Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Pronssiset onnittelut Puijon Pesikselle. KiPa oli tänä vuonna neljänneksi paras. PuPe - KiPa 1 - 0 (0 - 0, 2 - 1)

Ennen
ottelua

KiPan menestys ei ollut kannustuksesta kiinni
KiPan menestys ei ollut kannustuksesta kiinni

Kiteen Pallon kaksi fanibussillista sekä lukuisilla pikkuautoilla tulevat kannustajat halusivat pronssimitalit Kiteelle. KiPa joutui pelaamaan ilman lyöjäjokeri Sami Joukaista. Selän välilevyn pullistuma pitää miehen kannustusosastolla.
- Sami ei pystynyt torstain harjoituksissa lyömään palloa ollenkaan kivun takia, kertoi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen.

Positiivista on se, että Sotkamossa selkänsä loukaneella Sami Eko Partasella ei ole magneettikuvauksissakaan todettu sen pahempia vammoja. Kova tälli kramppasi lihakset niin pahasti, että kipu oli muutaman päivän kova. Kokeneen niksauttajan avulla selkä on saatu laukeamaan. Miehen pelihalut ovat kovat ja hänet nähtäneen tutusti ykkösvahdin tontilla Puijonlaaksossa.

Pronssi
sytyttää!

- On selvää, että pronssi sytyttää. Kuopioon lähdetään mitali mielessä, kertoi Pasi Varonen lauantain Koti-Karjala-lehdessä sekä sanomalehti Karjalaisessa.  
- Puijolla on tietysti sama tavoite. Joukkuehan ei ole vielä päässyt mitalien makuun. Puijo on siinä mielessä miellyttävämpi vastustaja että sinne on puolta lyhyempi matka kuin Pattijoelle.
- Saa nähdä miten Puijo on toipunut torstaisesta ratkaisevasta, täpärästä välierätappiostaan. Pronssi ratkaistaan paljolti tahdon avulla. Se joukkue, jolla on voimakkaampi tahto, on etulyöntiasemassa.
- Pesiskaudelle on hienoa saada kunniakas päätös. Runsaat kannutusjoukot ovat Kuopioon erityisen tervetulleita.

KiPan toiminnanjohtaja Jouko Palorinne haluaa myös KiPalle mitalin.
- Jos voitamme pronssia, täyttyisi edes joku tavoite. Se olisi jo kahdeksas mitali kymmenen vuoden sisällä,

Sanomalehti Karjalainen: Pronssi paikkaisi pettymystä
Sanomalehti Karjalainen: Pasi Varonen: Tahtotila ratkaisee

Pronssia Puijolle.
Pelinjohtajien kommentit

Kuvagalleriassa 148 kuvaa ottelutapahtumasta

Kuvagalleriassa 46 kuvaa ottelun ratkettua ja sen jälkeen 

Valitettavasti KiPa sai ottelussa niukasti nenilleenLauantain sadepäivän jälkeen sää oli erinomainen ajankohtaan nähden. Noin 16-asteinen osittain aurinkoinen mutta tuulinen keli oli Puijonlaaksossa.

Heikkotasoinen avausjakso päättyi 0 - 0. Harvat kolmostilanteet olivat 4 - 3 ja kärkilyöntejäkin vain 12 - 13 (40% - 43%). 

Toisen jakson alussa KiPa sai nenilleen. Puijon kahdeksantena lyöntivuorossa ollut Marko Nygård, Petri Pennanen ja jokeripaidassa toisen jakson aloittanut, ykköspalkinnn saanut Mikko Lahtinen täyttivät pesät. Peräkkäisistä ajolähdöistä Aki Tervo ja jokeri Panu Knuutinen löivät kolmospuolelle linjaan maissa pomppivat pallot. Tervon lyönti ei pysynyt käsissa ja Marko Nygård toi 1 - 0. Knuutisen lyönnistä lisäksi heitto olí huono ja Petri Pennanen toi 2 - 0.

Puijon Marko Nygård tuo helposti 1 - 0
Puijon Marko Nygård tuo KiPan linjan haparoidessa helposti 1 - 0

Kiteeltä Puijoon siirtynty Petri Pennanen syöksyy 2 - 0 huonon heiton turvin
Kiteeltä Puijoon siirtynty Petri Pennanen syöksyy 2 - 0 huonon heiton turvin

KiPa sai etenijän kolmoselle vasta viimeisen tasoittavalla. Palottomasta ajolähdöstä ensin Pasi Pirisen veto kopiksi kolmoskoppari Henri Heinäheimolle. Jatkoajoista Mikko Varonen käänsi ykkösrajanäpyn jolla jokeri Pyry Takala toi kavennuksen 2 - 1.

KiPan Pyry Takala toi ainokaisen kavennuksen 2 - 1:een
KiPan Pyry Takala toi ainokaisen kavennuksen 2 - 1:een

Kolmannesta ajolähdöstä Ville Huuhtasen veto linjaan ja Toni Kohosesta ensimmäinen palo. Toinen väliin mutta kolmoselle kärjen takana ehtinyt Pirinen ei lähtenyt yrittämään kotiin. Neljäs ajolähtö josta Sami Partasen lyönti Heinäheimolle ja haavat kotiin. Vaihto vielä välilyönnillä. Viides ajolähtö ja purkajana jokeri Aleksi Rautiainen. Veto kakkospuolelle linjaan ja toinen palo. Kuudetta ajolähtöä purki ottelussa ensi kertaa mailan varteen päässyt, viimeinen lyöjä, jokeri Pekka Toropainen, joka löi taakse kopin ja ottelu loppui haavoihin.

Koko ottelun kärkilyönnit 31 - 25 (42% - 42%) ja kolmostilanteet 10 - 9.

Pelinjohtajat Pasi Varonen ja Eero Pitkänen ennen ottelua Lehdistötilaisuuden alku jäi kuulematta mutta ei KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ihmeemmin selitellyt. Ilme vaan oli totisempi kuin ennen ottelua otetussa kuvassa.
- Juoksuja on saatu tehtyä liian vähän näiden loukkaantumisten jälkeen. Lopussakin lyöntivuoro jäi huonoon kohtaan. Tulos on mikä on ja sillä selvä. Tänä vuonna oltiin neljänneksi parhaita, totesi Passe.

Puijon pelinjohtaja Eero Pitkänen oli tietenkin iloinen pronssimitaleista.
- Torstain pettymys oli suuri. Sen jälkeen pystyttiin kuitenkin asennoitumaan tähän peliin paremmin. Kärjestä Sirviön (3/8 KL ykköselle) ja Takalan (1/6 KL ykköselle) kentällemenot pystyttiin pitämään vähissä. Perttulan (2/4 KL kakkoselle) ja T. Rautiaisen (2/6 KL kakkoselle) vaihdot saatiin kuriin, joten lyöjille Piriselle ja Kohoselle ei tullut tilanteita. Kohonen vain kerran ja silloinkin jokeripaidassa, pääsi lyömään miestä kotiin, arvioi Pitkänen.
- Tehtin tarvittavat juoksut. Tauon jälkeen Tervo ja Knuutinen löivät hermopalloa T. Rautiaiselle niinkuin pitikin. Kumma, että aina meiltä löytyykin joku, joka lyö tarvittavan juoksun. Pronssi maistuu kyllä, iloitsi Pitkänen.

Puijon Mikko Lahtinen onnellisenaPuijon ykköspalkinnon saanut lukkari Mikko Lahtinen totesi kauteen valmistautumisen menneen hyvin.
- Kauteen valmistauduttiin hyvin. Ulkopeli saatiin kuntoon ja sisällä vastuuta saatiin vähän leveämmälle. Runkosarja pelattiin normaalisti. Jatkosarjassa pystyttiin hivuttamaan sijoitusta ylöspäin. Tiukka tappio Pattijoelle torstaina mutta tänään saatiin kuitenkin erilainen lataus, kertoi Lahtinen.
- Kaverilla ei ehkä ollut samaa iskua tähän peliin. Älyttömän iso kiitos puijolaiselle yleisölle kokok kaudesta, kiitteli Lahtinen.
- Hyvä kausi, pronssimitalit lopputulemana.

Lehdistö kyseli vielä, eikö pronssiottelu pitäisi saada kummankin kotikentälle, mutta molemmat pelinjohtajat olivat samaa mieltä: - Yhdestä pelistä poikki, ei kahta ottelua tarvita!

(Tarkemmat tapahtumat maanantai-iltana...., jos ehdin)

Avausjakso tiukkaa ulkopeliä
vs. vaisua sisäpeliä

Avausjakson kolmostilanteet olivat 4 - 3 ja kärkilyöntejäkin vain 12 - 13 (40% - 43%). 

KiPa aloitti sisällä. Sirviö haavoittui ja jokeri Takala vapaalla ykköselle. T. Rautiaisen pystäri kopiksi ja haavat Takalasta. Itse vielä ykkösrajanäpyllä kentälle. Perttulan pompulla kakkoselle ja Perttula itse kopilla pois. Kohonen välilyönnillä ykköselle ja Pirinen vaihtoi pompulla sekä kakkosrajanäpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Varosen veto Heinäheimolle kopiksi ja haavat kotiin. Kakkosrajavarrella kärki kolmoselle välipalon hinnalla. Nousiainen näpytti etupesätkin täyteen. Toisesta ajolähdöstä jokeri A. Rautiaisen veto linjaan kakkospuollelle ja kerralla kaksi paloa.

Tasoittavalla Puijon kärki Haapakoski paloi varrella ykköselle. Jokeri Karhunen, Haataja ja Kapanen haavoilla pois. Lahtinen jätettiin väliin ja Heinäheimostakin haavat. Niinikoski varrella ykköselle mutta Nygård poltti itsensä etulalittomaan. Pennanen kopitti mutta Tervo välilyönnillä kärkeen. Viittasen veto kolmossaumaan ja Tervo kakkoselle. Itse kopilla pois ja viimeisenä lyöjänä jokeri Knuutisen veto kakkosluukusta miltei läpi Perttulan katkaistessa pallon matkan. Viimeinen kotiutusyritys etulaiton ja toinen palo mutta lyöjät loppuivat.

Toisen alkavalla KiPan kaksi väliin ja Sirviölle haavat. Takala välilyönnillä kärkeen - ainoan kerran 6 yrityksestään. Lahtisen taktisella väärällä risti mutta T. Rautiainen kärkeen. Perttulan veto Niinikoskelle kopiksi ja toinen palo. Käännöllä itse kärkeen ja Kohosen välilyönnillä etupesät täyteen. Pirisen veto Haapakoskelle ja kolmas palo.

Tasoittavalla Puijon Haapakoski löi kakkosluukkuun ja meni kärkeen. Haataja kopilla kahdet haavat ja Karhunen näpyllä kärkeen. Kapasen näpy Partaselle ja risti kakkoselta. Lahtinen löi keskisaumaan ja vaihtoi etupesät täyteen. Heinäheimon näpystä Kohonen poltti kolmoselle ja Viittasen veto Pirisen kopiksi tuotti kolmannen palon.

Kolmannen alkavalla KiPan Takalalle haavat. Kaksi väliin ja Nousiainen löi kakkospussiin mennen kentälle. Huuhtasen veto kolmosrajaan ja kärki kakkoselle. Toinen kolmospussin ja itse ykköselle. Jokeri A. Ratiaisen veto kakkosvhdille ja palo. Kopilla muutkin pesät tyhjiksi. Partanen jätettiin väliin ja Sirviön veto kakkospuolelle tuotti palon. T. Rautiainen ykkösrajanäpyllä kärkeen mutta Perttulan vaihto takalaittomaksi ja kolmas palo.

Tasoittavalla Puijon Niinikoski vapaalla kärkeen. Nygårdin näpy Partaselle ja palo. Pennanen kopitti ja ysi jätettiin väliin. Haapakoski omalla ja Haatajan kahdella pompulla jo yksin kolmoselle. Karhunen kopilla pois. Kapanen meni ykköselle ja Knuutinen näpytti hänet kakkoselle. Itse kopilla pois kuten Lahtinen. Heinäheimon veto keskisaumaan täytti ykköspesänkin. Ajolähdöstä viimeisenä lyöjänä jokeri Viittasen kakkosrajanäpyllä risti kotiin. Kohosen taktisella väärällä Kapanen irti ja kolmas palo.

Neljännen alkavalla KiPa vaihtoi Takalan Kohosen tilalle ja Kode jokeriksi. Takala poltti itsensä pesärikolla mutta Pirinen vapaalla kärkeen. Nousiaisen kopilla haavat ja kaksi lyöjää jätettiin väliin. Sirviö pystärillä kärkeen ja T. Rautiaisen pompulla kakkoselle.Välilyönnillä itse ykköselle Perttulan vuorolla Sirviö kahdella väärällä jo kolmoselle. Kakkosrajanäpyllä välipalo kakkoselta. A. Rautiaisen kopilla etupesät tyhjiksi. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Kohonen jokeripaidassa kokeili kakkosrajanäpyä mutta Nygård poltti Sirviön kotiin.

Tasoittavalla Puijo jätti neljä lyöjä väliin. Haapakoski vapaalla kärkeen mutta Haatajan pompusta Pirisen käsi kävi ja risti kakkoselta. Roikulla itse ykköselle. Kapasen veto keskisaumaan ja etupesät täyteetn. Viitasen keskivarrella välipalo ja ykkös-kolmostilanne. Knuutisen kopilla etupesät tyhjiksi. Kopilla myös Niinkoski pois. Jokeri Heinäheimo kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä jokerina Lahtinen yritti keskipomppua mutta se oli etulaiton.

Toisella jaksolla
KiPa heräsi liian myöhään

Toisen jakson kärkilyönnit 19 - 12 ja kolmostilanteet tasan 6 - 6. KiPalla kaikki viimeisessä vuoroparissa!

KiPa sai toisellekin poskelleen Puijon mailastaPuijo aloitti sisällä. Haapakoski, jokeri Niinikoski, Haataja ja Kapanen haavoittuivat. Lahtinen ja Heinäheimo jätettiin väliin. Knuutinen paloi Sirviön ansioista ykköselle. Marko Nygård kakkosrajanäpyllä, Petri Pennanen ykkösrajanäpyllä ja jokeripaidassa toisen jakson aloittanut, ykköspalkinnon saanut Mikko Lahtinen löi kakkossaumaan täyttäen pesät. Peräkkäisistä ajolähdöistä Aki Tervo ja jokeri Panu Knuutinen löivät kolmospuolelle liian kaukana olleeseen linjaan maissa pomppivat pallot. Tervon lyönti ei pysynyt käsissä ja Marko Nygård toi 1 - 0. Knuutisen lyönnistä lisäksi heitto olí huono ja Petri Pennanen toi 2 - 0. Kolmannesta ajolähdöstä Haapakosken välilyönnillä risti kotiin Lahtisesta. Kopilla pesät täyhjiksi. Haatajalle haavat mutta Kapanen iski ykkösrajasta suojaverkoon menen ykköselle. Viitasen kopila kahdet haavat. Heinäheimo jätettiin väliin ja Knuutisele haavat. Nygård löi kakkospussiin ja heiton jo lähdettyä kotiin, eteni hän ykköselle mutta Kohosen piiska sivalsi tehden kolmannen palon.

Tasoittavalla KiPan Sirviö pystärillä kärkeen. Perttula kakkosena mutta pomppu matala ja palo kakoselta. T. Rautiaisen veto ja  Kapasen kopilla kakkoselta palo. Itse kopilla pois kuten Takala. Kohonen apaalla ykköselle mutta Pirisen kopilla pesät tyhjiksi. Varonen jätettiin väliin ja Nousiaisen laaka keskelle saatteli hänet ykköselle. Huuhtasen keskivarrella kolmas palo.

Puijo löi Kipan ja sillä siisti Toisen alkavalla Puijon kaksi väliin ja Haapakoski löi keskisaumaan mennen kärkeen. Haataja pompulla kakkoselle mutta toisesta pompusta Huuhtasen heitolla risti kolmoselta. Karhunen pystärillä kärkeen mutta Kapasen kopilla pesät tyhjiksi. Lahtinen jätettiin väliin ja Heinäheimo välilyönnillä kärkeen. Niinikosken keskisaumalyönnillä etupesät täyteen. Nygård paloi laittomaansa. Viitasen vedon haki Perttula syöksykopiksi haavat kolmoselta. Veto kolmossaumaan ja etupesät täyteen. Viimeisenä lyöjänä Knuutisen veto Huuhtaselle ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPa jätti kaksi väliin. Sirviöstä näpyllä risti ykköseltä. Takalalle haavat ja Perttula välilyönnillä kärkeen. T. Rautiaisen pompulla kakkoselle. Kohosesta risti kun kaksi vääräksi vedottua syöttöä tuomittiin suoriksi. Pirisen lyönnin haki Pennanen kopiksi ja pesät tyhjeni. Varonen vapaalla ykköselle. Nousiaisen lyönnillä kolmas palo.

Kolmannen alkavalla Puijo jätti aksi lyöjää väliin. Kärki Haapakoski pystärillä ja Haatajan pompulla jo kakkoselle. Kapanen ykköselle ja Lahtisesta risti kun väärä syöttö olikin suora. Heinäheimo täytti pesät keskivarrella ja kopin pudotuksella. Ajolähdöstä Viittasen veto kopiksi ja haavat kotiin. Kolmas etulaiton ja lyöjästä palo. Knuutinen vaihtoi Kapasen kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot. Niinikosken veto heti Sirviölle ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Nousiainen välilyönnillä kärkeen. Huuhtasen kopilla pesät tyhjiksi. Yksi väliin ja Sirvö paloi Kapasen aavistettua lyönnin. Palo myös Takalasta ykköselle. Perttula pystärillä ykköselle mutta T. Rautiaisen vaihto Tervolle ja kolmas palo.

Neljännen alkavalla Puijon Niinikoksi, Nygård ja Pennanen kopeilla pois. Ysi väliin ja Haapakoski kolmossaumalyönnillä kärkeen. Haatajan näpyllä kakkoselle ja harhaheitto ohi pesän. Haapakoski juoksi kotiin saakka mutta paloi kuitenkin. Kapanen varrella ykköselle. Lahtinen pomputti mutta Sirviö poltti Haatajan kolmoselle. Kopilla etupesätkin tyhjiksi. Karhunen varrella ykköselle mutta Heinäheimon veto Sirviölle ja kolmas palo.

Viimeisen tasoittavalla KiPa heräsi - mutta liian myöhään. Sirviö jokeripaidassa kolmossaumalyönnillä kärkeen. Jokeripaidassa Perttulan pompulla kakkoselle. Itse kopilla pois. Takala väliyönnillä Sirviön takse ykköselle. Kohosen ykkösrajanäpyllä takapesät täyteen ja keksipompulla itsekin ykköselle. Palottomasta ajolähdöstä ensin Pirisen veto kopiksi kolmoskoppari Henri Heinäheimolle. Jatkoajoista Mikko Varonen käänsi ykkösrajanäpyn jolla jokeri Pyry Takala toi kavennuksen 2 - 1. Kolmannesta ajolähdöstä Huuhtasen veto linjaan ja Kohosesta ensimmäinen palo. Toinen Huuhtasen roikku putosi väliin mutta kolmoselle kärjen takana ehtinyt Pirinen ei lähtenyt yrittämäänkään kotiin. Neljäs ajolähtö josta Sami Partasen lyönti Heinäheimolle ja haavat kotiin. Vaihto vielä välilyönnillä. Viides ajolähtö ja purkajana jokeri Aleksi Rautiainen. Veto kakkospuolelle linjaan ja toinen palo. Kuudetta ajolähtöä purki ottelussa ensi kertaa mailan varteen päässyt, viimeinen lyöjä, jokeri Pekka Toropainen, joka löi taakse kopin ja ottelu loppui haavoihin.

Tilastot ottelusta 

Sanomalehti Karjalainen: Pronssikin jäi vain haaveeksi. Kiteen Pallon kausi päättyi pettymykseen, Puijon Pesis juhli SM-pronssia.

Kuopio - Kitee 1-0 (0 - 0, 2 - 1)

Kuopio:     0 0 0 0 = 0  2 0 0 0 = 2     1
Kitee: 0 0 0 0 = 0 0 0 0 1 = 1 0

Kuopio: Marko Nygård 0/1, Petri Pennanen 0/1, Aki Tervo 1/0, Panu Knuutinen 1/0.
Palkitut: I Mikko Lahtinen, II Aki Tervo.
Kitee: Mikko Varonen 1/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Mikko Varonen.
Tuomarit: Tero Hallila ja Mikko Valtonen.
Yleisöä: 2108.


Takaisin