Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Jarkko Kokon pajatson tyhjennys upotti jälleen KiPan. KiPa-PattU 0 - 2 (1 - 4, 4 - 6)

Kuvagalleriassa 102 kuvaa ottelusta              YLE:n Urheiluruudun pesisuutiset 23.7.

Pattijoen pelaajat juhlivat voittoaan
Pattijoen pelaajat juhlivat voittoaan

Pelinjohtajien ja
palkittujen kommentit

Pasi Varonen ja Jukka PennanenKiteellä PattU oli voittanut viimeksi 31.5.2001 luvuin 1-0. Ensimmäisen jakson aikana KiPa sisäpeli oli edelleen unessa eikä joukkue saanut kuin yhden kolmostilanteen aikaan. Toisella jaksolla Joni Nousiaisen kunnari tyhjään kenttään ja  Mikko Varosen iskemät kaksi juoksua näyttivät suunnan kääntyneen. Mutta vanha KiPan kaataja Jarkko Kokko iski viimeisen tasoittavalla häikäistyneen Mikko Varosen selän takaa pajatson tyhjäksi ja jaksojohto 4 - 2 muuttui hetkessä 4 - 6 tappioksi.

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ja valmentaja Jukka Pennanen olivat ottelun jälkeen hiljaisia miehiä.
- Ensimmäisellä jaksolla ei tilanteiden tekeminen onnistunut keneltäkään. Lyöjät tekivät omia ratkaisujaan eikä pelanneet joukkueen eteen, murehti Varonen.
- Sellaista jakson loppua ei saisi tulla edes tenavapeleissä, huokaisi Kiteen pelinjohtaja Pasi Varonen. - Pesiä ei saatu täytettyä ja lyöntimiehet loppuivat kesken takaa-ajon.
- Toisella jaksolla oli jo jonkinlaista menestystä mutta Kokon lyönti sitten ratkaisi ottelun. Pallo vaan hävisi Mikolta, harmitteli Varonen.
- Jos se lyöntijärjestystä rukkaamalla löytyisi, olisi se jo löytynyt. Vaikeeta on! En tiedä, miten muutetaan peliä. Ei ole herkullinen tilanne, lopetti Passe.

Pttijoen pelinjohtaja Matti IivarinenPattijoen pelinjohtaja Matti Iivarinen riemuitsi sarjakakkosen kaatumisesta.
- Me saimme hyvän henkisen otteen alkuun. Heti kolmen juoksun johto ja siitä oli hyvä jatkaa pelaamista. Vastustajallakin oli paikkansa mutta eivät pystyneet täyttämään pesiä, arvioi Iivarinen.
Juha-Matti Sirviölle KiPan ykköspalkinto- Kärki ykkönen (Tuomas Tervonen 4/7 KL ykköselle) ja kakkonen (Jussi Kemilä 5/13 KL) ei ihan omalla tasollaan pelanneet mutta onneksi Timo Kallio (5/5 KL ykköselle) jokerina täytti hyvin paikkansa. Toisella jaksolla oli uskoa vaikka olimmekin välillä jo kolme juoksua tappiolla. Varmaan kohtuullinen se Kokon lyönti oli ja sillä hodettiin homma.

KiPan ykköspalkinnon sai 4/4 kertaa kärkeen mennyt Juha-Matti Sirviö (oik.).
- Pakko oli parantaa, niin huono oli peli Koskenkorvalla. Sisäpelissä on nyt ongelmia. Eri ukot onnistuu eri päivinä, arvio Sirviö.

Jarkko Kokolla mahtava pelipäivä 1+5 lyötyä juoksuaPattijoen ykköspalkittu oli 1 + 5 juoksua lyönyt ja 8/12 kärkilyöntiä naputellut Jarkko Kokko.
- Tärkeissä peleissä on tullut onnistumisia. Pelihaluja on nyt kun olin neljä viikkoa kokonaan irti pesäpallosta ja vasta pari peliä olen pelannut.
- Joku viikko sitten oli meilläkin notkahdus alaspäin. Nyt pelattiin iloista peliä. Itseluottamusta on tullut kaikille lisää, kertoi Kokko.
- Niskasta pitää ottaa itseään kiinni ja katsoa peiliin. Ei siinä muuta tarvita, vastasi Kokko kysymykseen miten notkahduksesta on päästy pois.

Lopuksi KiPan pelinjohtaja Varonen vielä ihmetteli KiPan sisäpelin lukkiintumista.
- Viisi - kuusi peliä ei ole sisäpeli kulkenut. Alkukaudesta on meillä ennenkin ollut ongelmia. Mutta tässä vaiheessa heinäkuuta pitäisi pelien olla jo kohdallaan. Mutta maaliin on monta reittiä, lopetti Varonen.

Sarjatilanne illan kierroksen jälkeen:
SoJy  21 9  6 3  3 193-100 42 
KiPa  21 8  6 4  3 134- 88 40
PuPe  21 6  9 3  3 144-104 39
PattU 22 3 13 4  2 135-133 39

Avausjaksolla KiPalla
vain yksi kolmostilanne

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 18 - 26 (50% - 54%) ja kolmostilanteet 1 - 11.

Pertti Mäkelä sai Pattojoen 2. palkinnonPattijoki aloitti sisällä rakentaen peräti seitsemän ajolähtöä kahdella lyöntikierroksella. Tuomas Tervonen (4/7 KL) meni pystärillä kärkeen ja Jussi Kemilä (5/13 KL) vaihtoi pompulla kuten Marko Rasionkangaskin (5/7 KL). Ajolähdöstä kakkospalkittu Pertti Mäkelä (vas.) (8/11 KL) löi kovaa kakkospuolelle Pattijoen Teemu Lohtander löi kaksi juoksuaja pallon pompattua räpylästä toi Tuomas Tervonen 0 - 1. Jatkoajoista Kokon kopilla haavat kotiin mutta vaihto onnistui keskisaumasta. Jokeri Sami Ahola (vain 1/6 KL)  tyhjensi kopilla pesät. Topi Kosonen (1/4 KL) vapaalla kärkeen ja Antti Mäkelä (5/6 KL) vaihtoi välilyönnillä. Jari Törmäsen (3/5 KL) kova lyönti täytti pesät. Ajolähdöstä Timo Lemponen (1/3 KL) löi taktisesta takaväärästä varsilyönnillä Topi Kososen kotiin 0 - 2. Jokeri Teemu Lohtander (oik.) (3/5 KL) jatkoi ajoja ja löi linjaan niin että Antti Mäkelä toi jo 0 - 3.  Välipalo kolmoselta mutta Lohtander vaihtoi vielä ykkös-kolmostilanteeksi. Jokeri Timo Kallio (5(5 KL ykköselle) pudotettiin ykköselle. Kemilän keskipompusta risti kotiin ja kahdella kopilla pesät tyhjiksi. Rasinkangas kopitti ja P. Mäkelä välilyönnillä kärkeen. Kokko kopitti mutta Kosonen ja A. Mäkelä löivät väliin täyttäen etupesät. Törmänen vaihtoi hudilla kärjen jo kolmoselle. Ajolähdöstä Lemposen varsi Partaselle ja kolmas palo.

Pattijoen Tuomas Tervonen tuo avausjuoksun 0 - 1
Pattijoen Tuomas Tervonen tuo avausjuoksun 0 - 1

Tasoittavalla KiPan Sirviö (4/4 KL ykköselle) pompulla kärkeen ja Toni Kohosen (3/8 KL) keskisaumalyönnillä etupesät täyteen. Kentälle palanneen Timo Rautiaisen (4/6 KL) pompusta risti kolmoselta mutta kovalla vaihto etupesät täyteen. Pasi Pirisen (3/4 KL) viimeinen laittomaksi ja palo. Mikko Varosen (5/9 KL) kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Pyry Takala (4/7 KL ykköselle) näpyllä kärkeen. Sami Partasen (4/8 KL) varrella Takala kakkoselle mutta näpy lukkari Kososen kopiksi ja kolmoselta kolmas palo.   

Kolmannen vuoroparin alkavalla Jarkko Kokko löi toiseksi viimeisenä lyöjänä kakkospesän taakse väliin ja Marko Rasinkangas toi 0 - 4.

Toni Kohonen kuiskii Juha-Matti Sirviölle ohjeita 
Toni Kohonen kuiskii Juha-Matti Sirviölle ohjeita

Ville Huuhtaselle KiPan 2. palkintoViimeisen tasoittavalla KiPan Takala vapaalla kärkeen. Varonen pomputti hänet kakkoselle ja itse kopilla pois. Koppi myös Nousiaiselle mutta Partanen meni ykköselle. Huuhtanen (vas.) vaihtoi pompulla kärjen kolmoselle ja kopilla muut pesät tyhjiksi. Aleksi Rautiainen näpyllä ykköselle mutta Miika Voutilaisen kopilla etupesät tyhjiksi. Sirviölle ja Kohoselle myös haavat. T. Rautiainen ykköselle mutta Pirisen kahdella käsittämättömällä kopilla etupesät tyhjiksi. Eikä edes paloja taululla! Viimeisenä lyöjänä Sami Joukainen iski kolmossaumaan ja Pyry Takala toi lohdutusjuoksun 4 - 1.

Jarkko Kokko
masensi kiteeläiset

Toisen jakson kärkilyönnit 21 - 23 ( 62% - 64%) ja kolmostilanteet tasan 10 - 10.

Timo Rautiainen tuo 1 - 0 lukkari Topi Kososen kauhoessa pallon taivaalle
Timo Rautiainen tuo 1 - 0 lukkari Topi Kososen kauhoessa pallon taivaalle

Joni Nousiainen Pikimanun onnittelussaKiPa vaihtoi lyöntijärjestystään toiselle jaksolle. Sirviö vapaalla kärkeen. T. Rautiainen vaihtoi varrella ja Partanen välilyönnillä pesät heti täyteen. Ajolähdöstä Kohosen välilyönti mutta Tervosen tappoheitto poltti etenijän kotiin. Itse kopilla pois ja takapesät täynnä. Mikko Varonen löi kumuran ja ilman merkkiäkin toi Timo Rautiainen KiPalle 1 - 0 lukkari Kososen kauhoessa pallon taivaalle. Pirinen ykköselle ja ajolähtö, josta Joukaisen kopilla haavat kotiin ja varrella risti kolmoselta. Huuhtanen kopitti pesät tyhjiksi ja Takalle myös haavat. Joni Nousiainen (vas.) löi kakkospesän kohdalta laittomaksi menevän lyönnin mutta kakkosvahdin räpylä osui palloon ja Nousiainen kiersi kunnarin tyhjään kenttään, 2 - 0. A. Rautiainen ja Voutilainen kopeilla pois. Sirviö löi kovaa mennen ykköselle. T. Rautiaisen näpyillä pesät täyteen. Ajolähdöstä Partasen näpy liian lyhyt ja lukkari haki pallon.

Tasoittavalla Pattijoen viimeisenä lyöjänä jokeri Teemu Lohtander löi väliin ja Marko Rasinkangas toi kavennuksen 2 - 1.

Toisen alkavalla KiPan Takala löi kovaa mennen kärkeen. Partasen pystärillä ja Kohosen keskinäpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Joukaisen viimeinen leikkuri laittomaksi ja palo. Mikko Varonen löi väliin ja pallo putosi Tervosen syöksykopissa räpylästä niin että Pyry Takala toi 3 - 1. Varonen vaihtoi tahallisella hudilla kärjen kolmoselle ja uudesta ajolähdöstä Pasi Pirinen löi väliin ja Sami Partanen toi jo 4 - 1. Vaihto näpyllä välipalon hinnalla ja Huuhtanen täytti myös ykköspesän. Neljäs ajolähtö mutta A. Rautiaisen varrella risti Kohosesta kotiin.

Sami Eko Partanen tuo jo 3 - 1 2. jakson toisessa vuoroparissa
Sami Eko Partanen tuo jo 4 - 1 toisen jakson toisessa vuoroparissa

Timo Rautiainen on saanut reitensä kuntoonTasoittavalla Pattijoen Tervoselle haavat. Jokeri Timo Kallio keskipompulla kärkeen. Kemilän pompusta palo A. Rautiaisen heitolla. Vaihto kakkossaumasta kakkoselle ja P. Mäkelän keskisaumalyönnillä ajot. Jarkko Kokko löi toisen juoksunsa välilylönnillä kolmospuolelta ja tuojana Jussi Kemilä 4 - 2. Jatkoajoista Kososen kakkosrajanäpystä risti Sami Ahola ei onnistunut mailan varressakotiin. Sami Ahola (oik.) purkamaan ajoa ja kahdella kopilla kaikille haavat. A. Mäkelä välilyönnillä ykköselle mutta Törmäsen vaihto kopiksi ja haavat Mäkelälle. Etumiehen ylityksellä Törmänen kärkeen mutta Lemposen vaihto Huuhtaselle ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla Sirviö kärken ja T. Rautiaisen (vas.) näpyllä kakkoselle. Partanen paloi laittomallaan. Kohosen näpystä Sirviöstä risti kolmoselta ja kopilla muutkin pesät tyhjiksi. Takalalle haavat ja Nousiainen vapaalla kentälle. Varosen pompulla kakkoselle ja harhaheitto ohi ykköspesän mutta Kososen heitolla Nousiaisesta palo kolmoselta.  

Tasoittavalla Tervonen paloi Huuhtasen heitolla. Kallio välilyönnillä ykköselle ja Kemilän pompulla kakkoselle. Rasinkankaan näpystä Sirviö poltti kärjen kolmoselle. P. Mäkelä löi väliin ja kärki yksin kolmoselle. Kokolle haavat ja Kososen näpy Partaselle ja risti kärjen takaa ykköseltä.

Jarkko Kokko tullettaa pajatson tyhjennystäänNeljännen alkavalla Takala pystärillä kärkeen. Pirisen pompulla ja Huuhtasen näpyllä jo kolmoselle. Ajolähtö Joukaiselle ja keskipompusta risti kotiin. Vaihto kakkosaumasta ja pesät täyteen. Ajot Aleksi Rautiaiselle. Kova etumiehen käsiin ja risti kotiin. Kolmas palo kun koppi meni laittomaksi.

Tasoittavalla PattU jätti kolme lyöjää väliin. Tarvonen pompulla kärkeen mutta kärpänen hänestä ykköseltä. Kemilä kopilla pois, Kallio kolmospussinopohjalyönnillä ykköselle. Rasinkangas löi kakkossaumaan ja P. Mäkelä näpytti pesät täyteen. Ajolähdöstä Jarkko Kokko löi viimeisen kolmoskoppari Mikko varosen selän takaa läpi 1 + 3 juoksun arvoisesti. Timo Kallio, Marko Rasinkangas ja Pertti Mäkelä kotiin sekä Kokolle kunnari. Ottelu oli ohi kun taululla juoksut 4 - 6.

Koko ottelun kärkilyönnit 39 - 49 (56% - 58%) ja kolmostilanteet 11 - 21.

Sanomalehti Karjalainen: Pattijoki rankaisi Kiteen virheistä. Jarkko Kokko pommitti ja Kiteen Mikko Varonen sortui ratkaisevaan virheeseen

Tilastot ottelusta

Kitee - PattU, Raahe 0-2 (1 - 4, 4 - 6)

Kitee:      0 0 0 1 = 1  2 2 0 0 = 4     0
PattU,Raahe: 3 0 1 0 = 4 1 1 0 4 = 6 2

Kitee: Timo Rautiainen 0/1, Pasi Pirinen 1/0, Mikko Varonen 2/0, Sami Partanen 0/1, Sami Joukainen 1/0, Pyry Takala 0/2, Joni Nousiainen 1+0/1.
Palkitut: I Juha-Matti Sirviö, II Ville Huuhtanen.
PattU,Raahe: Tuomas Tervonen 0/1, Jussi Kemilä 0/1, Marko Rasinkangas 0/3, Pertti Mäkelä 1/1, Jarkko Kokko 1+5/1, Topi Kosonen 0/1, Antti Mäkelä 0/1, Timo Lemponen 1/0, Timo Kallio 0/1, Teemu Lohtander 2/0.
Palkitut: I Jarkko Kokko, II Pertti Mäkelä.
Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen.
Yleisöä:  Mukavasti 2 252 noin +23 asteisella Rantakentällä.


Takaisin