Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

1. VÄLIERÄ: J-M Sirviön puuttuminen näkyi. Kosti Rautiainen ratkaisi 1. jakson Jymylle. Toisen jakson 4. vuoroparissa Komulaisen 1+1 ja Jamo Heikkisen 1+2 tyrmäsivät KiPan. Sotkamon Jymy - KiPa 2 - 0 (2 - 1, 9 - 1)

VÄLIERÄT, 3 voitolla finaaliin            
                                        
29.8.Sotkamo - Kitee   17.30, Kuopio - PattU,Raahe  17.30
31.8.Kitee - Sotkamo   17.30, PattU,Raahe - Kuopio  17.30
2.9. Sotkamo - Kitee * 16.00, Kuopio - PattU,Raahe *16.00  
       TARVITTAESSA                    
3.9. Kitee - Sotkamo * 17.00, 
PattU,Raahe - Kuopio *17.00
7.9. Sotkamo - Kitee   17.00, Kuopio - PattU,Raahe  17.00
                                          * Ottelu alkaa klo 13.00, jos siitä tulee TV-lähetys.  

Lue taustaksi Superpesiksen
jatkopelien historia 1979 - 2005 
 

Kiteen Pallon ja Sotkamon Jymyn kohtaaminen jo välierissä tuntuu olevan etenkin monelle sotkamolaiselle pettymys. Joukkueiden finaaliottelut ovat olleet sarjan huipennus vuosina 1997, 2000, 2001, ja 2004. 
Ilmeisesti Kaiuussa viime vuoden kohtalo pudota loppuottelusta on mielissä...

RadioRex ja Aleksis Ärje auttavat ottelutapahtumien seuraamisessa meitä, jotka työ- tai muiden esteiden takia emme Sotkamoon pääse. Ajankuluksi voi selata kuvia jatkosarjan päätösottelusta.   

- Juha-Matti Sirviö on kunnossa mutta jalka on sen verran kipeä kramppi takareidessä, että pitää säästellä. Kyseessä on sarja mutta yksittäisessä ottelussa hän varmasti pelaisi, kertoi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen. Jullen tilalla ykkösenä on Joni Nousiainen. Jokerina on Jonin tilalla Pekka Toropainen.
- Ulkopeli kunnossa, Jymy on läpilyöntejä hakeva joukkue, luukut pitää pitää kiinni. Sisällä ei lyönneissä arastella tässä vaiheessa, kertoi Passe KiPan vahvuuksista Radio Rexissä.

- Meidän materiaali, tasaisuus on parempi. Meidän pitää pelata omaa peliä, sitä mitä osaamme ja sillä pitäisi Kiteen kaatua, kertoi puolestaan Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen.Jymyn kakkoseksi on palannut Mikko Kuosmanen. Jokerina Kimmo Lukkarin tilalle oli otettu Jymyllä Kosti Rautiainen.

Ottelun tuomareina ovat Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen Jyväskylästä. Edellisenä yönä ja aamupäivällä satoi mutta kenttä oli kunnossa.

Ottelun ratkaisut ja kommentit.
KiPa kaatui kentällemenoon ja vaihtolyönteihin

Ennen viimeistä vuoroparia ottelu oli juoksujen mukaan tutun tastainen mutta sitten...

Sotkamo:         1  0  1  0 =  2   0  0  1  - =     
Kitee:           0  1  0  0 =  1   0  0  1  - =      

KiPan etsikkoaika oli heti ensimmäisellä lyönnillä kun Joni Nousiaisen läpilyönti pysähtyi mainoksiin. Ensimmäisen tasoittavalla Jymyn Roope Korhosen kolmas lyönti keskisaumaan ja Jarmo Heikkinen toi 1 - 0. Toisen alkavalla KiPa tasoitti kun kahden palon ajolähdöstä Sami Joukainen löi viimeisellääni vastustamattomasti keskisaumaan ja Toni Kohonen toi 1 - 1. Kolmannen tasoittavalla tohmajärveläissyntyinen jokeri Kosti Rautiainen vaihtoi viimeisenä lyöjänä ensin kakkossaumasta R. Korhonen kolmoselle. Toinen lyönti kakkospuolelle Pirisen ja Huuhtasen väliin ja Roope Korhonen toi jaksovoiton 2 - 1.

Toisen jakson kolmannen vuoroparin alkavalla Jymyn Roope Korhonen löi kakkospuolelle ja Jarmo Heikkinen tuli kotiin 1 - 0. Tasoittavalla KiPalle palottomat ajot. Jokeri Sami Joukainen löi merkistä kakkossaumaan, pallo meni Jaakko Heikkisen räpylän alta ja Joni Nousiainen toi tasoituksen 1 - 1. Tähän saakka ottelu oli tasaista vääntöä. Sitten viimeisen alkavalla repesi: palottomat ajot Jymylle ja jokeripaidassa Matti Salmisen veto linjaan josta Pirisen heitosta huolimatta Mikko Korhonen toi 2 - 1. Ykkös-kolmostilanteessa Jarmo Heikkinen löi pystärillä kakkosjatkeelle rajaan ja Lauri Suutarinen toi ilman merkkiä  3 - 1Jani Komulainen oli Jymyn paras lukkarina sekä lyöjänäJani Komulaisen (kuva su 27.8.2006) veto kolmospuolelta läpi! Tuloksena 1+1 kun Mikko Kuosmanen toi Komulaisen kunnarin edellä juoksun. Taululla 5 - 1. Jamo Heikkinen löi pystärin ja Varosen tullessa vastaan meni pallo läpi: 1+2. Jarmo Heikkisen kunnarin lisäksi kotiin Jimi ja Jaakko Heikkinen. Taululla jo 8 - 1. Lopuksi Jani Komulaisen veto keskisaumaan ja Jarmo Heikkinen toi tuplajuoksulla 9 - 1.

- Tuttu tiukka vääntö. Meillä oli hyvä alku mutta läpilyönneissä ei ollut tuuriakaan. Kyllä 2 - 1 on oikeat numerot Jymylle. Jatkossa meidän pitää saada Kohoselle ruokaa. Sirviön poissaolo näkyi, ei saatu tilannetta. Siksi kolmostilanteetkin jäi meillä kolmeen, kertoi tauoan alkaessa KiPan kakkospelinjohtaja Sami Purmonen RadioRexissä.

- Ekalla jaksolla oltiiin hyvin mukana. Viimeisen alkuun oltiin toisellakin mukana mutta ei millään saatu kotiin, jatkoi Sami Purmonen ottelun jälkeen.
- Joko Juha-Matti Sirviö pelaa torstaina, kysyi Ärje.
- Pakko pelata, vastasi Purmonen lyhyesti.

Jani Komulainen jäädytti huippulukkaroinnillaan KiPan sisäpelin- Ei tässä ole mitään selittelemistä. Luokattoman huonoa sisäpeliä. Silloin harvoin kun pääsimme ykköselle, niin sen jälkeen meitä vietiin kuin pässiä narussa, KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen myönsi sanomalehti Karjalaiselle Jymyn lukkarin Jani Komulaisen jäädytettyä KiPan sisäpelin täysin.

- Tänään oli hyvä lataus ja tappamisen meininki. Nyt mietitään kuinka Kiteellä jatketaan, Jymyn viuhkamies Janne Vuorinen arvio samassa lehdessä.

- Sunnuntaina ei saatu vielä oikeanlaista latausta, mutta välierissä sytyimme kunnon taisteluun. Torstaiksi on vielä parannettava pieniä asioita, kentän ehdoton ykkönen Jani Komulainen (kuva su 27.8.2006) kertoi.

KiPa kaatui kentällemenoon ja vaihtojen epäonnistumiseen. Ykkösenä Nousiainen vain 2/7 kertaa kentälle ja etenijäjokerina Pyry Takala vain 1/8 kertaa! Kakkosena KiPan parhaana palkittu Jarkko Perttula (kuva su 27.8.2006) joutui Jarkko Perttulan ja Pasi Pirisen vaihtopeli ihan eri suuntaanmenemään 4/4 kertaa tyhjälle kentälle. Loppupeleissä yleensä parhaimmillaan olleella Pasi Pirisellä oli päinvastoin kuin Perttulalla musta päivä: kolmosvaihdot 0/6 ja yhteensäkin 2/12. Nelosena Toni Kohonen oli ilman ruokaa: vain 1/3 kärkilyöntiä. Kakkoskärjestä palkinnon olisi voinut saada myös Ville Huuhtanen, joka onnistui 6/7 kertaa, myös Mikko Varonen pelasi kohtuullisesti onnistuen 5/8 kertaa vaihdoissaan. Lyöjäjokerina kakkospalkittu Sami Joukainen tasoitti kummatkin jaksot ja kotiutukset oli 2/5.

Esimmäinen jakso tohmajärveläisen
Kosti Rautiaisen lyönnillä niukasti Jymylle

Jymy voitti hutunkeiton ja KiPa aloitti sisällä.  Joni Nousiainen löi heti ensimmäisellään läpi kakkosluukusta ja mies suoraan kakkoselle. Mainos esti kunnarin. Jarkko Perttula pystärillä ykköselle. Pasi Pirisen ensimmäinen kakkosvahdille ja risti kolmoselta. Kopilla muut pois. Jokeri Pyry Takala yritti kakkosjatkeelle mutta sumpun takia kopilla pois. Toni Kohonen tolpasta kopiksi ja haavat. A. Rautiainen väliin ja Timo Rautiainen komospussinpohjalyönnillä ykköselle. Sami Partanen löi pystärin mutta kakkoskoppari Mikko Korhosen kopilla haavat Rautsista. Kolmospolttaja Kuosmasen syöksykopilla haavat myös Ekosta. Ville Huuhtasen hidastettu ja ykköstilanne. Mikko Varonen löi kolmossaumasta ja Huuhtanen kakkoselle. Toinen kakkosluukusta ja kopparin katkaisulla vain ykkös-kolmostilanne. Jokeri Pekka Toropaisen näpyllä Mikko kakkoselle. Kovalla itse ykköselle. Yhden palon ajolähtö, Sami Joukainen viimeisenä lyöjänä. Ensimmäinen linjaan ja risti Huuhtasesta kotiin. Toinen pitkäksi ja kolmas pussinpohjalle, missä Jaakko Heikkisen räpylästä pallo Jarmo Heikkiselle: niukka palo Varosesta!

Tasoittavalla Jymyn Jarmo Heikkinen hidastetulla kärkeen. Mikko Kuosmasen matalalla inhottava pompulla Jamo kakkoselle. Jani Komulaisen kolmossaumalyönnillä kärki kolmoselle kun pallo hidastui etumiehestä. Näpyllä ajot. Roope Korhonen pommitti Nousiaista kahdesti, kolmas keskisaumaan ja Jarmo Heikkinen toi 1 - 0. Jatkoajoista Matti Salmisen lyönnin haki Varonen ja haavat kotiin. Vaihto Partaselle ja risti kolmoselta. Mikko Korhosen kakkossaumalyönnillä ykkös-kolmostilanne. Kopinpudotuksella ajot. Jokeri Antti Hartikainen löi Perttulalle kopin ja R. Korhosesta haavat. Etutilanteessa Lauri Suutarisen pystäri Perttulalle ja haavat M. Korhosesta. Toinen myös kopiksi ja kenttä tyhjäksi. Jokeri Matti Meriläinen kopilla pois. Jimi Heikkinen pystärillä ykköselle. Jaakko Heikkisen hidastetulla Meriläinen kakkoselle. Kolmas palo kun Heikkinen lähti etenemään ja Jymy jätti lyömättä suoran syötön.

Toisen alkavalla KiPan Nousiainen kopilla pois. Takala paloi etulaittomalla näpyllään. Perttula pystärillä väliin ja kärkeen. Pirisen kova siepparille ja toinen palo kakkoselta. Kopilla pois ja Kohonen vapaalla ykköselle. A. Rautiainen löi kakkospuolelle ja etupesät täyteen. T. Rautiainen löi keskikentälle ja Kuosmasen haparoidessa kärki kolmoselle. Kopin pudotuksella kahden palon Sami Joukainen aikalailla yksin KiPan lyöjänäajolähtö Sami Joukaiselle (kuva su 27.8.2006) , jonka viimeisellä lyönti vastustamattomasti keskisaumaan ja Toni Kohonen toi tasoituksen 1 - 1. Välipalo ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Jymyn Jarmo Heikkinen näyllä kärkeen. Kuosmasen pompulla Jamo kakkoselle ja pystärillä itse ykköselle. Komulainen näpytti ja Kohosen loistava näpyn haku: palo kolmoselta. R. Korhonen näpytti ja Kuosmanen kolmoselle ja Komulainen kakkoselle. Roope kopilla pois. Jokeri Meriläinen löi pystärin väliin. Yhden palon ajot Salmiselle mutta Kohosen taktisella väärällä Kuosmasesta palo! Kääntö kolmosjatkeelle ja uudet ajot. Jokeri Hartikaisen lyönnin syöksyi Eko Partanen ja kolmas palo kotiin.

Kolmannen alkavalla KiPa jätti kolme lyöjää väliin. Kärki Nousiainen kopilla pois. Jokeri Takalan riskiveto kakkosrajasta laittomaksi ja palo. Perttula löi väliin ja meni ykköselle. Pirisen lyhyen kääntönäpyn haki Komulainen ja toinen palo kakkoselta. Kolmas pidätetty kolmossauman ja Pirre ykköselle. Kohonen löi kovaa mutta suoraan Jarmo Heikkiselle ja kolmas palo.

Tasoittavalla Jymyn M. Korhonen löi väliin ja meni ykköselle. Suutarinen pomputti ja Korhonen kakkoselle. Koppi yli linjan ja etutilanne. Jimi Heikkinen löi väliin kakkospuolelle ja kärki kolmoselle. Kopin pudotuksella ajot jokeri Hartikaiselle. Näpy lyhyt ja Kode haki pallon: palo kotiin. Koppi ja pesät tyhjiksi. Jaakko Heikkinen jätettiin väliin ja Jarmo Heikkisen pystärin haki Varonen kopiksi. Jokeri Meriläinen kärkeen ja Kuosmasen kopilla Meriläiselle ja Kuosmaselle haavat. Komulainen vikapään näpyllä ykköselle. R. Korhonen näpytti ja Partasen heitolla risti kakkoselta. Salminen vaihtoi varrella jymyn Roope Korhonen mukana kolmessa ensimmäisessä juoksussaR. Korhosen kakkoselle. Kopilla Salminen pois. Jokeri Kosti Rautiainen viimeisenä lyöjänä ja kakkossaumasta ensin R. Korhonen kolmoselle. Toinen lyönti meni inhasti kakkospuolelle Pirisen ja Huuhtasen väliin ja Roope Korhonen (kuva su 27.8.2006)  toi 2 - 1.

Neljännen alkavalla KiPan jokeri Takalan pystäri kopiksi ja haavat. Kohonen vapaalla ykköselle. A. Rautiainen laittoman jälkeen viimeisellä kolmoskopparille kopiksi ja kahdet haavat. T. Rautiainen kopilla pois. Partanen löi pystärin ja kolmoskoppari R. Korhosen syöksykopilla haavat. Huuhtanen pompulla ykköselle. Varonen löi keskisaumaan ja etupesät täyteen. Nousiainen löi kakkospuolelle mutta Jaakko Heikkisen heitolla palo kolmoselta. Toinen kolmospuolelle väliin ja etupesät täyteen. Perttulan pystäri Salmiselle kopiksi ja toinen palo kolmoselta. Nousiainen irtosi väärällä ja jakso Jymyn voittoon.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 7 - 3 Jymylle. Takalan kärkkärit 0/4 ykköselle, Perttulan 2/2 ykköselle.

Toisen jakson 4. vuoroparissa
Komulaisen 1+1 ja Jamo Heikkisen 1+2 tyrmäsivät

Jymy aloitti sisällä ja Jarmo Heikkinen pystärillä kärkeen. Kuosmasen vikapään näpyllä vaihto ja kopilla pois. Jokeri Meriläinen T. Rautiaisen kopilla pois. Jokeri Hartikainen (1. jaksolla 0/5 KL) löi väliin ja ykköselle. Komulainen vaihtoi vikapään näpyllä Heikkisen kolmoselle. Yllätysmerkki jolla Nousiainen otti kolmoselta Meriläisestä palon ja kotoa toisen Jamo Heikkisestä. R. Korhonen kopitti kentän tyhjäksi. Salminen jätettiin väliin ja M. Korhonen kopilla pois. Suutarinen löi Varosen eteen ja syöksystä haavat vai ei? Tuomaripalaverin jälkeen kärkkäri ja Suutarinen ykköselle. Jimi Heikkinen löi keskelle maissa koppareille asti ja toisella väliin kakkospuolelle. Näin Suutarinen jo kolmoselle ja Jimi ykköselle. Jaakko Heikkinen nosti ylös ja etupesät tyhjiksi. Viimeisenä lyöjänä K. Rautiainen löi Varoselle kopiksi ja haavat kotiin.

Ville Huuhtasella kohtuullinen sisäpeli 6/7 KLTasoittavalla KiPan Nousiainen kopilla pois. Jokeri Takala myös kopilla pois. Perttula vapaalla kärkeen. Pirinen (1. jaksolla 0/3 kakkosvaihdot) kopitti ja kahdet haavat. Kohonen löi väliin ja meni ykköselle. A. Rautiaisen hidastettu ja Kuosmasen heitolla ensimmäinen palo. T. Rautiainen näpytti ja Jimi Heikkisen heitosta toinen palo. Partanen löi väärästä kopin ja kahdet haavat. Ville Huuhtanen vaihtoi 6/7 kärkilyöntiä  (kuva su 27.8.2006) ja meni nyt Salmisen pompotellessa ykköselle. Varosen lyönti rajojen takaa kopiksi ja haavat kakkoselta. Pystärilä haavat. Jokeri Toropaisen kova kakkospuolelle ja kolmas palo.

Toisen alkavalla Jymyn  Jamo Heikkinen vimeisellä pystäri väliin ja kärkeen. Kuosmasen vikapäännäpystä Eko Partasen heitto A. Rautiaiselle ja palo. Komulaisen kova kolmospuolelle täytti etupesät. R. Korhonen löi kolmospuolelle ja Varosen syöksy katkaisi ja heitto kolmoselle: Kuosmasesta toinen palo. Salmisen näpystä Huuhtasen heitto kolmoselle ja kolmas palo Komulaisesta.

Tasoittavalla KiPan kärki Nousiainen M. Korhosen kopilla pois. Jokeri Takala irti koukkunäpyn aikana ja palo! Perttula löi väliin kakkospuolelle ja meni ykköselle. Pirinen löi varren suoraan kolmoselle Jaakko Heikkiselle ja toinen palo kakkoselta. Kopilla itse pois. Kohonen vapaalla ykköselle. A. Rautiainen löi kopin ja pesät tyhjiksi. T. Rautiainen pompulla ykköselle. Partanen väärästä pystärillä kopiksi ja kahdet haavat. Huuhtanen pystärillä kopiksi ja haavat. Varonen hidastetulla ykköselle. Jokeri Joukainen toiseksi viimeisenä lyöjänä vaihtotehtäviin. Kakkossaumasta Varonen kakkoselle. Toisella laiton ja kolmannella pallo ylös ja väliin. etupesät täynnä ja viimeisenä lyöjänä jokeri Pekka Toropainen yritti kakkossaumaan mutta risti kolmoselta.

Kolmannen alkavalla Jymyn Salminen jätettiin väliin ja M. Korhonen kopilla pois. Suutarinen toisella läpi kakkospuolelta ja kakkoskoppari Perttula syöksyi vasemman jalkansa eteen! Suutarinen kakkoselle ja Jimi Heikkinen vaihtoi Varosen syöksystä huolimatta Suutarisen kolmoselle. Jaakko Heikkinen ykkös-kolmostilanteessa. Ajot jokeri K. Rautiaiselle ja isoveli Aleksi poltti Suutarisen kotiin. Kopilla pesät tyhjiksi. Jamo Heikkinen löi kakkospuolelle ja meni yköselle. Kuosmasen pompulla Jamo kakkoselle ja Kuosmanen ykköselle. Komulaisen pitkällä keskinäpyllä kärki kolmoselle.  Toisella näpyllä pesät täyteen. Yhden palon ajolähtöä ennen Jymyn aikalisä. Roope Korhonen löi kakkospuolelle ja Huuhtanen otti kolmoselta välipalon kun Jarmo Heikkinen tuli kotiin 1 - 0. Korhosen kopilla pelkkä kakkostilanne. Jokeri Meriläisen kopilla Komulaiselle haavat kolmoselta. Viimeisellä laiton ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Nousiainen löi keskelle väliin ja meni ykköselle. Perttula näpytti ja Nousiainen kakkoselle. Välilyönnillä itse ykkköselle. Pirinen pomputti ja Nousiainen kolmoselle. Näpyllä takapesät täyteen. Kopilla Pirre pois. Kohonen keskinäpyllä ykköselle ja palottomat ajot. Jokeri Sami Joukainen löi merkistä kakkossaumaan ja kun pallo meni Jaakko Heikkisen räpylän alta, toi Joni Nousiainen tasoituksen 1 - 1. Näpyllä uudet palottomat ajot A. Rautiaiselle. Ensimmäinen linjaan ja nyt Jaakko Heikkinen poltti kotiin. Kohonen samalla kolmoselle ja kopin pudotuksella uudet ajot T. Rautiaiselle. Viimeisellä hidastettu keskelle ja toinen palo Kohosesta kotiin. Kahden palon ajot ja Joukainen kolmosella! Eko Partanen merkistä laiton, jolla Jysky kävi kotona kääntymässä. Pystäri kakkoskopparille ja haavoilla pesät tyhjiksi. Jokeri Takala pystärillä väliin ja vihdoin ykköselle. Huuhtanen löi väliin ja Takala kakkoselle. Huuhtanen kopilla pois. Varonen kokeili kerran ja tuli sitten kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä jokeri Toropainen ja viimeinen etulaittomaksi jolla kolmas palo.

Neljännen alkavalle Jymy vaihtoi Matti Salmisen jokeriksi ja Matti Meriläinen tilalle. M. Korhonen pääsi kakoselle asti kun läpilyönti pysähtyi kakkospuolen mänttyyn! Suutarinen kopin tiputuksella ykköselle. Jimi Heikkinen pomputti ja Pirisen heitosta 3-tuomari: X, pelituomari: ehti. Viimeisellä kopin pudotus ja palottomat ajot. Jokeripaidassa Matti Salmisen veto linjaan josta Pirisen heitosta Jamo Heikkinen 11 KL 1+3 lötyä 4 tuotua juoksuahuolimatta Mikko Korhonen toi 2 - 1. Ykkös-kolmostilanteessa Jarmo Heikkinen  (kuva su 27.8.2006)löi pystärillä kakkosjatkeelle rajaan ja Lauri Suutarinen toi ilman merkkiä  3 - 1. Kopilla kenttä tyhjäksi. Kuosmanen löi kakkospuolelle ja meni ykköselle. Jani Komulaisen veto kolmosrajasta läpi! Tuloksena 1+1 kun Mikko Kuosmanen toi kunnarin edellä juoksun. Taululla ratkaisevasti jo 5 - 1.

Komulainen oli yksin kolmosella. R. Korhonen kopin pudotuksella ykköselle. Viitosena Hartikaisen yllätysmerkillä keskipomppu mutta Partasen heitto kotiin ja palo. M. Korhonen ykköselle. Suutarisen kopilla kolmet haavat. Jimi Heikkinen pompulla ykköselle. Jaakko Heikkisen lyönti Piriselle mutta Jimi kakkoselle. Kopin pudotuksella Jaakko itse ykköselle. Jamo Heikkinen löi pystärin ja Varosen tullessa vastaan meni pallo läpi: 1+2. Jarmo Heikkisen kunnarin lisäksi kotiin Jimi ja Jaakko Heikkinen. Taululla jo 8 - 1. Jani Komulaisen veto keskisaumaan ja Jarmo Heikkinen toi tuplajuoksulla 9 - 1. Vihdoin Partasen heitolla kolmas palo kakkoselta.

Viimeisen tasoittavalla Nousiainen kopilla pois kuten jokeri Takalakin. Perttula hdastetulla ykköselle. Pirisen vaihto kopiksi ja haavat kakkoselta. Itsekin kopilla pois. Kohonen ykköselle ja A. Rautiainen löi kakkossaumaan täyttäen etupesät. T. Rautiainen suoraan Jaakko Heikkiselle ja kolmoselta Kohosesta ensimmäinen palo. Rautisi itse kopilla pois. Partanen näpyllä yköselle. Huuhtanen vaihtoi keskipompulla kakkoselle ja Huuhtasen veto kolmosluukusta. Kopparin heittäytyminen esti enemmän: vain takapesät täyteen. Jokeri Toropaisen hidastetulla toinen palo kakkoselta. Viimeisellä lyöjänä Sami Joukainen löi kovaa kolmospuolelle mutta Hartikainen sai sen kiinni ja kolmas palo kotiin.

Koko ottelun kärkilyönnit 53 - 33 (61% - 39%) ja kolmostilanteet 20 - 9.

Sanomalehti Karjalainen: KiPan kärki oli täysin jäässä. Sotkamon Jymy hallitsi kotonaan ensimmäistä välierää.

Sotkamon Jymyn Superjymy-nettisivuilta: Pitävä ulkopeli voiton takeena 1.välierässä

YLE:n Urheilun Mediasali: Urheiluruutu

Tilastot ottelusta

Sotkamo - Kitee 2 - 0 (2 - 1, 9 - 1)

Sotkamo:     1 0 1 0 = 2  0 0 1 8 = 9     2
Kitee: 0 1 0 0 = 1 0 0 1 0 = 1 0

Sotkamo: Jarmo Heikkinen 1+3/4, Mikko Kuosmanen 0/1, Jani Komulainen jr 1+2/1, Roope Korhonen 2/1, Matti Salminen 1/0, Mikko Korhonen 0/1, Lauri Suutarinen 0/1, Jimi Heikkinen 0/1, Jaakko Heikkinen 0/1, Kosti Rautiainen 1/0.
Palkitut: I Jani Komulainen jr, II Jarmo Heikkinen.
Kitee: Joni Nousiainen 0/1, Toni Kohonen 0/1, Sami Joukainen 2/0.
Palkitut: I Jarkko Perttula, II Sami Joukainen.
Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen.
Yleisöä: 0.        (Luultavasti vähän enenmmänkin jos kirjurit olisivat muistaneet merkitä)


Takaisin