Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Paikalliskamppailun 1. jaksolla lukkarit pääosissa, 2. jaksolla KiPa näytti lukkari Kohosen johdolla Karjalan herruuden nousten sarjakärkeen. JoMa - KiPa (1 - 1, 1 - 6)

KSami Joukainen täräytti kolme juoksuaatso 121 kuvaa kuvagalleriasta.
Sami Joukainen iski 3 juoksua ja on 65 lyödyllä enää 4 juoksua Jere Dahlströmiä jäljessä
     

Ennen     
ottelua

Kiteen Pallolla on mahdollisuus nousta sarjakärkeen voittamalla paikalliskamppailussa Joensuun Maila. JoMalla puolestaan on lähinnä teoreettiset mahdollisuudet välttää enää karsintasarjaa.

Edellisessä kohtaamisessa Itä-Lännen esiotteluna KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen saattoi todeta:
- Makeat kolme pistettä.
Silloin KiPa nousi kahdesti tappiolta rinnalle ja ohi JoMan. KiPa - JoMa 2 - 0 (2 - 1, 5 - 3)

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen viuhkansa kanssaPelinjohtajien ja palkittujen
kommentit

KiPa jätti JoMan tässä viimeisessäkin kauden paikalliskamppailussa ilman sarjapisteitä.

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (oik.) ihmetteli alun löysyyttä ja iloitsi voitoista jokaisessa kohtaamisessa.
- Ei paikallisotteluista JoMaa vastaan etukäteen ollut näin paljon pisteitä saatavissa (pisteet 10 - 0 KiPalle). Nyt avausjaksolla jos ei nolla- ja ykköstilannetta saatu purettua, ei siitä mitään tule.
- Toiselle jaksolle saatiin hyvä lataus. Hyviä lyöntejä, muutama liukas eteneminen kotiin kun linja näytti jo luulevan että palo tulee, oli Varonen tyytyväinen.
- Kauden peleistä ei pisteen pistettä JoMalle. Se olikin vähän tavoitteena (viime kaudellahan JoMa pystyi yllättämään kerran KiPan puhtaasti), kertoi Varonen. Hän antoi myös terveisiä JoMan palkintoraadeille: 
Toni Kohonen piti jälleen lyöjät kurissa- JoMan pyttykerhon pokka piti loppuun asti. Ei Koden (Toni Kohosta) kertaakaan palkinnoilla. Kiusahan se on pienikin kiusa, näpäytti Varonen todeten, ettei Kode itse häntä monia muitakin ihmetyttäneestä asiasta pyytänyt sanomaan.

Loppukevennykseksi juontaja kyseli miten Mikko Varonen niin nopeasti haki aidan takaa pallon toisella jaksolla.
- Mikko on nuorempana tottunut pusikoissa juoksemaan, vastasi velipoika Passe.

Pasi Piriselle (5/8 KL)  1. palkintoKiPan ykköspalkittu oli ulkona tappava ja sisällä 5/8 kärkilyöntiä vaihtanut Pasi Pirinen.
- Aloitettiin ihmeen löysästi. JoMan entisen pelinjohtajan puolesta olisi pitänyt aloittaa kovemmin, kertoi Pirinen.
- Mutta vietiin lopulta
10 - 0 JoMaa. Ekalla jaksolla ei kovin monta tilanettakaan ollut. Aika erikoisia lyöntejäkin sitten mailasta tuli, pomppu lähti ihan outoon suuntaan, jatkoi Pirinen.
- Mutta runkosarjan voitosta kamppaillaan. Kaverilla oli kotiutuksissa vaikeuksia mutta oli meillä ulkopelikin vahvaa. Onneksi välillä ei aina niin ollut, jotta jouduttiin vähän miettimään asioita tarkemmin, veti Pirinen ratkaisun yhteen.

Jukka Holttisen tolppa pysyi lautasellaJoMa ykköspalkittu oli edelleen kivitalonkorkuisia tolppia nostellut ikälukkari Jukka Holttinen (oik.).
- Sitähän sitä pitää käyttää mitä osaa, totesi Holttinen.
- Maailman paras pesäpallojoukkue oli meillä vastassa. Ei todellakaan tainnut kotiutukset onnistua tänään, kuittasi Holde.

JoMan pelinjohtaja Mikko HylkiläJoMan pelinjohtaja Mikko Hylkilä (vas.) ihmetteli vähän joukkueensa taipumista KiPan 1 - 3 johdossa.
- Mentiin toisella jaksolla 1 - 0 johtoon. KiPa löi sisävuorollaan heti 1 - 3. Siinä me taituttiin, totesi Hylkilä.
- Parissa sisävuorossa jäi lyömään kolmonen, siitä oli vaikea rakentaa. Koko ottelussa oli pari vuoroa  sellaista JoMaa mitä minä haluan: taisteltiin ja henki oli hyvä.
- Ilmeessä ei ollut mitään vikaa ensimmäisellä jaksolla. Toisessa se petti, toisti Hylkilä.
- Ei me lopeteta nyt pelaamista ja odotella karsintasarjaa. Se olisi pahin virhe mitä voi tehdä. Nyt pelataan ja tehdään töitä jotta saadaan peli parempaan suuntaan. Harjoitellaan ja laitetaan paikat kuntoon, lupasi Hylkilä karsintasarjaan.
- Paineet on nyt hävinneet, uusia tulee sitten.
- Vastustaja oli tänään niin kova ettei ilmaiseksi tule mitään, lopetti Hylkilä.

Lopuksi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen totesi kärkijoukkueen jatkon olevan kova: Torstaina Kuopiossa, sunnuntaina  Nurmossa ja torstaina Oulu kotona.
- Sijat 1. ja 2. ovat tavoitteena. Kuopio tappelee ihan samoista sijoista:
Kitee         24  9  8  4  3 160- 96 47
Sotkamo       24  9  7  5  3 207-114 46
Kuopio        24  6 12  3  3 162-120 45
PattU,Raahe   24  4 14  4  2 146-136 44

Avausjaksolla Joukainen iski KiPan johtoon,
JoMan Tuomo Scroderus tasoitti 1 - 1

Avausjakon kärkilyönnit 13 - 12 (42% - 35%) ja kolmostilanteet 7 - 4 JoMalle.

Sami Joukainen taidolla 0 - 1KiPa aloitti sisällä paikallispeliin tyypillisesti. Juha-Matti Sirviö (5/8 KL ykköselle, 1 tuotu) paloi. Pyry Takala (1/3 KL), Pasi Pirinen (5/8 KL) ja Sami Partanen (3/6 KL, 1 tuotu) haavoittuivat. Kakkospalkittu jokeri Joni Nousiainen (4/5 KL, 2 tuotua) vapaalla kärkeen ja Toni Kohosen (3/9 KL, 1 lyöty, 1 tuotu) näpyllä kakkoselle. Itse kopilla pois mutta Mikko Varonen (3/3 KL, 1 lyöty) vaihtoi kolmossaumasta ja ALeksi Rautiainen (3/8 KL) kakkosrajanäpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä jokeri Sami Joukainen (vas.) (3/7 KL, 3 lyöty) pisti loistavan kakkosrajanäpyn ja Joni Nousiainen toi 0 - 1. Kova Kode ja Ville juonimassavaihto O-J Makkoselle kopiksi ja toinen palo. Itse kuitenkin vielä ykköselle mutta Koden opastaman Ville Huuhtasen (1/4 KL) yllätysotolla kolmas palo.  

Tasoittavalla JoMan kärki Pasi Kokkonen (5/9 KL) pystärillä, Mikko Röppänen (7/8 KL) rpäylästä sirvahtaneella ja Anssi Raitala (4/9 KL) keskinäpyllä täyttivät pesät. Palottomasta ajolähdöstä Jukka Holttisen (5/7 KL, 1 lyöty) veto Piriselle kopiksi ja palo. Keskinäpyllä vaihto ja jatkoajoista Tuomo Schroderus (%7/ KL, 1 lyöty) iski Huuhtaselle ja toinen palo. Kopilla etupesät tyhjiksi. Petri Kemppainen (2/5 KL) varrella ykköselle mutta O-J Makkonen (0/5 KL) kopitti etupesät tyhjiksi. Jokeri Jakko Hirvonen (2/4 KL) varrella ja Markku Hylkilä (2/4 KL) näpyllä täyttivät uudelleen pesät. Ajolähdöstä jokeri Mika Laukkasen veto Timo Rautiaiselle ja kolmas palo.

Mikko Röppänen Pasi Kokkosen takanaToisen alkava oli KiPan heikoin sisävuoro. Kolme lyöjää väliin. Sirviö pystärillä kärkeen mutta Pirisen pomppu matala ja palo. Piriselle myös haavat kuten jokereille Takala ja Nousiainen. Partaselle myös haavat. Kohonen vapaalla kärkeen mutta Varonen poltti itsensä laittomaan. A. Rautiaisen keksinäky OJM:lle ja kolmas palo.

Tasoittavalla JoMa jätti yhden väliin. Kokkonen haavoittui. Hirvonen löi väliin kakkospesän taakse mennen kärkeen. Röppänen vaihtoi ykkösrajanäpyllä. Raitalan pompusta risi kolmoselta mutta Holttisen näpyllä kärki kolmoselle kun heitto oli mennä yli. Välilyönti mutta ei kotiin ja ajolähtö. Tuomo Schroderus löi kakkossaumaan ja Mikko Röppänen (vas. Pasi Kokkosen takana) toi tasoituksen 1 - 1. Kolmostilanne kun kopilla muut pois. Kemppaiselle myös koppi mutta jokeri Hannu Ikonen (0/3 KL)  ykköselle saumalyönnillä. O-J Makkonen näpytti ja pisti roikun väliin joilla pesät täyteen. Jokeri Mika Laukkanen (0/6 KL) löi saumasta kopparille saakka mutta ei etenemistä. Toisella haavat kotiin ja kolmasnnella laiton näpy ja toinen palo. Markku Hylkilä viimeinen lyöjä ja vaihto linjaan, josta kolmas palo kolmoselta.

Mikko Röppänen hölkkää 1 - 1
Mikko Röppänen hölkkää tasoituksen 1 - 1

Joni Nousiainen pokkaamassa 2. palkintoaKolmannen alkavalla KiPan Nousiainen (oik.) pompulla kärkeen mutta A. Rautiaisen kova siepparille ja risti kakkoselta. Haavat Aleksille ja Huuhtanen vapaalla ykköselle. T. Rautiainen kopitti pesät tyhjiksi ja Voutilainen jätettiin taas väliin. Sirviö varrella ykkoselle ja Pirisen pompulla kakkoselle. Pirinen itse pompulla pois mutta Takala ykköselle. Partasen pompulla Sirviö kolmoselle ja näpyllä etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Jouksien veto Schroderukselle ja risti kotiin. Jatkoajoista Kohosen keskipomppu Kemppaiselle ja kolmas palo.

Tasoittavalla JoMan Hylkilä vapaalla ykköselle ja Airaksinen kopitti. Kokkonen ykkösrajanäpyllä kärkeen mutta Rlöppäsen pompusta Pirisen tulinen heitto ja palo. Raitala jouti kopittamaan kuten jokeri Hirvonen. Ikosen kentällemeno tyssäsi laittomaan ja paloon. Holttinen vaälilyönnillä ykköselle mutta Schroderus kopitti. Kemppainen yritti kentälle mutta laiton pomppu ja kolms palo.

Neljännen alkavalla KiPan Takala löi väliin mennen kärkeen. Kohosen pystymailanäpy O-J Makkosen syliin ja haavat sekä palo. Varonen vapaalla kärkeen mutta A. Arutiainen joutui kopittamaan. Nousiainen edelleen kärkeen, nyt keskinäpyllä. Huuhtasen pystäri Kemppaiselle kopiski ja palo sekä haavat. Kaksi lyöjää väliin. Sirviö näpäytti ja Pirinen iski keskipompun tayttäen pesät. Partasen pystäri lensi kopiksi Kokkoselle ja kenttä tyhjäksi. Joukainen viimeisenä lyöjä mutta palo.

Tasoittavalla JoMan Makkonen haavoittui. Hylkilä vapaalla kärkeen mutta Airaksinen kopitti. Kärki Kokkonen & Röppänen näpyttivät ja Raitalan pomppu toimi. Aikalisä ja palottomasta ajolähdöstä ensin Jolttisen lyhyen näpyn nouti Kohonen. Jatkoajoista Schroderuksen toiselle taktinen väärä josta laiton. Etenijä takaisin ja kiireessä kolmask in laittomaksi. Laukkasen veto Huuhtaselle ja kolmas palo päätti jakson tasajuokuihin 1 - 1.

Pasi Kokkonen ehti Ville Huuhtasen kakkospesälle
Pasi Kokkonen ehti 4. tasoittavalla Ville Huuhtasen vahtimalle kakkospesälle

Toisella jaksolla KiPa iski ja
Kohonen piti JoMan kurissa

Toisen jakson kärkilyönnit 16 - 23 (40% - 68%) ja kolmostilanteet 4 - 12 KiPalle.

JoMa aloitti sisällä mennen jopa 1 - 0 johtoon. Kokkonen pystärillä, Röppänen linjalyönnillä ja Raitala  parilla pompulla täyttivät pesät. Palottomasta ajolähdöstä löi heti Jukka Holttinen löi kovaa keksisaumaan ja Pasi Kokkonen toi 1 - 0.  Jatkoajoista Schroderus iski linjaan ja risti kotiin. Kolmas ajolähtö ja Laukkasen välilyönnin kurkotti Timo Rautiainen korkealta kopiksi ja haavat kotiin. Vaihto etumiehelle ja risti ykköseltä sekä kolmoselta. Jakson yksi muu JoMan kolmostllanne tulikin vasta viimeisen tasoittavalla vapaataipaleella.

Pasi Kokkonen tuo 1 - 0 Jukka Holttisen lyönnillä
Pasi Kokkonen tuo 1 - 0 Jukka Holttisen lyönnillä

Sami Joukainen iskee tulisesti 1 - 1Tasoittavalla KiPan Sirviö käänsi kovan kolmospuolelle mennen kärkeen. Pirisen pompulla mies kakkoselle välipalon hinnalla. Takala pystärillä ykköselle kärjen taakse ja Partanen vaihtoi pesät täyteen omalla pystärillään. AJolähdöstä kolme juoksun lyöjä Sami Joukainen (oik.) löi kovaa keskisaumaan ja Juha-Matti Sirviö toi helposti tasoituksen 1 - 1. Jatkoajoista neloseksi tulltu Mikko Varonen pitkän varsilyönnin ja Pyry Takala kiiti kotiin 1 - 2.
- Oltiin valmitauduttu nyt paremmin, ihan erilaisella tsempillä lähdettiin toiselle jaksolle, kertoi Takala kenttähaastattelussa.   
Ajot jatkuivat ja viitoseksi tullut Toni Kohonen löi heti merkistä väliin ja Sami Partanen toi jo 1 - 3. Kopilla pesät tyhjiksi. Nousiainen pompulla kärkeen. A. Rautiaisen näpyllä  kärki kakkoselle mutta välipalo ykköseltä. Huuhtanen kopilla pois mutta Timo Rautiainen  löi väliin ja kärki kolmoselle. Kopin pudotuksella etupesätkin täyteen. Neljännestä ajolähdöstä Miika Voutilainen (0/1) löi linjaan mutta Röppäsen heitolla kolmas palo.

Pyry Takala tuo johtojuoksun 1 - 2
Pyry Takala tuo johtojuoksun 1 - 2

Toisen alkavalla JoMa ei päässty ykköspesää pitemmälle. Kemppainen lautasesta sirvahtaneen pallon avulla kärkeen. Makkosen näpyn haki Kohonen ja risi kakkoselta. Kopilla O-J itse pois. Hylkilä löi väliin mutta Airaksinen kopitti molemmat pois. Kärki Kokkonen paloi pompustaan ykköselle ja jokeri Hirvoselle haavat. Röppänen näpyllä kärkeen mutta Raitalan lyönnin haki Varonen kaukaa laittomasta kopikis ja haavat Röppäselle. Raitala poltti itsenä kun koppi ei noussut.

Tasoittavalla KiPan kärjestä heti palottomat ajot: Sirviö pystärillä, Pirinen pompulla ja Partanen pompulla sekä näpyllä täyttivät pesät. Joukaisen kova suoraan kakkospesälle Airaksiselle ja kerralla risti kakkoselta sekä kotoa. Varonen täytti etupesät tuudelleen. Kohosen lyönnin haki Hylkilä kopiksi ja haavat kotiin. Vaihto pystymailanäpyllä ja uudet ajot. A. Rautiaisen välilyöntiyritys linjaan Kemppaiselle kopiksi ja kolmas palo.

Juha-Matti Sirviö ehtii Anssi Raitalan kolmoselle 2j2l
Juha-Matti Sirviö ennen palloa kolmoselle 2. vuoroparissa

Mikko Varonen poltti aidan takaakin etenijän kolmoselleKolmannen alkavalla JoMa kerran kakkoselle. Hirvonen näpyllä kärkeen ja Holttisen koukkunäpyllä kakkoselle. Holde pudotuksella ykköselle. Schroderuksen lyönti Voutilaiselle kopiksi ja haavat kolmoselta. Toinen Piriselle ja risti kakkoselta. Kemppainen, Ikonen ja Makkonen kopeilla pois. Hylkilä pompulla ykköselle mutta Airaksisen kopilla pesät tyhjiksi. Kokkosen näpyn haki Partanen ja toinen palo kakoselta. Itse kopilla pois. Röppänen näpyllä ykköselle ja Raitalan pompulla kakkoselle. Raitala iski ykkösrajasta läpi aidan taakse. Mutta jo pienenä puskissa koluamaan tottunut Mikko Varonen (vas.)haki pallon nopeasti ja selvä palo kolmoselta eikä 1+1 juoksua!

Kolmannen tasoittavalla KiPan Nousiainen pompautti yli Airaksisen ja meni kärkeen. A. Rautianen löi väliin ja Huuhtanen pomputti kärjen kolmoselle. Kopin pudotuksella etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Sami Joukainen iski kovaa keskelle ja Joni Nousiainen (oik.) toi illan toisen juoksunsa ja tienasi 2. palkinnon tuomalla 1 - 4. Joni Nousiainen tuo 1 - 4Timo Rautiainen löi kahdesti juoksun samassa vuoroparissa
Jatkoajoista Timo Rautianen (vas.) löi Röppäselle, joka pudotti pallon heittäessään sitä, ja Aleksi Rautianen ehti kotiin 1 - 5. Kopilla pesät tyhjiksi, ysi jätettiin väliin ja kärki Sirviö ykkösnäpyllä kärkeen. Pirisen pompulla yksin kakkoselle. Partanen löi väliin mennen ykköselle. Varonen pomputti ja näpytti ajolähdöksi. Kohosen yritys Hylkilälle kopiksi ja haavat. Vaihto pystymailanäpyllä, josta palo kolmoselta. A. Rautiainen iski kovaa kolmosrajasta aitaan ja pesät täyteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Timo Rautianen löi toisen vuoroparin juoksunsa pistämällä taitavasti merkistä väliin. Toni Kohonen toi loppunumeroiksi 1 - 6. Vaihto Röppäselle ja kolmas palo.

Sami Joukainen osuu keskelle risua: 1 - 4 Joni Nousiaisen tuomana
Sami Joukainen osuu keskelle risua: 1 - 4 Joni Nousiaisen tuomana

Neljännen alkavalla JoMan Ikoselle haavat ja kaksi lyöjää väliin. Kemppainen näpyllä kärkeen mutta Makkosen välivarsi Piriselle ja palo. Hylkilä kopitti ja yksi väliin. Kokkonen pystärillä ykköselle ja Röppäsen välilyönnillä etupesät täyteen. Kohosen kahdella väärällä kärki jo kolmoselle. Kopilla muuta pois. Ikonen estämisen vuoksi vapaalla ykköselle. Laukkasen surkea 0/6 kärkkärin ilta päättyi siihen kun Hirvonen lähti väärällä kakkoselle palaen ja Kokkonen paloi oltuaan kopilla irti kolmoselta.

Koko ottelun kärkilyönnit 29 - 35 (41% - 52%) ja kolmostilanteet 11 - 16 KiPalle.

Sanomalehti Karjalainen: KiPa löi kotiin, JoMa ei. Kiteen Pallo vei kesän paikalliskamppailut pistein 10-0.

JoMan nettisivuilta: JoMa ei saanut Kiteetä kuriin.

Tilastot ottelusta  

Joensuu - Kitee 0-1 (1 - 1, 1 - 6)

Joensuu:         0  1  0  0 =  1   1  0  0  0 =  1          0
Kitee:           1  0  0  0 =  1   3  0  3  0 =  6          1

Joensuu: Pasi Kokkonen 0/1, Mikko Röppänen 0/1, Jukka Holttinen 1/0, Tuomo Schroderus 1/0.
Palkitut: I Jukka Holttinen, II Anssi Raitala.
Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Sami Partanen 0/1, Toni Kohonen 1/1, Mikko Varonen 1/0, Aleksi Rautiainen 0/1, Timo Rautiainen 2/0, Sami Joukainen 3/0, Pyry Takala 0/1, Joni Nousiainen 0/2.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Joni Nousiainen.
Tuomarit: Juha Asunmaa ja Hannu Vartiainen.
Yleisöä: Yllättävän kuumassa +24 auringossa mukavasti kesän ennätys 2 184 henkeä.


Takaisin