrityksellä risti kotiin mutta jatkoajoista Jarmo Viittanen iski illan kolmannen juoksunsa saattelemalla Juha Eskelisen kotiin 10 - 1. Kopilla pesät tyhjiksi eikä häntäpää enää pystynty tilannetta rakentamaan.

tasoittavalla KiPa Kontiselle haavat ja Laakso poltti itsenä ykköselle. Hämäläinen vapalla ykköselle ja Raution vuorolla jo kakkoselle. Perttulan vaihdosta ensin Hämäläisestä risti kolmoselta ja sitten mies poltti itsensäkin ja ottelu oli ohi.            

Koko ottelun kärkilyönnit 43 - 28 (58% - 47%) ja kolmostilanteet murskaavasti Puijolle 23 - 4.
 
Sanomalehti Karjalainen: Puijon lyönnit löysivät tilaa Kiteen repaleisesta kentästä

Tilastot ottelusta

Kuopio - Kitee 2-0 (3 - 0, 10 - 1)

Kuopio:     2 0 1 0 = 3  5 0 2 3 = 10     2
Kitee: 0 0 0 0 = 0 1 0 0 0 = 1 0

Kuopio: Sami Haapakoski 0/3, Saku Kapanen 0/3, Teemu Haataja 1+1/2, Olli Lehtola 1/1, Mikko Lahtinen 1/1, Arto Korhonen 1/1, Antti Vehkaperä 0/1, Aki Tervo 1/0, Jarmo Viittanen 3/0, Juha Eskelinen 1/1, Panu Knuutinen 2/0, harhat 1.
Palkitut: I Sami Haapakoski, II Jarmo Viittanen.
Kitee: Pasi Pirinen 1/0, Ville Hämäläinen 0/1.
Palkitut: I Toni Laakso, II Jarkko Perttula.
Tuomarit: Petrikki Tukiainen ja Ossi Muurainen.
Yleisöä: 1 708.


Takaisin