Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

3. VÄLIERÄ: - "Mitäpä tässä vatuloimaan," totesi Passe. KiPa pronssiotteluun ja Sotkamo finaaleihin. SoJy - KiPa 2 - 0 (4 - 2, 2 - 1)

Kuvagalleriassa 165 kuvaa ottelutapahtumasta  

Ennen
ottelua

Kaksi ensimmäistä välierää olivat menneet Sotkamon Jymylle, joten KiPa olo pakkovoiton edessä jotta sarja jatkuisi sunnuntaina Kiteen Rantakentällä. Ottelusta ei odotettu helppoa - kummallekaan.
Sen kolmannen voiton saamisen paine rassasi myös Jymyä.

Vastoin aiempaa tietoa oli myös KiPan webmaster mukana, joten kuviakin nettisivuille on sunnuntaina tulossa. Klo 13 alkava ottelu tuli myös TV:stä suorana YLE24 -kanavalta.

- Kiteen kentällemeno on nyt vaikeaa, pallot eivät putoa väliin. Sotkamo on tehnyt nollatilanteesta vaikean vastustajalleen. Etenemistä ei ole helpottanut edes se, että kärkimies Juha-Matti Sirviö tuli mukaan torstain kotipeliin. Avainjuttu on, uskooko Kitee enää itseensä, sanoo YLE/Urheilun sivuilla kommentaattori, JoMan ex-pelinjohtaja Vesa Passen veli Varonen.

Kitee uskoi itseensä ja lähti hakemaan voiton. Eihän tätä muuten pelattaisi ollenkaan!

Ratkaisut ja
kommentit

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ei liikoja selitellyt.
- 3 - 0 Jymylle. Ei siinä mtään selittämistä. Tänään saatiin vähän hippaa kaverista mutta kaksi enimmäistä peliä luiskahti käsistä. Tulos on tuommoinen, sitä pitä kunnioittaa, totesi Varonen.
- Jatkosarjassa voitettiin mutta kun mentiin välieriin, niin kaverit rupesi eri tavalla pelaamaan. Jymy oli miettinyt pelitapaamme huolella. He pelasivat ulkona nolla- ja ykköstilanteet vahvasti, joten olimme vaikeuksissa sisäpelissä. Mutama meidän profiilipelaaja oli alisuoriutujia. Aika tasoissa oltiin normaaleissa kotiutustilanteissa mutta turhan monta jaksoa repsahdettiin läpilyönteihin, arvioi Varonen.
- Pikkasen halvalla tuli nytkin Jymyn 2 - 0 johto.
 Muut juoksut oli hyviä lyöntejä. Mutta mitäpä tässä vatuloimaan, Jymy finaaleihin ja me pronssipeliin, lopetti Varonen.

Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen oli tyytyväinen.
Mikko Kuosmasen vanha jalkavaiva iski 1. jakson lopulla- Voitimme Kiteen kolmesti ja olimme jokaisessa ottelussa vastustajaa parempia. Finaalipaikka on aina arvokas tapaus, jota ei joka vuosi tapahdu. Nyt on aika nauttia tästä muutaman päivän ajan, maanantaina alkaa taas arki ja silloin katseet finaaleihin, aloitti Vuorinen
- Kausi on pelattu nousujohteisesti. Kitee-sarjassa joukkueen lataus oli koko ajan hyvä ja olimme joukkueena selvästi vastustajaa tasaisempi. Kiteen taso heitteli liikaa, ja varsinkin kaksi avainpelaajaa, Jarkko Perttula ja Pasi Pirinen romahtivat. Jani Komulainen ratkaisi pari jaksoa ja Lauri Suutarinen tänään 1. jakson.
- Mikko Kuosmanen (yllä)  ei pelaa finaaleissa mutta meillä on miehiä tilalle.

YLE24-kanavaa katsoneet ovatkin jo nähneet tilanteet. Sami Eko Partanen pääsi illalla Kainuun keskussairaalasta joukkueen mukaan Kiteelle. Pahalta näyttänyt loukkaantuminen törmäyksessä Jani Komulaisen kanssa ei tuottanut vakavampaa vammaa.  

Avausjaksolla Suutarisen
1+1 pahaan paikkaan

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 22 - 19 (55% - 48%) ja kolmostilanteet 11 - 6.

Mikko Korhonen tuo avausjuoksua Suutarisen kunnarin edellä Jymyn ykköspalkittu Lauri Suutarinen löi 1+1 1.jaksolla Ensimmäisen vuoroparin alkavalla Jymyn Jarmo heikkinen pystärillä ja Mikko Kuosmanen pompulla ja väilyönillä täyttivät etupesät. Komulaisen kolmos-saumaveto Timo Rautiaiselle ja risti kakkoselta. Uusi samaan paikkaan ja etupesät täyteen. Roope Korhonen paloi kun oikea kolmas syöttö vedottiin vääräksi. Matti Salmisen lyönti kopiksi ja pesät tyhjiksi. Mikko Korhonen vapaalla ykköselle. Lauri Suutarinen (yllä) iski vaihtotilanteessa pomppua, joka ei noussut vaan meni ykkösrajaa pitkin ohi Aleksi Rautiaisen.
- Yritin vaihtoa pompulla ja pallo pomppi ja pomppi ja meni lopulta penkereen yli, kertoi Jymyn ykköspalkittu Lauri Suutarinen 1+1 tuottaneesta lyönnistään, jolla kunnarin lisäksi ykkösellä ollut Mikko Korhonen (yllä oik.) toi juoksun. Taululla 2 - 0.

Lauri Suutarisen lyömä pallo pomppi vuorimäntyjen joukkoon
Lauri Suutarisen lyömä pallo pomppi penkalta vuorimäntyjen joukkoon

Jimi Heikkinen meni ykköselle. Jaakko Heikkinen yritti väliin yllätysmerkillä mutta Timo Rautiainen kurkotti kopin ja haavta kotiin. Toisella kopilla muutkin pesät tyhjiksi ja koppi myös jokeri Matti Meriläiseltä. Jokeri Antti Hartikainen pystärillä ykköselle ja Jamo Heikkisen kakkosrajaleikkurilla kakkoselle. Uusi vaihtomerkki mutta Pirisen kopilla kolmas palo.

Juha-Matti Sirviö tuo kavennuksen 2 - 1
Juha-Matti Sirviö tuo kavennuksen 2 - 1

Tasoittavalla KiPa pelasi hyvin:  Juha-Matti Sirviö löi kakkospussiin ja meni kärkeen. T. Rautiaisen ykkösrajanäpyllä ja Perttulan pompulla kärki kolmoselle välipalon hinnalla. Toni Kohonen näpytti takapesät täyteen mutta tuli itse kopilla pois. Jokeri Pyry Takala ykköselle.  Yhden palon ajolähdöstä jokeri Sami Joukainen iski varren ykkösrajaan ja kärki, ykköspalkittu Juha-Matti Sirviö toi kavennuksen 2 - 1. Merkki vielä uudestaan päälle mutta Mikko Kuosmanen poltti Perttulan kotiin. Pirinen ykköselle ja uudet ajot, joista KiPan kakkospalkkittu Mikko Varonen pisti ykkösrajanäpyn ja jokeri Pyry Takala toi täpärästi tasoituksen 2 - 2. Kopilla pesät tyhjiksi ja kopit jokeri Joni Nousiaiselta ja A. Rautiaiselta ja Ville Huuhtaselta. Partanen jätettiin väliin ja Sirviö pystärillä kärkeen. T. Rautiaisen keskinäpy Jamo Heikkiselle ja kolmas palo.

Pyry Takala tuo tasoituksen 2 - 2
Pyry Takala tuo tasoituksen 2 - 2

Toisen alkavalla Jymyn Meriläinen pystärillä ykköselle. Jamo Heikkisen keskipompusta palo mutta Komulaisen keskisaumavedola ja R. Korhosen keskivarrella ja näpyllä ajot. Ajolähdöstä Matti Salminen löi linjaan ja huonon heiton seurauksena Mikko Kuosmanen toi 3 - 2 Jymylle. Jatkoajosita M. Korhosen hyvä koukkunäpy mutta merkkivirhe eikä juoksua. Veto linjaan ja toinen palo. Kolmannesta ajolähdöstä Suutarisen koppi ja välipalo.

Toisen tasoittavalla KiPan Takala ensin vapaalla ykköselle mutta pelituomari Tero Hallila muutti tuomion ja Takala pääsi lyömään pystärillä kärkkärin. T. Rautiaisen pomppu matalaksi ja palo. Perttulan kopilla pesät tyhjiksi Roope Korhosen syöksyn ansiosta. Haavat myös Nousiaiselle. Kohonen löi hidastetun ja meni kärkeen. Pirisen vaihtdon syöksyi Mikko Korhonen kopiksi. Varonen kärkeen välilyönnillä ja A. Rautiaisen välilyönnillä etupesät täyteen. Huuhtasen näpy lyhy ja plao kolmoselta. Toisella näpyllä vaihto ja etupesät täyteen. Partanen löi näpyn ja juoksi kohti ykköstä. Lukkari Komulainen juoksi pallon perään ja törmäsi Partaseen siten, että tämä kannettiin paareilla kentältä. Tuloksena  lisäksi palo, koska syöttötuomarin mukaan Partanen oli kentän puolella. Kysymykseen, eikö tilanne ollut estämininen ja vapaataival kun kärkietenijä juoksee, vastasi syöttötuomari Mikko Valtonen selkeästi:
- Ei kentän puolella. Noin pienen miehen ei pidä tulla kentän puolelle!

Sami Partanen kaatuneena Komulaisen kanssa törmättyäänSami Partanen tyrmättymäMaailam musteni EkoltaSotkamolaisten mauttomat huudot alkoivat sentään vaieta

Joni Nousiainen tuli Partasen tilalle ja pelasi ihan hyvän ottelun kolmosvahtna ja Aleksi Rautiainen siirtyi kakkosvahdiksi. Huuhtanen sieppariksi.

Kolmannen alkavalla Jymyn Jamo Heikkinen kärähti irrottuaan omalla etumiehen kopillaan. Kuosmaselle haavat ja Meriläinen välilyönnillä ykköselle. Komulaisen lyönnin haki Varonen takalaittomasta kopiksi ja kärkihaavat. Näpyllä itse ykköselle. R. Korhosen näpyllä ja kakkosrajaleikkurilla Komulainen jo kolmoselle. Hartikaisen näpyllä etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Salmisen veto Piriselle ja palo. Aikalisän jälkeen jatkoajoista M. Korhosen veto linjaan ja Huuhtasen heitolla kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Sirviölle haavat mutta Takala räkäpompulla kärkeen. T. Rautiaisen näpyllä kakkoselle mutta vimeisellä palo lyöjästä. Perttula pomputti Takalan kolmoselle ja kopilla etupesät tyhjiksi. Kohonen välilyönnillä ykköselle. Varonen näpytti hänet kakkoselle ja itse kopilla pois. Mikko Kusmasenvanha vamma toistui ja hän on ehkä finaaliesta sivussa Varosen kotiutusyritys mutta Jaakko Heikkinen haki hyvin kopiksi ja haavat kotiin. Toisella läpi kolmosluukusta mutta kolmoskoppari sai katkaistua. A. Rautiaisesta takapalo laittomalla näpyllä. Huuhtanen ykköselle ja ajot Joukaiselle. Ensimmäisellä linjaan ja Kuosmasen heitolla palo kotiin.  

Neljännen alkavalla Jymy jätti neljä miestä väliin. Jamo Heikkinen Timo Rautiiasen kopilla pois ja Meriläinen Perttulan kopilla pois. Kuosmanen pompulla yköselle ja Komulaisen pompulla kakkoselle. Harhaheitto ohi kakkospesän ja takapesät täyteen. Hartikainen yköselle ja ajot R. Jymyn Roope Korhonen iski 4 - 2Korhoselle. Mikko Kuosmasen (yllä) vanha vamma toistui ja palon jo ollessa varma putosi mies kotitaipalleella jalkaansa pidellen maahan. Jatkotilanteesta vielä Jymyn kakkospalkittu Roope Korhonen (oik.) löi kolmossaumasta Jani Komulaisen kotiin 4 - 2. Salmisesta takapalo laittomalla kakkosrajaleikkurilla. Viimeisenä lyjänä Kosti Rautiainen vaihtoi väliyönnillä kolmospesän jatkeelta kärjen kolmoselle. Kostin veto kopiksi ja Hartikainen oli irti kolmoselta: kolmas palo.

Toinen jakso molemmilta
tiiivistä ulkopeliä.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 - 13 (53% - 49%) mutta kolmostilanteet 4 - 6 KiPalle.  

Toisen jakson alkavalla KiPan Sirviö varsilyönnillä ja T. Rautiainen koukkunäpyllä saivat kärjen yksin kakkoselle. Takala pääsi ykköselle mutta Perttulan keksipomppu matala ja palo kolmoselta. Kohosen varrella Takala kolmoselle välipalon hinnalla. Pirisen näpyllä takapesät täyteen ja kun seuraava näytti putoavan väliin, lähti Takala kotiin mutta koppi tuli ja kolmas palo kotiin.

KiPan Juha-Matti Sirviö ehti ykköselle
KiPan Juha-Matti Sirviö ehti ykköselle

Tasoittavalla Jymyn Meriläiselle haavat ja Jamo Heikkiselle myös T. Rautiaisen syöksykopilla.Kakkonen hihassaan Komulainen kovalla kärkeen. R. Korhonen vaihtoi keksisaumasta mutta toinen pesäväli tuotti palon Pirisen heitolla. M. Salmisen vaihdosta Nousiainen poltti kakkoselle ja kopilla itse pois. Hartikainen viitosena jätettiin väliin ja M. Korhonen näpyllä, Suutarisen pompulla ja Jimi Heikkisen välilyönnnillä yksin kolmoselle. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Jaakko Heikkinen löi erinomaisesti väliin kakkosjatkeelle ja Mikko Korhonen toi helposti 1 - 0.

Toisen alkavalla KiPan Takala välilyönnillä kärkeen ja Pirisen pompulla kakkoselle. Pirinen kuten Varonen kopeilla pois. A. Rautiainen löi kakkospussinpohjalle ja meni ykköselle. Huuhtanen pomputti kärjen kolmoselle ja kopin pudotuksella pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Joukaisen kakkosrajanäpyllä Takalsta palo kotiin. Jatkoajoista Nousiaisen viimeinen takalaiton ja turha palo. Sirviön lyönnillä haavat kotiin kolmoskoppari R. Korhosen heitolla. Kolmossaumasta vaihto ja neljännet ajot. T. Rautiaisen lyönnillä kolmas palo.

Tasoittavalla Meriläinen pisti kolmostakanurkkaan pystärin yli vastaan tulleen Varosen ja pääsi "vain" kakkoselle. Jamo Heikkisen ykkösrajanpyllä ykkös-kolmostilanne ja K. Rautiaisen näpyllä pesä täyteen. Ajolähdöstä Komulaisen veto Varoselle kopiksi ja haavat kotiin. Toisella Huuhtasen heitosta palo kolmoselta ja kolmannella koppi ja pesät tyhjiksi. R. Korhonen löi väliin ja meni ykköselle. Salmisen lyönti Varoselel kopiksi ja kahdet haavat. Hartikainen taas väliin ja M. Korhoselle haavat. Suutarinen löi kakkosluukkuun ja meni yköselle. Jimi Heikkisen pystäri kolmossaumaan ja toinen Piriselle, joka poltti Suutarisen kolmoselle. Jaakko Heikkinen viimeinen lyöjä muttei tulosta.

Kolmannen alkavalla KiPan Takalalle ja T. Rautiaiselle haavat. Perttula psloi Salmisen kopilla. Kohonen vapaalla ykköselle mutta Pirisen räkäpompulla palo. Varosen kopilla kahdet haavat ja A. Rautiaisen veto linjaan ja kolmas palo.

Kolmannen tasoittavalla Meriläiselle haavat. Jamo Heikkinen löi läpi kakkosvahti Aleksi Rautiaisen räpylän alta ja meni suoraan kakkoselle. Komulainen löi kovaa ja meni ykköselle. R. Korhosen varrella pesät täyteen. Ajolähdöstä Salmisen varrella risti kotiin. Jatkoajoista Kuosmasen tilalle kentälle tullut Antti Hartikainen iski merkistä kolmospuolelle väliin ja Jani Komulaisen toi 2 - 0. Viimeisellä koppi kakkospesälle ja kaksi paloa sekä vuoron vaihto.

Viimeisen alkavalla KiPan Nousiainen varrella ykköselle. Sirviön vuorolla Nousiaisesta kärpänen ykköseltä. Itse varrella kärkeen mutta T. Rautiaisen pomppu matala ja toinen palo. Perttulan pompulla T. Rautiainen kakkoselle. Perttula itse kopilla pois. Takala ykköselle ja Kohosen välilyönnillä kakkosrajanäpyllä ajot.Kahden palon ajolähdöstä Sami Joukainen löi Timo Rautiaisen linjasta kotiin 2 - 1 kun heitto meni kotipesän taakse. Jatkoajoista Varosen lyönnillä kolmas palo ja Jymy finaaliin, KiPa pronssiotteluun.

Sami JoukainenSami Joukaisen peilikuva

Sanomalehti Karjalainen: Jymy saa jatkaa matkaa kohti SM-kultaa. Sotkamo iski Kiteen Pallon pronssiotteluun.
Sanomalehti Karjalainen: Kiteen Pallon puheenjohtaja Arvo Havukainen: Loukkaantumissuma rassasi kesän aikana

Tilastot ottelusta

Sotkamo - Kitee 2-0 (4 - 2, 2 - 1)

Sotkamo:     2 1 0 1 = 4  1 0 1 0 = 2     2
Kitee: 2 0 0 0 = 2 0 0 0 1 = 1 0

Pyry Takal sai pallon otsaansaSotkamo: Mikko Kuosmanen 0/1, Jani Komulainen jr 0/2, Roope Korhonen 1/0, Matti Salminen 1/0, Mikko Korhonen 0/2, Lauri Suutarinen 1+1/1, Jaakko Heikkinen 1/0, Antti Hartikainen 1/0.
Palkitut: I Lauri Suutarinen, II Roope Korhonen.
Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Timo Rautiainen 0/1, Mikko Varonen 1/0, Sami Joukainen 2/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Juha-Matti Sirviö, II Mikko Varonen.
Tuomarit: Tero Hallila ja Mikko Valtonen eivät aivan vakuuttaneet.
Yleisöä: Ainoastaan 1 671 katsojaa!

Pyry Takala sai pallon otsaansa
 


Takaisin