Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Varosen Mikon piikkarin luiskahduksella yksi piste liitolle. Pasi Pirinen paras Lipon kaadossa 1 - 0 (3 - 1, 1 - 1)

Kuvagalleriassa 117 kuvaa ottelusta 

Ennen
ottelua

KiPan puhtaasti hävityn Koskenkorvan matkan jälkeen sekä KoU että Nurmo olivat nousseet jo pisteen päähän neljänneksi jääneestä KiPasta, jolla oli viisi pistettä. Sotkamon Jymy näytti jo kohta varmistavan välieräpaikkansa 11 pisteellä. KiPan vaivana oli tehottomat kotiutuslyönnit.

Kansanedustajat eero Reijonen Hannu Hoskonen ja Matti Väistö
Kansanedustajat Eero Reijonen, Hannu Hoskonen ja Matti Väistö palkinnonjakajina 

Lipon Antti Vihtkari tuo 0 - 1 avausjaksollaPelinjohtajien ja palkittujen
kommentit tapahtumista

Vaikka Oulu menikin Antti Vihtkarin (oik.) tuomana ensimmäisen tasoittavalla jokeri Pasi Pohjolan tarkalla kakkossaumasivalluksella 0 - 1 johtoon, nousi KiPa seuraavassa vuorossa rinnalle ja juoksu per vuoropari ansaittuun 3 - 1 voittoon.

Toisen alkavalla KiPan jokeri Sami Joukainen veti yhtä tarkan sivalluksen kolmossaumaan ja Juha-Matti Sirviö toi 1 - 1. Kolmannen alkavalla Timo Rautiainen löi pystärin väliin ja Toni Kohonen toi 2 - 1. Neljännen alkavalla Sami Joukainen löi sopivan varren ja Jarkko Perttula toi 3 - 1.

Toisella jaksolla heti avausvuoron tasoitavalla Mikko Varonen (alla) iski läpi kolmostakanurkasta mutta piikkarin luistaminen kurvatessa kakkospesällä aiheutti niukan Passen velipoika Mikko harmittelee miltei onnistunutta kunnariaan toisen jakson alussamutta selvän palon kolmoselta. Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan Timo Rautiainen vaihtoi ensin näpyllä kärjen kolmoselle ja löi sitten tarkasti kolmossaumaan siten, että jokeri Joni Nousiainen ehti kotiin 1 - 0.  Mikko Varonen löi heti perään hyvin kakkosluukkuun mutta myöhässä lähtenyt Sami Partanen paloi kotiin.

Kolmannen alkavalla Lipon Ari Nyrhinen pisti sopivan näpyn ykköspuolelle ja nopea Antti Vihtkari toi 1 - 1. Kolmannen tasoittavalla Sirviö pääsi harhaitolla kakkoselta kolmoselle ja pallon mentyä katsomon alle, lähti empimisen jälkeen kotiin mutta palo oli selvä.

Viimeisen tasoittavalla KiPa sai vielä yhden palon ajolähdön. Joukaisen näpyllä ei mahdollisuuksia ja Partasen pystärin haki kakkoskoppari Matti Pellikka syöksykopiksi.

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen oli harmissaan yhden pisteen menosta liitolle:
- Totta, tämä oli täkeä voitto Koskenkorvan tappion jälkeen. Päällimmäisenä on kuitenkin mielessä se, että yksi piste jäi leijumaan eikä sen saaminen lopussa ollut lähelläkään, harmitteli Varonen.
- Menetettiin piste liitolle kun kotiutukset oli vain 4/14. Ensimmäinen jakso oli tasapainoista, oltiiin hyvin latauduttu. Se näkyi ulkopelistä hyvin. Toisella jaksolla ulkopeli toimi myös mutta kotiutukset ei oikein onistuneet, arvio Passe.

- Parempaan päin ollaan kuitenkin menossa. Omissa tekemisissä jatko on, pelejä pitää vaan voittaa, jatkoi Passe.

Pasi Pohjola iski avausjuoksun LipolleOulun Lipon pelinjohtaja Juha Tahvola tunnusti KiPan paremmuuden.

- Kuopiossa hörpättiin kunnolla ja vähän helpolla päästettiin juoksuja nytkin. Ensimmäisellä jaksolla KiPa sai pari tarjousta ja pyöräytti niistä voittojuoksut. KiPa rakensi paremmin, siinä mielessä voitto oli ansaittu, arvioi Tahvola.
- Oli meilläkin toisella jaksolla tilaisuutemme lyödä 1 - 2 johtoon. Pasi Pohjolan (vas.) (1 lyöty, 4/9 KL) kumuran haki Mikko Varonen (5/9 KL) syöksykopiksi. Ilman sitä olisi tullut mielenkiintoinen viimeinen KiPan sisävuoro, ennusti Tahvola.
- Sunnuntaina lähdetään haastamaan kotona Pattijokea, lopetti Tahvola.

KiPan ykköspalkittu Pasi PirinenKiPan ykköspalkinnon saanut, 6/6 kärkilyöntiä vahtanut ja tehokkaasti vastustajia polttajana tuhonnut Pasi Pirinen (oik.) oli tyytyväinen joukkueen ilmeen muuttumiseen 1100 kilometrin Kossun reissun jälkeen.
 - Tosi iso parannus meillä oli. Olen tyytyväinen siihen, miten paljon peli parani yhden linja-automatkan ja yhden päivän aikana, aloitti Pirinen.
- Koskenkorvalla toinen jakso jo pelattiin sen näköistä peliä kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Ne kaikkein tukalimmat ilmeet ja hetken on jo takanapäin, arveli eilen 37 vuotta täyttänyt pelaaja.  

Lipon ykköspakittu Jaakko Antila halusi kai nukkua tappion poisLipon ykkös- palkittu 5/8 kärkilyöntiä vaihtanut   Jaakko Antila ei paljoa haastellut.

- Tyhjä olo. Nolla pistettä tuli. Vastustaja oli hyvä, etenkin ulkopleissä, tunnusti Antila.
- Muilta on saatu yli 20 kolmostilannetta, nyt vain kuusi. Tämä ei ollut meidän peli.

 

Avausjaksolla KiPan 
ulkopeli rautaa
  

Avausjakson kärkilyönnit 17 - 15 (59% - 38%) ja kolmostilanteet selvästi 7 - 2 KiPalle.

Lipon Antti Vihtkari tuo 0 - 1 avausjaksolla

KiPa aloitti sisällä onnettomasti. Juha-Matti Sirviö (5/7 KL) meni pystärillä kärkeen mutta Jarkko Perttulan (3/9 KL) näpyn nappasi lukkari kopiksi ja Perttulankin ollessa irti, tuli heti kaksi paloa. Pyry Takala meni vapaalla etenijäjokerin hommiin ja Pirinen taiteili pystärin väliin saaden etupesät täyteen. Toni Kohosen kakkosrajanäpyllä kolmas palo.

Tasoittavalla Lipon kakkospalkittu, 6/8 kertaa kärken lyönyt  Paavo Pelto löi kakkospussiin mennen ykköselle. Jaakko Antilan näpystä Partanen poltti kolmoselle. Ari Nyrhinen iski väliin saaden pelkän kolmostilanteen kopin noston takia. Jokeri Jaakko Vehkaperä sekä Marko Peltonen täyttivät etupesätkin. Oulu meni Antti Vihtkarin (oik.) tuomana jokeri Pasi Pohjolan tarkalla kakkossaumasivalluksella 0 - 1 johtoon. Jatkoajot Ville-Pekka Jokiselle mutta Kohonen nappasi väärällä Pelkosen irti ja toinen palo. Kopilla pesät tyhjiksi ja Lipolla loppui vielä lyöjätkin.

Juha-Matti Sirviö tuo tasoituksen 1 - 1 Sami Joukaisen lyönnilläToisen alkavalla KiPan etenijäjokereille haavat. Kohonen pompulla kärkeen mutta Sami Partasenn veto linjaan ja palo sekä haavat. Kuutoseksi muutettu Timo Rautiainen jätettiin väliin. Mikko Varonen välilyönnillä kärken mutta Aleksi Rautiaisen vaihdostaa toinen palo. Kaksi lyöjää taas väliin ja kärki Sirviö keskipompulla ykköselle. Perttulan koukkunäpyllä ja Pirisen kovalla linjan räpylän kautta kahden palon ajot.  Sami Joukainen veti yhtä tarkan sivalluksen kolmossaumaan kuin Pohjola ja Juha-Matti Sirviö (vas.) toi 1 - 1.

Marko Kontio kieli pitkälläTasoittavalla Lipon Pelto paloi Huuhtasen tappoheitolla. Vihtkari keskipompulla ja Antila kolmossaumalyönnillä saivat etupesät täyteen. Nyrhisen välilyönnistä Varonen poltti vielä kolmoselta kärjen. Kopilla pesät tyhjiksi ja parin kopittajan jälkeen jokeri Teemu Kangasvieri näpytti kärkeen ja Marko Kontio (oik.) vaihtoi pystärillä etupesät täyteen. Matti Pellikan vuorola Kangasvieri lähti taktisella väärällä ja kolmas palo.  

Toni Kohonen lentää 2 - 1 Timo Rautiaisen välilyönnilläKolmannen alkavalla KiPan Takala vapaalla kärkeen ja Kohonen vaihtoi keskinäpyllä sekä pompulla Takalaa kaksi pesänväliä jo kolmoselle. Partasen pystäri väliin ja paloton ajolähtö. Joukaisen kakkosrajanäpy liian lyhyt ja lukkari haki pallon. Jatkoajoista Timo Rautiainen löi pystärin väliin ja Toni Kohonen (vas.) toi 2 - 1 välipalon hinnalla.  Varosen varrella uudet ajot. A. Rautiaisen kumura kolmoskopparille kopiksi ja haavat kotiin. Kolmas jäi linjaan ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Lipon eteneminen jäi ykköstaipaleeseen. Partasen kova koppi, T. Rautiaisen kopin haku linjassa ja Sirviön nopeus varsilyönnin katkaisussa tekivät palot.

Jarko Perttula tuo Joukaisen varrella 3 - 1 Neljännen alkavalla KiPan Sirviö  joutui kopilla pois. Takala apalla ykkösele mutta Perttulan (3/9 KL) vaihdot vähän tökkivät ja palo. Pirinen ja Kohonen käänsivät väliin linjan yli rakentaen ajot. Sami Joukainen löi sopivanmittaisen varren ja Jarkko Perttula (vas.)  toi 3 - 1.

Toisella jaksolla Varosen Mikon
horjahdus vei kunnarin

Toisen jakson kärkilyönnit 19 - 16 (47% - 38%) ja kolmostilanteet 7 - 4.

Lippo aloitti sisällä. Pelto välilyönnillä kärken mutta Vihtkari poltti itsensä etulaittomaan. antila pomputti etupesät täyteen mutta Pirinen poltti Vihtkarin kolmoselle ja kopilla oli kärki saatu pois pelistä. Tämän jälkeen vain Vehkaperän vapaataival ykköselle eikä muuta ennen miesten loppumista.

Timo Rautiainen noussut lyöntijärjestyksessä kuutoseksi
Timo Rautiainen on noussut lyöntijärjestyksessä kuutoseksi

Heti avausvuoron tasoittavalla Varonen iski läpi kolmostakanurkasta mutta piikkarin luistaminen kakkospesällä aiheutti niukan mutta selvän palon kolmoselta. Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan Timo Rautiainen vaihtoi ensin näpyllä kärjen kolmoselle ja löi sitten tarkasti kolmossaumaan siten, että jokeri Joni Nousiainen ehti kotiin 1 - 0.  Mikko Varonen löi heti perään hyvin kakkosluukkuun mutta myöhässä lähtenyt Sami Partanen paloi kotiin.

Joni Nousiainen tuo 1 - 0 Timo Rautiaisen lyönnillä
Joni Nousiainen tuo 1 - 0 Timo Rautiaisen lyönnillä

Kolmannen alkavalla Lipon kärki Pelto pystärillä, Vihtkari pompulla ja Antila ykkösrajanäpyllä tekivät ehti palottomat ajot. Pohjolan lyönti T. Rautiaiselle kopiksi ja haavat kotiiin. Kova kakkosrajaan aihtoi kärjen kolmoselle ja koin pudotuksella uudet ajot.  Ari Nyrhinen pisti sopivan näpyn ykköspuolelle ja nopea Antti Vihtkari toi 1 - 1. Jatkoajoista Pelkosen lyönnin kurkotti Huuhtanen linjan takaa kopiksi ja poltti vielä Antilan kotiin. Näpystä Sirviö teki toisen palon kolmoselta ja vuoro loppuin kun Sirvö nappasi V-P Jokisenkin näpystä palon.

Lipon Antti Vihtkari tuo ennen palloa tasoituksen 1 - 1 Ari Nyrhisen näpystä
Lipon Antti Vihtkari tuo ennen palloa tasoituksen 1 - 1 Ari Nyrhisen näpystä

Kolmannen tasoittavalla Nousiainen vapaalla kakkoskärjeksi. Varosen kova laaka ja A. Rautiaisen ykkösrajanäpy täyttivät pesät. Joukainen löi erkkaamattoman välilyönnin mutta Lipon kovaheittoset kopparit polttivat Nousiaisen kotiin. Jatkoajoista Huuhtasen kova jäi etumies Antilalle kopiksi ja toien palo. Pesät tyhjiksi ja Sirviö pystärillä kärkeen. Perttulan pompulla syöksy jo kakkoselle. Sirviö pääsi harhaitolla kakkoselta kolmoselle ja pallon mentyä katsomon alle, lähti empimisen jälkeen kotiin mutta palo oli selvä.

Pallo viuhuu oni Juha-Matti Sirviön pään katsomon alle asti
Pallo viuhuu ohi Juha-Matti Sirviön pään ja Marko Pelkosen räpylän katsomon alle

Jarkko Perttula kuuntelee Koden saamia ohjeita aikalisän jälkeenNeljännen alkavalla Lipon Kangasvieri haavoittui. Kontio käiveröllä kärkeen mutta Pellikka kopitti. Pelto pystärillä jälleen kärkeen mutta Vihtkarin pompusta palo. Antilan pompusta A. Rautiainen poltti Pirisen malliin ja koppi kuten Nyrhiseltäkin. Vehkaperä vapaalla ykköselle ja Pelkosen kovalla etupesät täyteen. Pohjola vaihtoi välilyönnillä kolmossaumasta ja yritti kotiutusta mutta Varosen syöksykoppi lopetti Lipon vuoron.

Viimeisen tasoittavalla KiPan Sirviö jokeripaidassa kovalla kärkeen. Perttula myös jokerpaidassa mutta vaihto ei onnistunut. Pirisen ja Kohosen välilyönneillä vielä ajot. Aikalisän jälkeen Joukaisen näpyllä ei mahdollisuuksia ja Partasen pystärin haki kakkoskoppari Matti Pellikka syöksykopiksi. KiPa voitti mutta yksi piste jäi liitolle!

Lipon Antti Vihtkari palaa Ville Huuhtasen pesälle 2. jakson lopussa
Lipon Antti Vihtkari palaa Ville Huuhtasen pesälle 2. jakson lopussa

Koko ottelun kärkilyönnit 36 - 31 (53% - 58%) ja kolmostilanteet selvästi 14 - 6.

Sanomalehti Karjalainen: Liposta irtosi kaksi pistettä. Kiteen Pallo hakee vielä hienosäätöä kotiutuslyönteihin.

Tilastot ottelusta

Kitee - Oulu 1-0 (3 - 1, 1 - 1)

Kitee:      0 1 1 1 = 3  0 1 0 0 = 1     1
Oulu: 1 0 0 0 = 1 0 0 1 0 = 1 0

Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Jarkko Perttula 0/1, Toni Kohonen 0/1, Timo Rautiainen 2/0, Sami Joukainen 2/0, Joni Nousiainen 0/1.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Timo Rautiainen.
Oulu: Antti Vihtkari 0/2, Ari Nyrhinen 1/0, Pasi Pohjola 1/0.
Palkitut: I Jaakko Antila, II Paavo Pelto.
Tuomarit: Petrikki Tukiainen ja Antti-Jussi Hirvonen.
Yleisöä: Sadepilven kiertäessä ohi; tauolla tihkusadekuuro, +21 astetta ja 1215 katsojaa.

Varosen Mikko perheineen hastattelussa
Varosen Mikko perheineen hastattelussa


Takaisin