Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPalle Rantakentällä täydet kolme pistettä. 16-vuotias Simo Rahunen ottelun sankari. KiPa - SMJ 2 - 0 (3 - 0, 4 - 1)

Kiteen Pallon sarja-avaus Hyvinkäällä meni klassisen hermoilun takia pieleen. Kotiavaus tutulla Rantakentällä sujui huomattavasti paremmin. Jussit pommittivat aluksi etenkin sieppari Teppo Muttilaista, mutta mies ei enää vuotanut vaan poltti etenijöitä tiuhaan tahtiin.  

Jusseilla avausjaksolla
vain yksi kolmostilanne

Jussit aloittivat sisällä. KiPan vahva ulkopeli näkyi siten, että ainoastaan kärki, kokenut Markus Kettunen sai kärkilyöntimerkinnän. Viiden lyöjän jälkeen oli jo vuoronvaihto kun Kettunen ja Olli Isomäki paloivat kakkoselle ja jokeri Juha Leppälä poltti itsensä.

Tasoittavalla KiPan kärki Jarkko Rautio meni ykköselle mutta Jarkko Perttulan vaihdot eivät oikein toimineet: vain kerran koko ottelussa viidestä kakkosvaihdosta tuli onnistuminen. Pasi Pirinen ja Mikko Varonen vaihtoivat Perttulan kolmoselle. Viidestä ajolähdöstä ensin Perttula paloi kotiin Toni Laaakson lyönnillä ja Piriselle haavat Antti Kontisen kopilla. Kontinen vaihtoi kärjen kolmoselle ja Sami Partanen iski linjasta Mikko Varosen kotiin 1 - 0. Simo Rahunen löi kopilla Laakson pois mutta vaihtoi Kontisen kolmoselle. Viides ajolähdön purku Teppo Muttilaiselle mutta kolmas palo kotiin.

Toisen alkavalla Jussien Jarkko Paloniemi pääsi kahdella vapaataipaleella kakkoselle ja Isomäen vaihdolla jo kolmoselle. Jokeri Ismo Ankkurin vuorolla ajolähdöstä risti kotiin ja ykköselle sekä vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPan kärki Rautio ja Perttula haavoittuivat kakkoselle. Pirinen meni kärken ja Varonen sekä jokeri Sami Mielonen vaihtoivat hänet yksin kolmoselle. Laakso ja Kontinen täyttivät etupesätkin. Ajolähdöstä Sami Partanen iski linjasta Pasi Pirisen kotiin 2 - 0. Valitettavasti vaihdosta risti kolmoselle ja kolmas palo Ekosta itsestään.

Kolmannen alkavalla Jussien kärki pääsi kerran kakkoselle.

Tasoittavalla KiPan kärki pääsi etupesille mutta Pirisen kopilla pesät tyhjiksi. Sami Mielonen etenijäjokerina vapaalla kärkeen ja Laakso vaihtoi hänet kaksi pesäväliä kolmoselle. Jussien lukkarin Juha Puhtimäen harhaheitto ohi kolmosen toi Sami Mieloselle lahjajuoksun ja KiPa jo 3 - 0 johtoon. Kontisen ja Partasen vaihtoyrityksistä ristit kolmoselta.

Neljännen alkavalla Jussit sai jo neljällä lyöjällään kolme paloa aikaiseksi.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 15 - 9 (54% - 33%) ja kolmostilanteet 7 - 1.  

Simo Rahunen
käänsi toisen jakson KiPalle

KiPa aloitti sisällä. Joukkue ei saanut vaihtojaan onnistumaan ja kärki ei päässyt kakkosta pitemmälle.

Tasoittavalla kahden palon tilanteessa vieraat saivat Tomi Viinamäen ja jokeri Ankkurin vaihdoilla vielä ajot. Jokeri Juha Niemi iski Jarkko Paloniemen kotiin 0 - 1.

Toisen vuoroparin alkavalla KiPan kärki Rautio paloi kakkoselle mutta Perttula - Pirinen - Varonen täyttivät pesät ajolähdöksi. Laakson kotiutusyrityksestä risti kotiin ja välipalo kakkoselta vaihtotilanteessa toi vuoron vaihdon.

Tasoittavalla Jussitkaan eivät päässeet sen pitemmälle vaikka kaikki 12 miestä kävivät mailan varressa.

Kolmannen alkavalla KiPan kakkoskärki jokeri Ville Hämäläisen, Kontisen ja Partasen ansiosta täyttivät pesät. Palottomasta ajolähdöstä KiPan 16-vuotias kolmosvahti Simo Rahunen iski läpi ja Ville Hämäläinen sekä Antti Kontinen toivat KiPan 2 - 1 johtoon. Takatilanteessa Muttilainen täytti ykköspesänkin ja jokerina Pekka Toropainen löi iski myös Sami Partasen kotiin 3 - 1.
- Rahunen teki kuivan vedon, mutta meidän pelaajiemme niskat eivät olisi saaneet taipua noin sen jälkeen, harmitteli Jussien pelinjohtaja Juha-Pekka Soini.
Rautio ja Varonen pääsivät vielä yrittämään kotiutuksia mutta ilman tulosta.

Kolmannen tasoittavalla Jussien jokeri Juha Leppälä, Marko Honkola ja Puhtimäki saivat kärjen kolmoselle. Ensin Ankkuri yritti kotiutusta ja sitten Niemi mutta molemmilla kerroilla ristit taululle.

Neljännen alkavalla KiPa etenijäjokeri Ville Hämäläinen toi ajolähdöstä Sami Partasen lyönnillä 4 - 1. Kopilla pesät tyhjiksi ja KiPa rakensi vielä uudet ajot Rahusen, Muttilaisen ja Raution voimin. Perttula ei kuitenkaan onnistunut tekemään lisäjuoksuja.

Viimeisen tasoittavalla Jussien leppälä pääsi kolmoselle kahdan vapaataipaleen avustuksella. Niemen yrityksestä risti kotiin ja jatkotilanteesta Ville Hotakaisen kopilla Isomäelle haavat kotitaipaleelta ja ottelu loppui takapaloon.

Toisen jakson kärkilyönnit 19 - 11 (61% - 32%) ja kolmostilanteet 7 - 5.  

Sanomalehti Karjalainen: Hermoilua ei enää näkynyt, kun Kiteen Pallo puristi pakkopisteet Seinäjoki-kamppailusta.

YLE Urheilu: Kitee sanoi hyvästit nollakerholle ja otti kauden avauspisteet Sami Partasen millintarkan mailatyöskentelyn ansiosta. Heiveröinen Seinäjoki kaatui puhtaasti 2-0 (3-0, 4-1).

Tilastot ottelusta

Kitee - Seinäjoki 2-0 (3 - 0, 4 - 1)

Kitee:      1 1 1 0 = 3  0 0 3 1 = 4     2
Seinäjoki: 0 0 0 0 = 0 1 0 0 0 = 1 0

Kitee: Pasi Pirinen 0/1, Mikko Varonen 0/1, Antti Kontinen 0/1, Sami Partanen 3/1, Simo Rahunen 2/0, Pekka Toropainen 1/0, Ville Hämäläinen 0/2, Sami Mielonen 0/1, harhat 1.
Palkitut: I Sami Partanen, II Simo Rahunen.
Seinäjoki: Jarkko Paloniemi 0/1, Juha Niemi 1/0.
Palkitut: I Juha Leppälä, II Juha Niemi.
Tuomarit: Juha Kosonen ja Timo Hilska.
Yleisöä: 1 907 mukavassa +19-asteen kevätsäässä.


Takaisin