Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Tahkon Riku Rantanen käänsi KiPan 2. jakson 0 - 5 -johdon isännille. Tahko - KiPa 2 - 0 (4 - 0, 7 - 5)

Kiteen Pallo pelasi vaiherikkaan Superpesissarjan avausottelun Hyvinkäällä Tahkon vieraana. Avausjakson vei Tahko 4 - 0 KiPan hermoillessa ja antaessa lahjajuoksuja. Toisella jaksolla KiPa meni toisessa vuoroparissa komeasti 0 - 4 johtoon. Kolmannen alkavalla vielä juoksu lisää ja taululla KiPalle jo 0 - 5. Mutta yleisöönmenevänä lajina pesäpallo-ottelu näytti yllätyksellisyytensä: kolmannen tasoittavalla Tahko iski seitsemän juoksua vanhan tutun Riku Rantasen johdolla. Näin 16 juoksua yleisölle tarjonnut KiPan  Pasi Pirisen 40. runkosarjaottelu sitten kesän 1990 Tahkoa vastaan päättyi hamittavaan 2 - 0 tappioon.

KiPan joukkueesta puutui viime torstain lyöntiharjoituksissa kylkensä reväyttänyt lyöjäjokeri Petri Raittila. Hän on pelikunnossa vasta ehkä viikon kuluttua.

- Ei varmaan sen klassisemmin voi olla hermostunut kuin mitä me alussa olimme. Heitot lipsuivat minne sattui, ei saatu palloja kiinni tai ei oltu pesällä, tiivisti KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen sanomalehti Karjalaiselle.
- Ennen peliä sanoin joukkueelle, että tällä kentällä viisikään juoksua ei välttämättä riitä. Tiedossahan se Rantasen lyönti oli, mutta minkäs teet, sellaiset ovat ottamattomia palloja, jatkoi Vesa Varonen.
- Siihen olen tyytyväinen, että saimme peliämme käyntiin toisella jaksolla. Mutta totta kai se harmittaa, kun johtaa jaksoa ensin 5 - 0 ja sitten vielä 5 - 2, eikä käteen jää mitään.

Avausjakso hermollen Tahkolle

KiPa lahjoitti heti ensimmäisessä ulkovuorossaan Tahkolle avausjuoksun kahdella peräkkäisellä harhaheitolla 1 - 0 Kimmo Siivosen tuomana, kun vasta kolme tahkolaista oli ennättänyt lyöntivuoroon. Samassa vuoroparissa Tahko sai lahjana myös 2 - 0 Mikko Röppäsen tuodessa johtojuoksun, kun KiPan nuori lukkari Toni Laakso ei saanut kiinni sieppari Teppo Muttilaisen polttoheittoa Riku Tainion lyönnistä.

Toisessa vuoroparissa KiPan sählääminen jatkui. Lukkari Toni Laakso eksyi kotipesän ulkopuolelle ottaessaan kiinni Pasi Pirisen varmaa polttoheitttoa Riku Tainion lyönnistä ja Tahko sai ilmaiseksi jo 3 - 0 -johtojuoksun Aleksi Mäkelän tuomana. Neljännessa vuoroparissa vileä avausjakon tähti Riku Tainio iski vielä Tero Lepolan kotiin 4 - 0.  

KiPa heräsi toisella jaksolla
mutta Riku Rantanen lopetti nousun

Toisen jakson toisen vuoroparin alkavalla KiPan Toni Laakso ja Antti Kontinen vaihtoivat nuoren jokerin Ville Hämäläisen kolmoselle, ja 40. kertaa runkosarjassa Tahkoa vastaan pelannut Pasi Pirinen iski KiPan kauden avausjuoksun 0 - 1 Ville Hämäläisen tuomana sateisen päivän jälkeen ensimmäisellä pomppulyönnillä. Heti perään Mikko Varonen iski kovan  maanuoliaisen kakkospesältä pesävahdin ja siepparin välistä maisemiin. Tuloksena 1+2 ja KiPa kerralla jo 0 - 4 johtoon. Mikon edellä kotiin ehtivät helposti Jarkko Rautio ja Pekka Toropainen.

KiPan Sami Partanen vielä siirsi välilyönnillä KiPan kolmannessa vuoroparissa jo 0 - 5 -johtoon Mikko Varosen tuomana ja supervuoroparin odotus alkoi olla jo katomoissa.

Kolmannen tasoittavalla Tahko kuitenkin heräsi.  Mikko Linnaluoma iski välilyönnillään 1 - 5 Mikko Röppäsen kotiin ja Riku Tainio viimeisenä lyöjänä myös vastustamattomalla välilyönnillä nosti Tahkon otteluun mukaan Aleksi Mäkelän tuomana 2 - 5. Koska lyöjiä jällleen oli riittävästi, sai Tahkon ykköskärki kehiteltyä ajolähdön, jonka lukkari Riku Rantanen tyhjensi komealla läpilyönnillä kolmosvahti Simo Rahusen ja polttaja Jarkko Raution välistä. Komeat 1 + 3 veivät Tahkon 6 - 5 johtoon. Rantasen kunnarin lisäksi tuojina Valtteri Ketonen, Mikko Röppänen ja Markus Meriläinen. Toisella lyöntikerrallaan samassa vuoroparissa Markus Meriläinen viimeisteli vielä taidokkaalla kakkosrajanäpyllä loppunumeroiksi 7 - 5, josta KiPa ei enää viimeisellä vuorollaan toipunut. Tuojana oli Valtteri Ketonen.

Tahkon Riku-osasto hoiteli yhteensä 9 Tahkon 11 juoksusta. R. Rantanen iski 1+4 ja pelinjohtajalegenda Stig Tainion poika R. Tainio jokerilyöjänä 0+4.

Sanomalehti Karjalainen: KiPa hermoili kauden avauksessaan Hyvinkäällä 

Tilastot ottelusta


Takaisin