Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

1. jakson ulkopelivirheet veivät KiPalta pisteen liitolle. Kohosen ja Joukaisen ruuti kuivaa. KiPa - Tahko 1 - 0 (3 - 3, 4 - 1)

Kuvagalleriassa 137 kuvaa ottelusta     

Ylemmän jatkosarjan taistelu kolmannesta ja neljännestä välieräpaikasta kiristyi. Sotkamon Jymy voitti puhtaasti Puijon ja Nurmo vasta yli kolmen tunnin jälkeen kotiutuskisassa Koskenkorvan. KiPa menetti Nurmon tavoin yhden pisteen, joten Nurmo, Puijo ja KiPa ovat kaikki 9 pisteessä. Jatkopaikkansa jo käytännössä selvittäneillä Sotkamolla on 17 ja Pattijoella 12 pistettä. Tuskin PattU tuolta enää tipahtaa - tai eipä sitä tiedä...
Sotkamo        4  3  1  0  0  33-18 17
PattU,Raahe    4  2  0  1  1  39-11 12
Nurmo          4  2  1  0  1  32-24  9
Kuopio         4  2  0  1  1  41-28  9 

Kitee          4  0  3  0  1  21-25  9

KiPalla on tiistaina vieraspeli Pattijoelle ja Puijo saa Nurmon vieraakseen. Torstaina tulee Nurmo Rantakentälle jatkosarjan ratkaisuotteluun. KiPan viimeiseenkin peliin Sotkamoon voi jäädä jännitystä ensi sunnuntaille.
Sotkamoon järjestetään muuten Fanikyyti 20 €:n hintaan!

Tahkon VeikKa Ketonen iskee kieli poskessaTahkon Vesa Musto kieli poskessa lyömässä
Vaikka Tahkon mahdollisuudet jatkoon menivät,
toivottavasti he ottavat rennosti kieli poskessa pisteitä muilta joukkueilta

Ottelun ratkaisut ja pelinjohtajien
sekä palkittujen kommentit

KiPan piti mennä johtoon toisessa vuoroparissa kun Toni Kohosen veto linjaan tuli maan kautta lukkarille. Lukkari Riku Rantanen kauhoi kaaressa eikä pallo ollut monen asiantuntijan mielestä missään vaiheessa hänen hallinnassaan vaan pallo putosi räpylästä ohi heittokäden. Tuomareiden arvion mukaan se putosi vasta heittovaiheessa ja risti taululle.

Riku Rantanen kauhoi palloa Joni Nousiaisen tullessa kotiin  
Riku Rantanen kauhoi pallon ohi heittokätensä Joni Nousiaisen tullessa kotiin

Kolmannen vuoroparin alkavalla Tahkon ykköspalkittu, kapteeni Valtteri Ketonen iski pystärillä kentällemenolyönnin. Linjassa Pasi Pirinen juoksi sivusuunnassa palloa kohti räpylä auki ja koppari Jarkko Perttula luuli pallon jäävän Pirrelle. Pallo menikin läpi ja kunnarilla taululle 0 - 1. Pesät täyteen ja Juha Korhosen veto kakkospuolelle ei pysynyt Ville Huuhtasen räpylässä. Valtteri Ketosen tuplajuoksulla 0 - 2. Jussi Kivisilta vaihtoi kakkossaumasta ensin kärjen kolmoselle ja yllätysmerkillä veto jälleen Huuhtaselle. Sama kauhonta ja Veikka Ketonen toi jo 0 - 3.

Kolmannen tasoittavalla Pasi Pirisen keskipompulla Pyry Takala toi 1 - 3. Jatkoajoista Toni Kohosen merkatulla välilyönnillä Juha-Matti Sirviö toi 2 - 3. Viimeisen tasoittavalla KiPa rakensi kärjestä palottomat ajot. Toni Kohonen löi jälleen heti merkistä väliin ja Juha-Matti Sirviö toi 3 - 3. Sami Eko Partanen vaihtoi vielä pystärillä kahden palon tilanteessa pesät täyteen. Sami Joukaisen varsilyönnistä Timo Rantatorikka poltti Pirisen kotiin.  

Toisen jakson 1. vuoroparissa KiPa lisäsi jänitystä kun ajolähdöstä Simo Eerikäinen löi takaväärästä Sirviölle. Sirviö pudotti pallon heittotilanteessa ja Anssi Lammila toi 0 - 1. Toisen alkavalla Toni Kohonen löi kahden palon tilanteessa etupesien ollessa täynnä läpi kolmosluukusta. Tahkon jokereiden neuvoessa koppareita pallon paikasta, ehti vain Jarkko Perttula kotiin 1 - 1 kun Kode paloi ohitettuaan Pirisen kolmostaipaleella. Seuraavassa sisävuorossa Sami Partanen toisti vastaavassa tilanteessa tempun ja Joni Nousiainen toi 2 - 1. Syntyi ajolähtö ja Sami Joukaisen viuhuva maalyönti meni keskeltä läpi. Timo Rautiainen ja Sami Partanen toivat 4 - 1.

KiPan kakkospalkittu, 3 juoksua iskenyt Toni Kohonen ja pelinjohtaja Pasi Varonen KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen oli alkujakson ulkopelivirheitä lukuunottamatta tyytyväinen.
- Jos otetaan pois ekan jakson ulkopelin haksahdukset, niin ihan tasapainoinen esitys. 19 kolmostilannetta on ihan hyvä, aloitti Passe.
- Ekalla jaksollakin noustiin 0 - 3 -tappiolta tasoihin. Kaksi kertaa saatin yrittää voittojuoksuakin. Toinen jakso siten voitettiin selvästi. Tilanteita oli, ulkopeli oli mallikasta poislukien pikkuisen halpa läpilyönti, jonka jälkeen Tahko sai pari juoksua vielä lisää.
- Kopissa oli tauolla ekat viisi minuuttia hiljaista poikaa mutta ryhti löytyi sitten, kertoi Passe.
- Kolmen pisteen voitto antaa vielä odottaa itseään. On tässä vielä kolme peliä jäljellä ja pelit kyllä jatkuu senkin jälkeen, ennusti Passe. Lehdistötilaisuuden lopussa Passe totesi vielä kotiutusongelmat.
Tahkon pelinjohtaja Stig Tainio - Kotiutus on tämän lajin vaikein pesäväli. Kovat on vastustajatkin. Joukaisen lyönnit osuvat hyvin mailaan mutta harmittavan usein ne jää tappimiehen käsiin. Siihen ulkokenttä yrittää lyöntejä ohjatakin. Mutta on siitä aika monta jouksua tullutkin, muistutti Passe epäilijöille.

Tahkon pelinjohtaja Stig Tainio ei hirveästi harmitellut tappiota.
- Aika lähellä yhtä pistettä sarjassa oltiin. Kyllä mekin annoimme vastustajalle lahjoja. Me haluttiin voittoa mutta ei niin hirveän kovasti kuin vastustaja, aloitti Tainio.
- Toisella jaksolla vähän virta loppui kun jatkomahdollisuuet oli menneet. Saatiin hyvin tilanteita (12 3-tilannetta) ja ulkopeli piti. Toisella jaksolla harmittaa Joukaisen keskeltä maissa mennyt läpilyönti, totesi Tainio.
- Pelattiin paremmin kuin viimeksi täällä.

Pasi Pirisen vaihtolyönnit toimivatKiPan ykköspalkinnon jälleen saanut Pasi Pirinen (1 lyöty, 7/9 KL) puhui pakkovoitosta.
- Meillä oli pakkovoiton paikka. Ensimmäisellä jaksolla yritettiin saada se luiskahtamaan pois. Toisella jaksolla ekan vuoroparin jälkeen alettiin pelata. Kodella oli lyönti kepissä ja Jyskylläkin (Sami Joukaisella) alkaa lyönti kulkea.
- Voitto tuli. Harmi että yksi piste jäi taas leijumaan johonkin kentälle, harmitteli Pirinenkin.
- Toivottavasti Tahko keksii vielä jotain tavoitetta jotta jaksaa pelata täysillä loputkin ottelut, kannusti Pirre lopuksi.

Tahkon Valtteri Ketonen tuulettaa kunnariaanTahkon yköspalkittu oli kunnarin tyhjään kenttään lyönyt ja tuplajuoksun tuonut Valtteri Ketonen.  
- Meillä oli kyllä tavoite olla neljän joukossa, ei ehkä niin tiukasti kuin joillain muilla. Kyllä mekin vielä jotain tavoitetta keksitään, jotta saadaan pistetili auki, kertoi joukkueensa kapteeni.
- Ulkopelissä tultiin hyvin peliin mukaan. Yksittäisiä mokia tehtiin mutta vastustajakin oli kova, muistutti Ketonen.

Avausjaksolla 0 - 0 tappiolta
Pirisen ja Kohosen lyönneillä tasoihin

Ensimäisen jakson tasaiset tilastot: kärkilyönnit 21 - 20 (58% - 54%) ja kolmostilanteet tasan 8 - 8.

Tahko aloitti sisällä. Kärki Anssi Lammila meni välilyönnillä kärkeen ja Valtteri Ketosen varrella kakkoselle. Ketonen itsen paloi Pirisen kopilla. Myös Korhonen paloi kärjen takana Pirisen heitolla kun Kohosen syötöistä ei koppi noussut. Tero Lepola sai vaihdettua kärjen kolmoselle ja toiseksi viimeisenä lyöjänä jokeri Simo Eerikäinen yritti kotiutusta. Jälleen Pirisen käsi nousi eteen ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan Sirviö pystärillä ja Perttulan näpyllä kakkoselle. Pirisen keskipomppu jäi matalaksi ja palo kolmoselta. Välilyönnillä kuitenkin etupesät täyteen. Kohosen tahallisella hudilla Rantanen poltti Nousiaisen kolmoselle. Kopittelun jälkeen häntäpäästä A. Rautainen vapaalla ykköselle. Kaksi pesäväliä Huuhtasen pompulla ja pystärilläsai  saivat vielä aikaan ykkös-kolmostilanteen. Joukainen viimeisenä lyöjänä mutta pallo kolmosvahdille ja kolmas palo.  

Toisen alkavalla Lammila pystärillä kärkeen. Valteri Ketosen näpyn haki Kohonen ja palo kakkoselta. Kakkospalkinnon saaut Vesa Musto pomputti Ketosen kakkoselle. Korhosen lyönnin haki hyvin Mikko Varonen kopiksi ja palo sekä kahdet haavat. Jokeri Mikko Linnaluoma pääsi vielä välilyönillä kärkeen mutta vuoro loppui Pirisen polttaessa Lepolan vaihdosta kakkoselle.

Tasoittavalla Sirviö yritti edetä riskillä mutta palo linjasta ykköselle. Takalasta haavat mutta hienosti 5/5 kertaa onnistunut Nousiainen varrella kärkeen. Perttula löi väliin kolmosjatkeelle ja etupesät täyteen. Pirisen pompulla kärki jo kolmoselle ja näpyllä ajot Kohoselle. KiPan piti mennä johtoon kun Kohosen veto linjaan tuli maan kautta lukkarille. Lukkari Riku Rantanen kauhoi kaaressa eikä pallo ollut missään vaiheessa hänen hallinnassaan vaan pallo putosi räpylästä ohi heittokäden. Tuomareiden arvion mukaan se putosi vasta heittovaiheessa ja risti taululle. Jatkoajoista Joukaisen tiukka veto tappimies Miika Rantatorikalle räpylään ja kolmas palo.

Tahkon Valtteri Ketonen tuo 0 - 2Kolmannen vuoroparin alkavalla Tahkon Lepolalle haavat. Kaksi lyöjää väliin ja Lammila paloi pompulla Huuhtasen heitosta. Tahkon ykköspalkittu, kapteeni Valtteri Ketonen iski pystärillä kentällemenolyönnin. Linjassa Pasi Pirinen juoksi sivusuunnassa palloa kohti räpylä auki ja koppari Jarkko Perttula luuli pallon jäävän Pirrelle. Pallo menikin läpi ja kunnarilla taululle 0 - 1. Jokeri Linnaluoma ja Musto näpyttivät etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Juha Korhosen veto kakkospuolelle ei pysynyt Ville Huuhtasen räpylässä. Valtteri Ketosen (vas.) tuplajuoksulla 0 - 2. Jatkoajoista Rantasen veto Varosele kopiksi ja pesät tyhjiksi. Ve Ketonen välilyönnillä ja Lepola pompulla täyttivät etupesät. Jussi Kivisilta vaihtoi kakkossaumasta ensin kärjen kolmoselle ja yllätysmerkillä veto jälleen Huuhtaselle. Sama kauhonta ja Veikka Ketonen toi jo 0 - 3. Eerikäinen vaihtajaksi mutta T. Rautainen poltti Lepolan kolmoselle. Rantatorikka vaihtoi välilyönnillä Kivisillan kolmoselle ja kopin pudotuksella kahdon palon ajolähtö. Jokeri Rku Tainion veto pysähtyi Eko Partaseen ja kolmas palo.

Kolmannen tasoittavalla Takala pystärillä kärkeen. T. Rautaisen ykkösrajanäpyllä vaihto takapalon hinnalla. Partanen pystärillä ykköselle ja Varonen pomputti kärjen yksin kolmoselle, sillä muut kopilla pois. A. Rautiainen ykköselle mutta Huuhtanen kopitti etupesät tyjiksi. Sirviö varrella ja Perttula näpyllä saivat pesät täyteen. Ajolähdöstä Pasi Pirisen keskipompulla Pyry Takala toi 1 - 3. Jatkoajoista Toni Kohosen merkatulla välilyönnillä Juha-Matti Sirviö toi 2 - 3. Välipalo kolmoselta ja kopilla muutkin pois. Nousiainen välilyönnillä kärkeen ja T. Rautiaisen kierrenäpyllä kakkoselle. Itse välilyönnillä ykköselle. Partasen pystärillä kärki kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot. Joukaisen veto kakkospuolelle Korhoselle ja kolmas palo.

Pyry Takala tuo 1 - 3
Pyry Takala tuo Pasi Pirisen keskipompulla tuo 

Viimeisen tasoittavalla KiPa rakensi kärjestä palottomat ajot. Toni Kohonen löi jälleen heti merkistä väliin ja Juha-Matti Sirviö toi 3 - 3. Sami Eko Partanen vaihtoi vielä pystärillä kahden palon tilanteessa pesät täyteen. Sami Joukaisen varsilyönnistä Miika Timonveli Rantatorikka poltti Pirisen kotiin.  

Juha-Matti Sirviö tuo tasoituksen 3 - 3
Juha-Matti Sirviö tuo tasoituksen 3 - 3

Simo Isokello Eerikäinen iski toisen jakson avausjuoksun 0 - 1Kohonen ja Joukainen 2. jakson
kääntäjät

Toisen jakson kärkilyönnit 23 - 14 (62% - 40%) ja kolmostilanteet 11 - 4.

KiPa aloitti sisällä ja Sirviö vapaalla ykköselle. Perttulan kova Rantatorikalle ja palo kakkoselta. Itsekin kopilla pois. Takalan kopinnosto takaväärästä laittomaksi ja toinen palo. Myös Pirinen kopilla pois. Nousiainen näpyllä kärkeen ja Kohosen pystärillä sekä T. Rautiaisen kakkossaumalyönnillä väliin pesät täyteen. Joukaisen veto Rantatorikalle ja palo kotiin.

Tasoittavalla Tahkon Lammila pompulla ja Valtteri Ketosen keskivarrella etupesät täyteen. Muston pompulla kärki kolmoselle ja kopilla muut pois. Linnaluoma paloi Kohosen haettua näpyn. Parini kopin jälkeen Veikka Ketonen näpyllä ja Lepola pompulla täyttivät etupesät. Ajolähdöstä Simo Eerikäinen löi takaväärästä Sirviölle. Sirviö pudotti pallon heittotilanteessa ja Anssi Lammila toi 0 - 1. Eerikäinen vaihtoi vielä keskivarrella uudet ajot. Lepolan veto A. Rautiaiselle ja toinen palo. Tainion veto jatkoajoista Huuhtaselle ja kolmas palo.

Toni Kohonen ansaitsi väintään 2. palkinnon Toisen alkavalla KiPan Nousianen jälleen pompulla kärkeen. Partasen pystäri lyhyeksi ja palo. Varonen kopitti ja kaksi lyöjää väliin. Sirviö näpyllä kärkeen. Perttulan näpy lyhyt ja toinen palo. Pystärillä itse kärkeen. Pirinen löi väiiin ja etupesät täynnä. Toni Kohonen löi kahden palon tilanteessa läpi kolmosluukusta. Tahkon jokereiden neuvoessa koppareita pallon paikasta, ehti vain Jarkko Perttula kotiin 1 - 1, kun Kode paloi ohitettuaan Pirisen kolmostaipaleella.

Tasoittavalla Tahko jätti yhden lyöjän väliin. Lammila paloi ykköselle Pirisen heitosta ja Ketoselle haavat myös Pirisen takia. Musto paloi Huuhtasen heitolla. Lähinnä kopittelun jälkeen Kivisilta ykköselle välilyönnillä. Eerikäinen vaihtoi keskinäpyllä ja tuli itse kopilla pois. Tainio viimeisenä lyöjänä löi väliin kolmossaumasta ja Kivisilta jo kolmoselle. Kotiutuslyönti kopiksi ja vuoron vaihto.

Kolmannen alkavalla KiPan Nousiainen (5/5 KL ykköselle) käiveröllä kärkeen.T. Rautiainen vaihtoi kakkossaumasta etupesät täyteen. Sami Eko Partanen toisti vastaavassa tilanteessa Kohosen tempun lyöden läpi kolmospuolelta ja Joni Nousiainen toi 2 - 1.

Sami Eko Partanen iskee läpi ja Joni Nousiainen to 2 - 1
Sami Eko Partanen iskee läpi ja Joni Nousiainen to 2 - 1

Sami Joukainen niittasi toisen jakson ratkaisun 4 - 1:een Sami Eko Partanen tuo 4 - 1 toisen jakson 3. vuoropairssa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Varosen kopinnosto pudotettiin ja syntyi ajolähtö. Sami Joukaisen (vas.) viuhuva maalyönti meni keskeltä läpi. Timo Rautiainen ja Sami Partanen (oik.) toivat 4 - 1. Varonen paloi kolmoselle. A. Rautiainen ykköselle mutta Huhtanen kopitti pesät tyhjiksi. Sirviö löi kolmossaumaan, Perttula väliin ja Pirinen näpytti saaden kärjen yksin kolmoselle. Takala meni ykköselle. Kohonen yritti kotiutusta mutta haavat Sirviölle. Viimeinen etulaittomaksi ja toinen palo. T. Rautiainen pudotettiin kohteliaasti ykköselle. Partanen näpytti Takalan kolmoselle. Varonen viimeisenä lyöjänä ja Takala lähti koppilyönnillä kotiin.

KiPan ulkopeli toimii tehokkaasti
KiPan ulkopeli toimii tutun tehokkaasti

Tasoittavalla Tahko oli jo lannistunut. Lammila paloi heti pompulla Huuhtasen heittäessä. Kuusi lyöjää löi ja Sirviö sekä Kohonen hoitivat muut palot ennen kakkospesää.

Neljännen alkavalla KiPa jätti kaksi lyöjää väliin. Sirviö kopilla pois mutta Takala pystärillä kärkeen. Perttulan ja Pirisen näpyillä pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Kohosen veto Korhoselle linjaan ja palo. Jatkoajoista Joukaisen läpäriyritys ykkösrajasta ei onnistunut ja toinen palo. Kopinnostosta kolmas palo.

Tasoittavalla Tahko jätti myös kaksi lyöjää väliin. Lammilalle haavat ja Valtteri Ketonen paloi Pirisen tappoheitosta. Musto vapaalla ykköselle mutta Korhosen onnistuneen näpyvaihdon jälkeen Musto lähti taktisella väärällä kolmoselle ja toinen palo. Korhosen kopilla lyöjälle haavat. Linnaluoma kovalla kärkeen ja Rantasen keskisaumalyönnillä kakkoselle. Veikka Ketonen vetosi kolmatta syöttöä vääräksi mutta se oli oikein ja ottelu ohi.

Koko ottelun kärkilyönnit 44 - 34 (60% - 47%) ja kolmostilanteet 19 - 12 KiPalle.

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen: Yksi piste jäi ottamatta. Kiteen Pallo puristi pakkopisteet Hyvinkää-pelistä. Sami Joukaisen jääkerros suli vasta lopussa ja piste jäi avausjaksolta saamatta.

 


Takaisin