Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Jatkosarja: KiPalla nollareissu Ilmajoelle. Pasi Pirisen kunnarilla 1+1 juoksua ja KiPa 1-2 johtoon. Janne Rauhalan kunnarilla 1+2 juoksua ja KoU meni menojaan avausjaksolla. 2. jaksolla kotiutukset tökki. KoU - KiPa 1 - 0 (8 - 3, 1 - 1)

KiPan jatkosarjan ensimmäinen vieraspeli niukan 2 - 1 Puijosta otetun kotivoiton jälkeen oli Koskenkorvalla. Runkosarjassa KiPan peli alkoi kesäkuun alussa aueta KossUa vastaan mutta heinäkuussa KiPa hävisi täpärästi vieraissa kaikkien aikojen huonoimmalla sisäpelillä:

18.07.2006:
Kaikkien aikojen huonointa sisäpeliä KiPalta Ilmajoella. Kahdella lahjajuoksulla pisteet oli lähellä mutta... KoU - KiPa 1 - 0 (0 - 0, 3 - 2)
04.06.2006:
KiPan peli alkaa aueta. Kohosen 1 + 2 tymäsi Koskenkorvan. Kitee - KossU 2 - 0 (4 - 2, 5 - 1)

Ennen ottelua KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen arvioi RadioRexissä:
- No kyllähän se viime pelin loppupuolisko näytti että hyvällä mallilla KiPan peli on. Vielä siinä on ailahtelevuutta mutta kyllä se rupeaa loksahtamaan paikoilleen.
- Miehistöä on jouduttu vaihtelemaan paljon, se on tärkein syy.
- Jatkosarjassa latautuminen on erilaista: kyllä sen aistii että ollaan ynyt eri peleissä ja toivottavasti se näkyy kentälläkin.
- Koskenkorvalla on avoin kenttä. Kyllä sinne rajoille lyödään jo toivotttavasti saadaan läpikin. Ulkoplein virheettömuudestä lähdetään ja sisällä koetetaan lyödä tarvitatvat juoksut.

Koskekorvan pelinjohtaja Tero Lehtinen lähtee Oulun vierasvoiton jälkeen peli kerrallaan jatkosarjaan:
- Kyllä joka pelistä lähdetään pisteitä hakemaan ja katsotaan mihin se sitten riittää. Yksi tavoite on saavutettu ja ei se maailmaa kaada, jos ei jatkoon päästä.
- Oulussa nuorelle porukalle teki hyvää voitto ja kyllä se vähän hurmostakin toi.
- Vastustajien puolella KiPalla on maan paras lukkari Kohonen. Joukainen lyö kovaa kuten myös Kohonen. Ne pitää saada kiinni ja estää ettei lyödä läpi.  

Aleksis Ärje RadioRexistä ja kommentaattorina mm. Maila-Jusseissa pitkän uran tehnyt Mika Sivunen  ovat tämän jutun lähteenä.

KoU:n Jere Dahlström lyöjäkningas ja I-S Tähtikisan voittajaEnnen ottelua KoU:n lyöjäjokeri Jere Dahlström (oik. kuva 4.6.2006 Rantakentältä) otti vastaan Ilta-Sanomien legendaariselta toimittajalta Hese Hyväriseltä I-S-tähtien kisan voittopalkinnon. Ja näytti Dahlström tässäkin pelissä olevansa palkinnon arvoinen.

- Tiukkaa vääntöä odotettavissa. KiPa on vähän ailahdellut runkosarjan lopulla, arvioi Mika Sivunen - ja oikeassa oli.

Pelinjohtajien
kommentit

- Jos halutaan etsiä positiiviset asiat, niin kotiin on vain 550 kilometriä ja torstaina on jo seuraava peli, ironisoi sanomalehti Karjalaisessa KiPan ykköspalkittu, 1+1 juoksua avausjakson ensimmäisen tasoitavallla  lyönyt ja yhteensä 11/13 kärkilyöntiä tehnyt Pasi Pirinen.
KiPa muutti toiselle jaksolle hieman lyöntijärjestystään, mutta merkittävämpää toisen jakson tasatulokselle 1 - 1 oli ulkopeliryhmityksen muutos.
- KoU ei löytänyt enää niin paljon aukkoja kentästä ja ainakin saimme usein takapalon aikaan, selvitti Pirinen hyvin sujuneen ulkopelin taustoja.

- Nyt pitää keksiä keinot, miten parannetaan kotiutuksia, sillä siihen me tänään kaaduimme, tiesi Pirinen. Tilastojen mukaan KiPalla olikin 16 kotiutustilannetta KoU:n 15:ta vastaan.

Avausjakson loppua hallitsi KoU selvästi. Dahlström löi kolmesti etenijän kotiin. Kiteelläkin 1990-luvun lopussa pelannut Janne Rauhala iski 5 - 3 tilanteessa 1+2 juoksua. Lyönnistä riitti puhetta paljonkin, sillä se näytti sanomalehti Karjalaisen mukaan pahasti laittomalta.
- Se oli 25 senttiä laiton, mutta siihen lyöntiin emme kaatuneet. Sen verran saimme tehtyä tilanteita, että jokunen juoksu enemmän niistä olisi pitänyt ottaa, arvioi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen sanomalehti Karjalaisessa.
Rauhalan lyönnin sisälle tuominnut kolmostuomari tunnusti pelin jälkeen, että hän väisti palloa, eikä nähnyt, minne se putosi.

- On tietenkin outoa sanoa, että harmittaa, kun voittaa KiPan tasoisen joukkueen vain 1 - 0, mutta siltä se tuntuu, selitti KoU:n pelinjohtaja Tero Lehtinen tuntojaan.

Ensimmäinen jakso
hyvillä lyönneillä Koskenkorvalle

KoU aloitti sisällä ja kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä haavoittui pystärillään. Toni Ranta löi väliinja meni ykköselle. Janne Rauhala haavoitti Rannan kun Mikko Varonen haki laittoan lyönnin kopiksi. Itsekin kopila pois. Jokeri Jouni Oja-Lipasti löi pystärillä väliin ja meni ykköselle. Jokeri Tomi Saari löi kovaa ja Perttulan kopilla Oja-Lipasti ja Saari pois. Jukka Latvala pompula kärkeen. Matti Latvalan kääntönäpy ykkösrajaan ja etupesät täyteen. Mikko Kytömäen pompulla palo kolmoselta, J. Latvala kakkoselle. Aleksi Rautiainen nappasi Jussi Ala-Nikkolan kovan niitin kolmosrajasta. Käännöllä ykkös-kolmostilanne. Sami Heinikainen täytti takapesät ja kopilla pois. Mikko Mäntylä kovalla ykköselle. Ajolähdöstä Jere Dahlströmin ekalla Timo Rautiaisen heitolla risti kotiin. Toisella pallo väliin kakkosjatkeelle ja Jussi Ala-Nikkola toi ilman merkkiä 1 - 0. Lyöjät loppuivat ja vuoron vaihto.

Jarkko Perttula etenemässä kesäkuun alussa rantakentällä Tasoittavalla KiPan Juha-Matti Sirviö paloi Rauhalan heitosta ykköselle. Jokeri Pyry Takala vapaalla kärkeen. Jarko Perttulan pystäri kolmoskoppari Yli-Hirvelän syöksykopiksi ja haavat Takalasta. Perttula pystärillä ykköselle. Pasi Pirinen löi ensin kokeilun kolmospuolelle. Toinen leikkaavana kakkospuolelta läpi, ei ihan Antin monttuun mutta mainsoten taakse. Jarkko Perttula (vas. kuva 4.6.2006 Rantakentältä) toi Pirisen kunnarin edellä ja 1+1 juoksua vei KiPan 1 - 2 johtoon! Jokeri Joni Nousiainen pääsi ykköselle. Toni Kohonen löi Kytömäen eteen kolmospuoelle mutta ilman merkkiä ei kannattanut lähteä. Kopilla etupesät tyhjiksi. Aleksi Rautiainen pudotettiin ykköselle. Sami Partanen näpytti Aleksin kakkoselle. Toisella Yli-Hirveä hapuili mutta ilman merkkiä ei kannattanut lähteä. Ajot Sami Joukaiselle. Toinen kopiksi laittomasta kakkospuolelta ja Pirisestä haavat. Kolmas takalaiton ja toinen palo. Mikko Varonen löi kakoskopparille ja Aleksista haavat. Kopilla pesät tyhjiksi. Ville Huuhtanen löi tolpasta kakkospuolelle väliin ja meni ykköselle. Timo Rautiainen näpytti, kakkosvahti Matti Latvala irti pesältä ja Huuhtanen kakkoselle. Koppi meni laittomaksi ja kolmas palo.

Toisen alkavalla KoU:n Yli-Hirvelä koukkunäpyllä ykköselle. Rannan ykkösrajanäpyllä etupesät täyteen. Jokeri Tomi Saaren lyönti meni kolmosrajasta A. Rautiaisen jaloista läpi ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi 2 - 2. Rauhala paloi ykköselle. Ajolähdöstä Jere Dahlstöm löi Toni Rannan kotiin kun pallo ei jäänyt Varosen syöksykopiksi 3 - 2. Kova kakkosrajaan ja uudet ajot. Matti Latvala lyö merkistä väliin ja Tomi Saari toi 4 - 2.  Kopilla pesät tyhjiksi. Mikko Kytömäki löi väliin mennen kärkeen. Ala-Nikkola nosti ylös ja laittomalla palo. Rajussa ukkoskuurossa Heinikainen kopilla pois. Yksi väliin ja kärki Yli-Hirvelä lyömään KoU:n aikalisän jälkeen. Haavat ja jokeri Oja-Lipasti paloi kun märällä mailalla ei koppi nouse.

Tasoittavalle sade vähän heikkeni. KiPan Sirviö kopilla pois. Takala välilyönnillä kärkeen. Perttula vaihtoi kakkosrajanäpyllä kakkoselle. Pystärillä itse ykköselle. Pirinen pomputti ja Takala kolmoselle. Näpyllä takapesät täyteen. Koppi väliin ja ajot. Sami Joukainen löi hidastetun ja Mäntylä poltti kotiin. Vaihto onnistui mutta jatkoajoista Kohosen vuorolla Mäntylä poltti kotiin ja pystäri sieppari Rannalle ja kolmas palo ykköselle.

Kolmannen alkavalla KoU:n Ranta kärkeen. Rauhalan kova Perttulalle ja etupesät täyteen. Jokeri Saaren hidastetusta Pirinen poltti kolmoselle. J. Latvala löi kolmossaumasta ja ajot. Jere Dahlström löi kolmannen juoksunsa kakkospuolelle väliin ja Toni Ranta toi 5 - 2. Etutilanteessa palo ja kopilla muut pois. Oja-Lipastille haavat. M. Latvala löi väliin ja meni ykköselle. Kytömäki kopitti pesät tyhiksi. Ala-Nikkola löi väliin ja meni ykköselle. Heinikaisen lyönnistä T. Rautiainen poltti kakkoselta kolmannen palon.

Tasoittavalla KiPan Nousiainen kärkeen. A. Rautiaisen näpyllä kakkosavahti ilmassa ja Nousiainen kakkoselle. Pudotuksella itse ykköselle. Partasen pystäri väliin ja kärki kolmoselle. Pudotuksella palottomat ajot. Sami Joukainen löi ekalla väliin mutta ei lähtenyt. Toinen kakkospuoelle linjaan mutta palo kotiin. Jatkoajoista Varonen myös kakkosvahti Mäntylälle ja toinen palo. Ajot jatkuivat. Huuhtanen yritti kumuraa mutta haavat kotiin. Kopilla pesät tyhjiksi. Ysi jätettiin väliin ja Sirviö pystärillä väliin ja ykköselle. Harhalla jo kakkoselle. Perttula pystärillä ykköselle. Pirinen näpytti ja lukkari Heinikaisella ei mahdollisuutta polttaa. Kahden palon ajot Kohoselle.  Ensimmäinen kolmoskopparille ja haavat kotiin. Keskinäpyllä vaihto onnistui. Kolmannella Toni Kohonen löi väliin saumasta ja Jarkko Perttula toi 5 - 3. Viimeisenä lyöjänä Takalan näpyllä niukka palo Piriestä kolmoselta.

Neljännen alkavalla KoU jätti kaksi väliin. Yli-Hirvelä riskillä ykköselle. Ranta viimeisellä linjaan mutta Pirisen räpylän kautta etupesät täyteen. Jokeri Saari löi varren ja Kohonen poltti Yli-Hirvelän kolmoselta. Janne Rauhala löi kolmospuolelta rajasta läpi ja 1+2 juoksua! KiPan protestoinnista huolimatta Rauhalan kunnarin edellä juoksut toivat Toni Ranta ja Tomi Saari tulivat kotiin. Tuomaripalaverin jälkeen pelituomari Paavola ja syöttötuomari Laakso sekä kolmostuomari pohtivat tilannetta. J. ja M. Latvala täyttivät etupesätkin. Takarajatuomarikin kutsuttiin palaveriin. Tilanne 8 - 3. Ilmeiseti se osui Alelksin räpylään ja sillä siisti. Yhden palon ajolähtö Dahlströmille ja  ensimmäinen Piriselle ja toinen palo kotiin. Kopin pudotuksella uudet ajot. Kytömäen veto Partaselle kopiksi ja kolmas palo.

Neljännen alkavalla KiPan jokeri Nousiainen kopilla pois. A. Rautiainen myös kopitti. Partanen löi väliin ja kärkeen. Varonen näpytti ja Heinikainen poltti kakkoselle. Huuhtanen kopitti ja kaksi jätettiin väliin. Sirviö pystärillä J. Latvalle ja palon uhalla toinen palo. Jokeri Takala väärällä ykköselle. Perttulan näpy lyhyt ja palo - ei, mutta estämisestä vapaataival Takalalle. Perttula kopilla pois. Pirinen pomputti Takalan kolmoselle. Takarajalta haavat Piriselle. Toiseksi viimeinen lyöjä Kohonen ja pystärillä ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Joukainen näpytti Koden kakkoselle. Toinen kopiksi Rauhalalle ja jakso oli siinä.

- Kyllähän Kitee tulee toiselle jaksolle ihan eri sykkeellä. Kyllä siitä tiukka jakso vielä tulee, ennusti Mika Sivunen RadioRexissä.

Toinen jakso alkoi kosteasti.
Sadetauon jälkeen 1 - 1 jakso ei riittänyt

Ensimmäisen alkavalla KiPan Siviö kärkeen mutta Heinikainen poltti ykkösrajanäpystä kakkoselle. Pirisen kopilla Perttulalle ja toisella Piriselle haavat. Jokeri Takala kopilla pois. Jokeri Nousiainen Heinikaisen tolpasta vaikeuksissa ja kopilla Joni pois. Kohonen löi kakkospuolelle väliin ja meni ykköselle. Vitosena Partasen pystäri väliin ja etupesät täyteen. Kuutosena Timo Rautiainen viimeisellä  Rauhalalle kopiksi ja kenttä tyhjäksi. Seiskana Aleksi Rautiainen ykkösrajanäpyllä kärkeen. Kasi Varosen vaihto kopiksi ja haavat Allusta. Palon uhalla yritys mutta toinen palo. Ysi Ville Huuhtanen yritti keskipompulla mutta risti ykköseltä. 

Tasoittavalla KoU:n Yli-Hirvelä kärkeen. Perttula haki kopin ja haavat kakkoselta. Kopilla pois ja jokeri Oja-Lipasti myös. Rauhala paloi hidastetulla Pirisen heitosta. J. Latvala välilyönnillä kärkeen. M. Latvalan veto T. Rautiaiselle ja toinen palo kakkoselta. Kytömäen koppi epäonnistui ja Partasen syöksystä heitto räpylästä kakkoselle ja kolmas palo.

....SADE KESKEYTTI 2. JAKSON 2. VRP:N ALKAESSA N. 0,5 TUNNIKSI...

KiPa sisään toisen kerran sateen lakattua ja pimeyden hiipiessä Sirviö ykköselle. Perttulan pystärillä etupesät täyteen. Pirisen pompulla takapesät täyteen mutta M. Latvala otti ykköseltä takapalon Pirisestä. Jokeri Takala ykköselle. Ajolähdöstä kakkoskoppari Yli-Hirvelän koppi ja Sirviöstä haavat kotiin. Kolmas näpy etulaiton ja toinen palo. Partasen pystäri suoraan kakkospesälle jo kolmas palo.

Tasoittavalla KoU jätti kolme lyöjää väliin. Yli-Hirvelä kopilla pois mutta Ranta keskisaumasta kärkeen. Rauhalan näpyllä etupesät täyteen. J. Latvalan keskipompulla kakkoselta välipalo ja kärki kolmoselle. Latvala ykköselle ja M. Latvalan kopilla etupesät tyhjiksi. Oja-Lipasti näpyllä ja toinen takapalo. Kytömäki kopilla pois. Kolmostilanteessa Jere Dahlströmin  toinen merkistä väliin ja Toni Ranta toi 1 - 0.

Kolmannen alkavalla KiPan Partanen jätettiin väliin. Jokeri Nousiainen ykköselle. T. Rautiainen täytti etupesät. A. Rautiaisen vaihdosta palo kolmoselta. Varosen veto syöksykoppiin ja haavat kaikille. Ysi väliin ja Sirviö pystärillä kärkeen kun pallo putosi syöksykopista. Perttulan taktinen näpyhuti ja Sirviö kakkoselle. Perttula kopilla pois. Jokeri Takala löi väliin ja kärkeen. Pirinen pomputti ykkös-kolmostilanteeksi. Näpyllä yhden palon ajot. Kohonen ensimmäisellä keskipomppua ja risti kotiin. Takatilanne päällä ja viimeisellä koppi pois. Viimeisenä lyöjänä Joukainen toisella kakkosluukkuun mutta Ranta edessä ja kolmas palo.

Tasoittavalla Kou jätti kolme lyöjää väliin. Yli-Hirvelä vapaalla kärkeen. Rannan näpystä Kode poltti kakkoselta. Rauhalan välilyönnillä etupesät täyteen. J. Latvalan kolmas Huuhtaselle. Palo ja kahdet haavat.  ykköselle. Jokeri Oja-Lipasti ykköselle.  Jokeri Saari kopiksi T. Rautiaiselle ja pesät tyhjiksi. M. Latvala kopilla pois. Kytömäki ykköselle. Dahlström vimeinen lyöjä ja kolmas palo kakkoselta.

Neljännen alkavalla KiPan jokeri Nousiainen tolpalla kopilla pois. Partanen pystäriä väliin a kärkeen. T. Rautiainen vaihtamassa mutta kopilla pesät tyhjiksi. Kolme lyöjää rohkeasti väliin. Kärki Sirviö pystäriä mutta haavat. Jokeri Takala löi keskelle väliin ja kärkeen. Perttulan näpyllä Takala kakkoselle kun Mäntylällä pallo poltteli. Perttula löi väliin ja ykköselle. Pirisen pompulla Takala kolmoselle. Näpyllä takapesät täyteen. Koppi ylös ja itse haavoilla pois. Toini Kohonen löi ilman merkkiä pystäriä väliin ja Pyry Takala toi 1 - 1. Heitto korkeana yli kotipesän ja Kohonen suoraan kakkoselle. KiPan aikalisä. Perttula kolmosella. Viimeisenä lyöjänä Joukainen löi ekalla vartta mutta ei! Perttula nukkui kolmosella. Toisella takaväärästä keskinäpy ja ensimmäinen palo kotiin. Viimeinen etulaiton ja KiPa ilman pisteitä!

KoU jätti kolme lyöjää väliin. Yli-Hirvelä paloi mutta Ranta kärkeen. Rauhala pomputti kärjen kakkoselle ja itse ykköselle. Jokeri Dahlströmin pompulla Ranta kolmoselle. Näpyllä takapesät täyteen. Kolmannella koppi ylös ja pudotuksella ajot. KoU:n aikalisä ja jokeripaidassa J. Latvala purkamaan ajoja. Ekalla haavat kotiin. Pomppiva maalyönti linjaan ja kärki kolmoselle. Kopilla etupesät tyhjiksi. Saari näpyllä ykköselle. M. Latvala kopilla pois. jokeripaidassa Ala-Nikkolan lyönti kopiksi Perttulalle ja haavat kotiin. Näpyllä ykkös-kolmostilanne. Kytömäki näpytti takatilanteen. Perttulan kopilla kenttä tyhjäksi. Viimeisenä lyöjänä tyhjäkenttä ja ottelu KoU:lle jaksoin 1 - 0.

- KossU:lla oli pirteämpää kotiutuspeliä. KiPallakin oli paikkoja mutta eivät saaneet miestä kotiin.
- KiPalla on kolme lähtöpistettä mutta ei näitä nollapelejä ole varaa montaa ottaa, totesi Sivunen.
- Koss:lta Dahlström ja Rauhala parhaat luonnolliseti. Kiteeltä Perttula ja Pirinen totesi Sivunen kuten palkintoraatikin.

Koko Ottelun kärkilyönnit 43 - 36 (53% - 49) ja kolmostilanteet KiPalle 15 - 16!

Sanomalehti Karjalainen: KiPa koki mahalaskun. Pasi Pirisen kunnari laiha lohtu KiPalle Koskenkorvalla. 

Tilastot ottelusta:

Koskenkorva - Kitee 1-0 (8 - 3, 1 - 1)

Koskenkorva:   1 3 1 3 = 8  0 1 0 0 = 1     1
Kitee: 2 0 1 0 = 3 0 0 0 1 = 1 0

Koskenkorva: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0/1, Toni Ranta 0/3, Janne Rauhala 1+2/2, Matti Latvala 1/0, Jussi Ala-Nikkola 0/1, Jere Dahlström 4/0, Tomi Saari 1/2.
Palkitut: I Jere Dahlström, II Janne Rauhala.
Kitee: Jarkko Perttula 0/2, Pasi Pirinen 1+1/1, Toni Kohonen 2/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Jarkko Perttula.
Tuomarit: Antti Paavola ja Mikko-Jussi Laakso.
Yleisöä: Vain 1030 kun ukkoskuurot kastelivat ja keskeyttivätkin ottelun 2. jakson 2. vuoroparin alussa puoleksi tunnuksi.


Takaisin