Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPan ulkopeli rautaa. Pasi Pirinen ja Toni Laakso ratkaisijoina 1. paikallisottelussa. JoMa - KiPa 0 - 2 (0 - 1, 0 - 2)

Vanha herra Pasi Pirinen yhä iskussa  

Ennen
ottelua

Kiteen Pallo-90 ja Joensuun Maila kohtaavat neljä kertaa ns. paikallisvastustajina kesällä 2007 runkosarjassa. Viime kaudella KiPa oli neljä kertaa parempi JoMaa vaikkakin juoksuerot jäivät tiukoiksi. Yhtä tiukkaa voi odottaa alkaneella kaudellakin.

KiPan kokenein Pasi Pirinen tietää miten ottelu kännetään voitoksi.  

 
Keskinäiset KiPan ja JoMan ottelut runkosarjassa 1990 - 2007:

pv. Joukkueet Tulos Jaksotulokset Katsojia
01.08.2006 Joensuu - Kitee 0-1 (1-1, 1-6)  2184
11.07.2006 Joensuu - Kitee 0-1 (0-1, 1-1)  1787
29.06.2006 Kitee - Joensuu 2-0 (2-1, 5-3)  2117
08.06.2006 Kitee - Joensuu 2-0 (2-0, 3-2)  1874
17.07.2005 Kitee - Joensuu 1-0 (1-1, 4-0)  2611
12.07.2005 Joensuu - Kitee 0-2 (0-4, 0-4)  2819
07.06.2005 Joensuu - Kitee 2-0 (8-1, 2-0)  2264
05.06.2005 Kitee - Joensuu 2-1 (0-1, 1-0, s1-0)  1523
03.08.2004 Joensuu - Kitee 0-2 (1-6, 1-10)  2762
24.07.2004 Kitee - Joensuu 1-0 (1-1, 4-3)  2734
01.06.2004 Kitee - Joensuu 1-2 (2-3, 4-0, s0-0, k0-1)  1952
30.05.2004 Joensuu - Kitee 0-2 (2-3, 3-6) 2 331

Runkosarjan taulukko keskinäisistä otteluista:
Joukkue OTT V T H (3p- 2p- tp- 1p- 0p) Juoksut P
Kitee      12 10  0  2 (5- 5- 0- 1- 1) (73 - 35) 26
Joensuu 12    2 0 10 (1- 1- 0- 1- 9) (35 - 73) 6

JoMan johtoporras lähempänä
polkupyörämarssia

KiPan ja JoMan johtoporras on lyönyt leikkimielisen vedon siitä, kumpi on parempi paikallispeleissä. Hävinneen joukkueen seurajohto ajaa polkupyörällä Joensuun torilta Kiteelle.

Kuvat (120 kpl) paikallisottelusta

JoMan pelinjohtaja Mikko Hylkilä allapäin ottelun jälkeenJoMa jäi ottelussa nollille. Syystäkin pelinjohtaja Mikko Hylkilä (oik.) piti joukkueensa suoritusta pehmeänä.
- Ensimmäisellä jaksolla saatiin tilanteita (kolmostilanteet 6 - 2). Pehmeitä oltiin ratkaisuissa. Pasi Pirisen (ajolähdöstä laittoman jälkeen viimeisellä riskillä kakkosrajasta pallo katsomoon) ratkaisuun hävittiin ensimmäinen jakso. Ulkopelin tiliin ei mitään pidä laittaa. Sisäpelin piikkiin häviö menee, arvioi Hylkilä.
- Uskomattoman paljon tehtiin virheitä sisällä: koppi ei noussut, tuli merkkivirheitä.
- Toisen jakson Toni Laakson läpilyönti (1+1 juoksua) kahden palon tilanteessa kolmosjatkeelta meni tutusta paikasta. Nyt se vaan meni läpi. Siinä meni toinen jakso, arvioi Hylkilä jo toisen vuoroparin alkavalla tapahtunutta tilannetta.

JoMan ykköspalkinnon sai Kiteeltä syksyllä JoMaan muuttanut kolmosvahti Joni Nousiainen.  
- Ihan mukava oli pelata, ei vanhat kaverit vastustajana yhtään jännittänyt.
- Ankean p.....t fiilikset on. Ei tässä paljoa ole sanomista, totesi Nousiainen nollille jääneestä sisäpelistä.

KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen mutristeli huuliaan KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen (vas.) oli syystäkin tyytyväinen. Saihan hän nyt makeasti päänahan aikaisemmin itse johtamaltaan joukkueelta.
- Ensimmäinen jakso oli todella pehmeää, sellaista odottelua koko ajan. Siinä oli JoMallakin mahdollisuus ratkaista, aloitti Varonen.
- Ulkopeli oli perusvarmaa laatua. Toni Laakso lukkarina, Antti Kontinen kakkosvahtina ja etenkin Simo Rahunen kolmosvahtina pelasivat loistavasti. 16-vuotiaalta Simolta aika kylmäpäisiä ratkaisuja, jotka hän sai vielä näyttämään niin helpoilta, kehui Varonen.

- Pirisen juoksussa oli kyllä vähän munkkiakin mukana. Tonilta oli ottamaton lyönti ratkaisupaikkaan, arvioi Varonen.
- Ulkopeli on hyvää aina jos vastustaja jää nollille. Vaikka vastustaja saikin etenijän ekalla jaksolla 6 kertaa kolmoselle, he eivät pystyneet lyömään painetta, rakentamaan ajolähtöjä.
- Sisällä kärki pelasi aika vaisusti (Jarkko Rautio 2/6, Jarkko Perttula 3/9 ja etenijäjokeri Ville Hämäläinen 1/5 kärkilyöntiä). Kärjestä ainakin neljän ukon pitää peliään parantaa.

Toni Laakso pelasi oivan lukkaripelinkin KiPan ykköspalkinnon ja kolme IS-tähteä saanutta lukkari Toni Laaksoa (vas.) ei enää jännittänyt.
- Ei jännittänyt. Avausottelu oli HYvinkäällä ja ensimmäinen kotipelikin on pelattu jo.
- Tulin tauolta ja Vekke sanoi, että sinne lempipaikkaan on lyötävä ja siitä se meni, kertoi Laakso lyhyesti.

Avausjaksolla KiPalle riitti
viimeisen tasoittavan kolmostilanteesta voittijuoksu

JoMa aloitti sisällä Kärki Petri Kemppainen kopilla pois mutta jokeri Ilkka Männikkö meni ykkösrajanäpyllä kärkeen ja Pasi Kokkonen vaihtoi näpyllä etupesät täyteen. Anssi Raitalan keskipompulla kärki jo kolmoselle.  Männiköstä jäi pesämuna kun kolme takapaloa pilasivat sisävuoron 11 lyöjällä.

KiPan sisävuorossa Rautio vapaalla kärkeen ja Perttulan pompulla jo kakkoselle. Pirisen vuorolla JoMan lukkari Jaakko Hirvonen nappasi Rautiosta kärpäsen ja Pirren ykkösrajanäpyllä jo toinen risti.  Kopittelujen jälkeen vain jokeri Sami Mielonen sai kärkilyönnin ykköselle ja vuoro loppui hänen palaessaan Kontisen vaihdosta kakkoselle.

Natti Kontinen polttaa kolmoselleToisen alkavalla JoMan Kemppainen pompulla kärkeen ja Kokkosen kakkosrajanäpyllä etupesät täyteen. Raitalan vaihdosta risti kolmoselta mutta kakkosvaihto saumasta onnistui. Nousiainen vaihtoi Kokkosen saumsat jo kolmoselle ja kopilla muut pois. Neljä lyöjää kopeilla pois mutta kasi Jaakko Hirvonen meni näpyllä ykköselle. Jokeri Petri Immosena vaihtoyritys kärkjen takana tuotti takapalon. Toiseksi viimeisnä lyöjänä Kiteeltä lähtöisin oleva Mika "Poro" Laukkanen yritti kolmosrajasta Kokkosta kotiin mutta Simo Rahunen poltti etenijän tyylikkäästi kotiin.

Tasoittavalla KiPan jokeri Ville Hämäläinen poltti itsensä mutta Kontinen meni kärkeen. Partanen joutui kopittamaan ja kaksi lyöjää jätettiin väliin. Rautio paloi varrellaan ykköselle ja jokeri Mielonen kopilla pois. Perttula löi käiverön kolmospesän taakse ja pallon pyöriessä katsoman taakse, hän ehti suoraan kakkoselle. Pirinen meni ykköselle mutta Mikko Varosen vuorolla tuli laittoman jälkeen kiire ja kakso paloa.

Kolmannen alkavalla JoMa sai kolmet ajolähdöstä vaikka kärjestä Kemppainen ja jokeri Männikkö haavoittuivatkin. Kokkonen meni kärkeen kakkospussinpohjalyönnillään ja Raitalan ykkösrajanäpy ei pysynyt Partasen näpeissä. Nousiaisen vuorolla tuli harhaheitto ohi kakksospesän ja pesät täyttyivät. Palottomasta ajolähdöstä Markku Hylkilän pitkä varsi Piriselle ja risti kotiin. Jatkoajoista Laukkasen viimenen laittomaksi ykkösrajasta ja Tuomo Scroderuksen veto linjaan tuotti kolmannen palon kotiin.

Tasoittavalle KiPa otti aikalisän. Hämäläinen kopilla pois ja Mielonen kovalla kärkeen. Laakso vaihtoyritys linjaan Nousiaiselle ja risti kakkoselta. Kontisen kopilla pesät tyhjiksi ja kolme lyöjää väliin. Kärki Rautio ykköselle mutta Perttulan lyönnin kurkotti Nousiainen ja toinen palo. Kopilla Perttula itse pois. Jokeri Pekka Toropaisen kova laaka keskelle ja hän kärkeen. Pasi Pirinen löi läpi kakkospesältä mutta pallo löytyi Pasi Kokkosen etsimänä aidan takaa yllättävän nopeasti ja taittoheitolla Pirren kunnari jäi niukasti syntymättä.

Neljännen alkavalla JoMan Ikonen vapaalla ykköselle mutta kopilla kärki esiin. Kemppainen iski läpi kolmospuolelta edeten suoraan kakkoselle. Kokkonen välilyönnillä ykköselle ja Raitalan ohitusnäpyllä ja kakksorajanäpyllä pesät täyteen. IKalisän jälkeen palotonta ajoa purki ensin Pasi Pirinen ratkaisi avausjakson KiPalleLaukkanen, jonka keskipomppu jäi etulaittomaksi. Nousiaisen veto kakkospuolelel mutta selvä palo kotiin. Markku Hylkilän lyhyen ykkösrajanäpyn KiPan kenttä haki hyvin ja kolmas palo.

Neljännen alkavalle KiPan Rautio keskipompulla kärkeen. Varosen kakkosrajanäpyllä etupesät täyteen. Laakson vaihdosta huono heitto kolmoselle ja kun pesävahti ei palloa saanut kunnolla kiinni, tulivat pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Pirisen toinen laittomaksi kakkosrajasta ja pallo nopeasti takaisin etenijöiden palatessa pesille. Viimeisellä Pasi Pirinen (vas.) veti kovaa kakkosrajaan ja ilmeiseti JoMan kakkospuoli odotti tahallista laitonta, paloa ja uutta lyöjää kun pallo kirvahti katsomoon. Jarkko Rautio toi helposti KiPalle jaksovoiton 0 - 1.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit niukasti 12 - 14 (55% - 50%) ja kolmostilanteet 6 - 2.

JoMalle vain yksi kolmostilanne
toisella jaksolla

KiPa aloitti sisällä. Kymmenen lyöjän jälkeen tilastoihin Toropaisen kärkkäri ykköselle.

Tasoittavalla JoMan seitsemän lyöjän joukosta Männikölle ja Nousiaiselle kärkkärit ykköselle. Hylkilä vaihtoi Nousiaisen kakkoselle mutta Schroderuksen vuoro oli KiPann etukentän näytöstä: ensin kova Partaselle, joka nappasi Nousiaisesta kolmoselta ristin. Sitten koppi ei noussut ja lyöjästä kolmas palo.

Toni Laakso tuulettaa 1+1 lyöntiään Toisen alkavalla KiPa jätti kaksi lyöjää väliin. Kärjestä Rautiolle haavat ja Hämäläinen vapaalla kärkeen. Perttulan vaihdosta risti ja kopilla itse pois kuten jokeri Mielonenkin. Varosesta toinen palo kun kova kakosrajaan jäi siepparille. Pasi Pirinen keskipompulla ykköselle ja Toni Laakson läpilyönti (1+1 juoksua) kahden palon tilanteessa kolmosjatkeelta vei KiPan 0 - 2 -johtoon, josta JoMa ei toipunut. Kotinen ja Partanen täyttivät vielä etupesätkin mutta ajolähdöstä Simo Rahusen veto ykkösvahdille ja kolmas palo.

Tasoittavalla JoMan häntäpää kopitti ja kärki Kemppainen - Kokkonen täytti lautasesta sirvahtaneen pallon sekä kakkospussinpohjalyönnin turvin etupesät. Raitala poltti itsensä lukkari Laakson puristuksessa laittomaan pomppuun. Nousisaisen lyännistä Pirinen poltti Kemppaisen kolmoselle. Toinen vaihto onnistui ja itse kopilla pois. Männikkö hyvin kärjen taakse ykköselle. Hylkilän näpystä tuomittiin ensin estäminen Laaksolle mutta kun kärki Kokkonen ei edes lähtenyt näpyllä, tilanne palautettiin. Hylkilän ykkösrajanäpy Partaselle ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPa kärki Rautio paloi etulaittomaan ja  jokeri Hämäläiselle samoin. Mielonen välilyönnillä kärkeen mutta Perttulan yrityksellä risti. Varosen kovalla ensin vaihto Perttulasta mutta toinen kova ykkösvahdille ja kolmas palo.

Tsaoittavalla JoMan Ikonen löi kolmosjatkeelta aidan viereen edeten suoraan kakkoselle. Hirvonen välilypönnillä ykköselle mutta Hännisen vaihdosta Kontinen poltti ensin kolmoselle ja sitten kopilla pesät tyhjiksi. Kemppaisen koppi ei noussut vaan Partanen teki hänestä toisen palon. Perään myös Männikön koppiyritys Piriselle ja kolmas palo.

Neljännen alkavalla KiPan Hämäläinen välilyönnillä kärkeen. Pirinen paloi takalaittomaan mutta Laakson varrella vaihto ja näpyllä myös ykköspesä täyteen. Kontisen kakkosrajanäpyllä j akopin pudotuksella ajot. Partasen eka merkattuna kopiksi ja haavat kotiin. SItten vaihto linjaan ja kaksi paloa: vuoron vaihto.

Viimeisen tasoittavalla JoMan Kemppainen - Kokkonen pomputtivat ja löivät väliin täyttäen etupesät. Laakso haki hyvin Raitalan näpyn ja palo kolmoselta. Viimeisellä ei koppi noussut lentäen taaksepäin ja toinen palo! Kokkonen kakosella ja kolmen kopin jälkeen Schroderus pudotettiin ykköselle. Ikonen vaihtoi kovalla Kokkosen kolmoselle ja kopitti etupesät tyhjiksi. Hirvonen meni ykköselle mutta Hännisen kopilla etupesät tyhjiksi. Koppi myös Immoselle. Viimeisenä lyöjänä jokeri Mika Laukkanen löi heti kovaa Kontiaiselle, mutta tämän tappoheitto riitti ja KiPalle kolme pistettä.

Toisen jakson kärkilyönnit 11 - 12 (48% - 40%) ja kolmostilanteet 1 - 5 KiPalle.

JoMan sivuilta kommentit: Kahden "kehnon" joukkueen esitys: JoMa kirkasti Kiteen kilpeä.... 

Tilastot ottelusta

Joensuu - Kitee 0-2 (0 - 1, 0 - 2)

Joensuu:     0 0 0 0 = 0  0 0 0 0 = 0     0
Kitee: 0 0 0 1 = 1 0 2 0 0 = 2 2

Joensuu:
Palkitut: I Joni Nousiainen, II Pasi Kokkonen.
Kitee: Jarkko Rautio 0/1, Pasi Pirinen 1/1, Toni Laakso 1+1/1.
Palkitut: I Toni Laakso, II Pasi Pirinen.
Tuomarit: Kari Koskelainen ja Mika Kääriäinen.
Yleisöä:  Vain 1 778 +19 asteen alkukesän aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä.


Joukkue OTT V T H 3p 2p tp 1p 0p (S - A) P
1Kuopio330012000(21-10)7
2Kiri320120001(23-20)6
3Kitee320120001(15-12)6
4Sotkamo320111010(18-12)6
5PattU,Raahe220011000(13-5)5
6Hyvinkää320111001(19-17)5
7Koskenkorva310210020(27-16)5
8Vimpeli210101001(7-11)2
9Seinäjoki310201002(9-17)2
10Joensuu310201002(7-28)2
11Nurmo300300021(13-15)2
12Oulu100100001(12-15)0
13Kouvola200200002(4-10)0


Takaisin