Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPa tössi avausjakson Lipolle ja menetti 2 pistettä jatkosarjasta. Lipon Marko Kontiolle punainen kortti. KiPa - Lippo 2 - 1 (3 - 4, 2 - 1, s1 - 0)

KSami Eko Partanen toi kaksi juoksuaatso 137 kuvaa kuvagalleriasta.
Loppukierrokselle oli
jäänyt panosta

(6.8.2006 ennen loppukierrosta)
SoJy   26 11  7  5  3 232-120 52

KiPa   26  9  9  4  4 171-119 49
PattU, 26  5 15  4  2 159-143 49
PuPe   26  6 12  5  3 174-131 47

Tahko  26  7  4  8  7 182-173 37
NJ     26  5  8  5  8 201-158 36
Lippo  26  5  6  8  7 150-183 35
KoU    26  4  9  4  9 155-153 34
ViVe   26  1 11  6  8 149-181 31
JoMa   26  4  5  5 12 136-140 27
KPL    26  2  7  6 11 133-178 26
IPV    26  0  4  2 20 109-272 10

Runkosarjan viimeinen kierros torstaina 10.8:  Kitee - Oulu, Kuopio - Nurmo, PattU - Vimpeli, Koskenkorva - Joensuu, Kouvola - Imatra, Sotkamo - Hyvinkää.

Ylemmän jatkosarjan joukkueet saavat runkosarjan perusteella hyvityspisteitä seuraavasti:
6, 5, 3, 2, 1, 1, 0, 0. Runkosarjassa sijoille 1-4 sijoittuneet joukkueet saavat sarjaan neljä kotiottelua.

  • KiPan on varmaan  2. sijaan ja 52 pisteseen  voitettava seitsemäntenä oleva Lippo puhtaasti
  • Jos PattU voittaa puhtaasti jo putomissarjaan tuomitun Vimpelin se pääsee 52 pisteeseen
  • Puijon on saatava KiPan nuijineelta Nurmolta täydet kolme pistettä noustakseen KiPan ohi.

Jatkosarjan jälkeen neljä parasta ovat välierissä, vastakkain 1 - 4 ja 2 - 3.

Kiteen Pallon kantapäävaivoista kärsivä koppari, vaihtaja ja etenijä Jarkko Perttula tullee mukaan vasta välierävaiheessa.
- Ennuste Perttulan toipumisen suhteen oli kyllä aluksi aivan yltiöoptimistinen, myöntää KiPan pelinjohtaja Pasi Varonenkin.
- Huomiseen Oulu-peliin on latauduttava todella hyvin. Paukkuja on nyt löydyttävä. Kyllä nuo jaossa olevat kaksi lisäpistetä jatkosarjaan tuovatkin siihen jo pudotuspelitunnelmaa. Yleisöltä tuleva apukin on nyt tarpeen, arvioi Passe.
- Meidän on saatava lyöntijärjestys vakiintumaan. Kode (Toni Kohonen) tulee pelaamaan numerolla kaksi ja siitä lähdetään sisäpeliä rakentamaan. Runkosarjan kakkossijaan vaaditaan näillä näkymin (PattU lyö Vimpelin 2 - 0) puhdas kolmen pisteen voitto meiltäkin ja sitä lähdemme ehdottomasti hakemaan, lupasi Varonen.

Oulun Lipon pelinjohtaja Juha Tahvola kertoo Koti-Karjalan Superia suvessa -sivuilla: 
- Kova peli on odotettavissa. Vastassa on kärkijoukkue, joka on täynnä huippupelaajia. Se on selvää että me lähdemme altavastaajana peliin.
- Meillä on vielä mahdollisuus nousta runkosarjassa, mutta olemme edenneet peli kerralaan - mentaliteetilla. Olemme vain yrittäneet parantaa ottelu ottelulta, kertoi Tahvola.

Ottelun jälkeiset pelinjohtajien ja
palkittujen kommentit

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ei pelistä häikästynytKiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (vas.) ei häikäsitynyt pellin tasosta vaan Rantakentän auringosta ja totesi, ettei ole aikaa selitellä: sunnuntaina alkaa jatkosarja Rantakentällä Puijoa vastaan.
- Meillä oli tavoitteena sijoittua runkosarjassa kahden parhaan joukkoon. Tiesimme pelin tärkeyden, mutta teimme silti paljon virheitä, harmitteli Varonen.
-
Tössittiin avausjaksolla ulkona. Alkuun tuli pari karkeaa virhettä (Ville Huuhtasen heitto ohi kotipesän 1 - 1 ja pahin Mikko Varosen räpylän alta tullut Ville-Pekka Jokisen tasoitus kunnarilla 2 - 2:een ja tuplajuoksu 2 - 3 Huuhtasen räpylän alta).  
- Sisälläkin pari virhettä, myös laikkamiehelle. Liekö olleet ranteet jäässä, aprikoi Varonen.
- Toiselle jaksolle noustiin mutta pelailua se loppu kuitenkin oli. Harmittaa ekan jakson tössiminen. Omia virheitä oli liian paljon.
- Tämä oli tämmöinen runkosarjan lopetus. Selitellä ei tarvitse mutta kyllä meidän pelejä on leimannut loukkantumiset (Alkukaudesta Mikko Varosen munuaisen repeäminen, sitten Jarkko Perttula jo kuusi viikkoa sivussa, Timo Rautiainen ei kykenen kunnolla etenemään.)
- Aikaa ei ole selitellä ja miettiä asioista. Sunnuntaina alkaa jatkopelit. Keskittyminen alkaa heti ja jokaisella on tapahduttava jotain myös omassa päässään, lopetti Varonen.

Lipon pleinjohtaja Juha Tahvola rauhoittelee Marko KontiotaLipon pelinjohtaja Juha Tahvola (oik.) oli tyytyväinen hyvään peliin jatkosarjan alle.
- Ensimmäisellä jaksolla noustiin hyvin voittoon. Toisellakin jaksolla meillä olisi ollut mahdollisuus nousta ainakin tasoihin. Superissa olisi ollut kiva tasoittaa KiPan 1 - 0 johto. Kaikkien muiden mielestä se oli juoksu mutta palo tuli. Harmi että Marko Kontio sai sen jälkeen punaisen kortin.

(Kontio tarttui syöttötuomari Timo Hilskan laikkakäden ranteeseen ja riuhtoi siitä. Tuomio oli selvä: Punainen kortti, syy fyysinen loukkaus.)

- Me lähdettiin hakemaan hyvää peliä play offien alle. Hyvä taistelu, tästä on hyvä jatkaa, osanoi runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen Lipon pelinjohtaja Tahvola.

Elämänsä ensimmäisen kultakypärän tienannut Joni NousiainenKiPan ykköspalkinnon ja uransa ensimmäisen kultaisen kypärän saanut, kunnarin lyönyt, kaksi juoksua tuonut ja 8/10 kärkilyöntipistettä vaihtanut jokeri Joni Nousiainen (oik.) oli Varosen kanssa samaa mieltä.
- Jostain syystä tössittiin eka jakso. Jatkossa kaikkien on hoidettava oma roolinsa, vastuu pitää ottaa kun se kohdalle sattuu, totesi Nousiainen.

Lipon ykköspalkittu Jaakko Antila ei riemuinnutLipon ykköspalkinnon sai ykkösvahti, 5/7 kärkilyöntiä vaihtanut Jaakko Antila (vas.).
- Harmittava tappio. Tasuria haettiin toisella jaksolla ilman Jonin läpilyöntiä. Täällä on aina ollut nihkeää peliä. Lopetustuomio oli aika tympiä. Meidän mielestä se oli juoksu, muiden ei, harmitteli totinen Antila.

KiPa tössi
avausjakson

Avausjakson kärkilyönnit selvästi 25 - 29 (62% - 44%) KiPalle kuten kolmostilanteetkin, 9 - 5 mutta jaksovoitto Lipolle!

KiPa aloitti sisällä ja meni kolmospesän ohi mennen harhaheiton turvin Juha-Matti Sirviön tuomana 1 - 0 johtoon.

Sieppari Paavo Pelto ei saanut Sami Joukaisen näpyä kiinni, Juha-Matti Sirviö toi 2 - 1
Kakkospalkittu Lipon sieppari Paavo Pelto ei saanut Sami Joukaisen näpyä kiinni ja
Juha-Matti Sirviö toi 2 - 1

Toisen tasoittavalla Lippo tasoitti 1 - 1:een kun Ari Nyrhinen löi palottomasta ajolähdöstä kovaa keskisaumaan ja kakkospalkittu kärki Paavo Pelto tuli kotiin. Juha-MAtti Sirviö, 1 lyöty, 2 tuotua juoksua

Kolmannen alkavalla KiPa sai palottoman ajolhdön ja Sami Joukaisen kakkosrajanäpy ei pysynyt siepparin käsissä, jolloin Juha-Matti Sirviö (vas.) toi 2 - 1.

Kolmannen tasoittavalla Lipon ensimmäinen lyöjä, Ville-Pekka Jokinen löi vaarattoman tuntuisesti Varosen eteen mutta pallo luiskahtikin läpi. Pallon läytänyt kopparikaveri Miika Voutilainen vielä pudotti pallon jolloin kunnari ja tasoitus 2 - 2 oli selvä. Lippo täytti pesät ja palottomasta ajolähdöstä Antti Vihtkari löi Huuhtasen räpylän alta V-P Jokiselle tuplajuoksun 2 - 3.

Joni Nousiainen tuo 3 - 3 kun lukkari Väisäsen jalka irtosi kotipesästä
Joni Nousiainen tuo 3 - 3 kun lukkari Mika Väisäsen jalka irtosi kotipesästä

Lipon Marko Peltonen iski kaksi juoksua ja 1. jakson voittojuoksunNeljännen aloittavalla KiPan Juha-Matti Sirviö (yllä) löi väliin ja ilman merkkiä lähtenyt jokeri Joni Nousiainen toi vielä tasoituksen 3 - 3 kun Lipon lukkarin Mika Väisäsen jalka irtosi kotipesästä. KiPa haki vielä voittojuoksua ja viimeisenä lyöjänä jokeri Sami Joukainen sai vahdettua Pyry Takalan kolmoselle mutta kotiutusyritys meni linjaan kopiksi.

Lippo teki tasoittavallaan voittojuoksun kun jokeripaitaan vaihdettu Marko Pelkonen (oik.) löi yhden palon ajolähdöstä väliin ja pallon pudotessa heittotilanteessa Voutilaisen kädestä, toi myös jokeripaidassa ollut Matti Pellikka  3 - 4.

Toisella jaksolla
Nousiaisen kunnari piristi peliä

Toisen jakson kärkilyönnit 15 - 19 (48% - 40%) ja kolmostilanteet 7 - 6.

Aleksi Rautiainen törmasi pallon jo saaneeseen ykkösvahti Antti Vihtkariin ja paloi
Ville Huuhtanen törmasi pallon jo saaneeseen ykkösvahti Antti Vihtkariin ja paloi

Joni Nousiainen Pikimanun syleilyssä kunnarinsa jälkeenEnsimmäisen tasoittavalla KiPan Ville Huuhtanen löi ykkös-kolmostlanteessa kakkosluukkuun ja Sami Partanen toi 1 - 0. Miika Voutilaisen ykkösrajanäpyllä oli jo lisäjuoksu lähellä mutta Ville Huuhtanen törmäsi pallon saaneeseen Lipon ykkösvahti Jaakko Antilaan ja oikea tuomio oli palo kotiin.

 Kolmannen alkavalla LiPon Marko Pelkonen löi toisen jouoksunsa yhden palon ajolähdöstä varsilyönnillä kakkospuolelle. Huuhtasen heitto meni ohi lukkari Kohosen ja  Antti Vihtkari toi 1 - 1.

Tasoittavalla KiPan enimmäisenä lyöjänä Joni Nousiainen (vas.) iski kakkosluukusta Turus-Topi -vainaan katiskaan ja kiersi kunnarin 2 - 1.

Supervuoroparissa tiukka loppu
ja Kontiolle punainen kortti

Supervuoroparin kärkilyönnit 5 - 3 ja kolmostilanteet 1 - 2.

KiPa aloitti sisällä ja neljän lyöjän jälkeen oli taululla jo kaksi ristiä. Pesät saatiin vielä täyteen ja ajolähdöstä Sami Joukainen löi kovaa kakkospuolelle ja pallojn sirvahtaessa kakkosvahdin räpylästä katsomon jatkeelle, toi Sami Partanen voittojuoksun 1 - 0.

Marko Kontio paloi Superissa täpärästi kotiin
Marko Kontio paloi Superissa täpärästi kotiin

Myös Lipon tasoittavalla oli neljän lyöjän jälkeen taululla jo kaksi ristiä. Pelkässä kolmostilanteessa V-P Jokinen löi merkkaamattoman välilyönnin ja Kontio lähti kotiin. Voutilaisen heitto oli ennen etenijää kotona. Lippolaisten mielestä se oli juoksu mutta palo tuli. Silmät kiinni syöksynyt Marko Kontio paloi pitkään kekäleenä ja sai ottelun jo päätyttyä punaisen kortin. Kontio tarttui syöttötuomari Timo Hilskan laikkakäden ranteeseen ja riuhtoi siitä. Tuomio oli selvä: Punainen kortti, syy fyysinen loukkaus.

Lipon Marko Kontio hiiltyiLipon Marko Kontio kuumenee yhä 
Lipon Marko Kontio taputtavinaanLipon Marko Kontio alkoi jo rauhoittua

Pesäpallo-ottelu on perhetapahtumaKoko ottelun kärkilyönnit KiPalle 45 - 41 (56% - 43%) ja kolmostilanteet 17 - 13.

Katso 137 kuvaa kuvagalleriasta.

Sanomalehti Karjalainen: KiPa sortui alkeellisiin virheisiin. Oulun Lippo vei kotijoukkueelta avausjakson ja kaksi pistettä ylemmästä jatkosarjasta

Tilastot ottelusta

 

 

Joni Nousiainen pelasi elämänsä parhaan pelinIlta-Sanomien tähdet: XXX Joni Nousiainen (KiPa), XX Marko Pelkonen (OL), X Pasi Pirinen (KiPa)

Kitee - Oulu 2-1 (3 - 4, 2 - 1, s1 - 0)

KiPa: 1 0 1 1 = 3  1 0 1 0 = 2  1  2
Oulu: 0 1 2 1 = 4 0 0 1 0 = 1 0 1

Kitee: Juha-Matti Sirviö 1/2, Sami Partanen 0/2, Ville Huuhtanen 1/0, Sami Joukainen 2/0, Joni Nousiainen 1+0/2, harhat 1.
Palkitut: I Joni Nousiainen, II Pasi Pirinen.
Oulu: Paavo Pelto 0/1, Antti Vihtkari 1/1, Ari Nyrhinen 1/0, Marko Pelkonen 2/0, Ville-Pekka Jokinen 1+0/2, Matti Pellikka 0/1. Marko Kontio punainen kortti.
Palkitut: I Jaakko Antila, II Paavo Pelto.
Tuomarit: Niko Kaukovalta ja Timo Hilska.
Yleisöä: Harmittavasti aurinkoisella Rantakentällä vain 1711 eli vajaat 400 alle sen, että olisi päästy kauden 2005 keskiarvoon. Samaan aikaan ollut kiteeläisten liikkeiden iltatapahtuma verotti osaltaan katsojamäärää.


Takaisin