Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

2. VÄLIERÄ: 1. jakso nolla-nollaa, 2. jaksolla Komulaisen 1+2 ratkaisi. Lauantaina KiPan susi ahdistettuna todella seinää vasten. KiPa - SoJy 0 - 1 (0 - 0, 1 - 5)

Ennen
ottelua

KiPan kärki Juha-Matti Sirviö on kunnossaKiteen Pallon joukkue ei ole huolissaan tiistaisesta tappiosta.
- Tilanne on aina ensimmäisen pelin jälkeen jommalle kummalle 1 - 0. Jymy oli kotonaan ulkona vaarallinen ja valmistautunut otteluun ajatuksella. Meidän on parannettava sisäpeliämme valtavasti ja lyönteihin on saatava laatua, kertoi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ennen keskiviikon joukkuepalaveria sanomalehti Karjalaiselle.
- Juha-Matti Sirviön (kuva 27.8.2006) reisi on täysin parantunut ja hän on pelikunnossa, kertoi Passe kärkietenijän ja siepparin tilanteesta. Vaikka Jymyn nettisivuilla Jullen kunnosta onkin toisenalaista luuloa.
- Henkistä latausta ei tarvitse varmasti kaivaa. Kun saadaan pidettyä ottelu tasaisena ja tiukkana, on meillä täydet mahdollisuudet tasoittaa välieräsarja. Uskon että Rantakentälle tulee porukkaa kannustaman tähän, lopetti Passe.

KiPan ja Sotkamn Jymyn tämän kesän otteluiden tilanne nyt tasan 2 - 2 ja KiPa lähtee tasoittamaan välieräsarjaa. Rantakentällä on satanut aamuviidestä alkaen mutta Ilmatieteen laitoksen sadetutkan mukaan pilvet kaikkoavat iltapäivään mennessä. Vaihtolyöntien monipuolisuus korostuu kun kenttä lienee sen verran kostea, ettei pomppu nouse. Puolen päivän jälkeen sade lakkasikin mutta pientä tihkun riskiä oli pivisellä, +16 Mikko Kuosmanen pelituomari Antti Aineen puhuttelussaasteen säällä.

Kuvagalleriassa 97 (tihkun ja hämärän takia suttuisempaa) kuvaa ottelutapahtumasta  

Ottelun ratkaisut ja
kommentit

KiPan kaatui kentällemenoon, vaihtoihin ja lopulta kotiutusten tehottomuuteen. - Huonoa, todella huonoa sisäpeliä, kuten KiPan pelinjohtaja Pasi Varonenkin totesi.

Avausjaksolla ainoa näkyvä tapahtuma oli kun Jymyn Mikko Kuosmanen turhautui palaessaan Jani Komulaisen lyönnin jäädessä suoraan linjaan. Hiekan heitto pelituomari Antti Aineen suuntaan ei tuottanut kuin puhuttelun. Jymy sai ensimmäisessä vuoroparissa yhdet ajot ja toisessa kolmet, mutta juoksu ei ollut lähelläkään. Sen jälkeen ei Jymy saanut etenijää enää kolmoselle. KiPan jakson ainoa kolmostilanne tuli viimeisen tasoittavalla kakkoskärjen Timo ja Aleksi Rautiaisen (5/5 KL) sekä Ville Huuhtasen rakentamana. Jokeri Sami Joukainen yritti stopparinäpyä keskelle mutta pallo pyöri Osuuspankin merkin yli ja Timo Rautiaisesta selvä palo kotiin.

Ensimmäisen jakson ennätyksellisen vähät kärkilyönnit muistini mukaan KiPan huonoimmalla prosentilla 9 - 13 (29% - 43%) ja kolmostilanteet 1 - 4.

Toinen jakso ratkesi heti alkuunsa. KiPan nollatilanne tökki edelleen ja kentällemeno oli tuskaa. Heti ensimmäisen tasoittavalla Jymyn Jani Komulainen iski etupesien ollessa täynnä läpi kakkosrajasta, missä sieppari Juha-Matti Sirviö oli liikaa irti rajasta. Komulaisen kunnarin edellä Jarmo Heikkinen ja Mikko Kuosmanen toivat juoksut ja taululle tihkusateessa 0 - 3.

Jamo Heikkinen tuo 0 - 1Mikko Kuosmanen tuo 0 - 2

Aleksi Rautiainen toi KiPan ainoan juoksun 1 - 5Toisessa vuoroparissa KiPa sai palottomat ajot mutta Joukaisen viimeinen nousi kopiksi ja pesät tyhjiksi. Tasoittavalla taas etupesät täynnä ja kentän valtias Jani Komulainen löi yli kolmoskoppari Mikko Varosen ja jokeri Matti Meriläinen toi 0 - 4. Seuraavassa vuoroparissa veilä Matti Salminen koitutti Jarmo Heikkisen kun Pasi Pirinen kauhoi linjassa palloa. Viimeisen alkavalla KiPan Sami Joukainen iski läpi kolmospuolelta mutta pallo löytyi liian nopeasti ja ainoastaan kakkoselta lähtenyt, KiPan kakkospakinnon saanut, 4/4 kärkilyöntiä vaihtanut  Aleksi Rautiainen ehti kotiin 1 - 5.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 - 18 (53% - 57%) ja kolmostilanteet 6 - 7. Siis tilanteita liki saman verran mutta Jymy käytti niistä 5/7 kun KiPa vain 1/6.

SamiJoukainen iski illan hämärässä tihkussa 1 - 5:een

 

 

 

 

KiPan pelinjohtaja Pasi VaronenKiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ei paljoa selitellyt.
- Ei ole paljoa sanomista, jos ei sisällä saada tuon enenmpää aikaan. Vaikka ensimmäinan jakso pelattiinkin nolla-nollaa, niin oli selvää että ei se loputtomiin riitä, aloitti Varonen.
- Sisäpeli ratkaisi. Se oli umpisurkeeta, huonoja ratkaisuja. Niin huono peli ettei osaa edes olla kunnolla harmissaan. Ei tiedä, pitäiskö tässä vaan naureskella, heitti Passe.
- Huonoa, todella huonoa sisäpeliä!

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen totisenaSotkamon Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen kertoi joukkueen oppineen parissa edellisissä pelissä lukemaan kaverin peliä.
- Meillä oli aika selvä käsikirjoitus siitä olemassa. Näissä otteluissa se jolla on parempi tahtotila voittaa pelit, Vuorinen sanoi.

- OK peli. Oli meillä ekallakin jaksolla ratkaisun mahdollisuudet, hallittiin peliä.
- Tilanne on nyt 2 - 0. Nollataan tämä peli, funtasaillaan kaverin ratkaisuja. Tärkeintä on säilyttää tahtotila, halu voittaa, lopetti Vuorinen vakavana tietäen KiPan tulevan lauantaina vastaan nälkäisenä.  

KiPan ykköspalkittu, 4/5 kärkilyöntiä vaihtanut ja Jymyn lyöjät avausjaksossa urissa pitänyt lukkari Toni Kohonen kehui ulkopeliä vaikka läpilyöntejäkin on otettu vastaan.
- Ulkopeli oli ihan kohtalaista. Jani vaan veti taas kakkosrajasta läpi. Joka pelissä joku on tänä kesänä lyönyt läpi, muisteli Kohonen.
KiPan ykköspalkittu Toni Kohonen- Sisäpeli oli nihkeää. Tilanteiden tekeminen ei onnistu. Pystärit linjaan taakse ei menneet ja tuolta se sitten näyttää. Tarkkuutta on saatava lisää, arvioi Kode sisäpeliä.
- Tilanne on nyt 2 - 0. Sotkamosta haetaan lauantaina voittoa. Sisäpeliä on parannettava jotta voidaan haastaa KiPan Jarkko Perttulakin pysyi Komulaisen pihdeissäJymyä. Jymyn ulkokenttä lukee meidän lyöntipeliä hyvin, tunnusti Kodekin.

Jymyn ykköspalkittu, 1+3 lyöntyt, 1 tuonut ja 8/12 kärkilyöntiä vaihtanut Jani Komulainen huomasi kakkosrajan jääneen auki. Myös jotain hajua taisi olla lukkarilla KiPan merkistä.
- Kaverit pelasi aika rohkeesti keskellä. Hyvin lyöntikin onnistui rajaan, kertoi Komulainen.
- Jotakin hajua voi aina olla (kaverin merkistä), hymyili Komulainen, joka piti myös edellisessä pelissä KiPan parhaana palkitun Jarkko Perttulan (1/5 KL)  aisoissa.
- Vielä on parannettavaakin. Tämä peli nollataan välittömästi. Katseet suunnataan lauantaihin, sillä Kitee on varmasti nälkäinen, ennusti Komulainen.

Koko ottelun kärkilyönnit 26 - 31 (41% - 53%) ja kolmostilanteet 7 - 11.

Tepi Timonen saapui mopollaan kannustamaan KiPaa

Tilastot ottelusta

Kitee - Sotkamo 0-1 (0 - 0, 1 - 5)

Kitee:   0 0 0 0 = 0  0 0 0 1 =  1   0
Sotkamo: 0 0 0 0 = 0 3 1 1 0 = 5 1

Kitee: Aleksi Rautiainen 0/1, Sami Joukainen 1/0.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Aleksi Rautiainen.
Sotkamo: Jarmo Heikkinen 0/2, Mikko Kuosmanen 0/1, Jani Komulainen jr 1+3/1, Matti Salminen 1/0, Matti Meriläinen 0/1.
Palkitut: I Jani Komulainen jr, II Mikko Kuosmanen.
Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.
Yleisöä: Tuulisessa tihkusateessa n. +15 asteen lämpötilassa 2014 henkeä.


Tilausliikenne E. Karhu Lähde 2.9. Sotkamoon kannustamaan KiPalle 3. välierän voitto!

Fanikyyti Karhun bussilla

Kyydin hinta vain 20 euroa.

Lähtö lauantaina 2.9.2006 klo 8:30 KiPan toimistolta, (ottelu TV:ssä klo 13:00)

Soita KiPan toimistoon:  (013) 225 226  + lippu paikan päältä.

KiPan rytmiryhmäkään ei vielä riittänyt kannustamaan KiPa voittoon Jymystä
KiPan rytmiryhmäkään ei vielä riittänyt kannustamaan KiPaa voittoon Jymystä


Takaisin