Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPa nousi sarjakakkoseksi lyömällä peruspelillä Oulun Lipon 2 - 0 (3 - 0, 3 - 1)

Pelinjohtajien ja palkittujen
kommentit

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen totesi sanomalehti Karjalaisessa, että ottelu sujui isäntien käsikirjoituksen mukaan. (Webmaster oli kokousmatkalla helteisessä Helsingissä (+28), juttu ptk:n ja muiden lähteiden pohjalta).
- Jyväskylässä meiltä lipsahti läpilyöntejä, joten ulkopelin onnistuminen oli kaiken avain. Kun ulkona piti ja kärki kulki, niin puristimme tarvittavat juoksut.

KiPan parhaana sekä ulkona että sislää palkittiin jälleen Sami 'Eko' Partanen.
- Jouduimme tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen. Missään vaiheessa ei ollut varaa leijua.
- Oli mukava pelata, kun saimme tilanteita. Ei tarvinnut kuin kepillä vähän huitoa, niin johonkin reikään aina upposi, Partanen virnuili.
- Ulkopelimme on joko tällaista hyvää tai sitten ihan kauheaa katsottavaa, tuumi KiPan terhakka ykkösvahti.

Oulun Lipolla oli vaikeuksia niin ulko- kuin sisäpelissä. Vaikka etenkin aluksi kolmostilanteita pystyttiin rakentamaan KiPan tahtiin.  Parhaiten sisällä onnistuivat Jouni Itävalo ja Ari Nyrhinen ja ulkona sieppari Paavo Pelto ja lukkari Mika Väisänen.
- Emme saaneet Kiteen kärkeä kiinni niin kuin oli tarkoitus. Parannettavaa jäi hieman jokaiselle osa-alueelle, arviooi Lipon pelinjohtaja Juha Tahvola.

- Koko kausi on ollut tuskaista, ykkösvahdista sieppariksi vaihtanut Lipon ykköspakinnon saanut Paavo Pelto harmitteli.

KiPa on sarjassa toisena - tosin PattU, on kummallisen sarjaohjelman vuoksi pelannut vasta vain kolme ottelua!  Oululla on viiden ottelun jälkeen kasassa nolla pistettä. Joukkue teki kokoonpanoon vaihdoksia tiistaiksi, mutta sekään ei juuri auttanut.

Oulu aloitti pirteästi
mutta KiPan esti juoksut.
Sami Partanen KiPan ratkaisija

Lippo aloitti sisällä ja kärki Antti Vihtkari, Jouni Itävalo sekä vahtajajokeri Pasi Pohjola rakensivat heti palottomat ajot. Ari Nyrhisen ja Ville-Pekka Jokisen yrityksistä ristit kotiin. Vuoro loppui Joni Meriläisen lyönnin jäädessä kipalaisten räpylään kopiksi ja vaihdon epäonnistuessa.

Tasoittavalla KiPan kärki Jarkko Rautio, Jarkko Perttula ja Pasi Pirinen aloitti yhtä hyvin tehden heti palottomat ajot. Jokeri Petri Raittilan musta vuoro tuotti ensin palon kotiin, sitten kolmoselle ja lopuksi Raittilasta itsestään. 

Toisen alkavalla Lipon kakkoskärki Paavo Pelto vapaalla ykköselle ja Mika Väisänen täytti etupesät. Marko Kontion vuorolla risti kolmoselta mutta Juha Mäntylä vaihtoi tehden ajolähdön. Pohjolan yrityksestä risti kotiin ja välipalo kakkoselta. 

Tasoittavalla KiPan etenijäjokerit Ville Hämäläinen ja Sami Mielonen joutuivat kopeilla pois. Mikko Varonen  löi itsensä kärkeen mutta Toni Laakson lyönnillä risti kakkoselta. Antti Kontinen vaihtoi etupesät täyteen ja Sami Partanen vaihtoi takapesät täyteen. Yllätysmerkillä Sami Partanen iski Toni Laakson kotiin 1 - 0.  Etupesät jäivät täyteen ja Simo Rahunen vaihtoi kärjen kolmoselle. Syntyneestä ajolähdöstä onnistui Petri Raittila iskemään välilyönnillä Antti Kontisen kotiin 2 - 0. Kopilla pesät tyhjiksi ja kärki esiin. Rautiolle haavat mutta Perttula - Pirinen - Varonen täytivät pesät. Ajolähdöstä Laakson veto kopiksi ja pesät tyhjiksi. Vuoro loppui lyöjien loppumiseen.

Kolmannen alkavalla Lipon kärki palo kakkoselle ja Pohjola poltti itsensä vaihtaessaan Itävalon kakkoselle. Nyrhinen ykköselle ja Jokinen vaihtoi kärjen kolmoselle mutta poltti itsensä ykköselle.

Tasoittavalla KiPan kärki Rautio pääsi Perttulan ja Varosen vaihdoilla yksin kolmoselle. Kontisen päästyä ykköselle iski Sami Partanen ykkös-kolmostilanteessa Jarkko Raution kotiin ja jakson loppunumeroiksi 3 - 0. Rahusen vuorolla risti kolmoselta ja viimeisenä lyöjänä Perttula ei onnistunut lyömään Rahusta ykköseltä eteenpäin.

Neljännen alkavalla Lipon häntäpää ei pääsyt ykköstä pitemmälle. Itävalo - Pohjola - Nyrhinen saivat vielä etenijän kolmoselle. Ajolähdöstä V-P Jokinen viimeisnä lyöjänä pääsi kahdesti yrittämään kotiutusta mutta KiPan ulkokenttä oli rautaa.  

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 18 - 10 (60% - 43%) ja kolmostilanteet 5 - 6 KiPan pelattua vain kolme sisävuoroa.

Toisella jaksolla Sami Mielonen
iski voittojuoksun 1. Superpesisjuoksunaan
 

KiPa aloitti sisällä. Kolmesti kärjen matka katkesi kolmostaipaleelle. 

Tasoittavalla Lipon Vihtkari ja etenijäkerit kopeilla pois. Mutta Itävalo - Pohjola - Nyrhinen vaihtoivat Itävalon yksin kolmoselle. Kopeilla muut pesät pysyivät pitkään tyhjinä. Lukkari Väisänen laksettiin ykköselle ja hän pääsi kärjen takana kakkosellekin. Viimeisenä lyöjänä Juha Mäntylä onnistui vastustamattomasti kakkospesän taakse rajanpintaan pudonneella välilyönnillään viemään Lipon 0 - 1 johtoon. Jouni Itävalo toi tämän oululaisten ottelun ainoan juoksun.   

Toisen alkavalla KiPan Rautio vapaalla kärkeen. Hän pääsi Perttulan lyönnillä ja harhaheitolla jo kolmoselle. Ajolähdöstä Raittilan lyönnillä risti kotiin kuten jatkoajoista Laaksonkin lyönnillä. Kolmas kerta toden sanoi kun Antti Kontinen iski Mikko Varosen kotiin tasoittaen 1 - 1:een.
- "Karmea pörriäinen Nyrhisen ja Itävalon väliin takakentälle, jonka koppari olisi vaikka kontannut kiinni jos olisi ollut hereillä," kirjoitti nimim. 'Susi' YLE/Urheilun keskustelupalstalla.

Kontisen kopilla pesät tyhiksi mutta kakkoskärjestä  jokeri Hämäläinen - Partanen - Rahunen täyttivät pesät uudelleen. Viimeisenä lyöjänä KiPan kevään ylioppilas Sami Mielonen iski kakkosvahti Ville-Pekka Jokisen haparoidessa uransa 1. Superpesisjuoksun vieden KiPan 2 - 1 johtoon. Nuorempi lukiolainen Ville Hämäläinen kiisi kotiin. 

Tasoittavalla Lipon kärki paloi kolmoselle tai tuli kopeilla pois. Jokeri Matti Pellikka iski itsensä suoraan kakkospesälle. Joni Meirläinen vaihtoi hänet yksin kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Mäntylä ei tällä kertaa enää onnistunut. 

Kolmannen alkavalla KiPan kakkoskärki sai etupesät täyteen mutta kolmosvaihto ei onnistunut. Hämäläinen meni vapaalla kärkeen ja Perttula sekä Pirinen vaihtoivat pesät täyteen. Jokeri Petri Raittila iski ottelun toisen juoksunsa hidastetulla ja Ville Hämäläinen toi jakson loppunumeroiksi 3 - 1.     

Tasoittavalla Lippo ei päässyt kakkosta pitemmälle. 

Neljännen alkavalla KiPan viimeisenä lyöjänä Raittila vaihtoi ensi Perttulan kolmoselle mutta kotiin tuli risti.

Tasoittavalla Lipon kärki paloi kahdesti kolmoselle. Pelto pääsi kolmoselle mutta Pellikan vaihdosta ykkös-kolmostilanteessa välipalo ja ottelu loppui. KiPa nousi komeasti jo sarjakakkoseksi :-)

29.5.2007 Superpesis                                        
Kuopio         6  3  3  0  0  54- 17 15
Kitee          6  3  0  2  1  33- 30 11
Koskenkorva    6  2  1  2  1  49- 31 10

Kiri           7  2  1  2  2  48- 52 10
Hyvinkää       6  1  3  1  1  39- 27 10
Sotkamo        5  1  2  2  0  26- 18  9
Nurmo          6  1  2  2  1  27- 28  9
PattU,Raahe    3  2  1  0  0  29- 12  8
Vimpeli        5  0  3  0  2  23- 34  6
Seinäjoki      7  0  2  2  3  28- 47  6
Kouvola        6  1  1  0  4  17- 27  5
Joensuu        6  1  1  0  4  23- 42  5
Oulu           5  0  0  0  5  19- 50  0 

Tilastot ottelusta   

Sanomalehti Karjalainen: Oulu joutui KiPan kouluun. Kiteen Pallon kärki kulki Lippo-ottelussa. Sami Partanen onnistui jälleen sisällä ja ulkona. 

Oulun Lipon sivuilta: Kiteeltä laihat tuliaiset

Kitee - Oulu 2-0 (3 - 0, 3 - 1)

Kitee:      0 2 1 0 = 3  0 2 1 0 = 3     2
Oulu: 0 0 0 0 = 0 1 0 0 0 = 1 0

Kitee: Jarkko Rautio 0/1, Mikko Varonen 0/1, Toni Laakso 0/1, Antti Kontinen 1/1, Sami Partanen 2/0, Petri Raittila 2/0, Ville Hämäläinen 0/2, Sami Mielonen 1/0.
Palkitut: I Sami Partanen, II Jarkko Perttula.
Oulu: Jouni Itävalo 0/1, Juha Mäntylä 1/0.
Palkitut: I Paavo Pelto, II Mika Väisänen.
Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen.
Yleisöä: Pääkaupunkiseudun +28 asteen sijaan +12-asteisessa kevätsäässä 1013.


Takaisin