Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KossU kuumeni KiPan Ville Hämäläisen voittokunnarista. Kahden kotiutuskisan jälkeen KiPalle kaksi pistettä. KiPa - KoU 2 - 1 (1 - 0, 2 - 3, s0 - 0, k2 - 1)

Kuvat (157 kpl) ottelusta

Ville Hämäläinen ratkaisi kunnarillaan 1. jakson Joukkueet ovat kohdanneet Kiteellä nyt 15 kertaa. Voitot ovat KiPalle 12 - 3. Tämän kertaisen ottelun avausjakson ainoa juoksu tuli KiPan viimeisen tasoittavalla. Taululla oli yksi risti ja jokeri Ville Hämäläinen iski kolmospuolelta läpi. Pallotyttö pysäytti epähuomiossa mainosten ali pyörivän pallon. Pelituomari Asunmaa näytti siirretyn ratkaisun merkkiä ja Hämäläiselle tuomittiin lopulta pitkien keskustelujen jälkeen kunnari. Näin avausjakso KiPalle 1 - 0. KoU merkkautti P:n pöytäkirjaan protestin merkiksi tilanteesta.

Jere Dahlström iski kaksi juoksuaToisella jaksolla KoU meni toisessa vuoroparissa 0 - 2 johtoon jokeri Jere Dahlströmin ja Jukka Latvalan juoksuilla. KiPa tasoitti 2 - 2:een seuraavassa vuoroparissa kun Sami Partanen iski merkistä väliin ja jokeri Petri Raittilan hermopallo ei pysynyt linjassa näpeissä. Kolmannen tasoittavalla KoU:n Jere Dahlström iski kolmosluukusta jakson voittojuoksun 2 - 3.

Supervuoroparissa molempien ulkopeli oli tiukkaa ja juoksuja ei nähty. KoU aloitti kotiutuskilpailun. Viisi paria iski ja taululla yhä 0 - 0. Myöskään KiPan viisikko ei juoksuja saaut aikaan. Suraavan kolmikon viimeisenä KoU:n Jukka Latvalan kakkospussinpohjalyönti kotiutti Toni Rannan 0 - 1.

Mikko Varonen iski kotareiden voittojuoksunKiPan kolmikosta ensin Pasi Pirisen keskipomppu ei riittänyt. Sami Partanen löi kierteisen roikun kolmospolttajalle ja Ville Hämäläinen toi tasoituksen 1 - 1. Mikko Varonen iski ratkaisun väliin kakkospuolelle ja Jarkko Raution oli helppo tuoda 2 - 1 KiPalle.

Tilastojenkin pohjalta KiPa ansaitsi voittonsa. Koko ottelun kärkilyönnit 34 - 28 (48% - 42%) ja kolmostilanteet 12 - 9 KiPalle.

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit

Pelituomari Asunmaa ja KoU:n pelinjohtaja LehtinenKoU:n pelinjohtaja Tero Lehtinen kävi todella kuumana vielä ottelun jälkeenkin. Hän haukkuin niin peli- kuin syöttötuomarinkin. Tuomariparina oli Asunmaa - Vartiainen.   
- Ei pelistä ole mitään sanottavaa. Me hävittiin 1 - 0. B-tason tuomarit A-tason ottelussa. Syöttötuomarilla ei ollut minkäänlaista linjaa. Noin matalia hyväksyttyjä syöttöjä ei ole missään nähty, aloitti Lehtinen. (Tosin eipä KoU edes yrittänyt montakaan kertaa vedota syöttöjä matalaksi.)  
- Ootko tyytyväinen kun Kitee voitti, kyseli Lehtinen pelituomarilta
.
- Ensimmäisen jakson ratkaisivat tuomarit. Jos joku lyö takaa läpi pystärillä, epäilen että kunnaria olisi voinut tulla kun kakkoskopparikin oli varmistamassa.
- Kysy Varoselta oliko hyvä syöttötuomari, provosoi Lehtinen vielä lisää.

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen vastasi:
- Syöttötuomaroinnista jäi mieleeni Toni Laakson tuppinäpy, joka vihellettiin laittomaksi. Kun nämä mailan vikapäällä lyötävät näpyt ovat yleistyneet, ovat tuomarit ruvenneet ennakoimaan ja viheltämään heti.
- Kaksi pistettä tyydyttävät kyllä tämän peliesityksen jälkeen. Aka nihkeää oli sisäpeli. Kun kelit paranee kesää kohti, ei sisäpeli useinkaan pysty paranemaan samassa tahdissa. Ulkopeli piti, sisäpeli oli aika hampaatonta, arvioi Varonen.
- Alussa vastatuuli haittasi etnekin vieraiden koppareita. Kaksi pistettä hiton tärkeitä tästä pelistä.
- Vähän kylmät meinasi käydä kotiutuskisassa ensimmäisellä kierroksella kun KoU oli jäänyt jo nollille. Kyllä viidellä pitäisi joku juoksu saada. Vahdettiin seiraavaan kolmikoon vähän järjestystä, haettiin kuumia pelaajia.
- Pasi Pirisen huonoon lyöntipeliin (ainoastaan 1/7 KL) on syynä se, että Pirre on särkenyt kaikki mailansa ja löytyi lyömään ties millä risuilla, selitti Varonen lopuksi.

KossUn ykköspalkittu, kärkenä 7/9 kertaa ykköselle mennyt Veli-Pekka Yli-Hirvelä ei ollut tyytyvinen hänkään.
- Jos on tuomarit haukuttu, niin myönnettävä on, että huonoja oltiin itsekin, myönsi Yli-Hirvelä.
- Kotarit harmittaa kun vain yksi kahdeksasta saadaan. Pisteeseen eli ole tyytyväinen. Tulimme hakemaan kolmea pistettä, lopetti Yli-Hirvelä.

Jarkko PerttulaKiPan ykköspalkittu oli Jarkko Perttula, joka vaihtoi 7/7 kertaa ja kerran epäonnistui kotiuttamisessa.
- Nyt tahti on ruvennut paranemaan. Ihan hyvältä tuntuu pelata. Kaksi pistettä tyydyttää. Sillä ei ole väliä miten ne on saatu. Ulkopeli on ihan OK, sisäpeli ei, tiivisti Perttulakin. 

Lehdistötilaisutat vetänyt Kari Sutki Sutinen kysyi vielä ottelun viimeisestä Mikko Varosen lyömästä juoksusta, että oliko se Mikolta oma ratkaisu.
- Ihan sovittu ratkaisu se oli. Vapaata se löi mutta en tiedä, millä merkillä etenijä sieltä kolmoselta lähti. Niin nopeasti Raitio sieltä irtosi, vastasi Vesa Varonen.   

Avausjakso huipentui
Ville Hämäläisen kunnariin
 

KoU aloitti sisällä vahvasti. Veli-Pekka Yli-Hirvelä kovalla, Toni Ranta kälilyönnillä ja Matti Latvala kakkospussinpohjalyönnillä täyttivät heti pesät. Mutta kolmesti Pasi Pirinen poltti etenijän kotiin: ensin Hannu Kiukkonen, sitten jokeri Dahlström ja vielä Jukka Latvala joutuivat toteamaan Pirisen paremmakseen. 

KiPan kärjestä Jarkko Rautio ja jokeri Hämäläinen joutuivat kopeilla pois. Jokeri Sami Mielonen päävi vapaalla ykköselle ja Perttulan välilyönnillä kakkoselle. Pirinen paloi itse laittomaan pomppuunsa. Mikko Varosen vaihdosta risti kolmoselta ja kopilla muutkin pesät tyhjiksi. Sami Partanen pystärillä ykköselle. Antti Kontisen kopilla pois ja välilyönnillä itse ykköselle.Toni Laakso vaihtoi etupesät täyteen. Simo Rahusen vaihdot kopeiksi ja lopulta risti lyöjästäkin. 

Toisen alkavalla KoU:n jokeri Teemu Auronen vapaalla kärkeen mutta jokeri Tomi Saaren kopilla pesät tyhjiksi. Kaksi lyöjää väliin mutta Jouni Oja-Lipasti sekä Mikko Kytömäki kopiella pois. Lukkari Sami Heinikainen jätettiin väliin ja Yli-Hirvelä pystärillä kärkeen ja Rannan näpyllä etupesäe täyteen. Latavalan näpy Partaselle ja risti kolmoselta. Pirinen poltti Latavalan kärjen takaa ykköselle ja Kiukkosen viimeinen laittomaksi ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPan Teppo Muttilainen väliin ja Rautio pompulla kärkeen ja Perttulan ykkösrajanäpyllä jo kakkoselle. Perttula välilyönnillä itse ykköselle mutta Pirisen vaihdosta haavat ja kolmas lyönti laiton. Varosen varrella kärki kolmoselle takapalon hinnalla. Partanen yritti kotiutusta keskinäpyllä mutta kolmas palo. 

Kolmannen alkavalla KoU:n Auronen kärkeen mutta Partanen haki Latvalan ykkösrajanäpyn ja risti kakkoselta. Kahden kopittajan jälkeen kärki lyöömään. Yli-Hirvelä löi keskisaumaan mennen kentälle ja Ranta vaihtoi samanlaisella. Latavalan kovalla kärki kolmoselle takapalon hinnalla. Kiukkosen laaka Varoselle asti mutta tappoheitto kotiin ja Yli-Hirvelästä kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Hämäläinen vapaalla kärkeen mutta Kontisen vaihdosta haavat molemmille. Laakso kopilla pois ja Rahunen vappaalla kärkeen. Muttilainen paloi takalaittomaansa ja Mielonen kopitti pesät tyhjiksi. Rautio vapaalla kärkeen ja Perttulan näpyllä kokkoselle. Itse kopilla pois kuten Pirinenkin. Varosen varrella kärki kolmoselle ja näpyllä itse ykköselle. Partanen näpytti takapesät täyteen mutta paloi itse kun koppi ei noussut. Raittila viimeisenä lyöjänä ja heti merkki päälle mutta Oja-Lipasti etumiehenä sai pallon kiinni.

Neljännen alkavalla KoU:n Auronen välilyönnillä kärkeen. Saaren varsi Partaselle ja risti kakkoselta. Latvalan kopilla pesät tyhjiksi ja neljä miestä väliin. Yli-Hirvelä pystrillä jälleen kärkeen.Rannan kopilla kärkihaavat ja laittomalal näpyllä toinen risti. Latvala vapaalla kärkeen. Dahlströmin vaihto Rautiolle ja kolmas palo. 

Tasoittavalla KiPan Kontiselle haavat. Kolme miestä väliin ja Rautio paloi hidastetullaan. Ville Hämäläinen iski kolmospuolelta läpi. Pallotyttö pysäytti epähuomiossa mainosten ali pyörivän pallon. Pelituomari Asunmaa näytti siirretyn ratkaisun merkkiä ja Hämäläiselle tuomittiin lopulta pitkien keskustelujen jälkeen kunnari. Näin avausjakso KiPalle 1 - 0. KoU merkkautti P:n pöytäkirjaan protestin merkiksi tilanteesta.

Avausjakson kärkilyönnit 13 - 11 (45% - 41%) ja kolmostilanteet 3 - 4.

Toisella jaksolla KoU:n tunnetusti kovat
iskut purivat

KiPa aloitti sisällä. Pirinen oli vaihdettu numerolle viisi, sillä lainarisuilla lyönti ei toiminut. Jarkot Rautio ja Perttula näpyttivät etupesät täyteen mutta kolmosena Varosen näpystä risti kolmoselta. Partasen kopeilla pesät tyhjenivät ja jokeri Hämäläinenkin poltti itsensä. Pirinen kopilla pois ja jokeri Mielonen vapaalla kärkeen. Kontisen kopilla haavat kärjestä mutta toisella itse kärkeen. Laakson vuorolla näpystä lukkari hosui ja estämisestä vapaataival kakkoselle. Laakso itse kopilla pois mutta Rahunen vaihtoi kolmosluukusta ykkös-kolmostilanteeksi. Muttilaisen välilyöntiyritys kopiksi kolmoskopparille ja kolmas palo. 

Tasoittavalla KoU:n Yli-Hirvelä näpyllä kärkeen. Kolmen kopittajan jlkeen Kukkonen löi kolmesti laittoma polttaen itsensä. Latvala kakkosrajaleikkurilla kärkeen mutta Muttilaisen koppi Saaren kovasta lyönnistä poltti Latvalan kakkoselle. Roikku väliin ja Saari itse kärkeen muta Ala-Nikkola kopilla pois. Oja-Lipasti vapaalla kärkeen ja sieppari Muttilainen jälleen kovan tällin edessä polttaen lyöjän ykköselle. 

Toisen alkavalla KiPan kärki oystärillä ka keksisaumalyönnillä eteenpäin mutta Varosen veto linjaan ja palo Rautiosta kolmoselta. Varosen välilyönnillä Perttula kakkoselle ja Partasen välilyönnillä ja kakkosrajanäpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Pirisen veto jäi linjaa ja risti kotiin. Kopilla etupesät tyhjiksi ja myös kolme seuraavaa kopittivat itsensä pois. Varonen oli yksin kolmo´sella ja Raittila tuli koututtamaan. Kakkosrajanäpy oli hyvä ja juoksu oli lähellä. Partanen moitti tuomaria ennakoinnista kun vihellys tuli erittäin nopeasti. 

Tasoittavalla KoU jätti kaksi lyöjää väliin mutta molemmat kärkimiehetkin kopeilla pois. Jokeri Auronen löi kolmosrajaleikkurin ja meni kärkeen. Latvalan kakkosrajanäpyllä ja Kiukkosen ykkösrajaleikkurilla pesät täyteen. Lyönti osui suojaverkon tolpaan ja olisi muuten mennyt läpi! Ajolähdöstä okeri Jere Dahlströmin vastustamattomalla välilyönnillä Teemu Auronen toi 0 - 1. Jatkoajoista Jukka Latvalankin välilyönti onnistui ja Matti Latvala toi 0 - 2. Vaihtoyritys näpyllä tuotti palon kolmoselta ja häntäpää lähinnä kopitteli. Yli-Hirvelän ainoa epäonnistuminen laittomalal tuotti toisen palon. Rannan kova, M. Latvalan veto keksisaumaan sekä Kiukkosen kääntö kolmossaumaan täyttivät vielä pesät. Viimeisenä lyöljänä J. Latvalan veto kopiksi Perttulalle ja lyöjät loppuivat. 

Kolmannen alkavalla KiPan Rautio vapaalal ykköselle ja Perttulan ohitusnäpyllä sekä Varosen keskinäpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Sami Partanen iski merkistä väliin Jarkko Raution kotiin 1 - 2. Jatkoajoista Pirisen kahdella kopilla pesät tyhjiksi. Hämäläinen vapaalla kärkeen ja Kontisen näpyillä etupesät täyteen. Laakson kopilla pesät tyhjiksi ja Mielonen välilyönnillä kärkeen. Rahusen oivalla hidastetulla etupesät täyteen. Viimeisenä lyöjänä jokeri Petri Raittilan vaihto onnistui kolmospuolelta hidastetulla ja toinen hermopallo ei pysynyt linjassa näpeissä. Sami Mielonen toi tasoituken 2 - 2.  Rahunen samalla kolmoselle mutt Raittilan viimeisellä linjan ja takapalo ykköseltä. Muttilainen ja Rautio kopinpudotuksilla etupesille. Perttulalle ajolähtö mutta keskipomppu ei riittänyt. Jatkoajot Varoselle mutta kolmas palo.

Tasoittavalla KoU:n Oja-Lipasti paloi Partasen oivalla ykkörajanäpyn haulla ja Rahusen kiinniotolla. Kärki pystärillä ja kakkosrajanäpyllä kakkoselle. Auronen täytti ykkösen ja M. Latvalan kakkosrajanäpyllä sekä välilyönnillä pesät täyteen. Jere Dahlström iski kolmosluukusta jakson voittojuoksun 2 - 3 Veli-Pekka Yli-Hirvelän tuomana. Jatkoajoista Kiukkonen pommitti Kontista mutta hän kesti ja risti kotiin.

Neljännen alkavalla KiPan Hämäläinen vapaalla kärkeen ja Partasen välilyönnillä etupesät täyteen. Pirisen pompulla käkri kolmoselel mutta kakkoselta välipalo. Kontinen näpytti etupesätkin täyteen. Ajolähtö ja lentomerkilla Partanen irtosi jo lukkari Sami Heinikaisen nykyttelyyn ja paloi. Kopilla pesät tyhjiksi ja Mielosen kentällemeno epäonnistui, joten jakso KoU:lle 1 - 2. 

Toisen jakson kärkilyönnit 19 - 15 (54% - 45%) ja kolmostilanteetkin 9 - 5 KiPalle.

Superin alkavalla KoU:n viisi lyöjäää eivät eivät ykköstä pitemmälle etenijää saaneet.

Tasoittavalla KiPaki tyri heti: Rautio ja Hämäläinen polttivat itsensä ykköselle. Perttula välilyönnillä kärkeen mutta Varosen kopilla pesät tyhjiksi. Hämäläinen löi itsensä kärkeen mutta Partasen ja Pirisen koppein jälkeen vuoro loppui Kontisen takalaittomaan.

Kotiutuskisa: KoU

1. Dahlström  - Yli-Hirvelä: kolmannella kova Kontiselle ja palo.
2. Kiukkonen - Auronen: 
 kolmannella kova Kontiselle ja palo.
3. J. Latvala - Ranta: kolmannella Piriselle ja palo.
4. Ala-Nikkola - Oja-Lipasti: kolmannella kova Kontiselle ja palo.
5. M. Latavala - Saari: kolmannella takalaiton.

KiPa

1. Raittila - Rautio: kolmannella etumiehen ylitysyritys jäi Oja-Lipasti räpylään ja palo.
2. Pirinen  - Perttula: ensimmäisellä keskelle taakse, ei merkkiä; kolmanneslla saumasta palo.
3. Varonen - Mielonen: ensimmäisellä yritys ykkösrajasta mutta palo.
4. Laakso - Kontinen: toisella etumiehes Oja-Lipastin räpylään ja palo.
5. Partanen - Hämäläinen: ensimmäisellä ykkösrajanpy mutta palo.

KoU

6. Dahlström - Yli-Hirvelä: kolmannella laiton näpy.
7. Kiukkonen - Auronen: toisella Mikko Varosen koppi ja haavat.
8. Jukka - Latavala - Toni Ranta: kolmannella kakkospussinpohjalle ja juoksu 0 - 1.

KiPa

6. Pirinen - Perttula: kolmennella keskipommppu ja palo.
7. Sami Partanen - Ville Hämäläinen: kolmannella kierteinen roikku kolmospolttajan eteen juoksu 1 - 1.
8. Mikko Varonen - Jarkko Rautio: Ensimmäisellä merkistä väliin, voittojuoksu 2 - 1. 
 

Sanomalehti Karjalainen: KiPa kellisti Kossun kotonaan. Avausjakson ratkaissut kyseenalainen kunnari puhutti ottelun jälkeen.   .   

Tilastot ottelusta 

Kitee:      0 0 0 1 = 1  0 0 2 0 = 2  0 2  2
Koskenkorva: 0 0 0 0 = 0 0 2 1 0 = 3 0 1 1

Kitee: Jarkko Rautio 0/1, Sami Partanen 1/0, Petri Raittila 1/0, Ville Hämäläinen 1+0/1, Sami Mielonen 0/1.
Palkitut: I Jarkko Perttula, II Antti Kontinen.
Koskenkorva: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0/1, Matti Latvala 0/1, Jukka Latvala 1/0, Jere Dahlström 2/0, Teemu Auronen 0/1.
Palkitut: I Veli-Pekka Yli-Hirvelä, II Jere Dahlström.
Tuomarit: Juha Asunmaa ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: 1778  noin +24 kesäisessä säässä.      

3.6.2007 Superpesis
PuPe 7  3  3  0  1  61- 32 15
KiPa  8  3  2  2  1  40- 34 15
Tahko 8  2  4  1  1  54- 38 15
PattU,5  4  1  0  0  42- 14 14
KoU  8  3  1  3  1  67- 41 14
SoJy  7  2  2  2  1  45- 28 12
Kiri  9  2  1  3  3  55- 67 11
NuJy  7  1  3  2  1  34- 34 11
JoMa  8  2  1  0  5  46- 53  8
ViVe  7  0  4  0  3  35- 55  8
SMJ 8 0 2 2 4 30- 64 6
KPL  7  1  1  0  5  18- 31  5
Lippo 7  0  0  1  6  27- 63  1

Takaisin