Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPalle kaksi pistettä Kouvolasta. Ensimmäinen jakso tasan ja toinen KiPalle. KPL - KiPa 0 - 1 (1 - 1, 0 - 3)

Pelinjohtajien ja palkittujen kommentit:
Hovi lopettaa KPL:n pelinjohdossa
 

KPL;n pelinjohtaja Marko Hovi ilmoitti lehdistölle jättävänsä KPL:n pleinjohtajan tehtävät.
– Toiminnanjohtajana kannan vastuun tämän joukkueen menestyksestä. Tällä hetkellä joukkue pelaa alle oman tasonsa, ja koska pelaajia ei voi hirveästi vaihtaa, niin vaihto tapahtuu pelinjohtopuolella. Tämä on oma päätös ja siitä ei vielä tiedä johtokuntakaan, ilmoitti Hovi jälleen tappiollisesti päättyneen ottelun jälkeen.
– Tämän joukkueen eteen on tehty valtavasti työtä, ja se työ ei saa valua hukkaan. Herätys on tapahduttava tavalla tai toisella, Hovi tilitti.

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen ulkopeliin. Varonen kehui etenkin hyvin polttanutta kakkosvahti Antti Kontista sekä nuorta lukkaria Toni Laaksoa.
– Tärkeä voitto, vaikka alku olikin nihkeää. Ulkopeli oli erittäin hyvää koko pelin ajan, ja toisen jakson alkuun saatiin hyvä ryminä päälle. Kontinen tappoi erittäin hyvin, ja Toni on ollut tasaisen hyvä jo hallipeleistä lähtien.

Varonen tunsi viime kesän JoMa-kuvioiden jälkeen sympatiaa kollegaansa Marko Hovia kohtaan.
– Kaikki sympatia Markon puolella. Nämä ovat ikäviä juttuja. Haluaisinkin kysyä, että missä on pelaajien vastuu tällaisessa tapauksessa, haki Varonen vastuunkantajia.

KiPan ykköspalkittu Sami Partanen puolestaan arvioi vain ottelua eikä pitänyt entisten kipalaisten Kohonen ja Joukainen kohtaamista sen kummempana.
– Kodea vastaan pelattiin aika varman päälle. Samin kohdalla saa olla puolestaan jatkuvasti varpaillaan. Vaikkei nyt osunut, niin sitten kun osuu, niin menee pitkälle ja kovaa, Meillä ulkopeli joko toimii tai sitten se on kauheaa. Tänään se toimi. Sisäpelissä meidän pitää tehdä vielä enemmän töitä ja skarpata että saadaan rakennettua tilanteita tasaisemmin, arvioi Partanen.

KiPa menetti sarjapisteen
harhaheitolla

Kiteen Pallon vierailu Kouvolassa alkoi tasaisesti. Ensimmäisellä jaksolla KPL aloitti sisällä ja meni heti 1 - 0 johtoon.  Muuten oivasti ulkona pelannut Antti Kontinen heitti tappoheittonsa kolmospesän ohi  ja KPL:n Sami Parttimaa juoksi harhan turvin kotiin.

Mutta KiPa tasoitti välittömästi 1 - 1:een. KPL:n ulkokenttä puolestaan auttoi harhaheitoillaan KiPalle ajolähdön, jota purkamaan asettui Petri Raittila. Raittilan kakkosrajalyönti oli liikaa KPL:n sieppari Tuomas Mattilalle, joka pomputti palloa sen verran, että Jarkko Perttula toi tasoitusjuoksun.  Se jäi myös jakson lopputulokseksi.

Raittila ja Partanen
ratkaisivat toisen jakson

KiPa aloitti sisällä ja  kärki kehitti heti palottoman ajolähdön.  Petri Raittila löi viimeisellään hermopallon KPL:n kakkospolttajalle Sami Karjalalle. Pallo livahti Karjalan räpylän alta ja Jarkko Rautio ehti helposti kotipesään 0 - 1.  Etutilanteessa Sami Partanen löi KPL:n kakkoskopparin Saku Suurnäkin eteen. Suurnäkki epäonnistui syöksykopissaan ja kakkoselta lähtenyt  Mikko Varonen ennätti kotiin asti  tuoden 0 – 2.

Tämän jälkeen pelistä katosi latinki. KPL:n pelaajat alistuivat tilanteeseen, eikä KiPan tarvinnut esittää kummoisia otteita turvatakseen johtonsa. Lopullinen ratkaisu tuli kolmannessa vuoroparissa, kun pirteästi edennyt etenijäjokeri  Ville Hämäläinen toi harhaheiton turvin KiPalle 0 - 3.

Nämä jäivätkin loppunumeroiksi ja KiPa sai kaksi sarjapistettä.

Koko ottelun kärkilyönnit 28 - 36 (48% - 44%) ja kolmostilanteet 5 - 13 KiPalle.

Sarjan kärki tasoittui ja KoU nousi KiPan oli kakkoseksi napattuaan kolme pistettä sarjakärjeltä Puijon Pesikseltä. Puijolla on 15 pistettä ja KoU, KiPa ja Tahko ovat 13 pisteessä. Alkukierrokset kärjessä ollut Kiri on tippunut jo kahdeksanneksi Tahkon jätettyä Kirin Hipppoksella juoksuitta.  

Sanomalehti Karjalainen: KiPa haki pisteet Kouvolasta, Marko Hovi lopetti viuhkamiehenä 

Kouvola - Kitee 0-1 (1 - 1, 0 - 3)

Kouvola:     1 0 0 0 = 1  0 0 0 0 = 0     0
Kitee: 1 0 0 0 = 1 2 0 1 0 = 3 1

Kouvola: Sami Parttimaa 0/1, harhat 1.
Palkitut: I Sami Parttimaa, II Saku Suurnäkki.
Kitee: Jarkko Rautio 0/1, Jarkko Perttula 0/1, Mikko Varonen 0/1, Sami Partanen 1/0, Petri Raittila 2/0, Ville Hämäläinen 0/1, harhat 1.
Palkitut: I Sami Partanen, II Petri Raittila.
Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.
Yleisöä: 1227.

Tilastot ottelusta

Takaisin