Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPa palasi tasolleen Sami Joukaisen ja Timo Rautiaisen nostaessa KiPan 0 - 2 tappiolta toisen jakson voittoon. KiPa - NuJy 2 - 0 (3 - 2, 3 - 2)

Kuvagalleriassa 164 (huh!) kuvaa ottelusta            

Kiteen Pallo oli puhtaan pakkovoiton edessä jatkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Kolmen pisteen voitto Nurmosta Rantakentällä ja ainakin yksi piste viimeisessä pelissä Sotkamosta takaisi KiPalle neljännen välieräpaikan. Nurmolla on vastassaan sarjan viimeinen Oulun Lippo, josta se ottanee täydet kolme pistettä.

Ottelun ratkaisut
ja haastattelut

KiPa palasikin omalle tasolleen eikä antanut Nurmolle kuin kahdeksan kolmostilannetta koko ottelussa.  

Pyry Takala toi avausjuoksun 1 - 0Avausjaksolla KiPa meni toisen vuoroparin alkavalla 2 - 0 johtoon. Sami Joukainen iski väliin ja ilman merkkiäkin ehti Pyry Takala (oik.) tuomaan 1 - 0. Jatkoajoista Aleksi Rautiainen iski heti kylmästi merkistä väliin ja Pasi Pirinen toi 2 - 0. Nurmo kavensi 2 - 1:een kun Antti Tokkari löi merkistä väliin kotiuttaen ottelussa kolme juoksua tuoneen Henri Puputin. KiPa kuittasi heti seuraavassa sisävuorossa kun Sami Joukainen iski laakalyönnin keskelle väliin ja ilman merkkiäkin Juha-Matti Sirviö toi 3 - 1. Viimeisen tasoittavalla Nurmon jokeri Antti Piuhola löi vielä kahden palon ajolähdöstä merkistä väliin kotiuttaen Janne Meriläisen 3 - 2. Koppi tyhjensi pesät ja kärki Puputti pomputti itsensä ykköselle. Jakso loppui kun KiPan ykköspalkittu, lukkari Toni Kohonen irrotti väärällä Puputin etenemään.

Nurmon Henri Puputti toi kunnarin 0 - 1 vaikka kolmostuomarin laikka jäikin väärinpäin
Nurmon Henri Puputti toi kunnarin 0 - 1 vaikka kolmostuomarin laikka jäikin väärinpäin

Nurmon Mikko Vainonpää löi 0 - 2 toisen jakson toisessa vuoroparissaToisella jaksolla onnekkasti Juha-Matti Sirviön varpaasta rantapusikkon kimmonneen pallon turvin Nurmon ykköspalkittu Henri Puputti kiersi kunnarin ja toi vielä tuplajuoksun Mikko Vainionpään merkatulla välilyönnillä. Tämä 0 - 2 tappiotilannekaan ei KiPaa säikäyttänyt.

Seuraavassa sisävuorossa Sami Joukainen iski ensin kovaa kolmospesän viereen. Marko Honkola sai katkaistua niin, että 1+3:nsijaan syntyi yksi juoksu. Heti perään samanlainen kuti kakkospolttajalle, jonka kauhomana pallo lensi korkealle. Tilanne tasan 2 - 2 Joni Nousiaisen ja Ville Huuhtasen tuomana. Timo Rautiainen pisti merkistä pystärillä kolmospuolelle väliin ja Pasi Pirinen sai tuoda voittojuoksun 3 - 2. Viimeisen alkavalla Nurmo ei pääsyt edes kakkoselle etenkin Pirisen poltellessa etenijöitä. Näin KiPan ei tasoittavaa tarvinnut pelata.

KiPan pelinjohtaja Passe Varosen viuhkaKiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (vas.) korosti joukkueen latausta ja tiivistä ulkopeliä.
- Lähtökohtahan oli tälleen voittaa. Mikään ei ole vielä muuttunut, jatkoon meno vaatii tödennäköisesti pisteen Sotkamosta. Se voi olla kovempikin paikka, toppuutteli Varonen.
- Saatiin Nurmo jäämään kahdeksaan kolmostilanteeseen. Se kertoo lukkarin (Toni Kohosen) erinomaisuudesta, kehui Passe joukkueen ykköspalkinnonkin saanutta miestä.
- Harmittavaa olisi ollut, jos varpaasta sirvahtanut kunnari olisi ottelun ratkaissut. Tyypilisesti siitä tuli vielä Timo Rautiainen iski voittojuoksun 3 - 2 2. jaksollatupaljuoksu vastustajalle. Mutta nyt ei taivuttu siihen. Oli kyllä Rautsi (Timo) Rautiaiselta (oik.) hyvä lyöntivuoro: ensin voittopinna ja sitten vielä uudelleen pesät täyteen, iloitsi Passe voittojuoksua.
- Viimeinen kierros on tulossa. Toivottavasti tämä ilme säilyy Sotkamossakin ja pinna saadaan. Todennäköisesti Nurmo ottaa Oulusta 2 - 0 voiton, viittasi Passe viimeiseen kierrokseen.

Nurmon pelinjohtajan Jussi Järvisen tappio veti totiseksiNurmon Jymyn pelinjohtaja Jussi Järvinen (vas.) tunnusti tappion.
- Tyhmiä ykköspaloja tuli, ne syö joukkuetta. Ulkopeli toimi hyvin. Yksi sirvahdus tuli meiltäkin ja ei Timo Rautiaisen pystäri saisi ajolähdössä väliin pudota, löysi hän puutteitakin ulkopelistä.

Nurmon joukkueesta oli sivussa, vaikkakin pöytäkirjassa numerolla 12, tiistain loppuverryttelyssä tulleesta ristisidevammasta kärsivä Tommi Murto. Lisäksi jokerietenijä Markus Kettunen oli sivussa saatuaan punaisen kortin keskarin näyttämisestä yleisölle Kuopiossa.
- Tottakai ne vaikuttaa. Tommi Murto on ulkona pelannut äärettömän hyvän kauden. Mutta näillä mennäään eteenpäin, totesi Järvinen.
- Olemme aina pelanneet hyvin Oulua vastaan.Jakso kerrallaan mennään ja vähän kuunnellaan mitä Sotkamossa tapahtuu, suunnitteli Järvinen.

Antti Tokkari jäi Toni Kohosen varjoon KiPan ykköspalkitttu lukkari Toni Kohonen (5/6 KL) jätti Nurmon virkaeljensä Antti Tokkarin varjoon ja oli luottavainen jatkoon.
- Ulkopeli alkaa nyt olla kohdallaan. Kyllä tästä hyvällä mielellä lähdetään Sotkamoon.
Lehdistö kyseli passaileeko Sotkamo vastustajaa.
Nurmon ykköspalkittu Henri Puputti - Jymy ei varmasti tule valitsemaan vastustajia. Ne on menneiden vuosien asioita. Mutta kyllä kun ne minut näkee kentällä niin ne antaa pinnan, heitteli Sotkamossakin lukkaroinut Kohonen.
- Sotkamo on ollut aika lailla suvereeni. Muuten on pelattu tänä kesänä paljon ristiin.

Nurmon Jymyn ykköspalkittu, kunnarin lyönyt, 3 juoksua tuonut ja 7/11 kärkkäriä naputtanut Henri Puputti (vas.) myönsi Kiteen paremmuuden mutta olisi mielestään ansainnut pisteen.
- Hienoa oli päästä pelaamaan kakkospolttajana. Kitee oli nyt parempi mutta kyllä ainakin yksi piste olisi ansaittu tänään, arvioi Puputti.
- Onneksi on yksi peli jäljellä ja siitä 2 - 0 voitto. Toivottavasti KiPa saa Sotkamossa nokkiinsa, oli Puputti toiveikkaana.

Avausjaksolla KiPan kärki kulki
ja Joukainen iski kaksi juoksua

Avausjakson kärkilyönnit 21 - 17 (66% - 52%) ja kolmostilanteet selvästi 9  - 4.

Nurmo voitti hutunkeiton ja KiPa aloitti sisällä räväkästi. Juha-Matti Sirviö näpyllä, Jarkko Perttula pystärillä ja Pasi Pirinen pompulla saivat heti ykkös-kolmostilanteen. Yllätysmerkki mutta kova veto jäi tappimiehelle ja palo. Kohonen iski kolmossaumaan ja Perttula kolmoselle. Takala, Nousiainen ja A. Rautiainen kopeilla pois mutta T. Rautiaisen käiveröllä ja Partasen näpyllä sekä pystärillä etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Joukaisen varrella toinen palo ja jatkoajoista Bille Huuhtasen hermopallo linjaan mutta kolmas palo.

Sami Joukainen iski yhteensä neljä juoksuaTasoittavalla Nurmon Puputti ja Antti Kuusisto pomputtivat etupesät täyteen. Juha Suorauhan ykkösrajanäpyn haki Kohonen ja palo kolmoselta. Suorauha kopila pois ja ainionpää löi väliin mennen ykköselle. Tokkarin veto kopiksi ja haavat myös Haukkalalle. Teijo Kankaanpää paloi laittomaan. Janne Meriläinen löi vielä väliin mennen etenijäksi. Honkola pomputti yli kolmosvahti A. Rautiaisen ja etupesät täyteen. Jokeri Jari Kyllönen löi väliin kolmossaumaan ja käri yksin kolmosele kun muut kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä jokeri Antti Piuholan veto Timo Rautiaiselle ja kolmas palo.

Toisen alkavalla KiPa jätti kaksi lyöjää väliin. Sirviö ja Perttula näpyttivät kärjen kakkoselle. Takala  meni pystärillä kärjen taakse ja Pirinen pomputti palottomat ajot. Kohosen veto ei tuottanut tulosta mutta jatkoajoista Sami Joukainen (vas.) iski väliin ja ilman merkkiäkin ehti Pyry Takala tuomaan 1 - 0. Jatkoajoista Aleksi Rautiainen iski heti kylmästi merkistä väliin ja Pasi Pirinen toi 2 - 0. Kopilla etupesät tyhjiksi. T. Rautiainen pudotettin ykköselle. Partasen keskipompulla yllätysmerkki mutta pomppu jäi matalaksi ja etumiehelle. Tuloksena kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Aleksi Rautiainen pistää merkistä väliin ja taululle 2 - 0
Aleksi Rautiainen pistää merkistä väliin ja taululle 2 - 0 Pasi Pirisen tuomana 

Tasoittavalla Nurmon Puputti ja Kuusisto pomputtivat kärjen kakkoselle. Kuusistosta nolo palo kun kova veto jäi etumiehelle kopiksi ja jalka irtosi kotoa. Suorauhan veto keskisaumaan ja hän meni ykköselle. Vainionpää käänsi kakkossaumaan ja pesät täyteen. Antti Tokkarin ilmeitä Ajolähdöstä Nurmo kavensi 2 - 1:een kun Antti Tokkari (oik.) löi merkistä väliin kotiuttaen ottelussa kolme juoksua tuoneen Henri Puputin. Tokkari vaihtoi vielä viimeisellä kakkosjatkeelle menneellä lyönnillä Suorauhan kolmoselle välipalon hinnalla. Kyllösen vuorolla Kohonen irrotti suorauhan kärpäseksi ja vuoron vaihto.

KiPa kuittasi heti kolmannen alkavalla. Sirviö iski keskisaumaan mennen kärkeen. Perttula vaihtoi keskivarrella etupesät täyteen. Piriselle tuli kiire laittoman jälken ja tahallinen palo laittomalla. Kohonen pomputti kärjen kolmoselle ja näpytti ajolähdöksi. Sami Joukainen iski laakalyönnin keskelle väliin ja ilman merkkiäkin Juha-Matti Sirviö toi 3 - 1. Kopilla pesät tyhjiksi ja etenijäjokeri Takala pystärillä kärkeen. A. Rautiaisen välilyönti nousi liikaa ja pesät tyhjiksi. Toinen etenijäjokeri Joni Nousiainen pompulla kärkeen. T. Rautiainen pomputti etupesät täyteen mutta viimeisenä lyöjänä Partasen riskiveto meni kolmosvahdille ja kolmas palo.

Tasoittavalla Nurmon Haukkala pompulla kärkeen. Kankaanpään veto T. Rautiaiselle ja palo. Meriläinen kopitti ja  yksi jätettiin väliin. Puputti iski viimeiselä pompun laitomaksi ja palo. Kuusistole haavat kun Perttula haki hyvin kopin. Suorauha löi väliin mennen ykköselle. Vainionpään leikkuri Huuhtaselle ja kolmas palo Nurmon saamatta vuorossa kärkeä ykköstä pitemmälle.

Viimeisen alkavalla KiPa jätti kaksi väliin. Sirviö pystärilä kärkeen ja Perttula sekä Pirinen pomputtivät Sirviön jo kolmoselle. Näpyllä välipalo kakkoselta. Kohosen varrella takapesät ätyteen mutta ykköseltä toinen välipalo. A. Rautiaisen kopinnosto pudotettiin ja ajot. Joukaisen veto kolmospolttaja honkolalle ja kolmas palo.

Antti Piuhola kavensi 3 - 2:eenViimeisen tasoittavalla Nurmon Haukkala pompulla kärkeen. Kankaanpää näpäytti etuoesät täyteen. Meriläisen ykkösrajavarresta Partanen poltti kärjen kolmoselle. Honkolan vaihto T. Rautiaiselle ja toinen palo kolmoselta. Jokeripaidassa Tokkari löi väliin ja kärki kolmoselle. Kopin pudotuksella kahden palon ajolähtö. Antti Piuhola (oik.) löi merkistä väliin kotiuttaen Janne Meriläisen 3 - 2. Koppi tyhjensi pesät ja kärki Puputti pomputti itsensä ykköselle. Jakso loppui kun KiPan ykköspalkittu, lukkari Toni Kohonen irrotti väärällä Puputin etenemään.

Toisella jaksolla Puputin onnekas kunnari
ei säikäyttänyt vaan Joukainen tasoitti

Nurmo aloitti sisällä ja Puputista heti pompulla palo Pirisen tappoheitolla. Kuusisto löi keskelle kovaa ja meni ykköselle. Suorauhan lyönti A. Rautiaiselle ja toinen palo. Vainionpää kopitti. Yksi lyöjä väliin mutta Haukkalallekin haavat Varosen hakiessa kopin. Kolme seuraavaakin kopeilla pois. Jokeripaidassa Tokkari kärkeen. Viimeisenä lyöjänä Piuhola vaihtoi vielä kolmospuolelta ja välilyönnillä Tokkarin kolmoselle. Viimeisen haki Pirinen ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Sirviö vapaalla ykköselle. Perttulan kolmas takalaiton ja palo. Pirnen löi väliin ja Kohonen varren keskelle täyttäen pesät. Ajolähdöstä Joukaisen keskipomppu liian korkea ja sopivasti linjaan käteen. Kolmas takalaiton ja kolmas palo.

Toisen alkavalla Nurmon Henri Puputti iski onnekkaasti kimmokkeen Juha-Matti Sirviön varpaasta rantapusikkoon ja kiersi kunnarin 0 - 1. Kuusisto ja Suorauha täyttivät pienillä etupesätkin. Ajollähdöstä Henri Puputti toi vielä tuplajuoksun Mikko Vainionpään merkatulla välilyönnillä. Vaihto Piriselle ja kolmoselta palo. Tokkarin kopilla pesät tyhjiksi kun lyöjiä riitti. Haukkala pomputti ja Kankaanpää löi keskisaumaan saaden etupesät täyteen. Honkolan veto T. Rautiaiselle ja toinen palo. Kopilla muutkin pesät tyhjiksi. Honkola vapaalla ykköselle. Jokeri Kyllönen vaihtoi kaksi pesäväliä keskisaumaan ja kolmossaumaan isketyillä lyönneillä. Piuholan kopin pudotuksella ajot. Puputin vuorolla Kohonen irrotti jälleen etenijän väärällä ja kolmas palo.

Nurmon Henri Puputti tuo tuplajuoksun 0 - 2
Nurmon Henri Puputti tuo tuplajuoksun 0 - 2

Tasoittavalla KiPan Takala vapaalla kärkeen. A. Rautiainen kopitti ja Nousiainen pompulla kärkeen. T. Rautiainen löi kakkospussinpohjalle ja etupesät täyteen. Partasen kahdella kopilla pesät tyhjiksi. Huuhtanen löi kakkospussiin ja meni kärkeen. Varonen vaihtoi keksisaumasta ja Sirviö pystärillä täytti pesät. Palottoasta ajolähdöstä Joukainen löi kolmospuolelle linjaan ja palo. Jatkoajoista Perttulan pystärin haki Honkola kopiksi ja haavat kotiin. näpyllä vaihto vapaatapaleella lukkarin estämisen takia. Udet ajot ja Pirisen varrella toinen palo kotiin. Näpystä välipalo ja vuoron vaihto.

Kolmannen alkavalla Nurmon Puputti vapaalla ykköselle. Kuusiston kovan nappasi Sirviö ja palo. Suorauha löi väliin mutta Perttula poltti kakkoselle.  Vainionpää kopitti. Tokkari jätettiin jälleen väliin ja Haukkala kovalla kärkeen. Kankaanpään kopilla pesät tyhjiksi. Meriläinen öi väliin mennen ykköselle. Honkola pomputti ja A. Rautiaisen tappoheitto kakkoselle.

Tasoittavalla Takala kopilla pois mutta Nousiainen pompulla kärkeen. Kohosen pomppu läpi kolmospuolelta mutta koppari Suorauha katkaisi ja vain etupesät täyteen. A. Rautiaisen varsi linjaan ja välipalon hinnalla ykkös-kolmostilanne. T. Rautiainen ja Partanen kopittivat. Huuhtanen ja Varonen täyttivät etupesätkin. Ajolähdöstä Sami Joukainen iski ensin kovaa kolmospesän viereen. Marko Honkola sai katkaistua niin, että 1+3:n sijaan syntyi Joni Nousiaisen tuomana yksi juoksu 1 - 2:een. Heti perään Joukaisen samanlainen kuti kakkospolttajalle, jonka kauhomana pallo lensi korkealle. Tilanne tasan 2 - 2  Ville Huuhtasen tuomana. 

Ville Huuhtanen tuo 2 - 2 Joukaisen kudilla
Ville Huuhtanen tuo 2 - 2 Joukaisen kudilla

Sirviön kopin pudostuksella uudet ajot. Perttulan veto kopiksi ja haavat kotiin. Vaihto kakkosvahdille ja palo. Kolmannella koppi ja pesät tyhjiksi. Pirinen löi pystärin väliin ja meni ykköselle. Kohonen löi myös väliin ja etupesät täyteen. A. Rautiainen käänsi ranteella keskisaumaan ja kopin pudostuksella etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Timo Rautiainen pisti merkistä pystärillä kolmospuolelle väliin ja Pasi Pirinen sai tuoda voittojuoksun 3 - 2. Keskivarrella kärki vieä kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot jatkuivat. Partasen pystäri jäi Puputille kopiksi ja kolmas palo.

Pasi Pirinen tuo voittojuoksun 3 - 2 lyöjä Timo Rautiaisen riemutessa
Pasi Pirinen tuo voittojuoksun 3 - 2 lyöjä Timo Rautiaisen riemutessa

Viimeisen alkavalla Nurmo ei pääsyt kuin kerran kakkoselle etenkin Pirisen poltellessa etenijöitä. Puputti haavoittui ja Kuusisto pompulla ykköselle. Suorauhan näpystä Eko Partanen heitti palon kakkoselta. Kopilla itse pois. Vainionpää vapaalla ykköselle ja Tokkarin välilyönnilä etupesät täyteen. Jokeri Kyllösen vaihto Piriselle ja toinen palo kolmoselta. Kopilla pesät tyhjiksi. Haukkala lautasesta sirvahtaneen pallon turvin ykköselle. Kankaanpään veto Pirisen kopiksi ja kolmas palo. Näin KiPan ei tasoittavaa tarvinnut pelata.

Koko ottelun kärkilyönnit 38 - 34 (62% - 46%) ja kolmostilanteet 19 - 8 yhden sisävuoron vähemmän pelanneelle KiPalle.

Sanomalehti Karjalainen: Kaikki jäi vielä avoimeksi. Puhdas voittokaan ei riittänyt takaamaan Kiteen Pallolle välieräpaikkaa. Ratkaisu jäi sunnuntain viimeiselle kierrokselle.

Sotkamo        6  4  2  0  0  55-26 22
PattU,Raahe    6  3  1  1  1  59-23 17
Kuopio         6  4  0  1  1  58-32 15

Kitee          6  1  3  0  2  29-35 12
Nurmo          6  2  1  0  3  36-35  9
Koskenkorva    6  0  2  2  2  38-66  6
Hyvinkää       6  0  1  0  5  29-64  3
Oulu           6  0  0  2  4  28-51  2
                                       
27.8. Sotkamo - Kitee            17.00
      PattU,Raahe - Kuopio       17.00
      Nurmo - Oulu               17.00
      Hyvinkää - Koskenkorva     17.00

 

Tilastot ottelusta

Kitee - Nurmo 2-0 (3 - 2, 3 - 2)

Kitee: 0 2 1 0 = 3 0 0 3 0 = 3 2
Nurmo: 0 1 0 1 = 2 0 2 0 0 = 2 0

Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Pasi Pirinen 0/2, Aleksi Rautiainen 1/0, Timo Rautiainen 1/0, Ville Huuhtanen 0/1, Sami Joukainen 4/0, Pyry Takala 0/1, Joni Nousiainen 0/1.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Sami Joukainen.
Nurmo: Henri Puputti 1+0/3, Mikko Vainionpää 1/0, Antti Tokkari 1/0, Janne Meriläinen 0/1, Antti Piuhola 1/0.
Palkitut: I Henri Puputti, II Mikko Haukkala.
Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.
Yleisöä: Aika mukavasti 2061 henkeä pilvipoutaisessa +20 asteen säässä.


Takaisin