Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Ylemmän jatkosarjan huipennus kirkkaasti KiPa:lle: 1. jakso Sami Joukaisen kahdella välilyönnillä ja Pasi Pirisen takanurkkalyönnillä varmisti välieräpaikan. 2. jaksolla Sami Partanen tyhjensi pajatson 0 - 5:een. SoJy - KiPa 0 - 2 (2 - 3, 3 - 6)

Kuvagalleriassa 181 (huh!) kuvaa ottelutapahtumasta  

Jymyn ykköspalkittu Jarmo HeikkinenKiteen Pallo tarvitsi yhden jaksovoiton Sotkamon Jymystä ylemmän jatkosarjan viimeisellä kierroksella. Muuten KiPa:sta kolme pistettä jäljessä oleva Nurmon Jymy menisi tasapisteissä kolmen pisteen voittojen lukumäärällä ohi voittamalla puhtaasti sarjan viimeisen Oulun Lipon. 

Ottelun ratkaisut ja
kommentit

KiPa oli parempi pelinrakentelussa. KiPan ykköspalkittu Jarkko Perttula pomputti varmasti 6/6 kertaa kärkietenijää Juha-Matti Sirviötä tai toisella jaksolla ykköseksi vaihdettua Pyry Takalaa ykköseltä eteenpäin, Jymyn Jani Komulainen onnistui vain 3/7 kertaa vaihtamaan Jarmo Heikkisen kakkospesälle. Jymyn ykköspalkittu Heikkinen meni itse 7/7 kertaa kärkeen.

Sami Joukainen iski avausjakson kaksi ensimmäistä juoksuaKiPan kaksi ensimmäistä juoksua löi Sami Joukainen merkatuilla välilyönneillä. Jaksovoiton ja välieräpaikan sinetöi Pasi Pirinen, jonka lyönti kolmostakanurkkaan kirposi Roope Korhosen räpylästä ja Sirviö ehti helposti kotipesään vaikka reväyttikin takareitensä.

Jymy painosti viimeisessä vuoroparissa, mutta käytännössä takaa-ajosta meni puhti Ville Huuhtasen kolmospesälle tekemään välipaloon kun Matti Salminen iski kakkosrajasta ajolähdöstä  1 - 3. Mikko Korhonen iski vielä kahden palon tilanteessa välilyönnillä Roope Korhosen kotiin 2 - 3.  

Toiselle jaksolle KiPa mylläsi täysin lyöntijärjestyksensä ja jalkansa reväyttäneen Sirviön tilalle tuli Pyry Takala, joka pelasikin ihan oivan jakson. Myös Sami Joukainen sai huilata toisen jakson.

KiPa juhli jo 1. jakson jälkeen pääsyä välieriin
KiPa juhli jo 1. jakson jälkeen pääsyä välieriin

Sami Eko Partanen tyhjensi pajatson 1+3 juoksuaJymy ei saanut kahdessa vuoroparissa mitään aikaan. Mutta KiPa räväytti toisen tasoittavalla. Ensin Mikko Varonen kotiutti palottomasta ajolähdöstä merkatulla välilyönnillä Pyry Takalan 0 - 1. Jatkoajoista Sami Eko Partanen löi aivan rajaan kolmospesän taakse. Tuloksena kunnari ja Jarkko Perttulan, Ville Huuhtasen ja Toni Kohosen juoksut. Taulle 0 - 5. Kolmannessa vuoroparissa KiPan Toni Kohonen löi merkistä väliin ja Mikko Varonen toi 0 - 6.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Jymyn Jani Komulainen iski ykköstilanteessa pallon kakkospuolen rinnekatsomon koloihin ohittaen Meriläisen ja kiertäen kunnarin 1  -6. Roope Korhonen iski vielä merkistä väliin ja jokeri Matti Meriläinen toi 2 - 6. Lyöjiä riitti jälleen ja Jani Komulaisen kakkosrajanäpy ei pysynyt Aleksi Rautiaisen käsissä vaan Jarmo Heikkinen toi loppunumeroiksi 3 - 6.

KiPan pelinjohtaja Pasi VaronenKiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (vas.) totesi, että itse itsemme olimme tähän pakkorakoseen saattaneet.
- Iso helpotus tämä voitto oli. Viisi tuskaista peliä ehdittiin miettiä ja pohtia eikä saatu hommaa toimimaan, kirjasi Varonen jatkosarjan hankalaa alkua.
- Ensimmäisellä jaksolla saatiin myös Jymyn kärkeä vähän horjutettua. Jakson lopussa Jymy kingersi tapansa mukaan lähelle, mutta ei onneksi enempää. Heillä oli paineeton tilanne mutta tiistaina on vastassa ihan eri joukkue.
KiPan palkitut JArko Perttula ja Pasi Pirinen- Kotona käydään pyörähtämässä ja tiistaina on ihan uusi peli. Näissä housuissa pitää uskoa, ettei kotiedulla ole suurta merkitystä. Aiempien kohtaamisten perusteella on kuitenkin helppo ennustaa tiukkaa välieräsarjaa. Kerran, saattaa olla että kahdestikin käydään täällä uudestaan,ennusti Passe.

- Viisi ekaa peliä oli tuskaisia. Pakkoraossa porukka kokosi hyvin itsensä ja kaksi viimeistä on pelattu ihan hyvin, iloitsi KiPan ykköspalkittu, kaksi juoksua tuonut ja 7/8 kärkilyöntipistettä kerännyt koppari Jarkko Perttula.

Myös KiPan toiminnanjohtaja oli  Jouko Palorinne oli tyytyväinen.
- Välieräpaikan taloudellinen merkitys nousee Kiteen Pallolla jopa kymmeniintuhansiin euroihin.

- Pelailut on nyt pelailtu ja tiistaina ilmeen on oltava toisenlainen, vakuutti Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen. 
Jymyn pelinjohtaja Janne Vuorinen- Ykköstilanne oli meille tosi vaikea. Kaveri purki sen Perttulan johdolla paljon meitä paremmin, totesi Vuorinekin. Kolmonen hihassaan KiPan Jarkko Perttula vaihtoi kärkeä kakkoselle 6/6 kertaa ja Jymyn Jani Komulainen vain 3/7 kertaa.
- Tilanteiden rakentelu oli meille vaikeaa emmekä päässeet kokeilemaan, miten Kiteen takatilanne rikotaan, jatkoi 7/7 kertaa ykköselle mennyt Jymyn ykköspalkittu Jarmo Heikkinen.
- Jatkuvaa taistelua jatko tulee olemaan. Varmaan käydään sanailuakin mutta suoritukset ne ratkaisevat, totesi Heikkinen kun haastattelija yritti hakea taistelupareja välieräjoukkueiden kesken.

Pasi Pirinen tuo avausjuoksun 0 - 1Ensimmäinen jakso ratkesi
Joukaisen kahteen ja Pirisen yhteen juoksuun

Avausjakon kärkilyönnit KiPalle 19 - 21 kuten kolmostilanteetkin 5 - 8.

KiPa aloitti sisällä. Sirviö pystärillä, Perttula ja Pirinen pompuilla valmistelivat ajot. Toni Kohosen kakkosrajanäpyn haki Jarmo Heikkinen hyvin ja palo kotiin. Toinen palo kotiin kun Perttula lähti kolmoselta myöhässä pallon jo pudottua kakkoskoppari Mikko Korhosen eteen.  Aleksi Rautianen (3/4 KL) löi taitavasti väliin ja kärki taas kolmosella. Ajolähdöstä Sami Joukainen iski merkatun välilyönnin ja Pasi Pirinen (yllä vas.) toi 0 - 1. Kopilla pesät tyhjiksi ja jokeri Pyry Takala (5/7 KL) pystärillä kärkeen. Timo Rautiaisen lyönnit kopeiksi ja Joni Nousiainen paloi ykköselle pompun jäätyä matalaksi.

KiPan Jarkko Perttula pomputti ja löi väliin tehokkaasti
KiPan Jarkko Perttula pomputti ja löi väliin tehokkaasti vaihtaen kakkoselle 6/6 kertaa

Jani Komulaisen vaihdot kakkoselle takkusivatTasoittavalla Jymyn Jarmo Heikkinen pompulla kärkeen. Jani Komulaisen (vas.) varrella risti kakkoselta. Jimi Heikkisen varren haki Pirinen ja toinen risti kakkoselta. Koppi ja kaksi lyöjää väliin. Mikko Korhonen pystärillä yköselle mutta Lauri Suutarisen lyönnit haki Perttula kopeiksi. Jokeri Matti Meriläinen pystärillä kärkeen mutta vuoro loppui kun Sirviö poltti Mikkko Kuosmasen näpystä hänet kakkoselle.

Toisen alkavalla KiPa jätti Partasen, Huuhtasen ja Varosen väliin. Sirviölle haavat. Takala välilyönnillä kärkeen ja Perttulan pompulla ja välilyönnilä etupesät täyteen. Pirisen kahdella näpyllä ajot. Kohosen lyönti kopiksi kopparille ja kolmas laiton. A. Rautiainen iski kovaa kakkosrajaan ja Perttula kolmoselle.Varsi Jimi Heikkiselle ja välipalo kakkoselta. T. Rautiianen kopiti etupesät tyhjiksi. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Sami Joukainen iski merkatun välilyönnin ja Jarkko Perttula (alla) toi 0 - 2. Viimeisenä lyöjänä Nousiaisen kunnaria ei tullut.

Jarko Perttula tuo 0 - 2Tasoittavalla Jymy jätti Kuosmasen ja Jaakko Heikkisen väliin. Jarmo Heikkinen pystärillä ja Komulainen kakkosrajanäpyllä saivat kärjen kakkoselle. Komulainen ja Jimi Heikkinen kopeilla pois. Meriläinen löi kovaa ja meni ykköselle. R. Korhosen varren haki Pirinen ja risti kolmoselta. Jokeri Antti Hartikainen pomputti Meriläisen kolmoselle. Takatilanteessa Salminen kopilla pois. Mikko Korhoselle merkki ja Kohosen takaväärästä kotiutus kopiksi. Suutarisen kierrenäpy ei pysy Kohosella ja ykkös-kolmostilanne. Viimeisenä lyöjänä jokeri Kimmo Lukkari ja Huuhtanen sekä Pirinen heittivät loput palot.

Kolmannen alkavalla KiPa jätti taas kolme väliin. Sirviön pystärillä ja Perttulan pompulla sekä kopin pudotuksella etupesät täyteen. Pirisen pomppu laiton ja takapalo. Kohosen vaihdosta Sirviölle haavat. Perttula keskivarrella kakkoselle takapalon hinnalla. A. Rautiainen ja Nousiainen kopeilla pois. T. Rautiaisen vaihto kopiksi ja Perttulalle haavat. Myös Nousiainen kopilla pois. T. Rautiainen pystärillä ykköselle. Joukaisen Sami Joukainen lähellä tuoda juoksun ykköseltä lähtien Takalan lyönneillävaihdosta haavata ja Joukainen itse vapaalla ykköselle. Viimeisenä lyöjänä etenijäjokeri Takala vaihtoi kaksi pesäväliä lyöjäjokeri Joukaista (oik.) lyöden kahdesti kakkospesän jatkeelle. Kotiutus keskimiehelle kopiksi ja Joukaisen juoksu jäi tulematta.

Tasoittavalla Jymyn kaksi väliin. Jarmo Heikkinen löi pystäriä väliin. Komulaisen pompusta A. Rautiainen poltti Jamon kakkoselle. Komulainen saumalyönnillä kärkeen mutta Jimi Heikkisen kiireisellä kopilla laittoman jälkeen tuli kahdet haavat. Jokerit Meriläinen ja Hartikainen kopeilla pois. R. Korhonen keskinäpyllä kärkeen ja Salmisen ykkösrajalyönnillä kakkoselle. Itse kopila pois ja M. Korhonen välilyönillä ykköselle. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Suutarisen keskipomppu Piriselle, ykkösen kautta pallo kolmoselle ja kaksi palo kerralla.

Neljännen alkavalla KiPalta kaksi väliin. Sirviön käiverö kköspesän taakse ja mies ykköselle. Perttula pomputi hänet kakkosell ja harhaheiton turvin takapesät täyteen. Pasi Pirisen tarkka lyönti kolmostakanurkkaan kirposi Roope Korhosen räpylästä ja Juha-Matti Sirviö ehti helposti kotipesään tuoden 0 - 3. Samala risti kolmoselta mutta Pirinen jo kakkosella. Takala ykköselle ja Kohosen kakossaumalyönnillä Pirinen kolmoselle. Kopilla etupesät tyhjiksi ja Nousiainen ykköselle. A. Rutiaisen näpy lyhyt ja lukkari poltti Nousiaisen kakkoselle. Aleksi itse kopilla pois kuten T. Rautiainen. Joukainen viimeisenä lyöjänä mutta veto etumies Salmiselle ja vuoron vaihto.

Jymyn Matti Salminen iski 1 - 3 kavennuksenViimeisen tasoittavalla KiPa vaihtoi Takalan ulos kun Sirvö poistui hoitamaan palloniskun saanutta reittään. Jymy jätti kaksi väliin ja Jarmo Heikkinen tutusti pystärillä kärkeen. Huuhtanen ykkösvahtina ja Kolmulaisen lyönti hänelle kopiksi: ensimmäinen palo kakkoselta. Komulainen löi kovaa keskelle ja meni kärkeen. Jimi Heikkisen kävieröllä etupesät täyteen. R. Korhosen ohitusnäpyllä ja kakosrajanäpyllä ajot. Jymyn aikalisän jälkeen takaa-ajosta meni puhti Ville Huuhtasen kolmospesälle tekemään välipaloon kun Matti Salminen (vas.) iski kakkosrajasta ajolähdöstä  1 - 3. Salmisen keskipompulla vielä R. Korhonen kakkoselle ja itse ykköselle. Hartikainen pomputti R. Korhosen kolmoselle ja välilyönillä ajot. Mikko Korhonen iski vielä kahden palon tilanteessa välilyönnillä Roope Korhosen kotiin 2 - 3. Vaihdosta kuitenkin kolmas palo kolmoselta ja KiPan juhli välieräpaikkaansa!

KiPa voitti oudolla lyöntijärjestykselläkin
toisen jakson selvästi

Toisen jakson kärkilyönnit 23 - 21 ja kolmostilanteet 6 - 12 vaikka KiPalla oli vain kolme sisävuoroa.

Jymy aloitti sisällä. Jarmo Heikkinen välilyönnillä kärkeen ja kakkoseksi tulleen Jimi Heikkisen lyönnillä etupesät täyteen. Kolmosena Komulainen, joka paloi laittomaansa. R. Korhosen veto linjaan ja toinen palo. Jokeri Hartikaisen pompulla kärki kolmoselle ja ajot. Salmisen veto Piriselle ja nopeasti kolmas palo.

KiPan Pasi Pirinen palkittiin 2. palkinnolla etenkin tiukan ulkopelin ja avausjakon voittojuoksun ansioista
Pasi Pirinen palkittiin 2. palkinnolla etenkin tiukan ulkopelin ja
avausjakon voittojuoksun ansioista

KiPan lyöntijärjestyksessä ykkösenä Takala vapaalla kärkeen. Perttula omalla paikallaan ja pystymailanäpyllä Pyry kakkoselle. Leikkuri kakkosrajasta läpi mainoksiin, Takala jo kolmoselle ja Perttula kakkoselle. Kolmosena Huuhtanen meni ykköselle. Paloton ajolähtö neloselle eli Varoselle. Kahdella kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Nousiainen pompulla kärkeen. Partanen viitosena ja varsi laittomaksi. A. Rautiainen kuutosena löi linjaan, joka haparoi. Kohonen seiskana löi väliin kakkosjatkeelle. Kopilla etupesät tyhjiksi. T. Rautiainen kasina meni ykköselle pystärillä. Pirinen ysinä vaihtoi näpyllä mutta toinen lyönti linjaan ja kaksi paloa kerralla. 

Toisen alkavalla Jymyn M. Korhoselle haavat ja Meriläinen kovalla kärkeen.  Suutarinen vaihtoi kakkossaumasta etupesät täyteen mutta Kuosmasen veto Huuuhtaselle ja palo kolmoselta. Kopilla pesät tyhjiksi, Jaakko Heikkinen jätettiin väliin ja Jarmo H. pysärillä etenemään. Jimi H:n veto Perttulalle ja toinen palo kakkoselta . Hartikainen vapaalla kärkeen ja Komulainen löi väliin vaihtaen kärjen kolmoselle ja R. Korhonen vaihtoi pesät täyteen. Viimeisenä lyöjänä Lukkari löi kahdesti Perttulalle kopiksi ja lyöjät loppuivat.

Mikko Varonen iski yhden ja toi kaksi juoksuaTasoittavalla KiPan Takala pystärillä kärkeen ja Perttula vaihtoi välilyönnillä. Huuhtanen pomputti Takalan kolmoselle ja näpytti etupesätkin täyteen.  Mikko Varonen (vas.) kotiutti palottomasta ajolähdöstä merkatulla välilyönnillä Pyry Takalan 0 - 1. Vaihto vielä kovalla ja jatkoajoista Sami Eko Partanen löi noin kymmenen sentin päähän rajasta kolmospesän taakse. Tuloksena kunnari ja Jarkko Perttulan, Ville Huuhtasen ja Toni Kohosen juoksut. Taululle 0 - 5. Koppien pudotuksilla uudet ajot. Timo Rautiaisen veto kopiksi ja haavat kotiin. Vaihto välilyönnillä ja taas ajot. Nousiaisen kumura takalaittomaksi jal yöjästä palo. Pirisen veto Jarmo Heikkiselle ja kaksi paloa.

Kolmannen alkavalla ei Jymy ihmeitä esittänyt. Meriläiselle haavat, Salminen jätettin väliin ja M. Korhosen hidastetulla sekä Suutarisen näpyllä etupesät täyteen. Kuosmasen näpy Huuhtaselle ja palo kolmoselta. Jaakko Heikkinen kopitti ja Jarmo H. pystärillä kärkeen. Jimi H:n veto suoraan kakkosvahti A. Rautiaiselle ja toinen palo. Kopilla itse pois ja Hartikainen vapaalla ykköselle. Komulaisen vuorolla Hartikaisesta väärällä kärpänen.

Tasoittavalla KiPan Takala ja Perttula haavoihin. Nousiainen pystärillä kärkeen. Huuhtanen paloi laittomaansa mutta Varonen iski läpi kakkosluuukusta täyttäen takapesät. Partanen pudotettiin ykköselle. Ajolähdöstä A. Rautiaisen veto Salmiselle ja risti kotiin. Jatkoajoista Toni Kohonen löi merkistä väliin ja Mikko Varonen toi 0 - 6. Välilyönnillä vaihto ja kopin pudostuksella uudet ajot. T. Rautiaisen kopilla haavat kotiin ja väärällä käry A. Rautiaisesta kolmostaipaleelta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Jymyn Meriläinen vapaalla ykköselle. Jani Komulainen iski  pallon kakkospuolen rinnekatsomon koloihin, ohitti Meriläisen ja teki kunnarin 1  -6. Lukkarin näpyllä palo mutta Hartikainen pomputti. Roope Korhonen iski vielä merkistä väliin ja Matti Meriläinen toi 2 - 6. Lyöjiä riitti jälleen ja M. Korhonen roikulla kärkeen. Suutarinen kopitti ja jalkavaivainen Kuosmanen jätettin väliin. Jaakko Heikkinen sai kärkilyönnin mennessään välilyönnillä ykköselle. Jarmo Heikkisen 100% särkyi Pirisen poltaessa Jaakon kakkoselle. Jimi Heikkinen vaihtoi pystärillä ja Kolmulainen vaihtoi näpyllä toinen Jani Komulaisen kakkosrajanäpy ei pysynyt Aleksi Rautiaisen käsissä vaan Jarmo Heikkinen toi loppunumeroiksi 3 - 6. Komulaisen kopila pesät tyhjiksi ja ottelu päättyi R. Korhosen palaessa ykköselle.

Koko ottelun kärkilyönnit 42 - 42 (55% - 64%) ja kolmostilanteet KiPalle 11- 20 yhden sisävuoron vähemmällä.

Sanomalehti Karjalainen: Kiteeläisten oljenkorsi kesti. Kiteeläiset juhlivat välieräpaikkaa kaatamalla tulevan vastustajansa. 

Jani Komulaien kunnari 1 - 6 toisen jakson lopussa
Jani Komulaisen kunnari 1 - 6 toisen jakson lopussa

Tilastot ottelusta

Sotkamo - Kitee 0-2 (2 - 3, 3 - 6)

Sotkamo: 0 0 0 2 = 2 0 0 0 3 = 3 0
Kitee: 1 1 0 1 = 3 0 5 1 0 = 6 2

Sotkamo: Jarmo Heikkinen 0/1, Jani Komulainen jr 1+1/2, Roope Korhonen 1/1, Matti Salminen 1/0, Mikko Korhonen 1/0, Matti Meriläinen 0/1.
Palkitut: I Jarmo Heikkinen, II Roope Korhonen.
Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Jarkko Perttula 0/2, Pasi Pirinen 1/1, Toni Kohonen 1/0, Sami Partanen 1+3/1, Ville Huuhtanen 0/1, Mikko Varonen 1/2, Sami Joukainen 2/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Jarkko Perttula, II Pasi Pirinen.
Tuomarit: Petrikki Tukiainen ja Antti-Jussi Hirvonen.
Yleisöä: Vain 1 792 +22 asteen poutasäässä.

KIITOS KiPa!  Tätä tullaan näkemään vielä lisää...
KIITOS KiPa!  Tätä tullaan näkemään vielä lisää...

Jarkko Perttula P-K:n Radion Anneli Lujasen haastattelussa
Jarkko Perttula Pohjois-Karjalan Radion Anneli Lujasen haastattelussa


Takaisin