Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kaikkien aikojen huonointa sisäpeliä KiPalta Ilmajoella. Kahdella lahjajuoksulla pisteet oli lähellä mutta... KoU - KiPa 1 - 0 (0 - 0, 3 - 2)

Ennen
ottelua

Otteluparin tulokset runkosarjassa:
04.06.2006 KiPa - KoU  2-0  (4-2, 5-1)   1288
26.07.2005 KoU - KiPa  0-1  (1-1, 4-9)   1676
29.05.2005 KiPa - KoU  1-2  (3-2, 1-2, s0-0, k0-1)   1423
25.07.2004 KoU - KiPa  0-1  (1-5, 2-2)   1205
03.06.2004 KiPa - KoU  2-1  (1-2, 5-3, s1-0)   902

Ja  ylemmissä jatkopeleissä:
15.08.2004 KoU - KiPa  0-2  (1-2, 3-6) 1015

Viimeisen kolmen vuoden aikana KoU on onnistunut voittamaan mestarijoukkueen KiPan vain toukokuussa 2005 kotiutuskisan jälkeen. Tällä hetkellä KiPa-90 johtaa runkosarjaa 40 pisteellä ja KoU taistelee kahdeksantena jatkopeliviivan yläpuolella 24 pisteellä. Nousukuntoiset ViVe (21) ja KPL (19) hangittävät kohta niskaan.

Koskenkorvan Jere Dahlström tykitti kaksi juoksuaKiteeltä puuttuvat edelleen loukkaantumisten vuoksi tärkeät vaihtajat ja etenijät, numerot 2. Timo Rautiainen ja 3. Jarkko Perttula. Rautianen oli nyt jo jokeripaidassa mutta ei osallistunut käytännössä peliin. Myös koppariosastolla Perttulan puuttuminen on tuntunut.

KoU:lta loukkaantuneiden kirjoissa ovat Matti Latvala ja Tomi Saari. Ennen KiPan Sami Joukaista (55 lyötyä) lyöjätilaston kärkeä pitävä KoU:n jokeri Jere Dahlström (kuvassa 4.6.20006)  (58 lyötyä) on kahdessa viime ottelussa Sotkamon Jymyä ja KPL:ää vastaan onnistunut vain 1/9 kertaa. Kahdessa ottelussa KoU:lla oli yhteensä vain 16 kotiutustilannetta, joten tilanteiden rakentelukin on ollut vaikeaa!

(Ottelun tilanteet RadioRexin ja Aleksis Ärjen selostuksen ja Antti Tokkarin komentoinnin varassa. Kiitos jo nyt, Aleksis ja Antti, vaikka osa tilanteista hukkui tarinointiinne. Virheet korjattu ptk:sta.) 

Palkitut ja kommentit
kaikkien aikojen huonoimmasta sisäpelistä

KiPan pöytäkirja joka ei tule toistumaan
KiPan pöytäkirja, joka ei tule toistumaan

KiPan parhaana palkittiin 6/9 kärkilyöntiä naputellut ja pari maukasta paloa etukentällä napannut Sami Partanen. Kakkospalkinnon sai ensimmäisen juoksun tuonut ja pari syöksykoppia esittänyt kolmoskoppari Mikko Varonen (2/4 KL). KoU:n paras oli erinomaisen ulkopelin pelannut ykkösvahti (1/1 kl) Mikko Mäntylä. Kakkospalkinnon sai kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä, joka meni 5/7 kertaa kärkeen. Jostain syystä 8/9 kärkilyöntiä vaihtanut ja yhden juoksun lyönyt Jukka Latvala jäi ilman palkintoa!

KiPan sisäpeli oli karmeata. Vain viidesti päästiin yrittämään kotiutusta eikä yhtään miestä lyönnillä kotiin. Kärki Juha-Matti Sirviö poltti neljä kertaa itsensä ykköselle ja etenijäjokeri Pyry Takala pari kertaa. Vaihdot onnistuivat ainoastaan Toni Kohoselta ja Pasi Piriseltä, jotka molemmat saivat 6/9 kärkilyöntiä.

- Pelasimme kaikkien aikojen huonoimman sisäpelin, sillä mikään ei onnistunut, myönsi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen.
- Olisi ollut noloa ottaa pisteet kahdella harhaheittojuoksulla.

KiPan loukkaantuneista pelimiehistä Timo Rautiainen oli jokeripaidassa, mutta ei käynyt kertaakaan lyömässä. Jarkko Perttula oli mukana matkalla vain siviiliasussa.
- Kyllä molemmat ovat kokoonpanossa pian, mutta emme hätäile heidän kanssaan, tuumasi Pasi Varonen.

Koskenkorvan pelinjohtajalla Tero Lehtinen iloitsi joukkueen kotivoittoa.
- Vaikka annoimme kaksi ilmaista juoksua, ei usko loppunut missään vaiheessa. Jos Kiteen tasoiselle joukkueelle antaa seitsemän kolmostilannetta, voi olla tyytyväinen, totesi Lehtinen sanomalehti Karjalaisessa.

Ensimmäinen jakso
ykköspaloja ja surkeaa sisäpeliä

KoU aloitti sisällä, kaksi kärkilyöntiä eikä etenijää viidellä lyöjällä ykköstä pitemmälle. KiPa käytti kahdeksan lyöjää Aleksi Rautiaiseen saakka mutta sama tulos.  

Toisen alkavalla KoU:lla oli nelonen viimeisenä lyöjänä. Jokeri Jouni Yli-Lipasti meni kärkeen mutta paloi Jussi ALa-Nikkolan vaihtoyrityksestä kakkoselle. Kytömäen Mikko ja Matti kopittivay ja Mikko Mäntylä sekä Sami Heinikainen ei lyöneet. Kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä haavoittui mutta jokeri Juho Ranto kärkeen. Toni Ranta onnistui sirvauttamaan sieppari Juha-Matti Sirviöstä ohi ja vaihtoi Rannon yksin kakkoselle. Jukka Latvala meni ykköselle. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Janne Rauhala pisti kakkospuolelle väliin ja pesät täyteen. Lyöjätilaston ykkösen, Jere Dahlströmin ensimmäinen laittomaksi. Toisesta Pasi Pirinen hoiti keskisauman ja poltti etenijän kotiin. Kolmas kakkospuolelta laittomaksi ja vuoron vaihto. 

Tasoittavalla KiPa jätti kolme lyöjää (A. Rautiaisen, Miika Voutilaisen ja Joni Nousiaisen) väliin. Sirviön viimeinen laittomaksi ja risti kuten jokeri Pyry Takalastakin jo toisella epäonnistuneella kopinnostolla. Toni Kohonen löi väliin ja meni kärkeen. Sami Partanen löi vapaalla lyönnillä väliin mutta Kohonen lähti myöhässä kohti kakkosta ja kolmoskoppari Yli-Hirvelä poltti Kohosen kakkoselle.

Kolmannen alkavalla KoU:n jokeri Jouni Oja-Lipastille haavat. Ala-Nikkola meni ykköselle mutta kahdet haavat lisää ja kaksi lyöjää jätettiin väliin. Kärki Yli-Hirvelä paloi kakkospussinpohjalyönnillään Pirisen tulisesta heitosta. Jokeri Ranto yritti pystäriä ja laittomalla toinen risti. Toni Ranta pystärillä kärkeen. Dahlström vaihtolyöjäksi ja Mikko Varosen kopilla Rannalle haavat. Haavat myös Dahlströmille. Jukka Latvala ykköselle. Viimeisen lyöjän Janne Rauhalan vaihdosta Pirinen poltti Latvalan kakkoselle.

Tasoittavalla Takala vihdoin kärkeen. Pirisen näpystä risti kakkoselta ykkösvahti Mäntylän heitosta. Pirinen ykköselle väliin pudonnesta lyönnistä. Varonen löi suoraan kakkoselle ja kumuran sijaan toinen palo. Mikko itse kopilla pois. Rohkeasti neljä lyöjää jätettiin väliin ja Sirviö löi itsensä kärkeen. Kohosen näpystä Mäntylän heitolla kolmas palo kakkoselta.

Neljännen alkavalla jokeri Jouni Oja-Lipasti pystärillä kärkeen. Nelosen Janne Rauhalan välilyönnillä etupesät täyteen. Ala-Nikkolan viimeisellä väliin ja pesät täyteen. KoU:n aikalisä. Palottomasta ajolähdöstä jokeri Dahlström ekasta Partasen mahtava syöksykoppi kolmossaumasta ja risti kotiin. Toinen kakkossaumasta kopiksi ja pesät tyhjiksi. Kolmaskin kopiksi ja jokeri Ranto ei päässyt kentälle vaan haavoittui. Kuutonen Mikko Kytömäki kopitti ja seiska Matti Kytömäki myös kopilla pois. Kasi Mikko Mäntylä pääsi ykköselle mutta ysin Sami Heinikaisen kahdella kopilla pesät tyhiksi. Yli-Hirvelä pystärillä kärkeen. Ranta löi Aleksi Rautiaiselle ja sai etupesät täyteen. Jukka Latvalan riskilyönti kakkosrajaan ja kärki kolmoselle välipalon hinnalla. Latvalan viimeinen Huuhtaselle ja palo Rannasta kakkoselta ja Yli-Hirvelästä kotiin.

Viimeisen tasoittavalla Sirviö jokeriksi ja Timo Rautiainen ykköseksi. Sirviö epäonnistuu koppilyönnissä ja palo! Takala kolmospuolelle väliin ja ykköselle. Kohonen näpytti ja sieppari Ranta ei pystynyt polttamaan kakkoselle. Kohonen kopilla pois mutta Partanen kärjen takana ykköselle. Etupesät täynnä ja Pirisen koko ottelu ensimmäisellä pompulla (räkä-sellaisella) kärki ensimmäisen kerran kolmoselle. Yhden palon ajolähto ja Joukaisen lyönnillä Takalasta toinen risti kotiin. Joukaiselle haavat. Takapesät täynnä ja Varonen täytti ykköspesän. KiPan aikalisä. Kahden palon ajolähdöstä Ville Huuhtanen löi ekan kakkospuoelelle linjaan. Toinen kopiksi kolmospuolelta ja kolmas palo kotiin.

- Kenttä on hyvässä kunnossa mutta jostain syystä melkein puolet paloista tuli ykköselle. Sisäpeli oli ihmeen nihkeää mutta KiPakin sai lopussa pari kotiutustilannetta. Jos toisella jaksolla KiPa aloittaessaan menee johtoon, on KossU nykyisessä kunnossaan vaikeuksissa, arvio RadioRexin kommentaattori, Nurmon Jymyn lukkari Antti Tokkari.

Avausjakson kärkilyönnit 16 - 9 (39% - 36%!!) ja kolmostilanteet 4 - 2. KiPalta kävi lyömässä ainoastaan 25 pelaajaa!

Toisella jaksolla KiPa kahdella harhalla 0 - 2 johtoon
mutta lopussa KoU meni ohi 3 - 2

KiPan kärki Sirviö ja Kohonen täyttivät etupesät. Partasen vaihdosta risti mutta uudelleen etupesät täyteen. Pirinen löi 15 senttiä laittomaksi kakkospesän jatkeelta. Viimeisellä pompulla Kohonen kolmoselle ja Partasesta välipalo. Varonen kopitti etupesät tyhjiksi. Huuhtanen myös kopilla pois. Aleksi Rautiainen nosti väliin ja meni ykköselle. Voutilainen kopitti etupesät tyhiksi. Joni Nousiainen myös kopilla pois. Jokeri Sami Joukainen kokeili takaa ja kakkospuolelta laittomalla rajalyönnillä. Viimeinen lukkari Sami Heinikaisen oivasta taktisesta väärästä etumiehen Mäntylän käsiin ja kolmas palo.

Tasoittavalla KoU:n Yli-Hirvelä ykköselle mutta Rannan kopilla pois. Ranta löi itsensä ykköselle ja Latvala vaihtoi etupesät täyteen. Kärjestä palo Janne Rauhalan pompusta kolmoselta Huuhtasen heitosta. Kun koppi ei nouse, turha palo Latvalasta kakkoselta mutta Rauhala ykköselle. Kohonen nappasi kakkoselta kärpäsen Rauhalasta Ala-Nikkolan vuorolla.

Toisen alkavalla KiPan Sirviöstä jo kolmas ykköspalo kun koppi ei noussut! Jokeri Takala pystärillä kärkeen. Kohosen lyhyestä kierrenäpystä Takala kakkoselle ja välilyönnillä itse ykköselle. Partasen lyönti kakkospuolelle linjaan ja niukka palo kolmoselta. Pirisen pommi laittomaksi kakkospuolelta ja vaihdosta kolmas palo kolmoselta.

Tasoittavalla KoU:n jokeri Oja-Lipasti kärkeen. Varosen hakiessa Ala-Nikkolan vaihdosta kopin, tuli haavat kakkoselta. Kolmas putosi väliin ja kärkeen. Mikko Kytömäen kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Ranto haavoittui. Matti Kytömäki haavoittui ja kaksi lyöjää jätettiin väliin. Yli-Hirvelä kärkeen ja Ranta vaihtoi kärjen kakkoselle. Jukka Latvala vaihtoi pesät täyteen. Ajolähdöstä jokeri Dahlström löi väliin mutta Varosen tappoheitto kotiin. Toisella taktisesta väärästä haavat Rannasta kotiin. Kolmannella kärjen vaihto kakkoselle. Janne Rauhala viimeisenä lyöjänä ja lyöjät loppuivat kun risti tuli ensin kolmoselta ja sitten kakkoselta.

Kolmannen alkavalla KiPan Takalle haavat. Pirinen lyönnillään kärkeen. Varonen pommitti kakkosvahti Matti Kytömäkeä mutta ei mene läpi. Varosen välilyönnillä etupesät täyteen. Huuhtasen lyönti kakkospuolelle ja kun Matti Kytömäki sai juuri ja juuri pallon kiinni, meni heitto ohi kolmosen. Pasi Pirinen toi harhalla 0 - 1. Heti seuraavana A. Rautiaiselta samanlainen isku ja jälleen Matti Kytömäen harhaheitto ohi kolmosen pallon osuessa etenevän Varosen selkään. Harhalla Mikko Varonen toi täpärästi jo 0 - 2. Nousiainen kopilla pois ja uusi lyöntikierros ilman paloa! Sirviön neljäs epäonnistuminen tolpasta ja risti! Kohonen löi väliin ja meni kärkeen. Partasen roikku välilyönnillä ja Kohonen kakkoselle. Partanen uudelleen ja ykköselle. Pirisen näpillä Kohonen kolmoselle, samalla Partasesta välipalo kakkoselta. Varonen näpytti etupesätkin täyteen. Kahden palon ajolähdöstä jokeri Sami Joukainen ensimmäisellä kolmospuolelle kolmossaumaan mutta Ala-Nikkolan hieno aavistus ja risti kotiin.

Tasoittavalla KoU:n jokeri Oja-Lipastista haavat. Ala-Nikkolasta haavat. Mikko Kytömäelle myös haavat. Matti Kytömäelle myös haavat ja kaksi lyöjää väliin. Yli-Hirvelä kakkossaumasta kärkeen. Ranta löi taitavasti kakkospuolelle väliin ja etupesät täyteen. Latvalan kovalla pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Dahlströmin ensimmäisestä Varosen syöksykoppi aivan maan rajasta ja haavat kotiin. Taktisella väärällä kakkoselta kärpänen ja viimeisellä Latvala kakkoselle ja Dahlström ykköselle. Rauhalan kova Partasen räpylän kautta kolmoselle ja toinen palo. Rauhala vaihto vielä Dahlströmin kakkoselle ja Rauhala ykköselle. Viimeisenä lyöjänä jokeri Juha Ranto vaihtoi välilyönnillä Dahlströmin kolmoselle. Viimeinen kolmospuolelle väliin ja Jere Dahlström toi 1 - 2. Tämä oli 17-vuotiaan Rannon ensimmäinen lyöty juoksu tänä kesänä!

- Pieni virhe KiPan liian lähellä olleelle polttolinjalle ja kaukana olleilta koppareilta. Melko voimaton lyöjä, ei pystymaila saa pudota väliin!, moitti Antti Tokkari RadioRexissä.

Neljännen alkavalla KiPan Huuhtanen kopitti. Kaksi väliin ja Nousiainen vapaalla ykköselle. Sirviön lyönnillä risti kakkoselta ja Sirviö ykköselle. Kohonen näpytti Sirviön kakkoselle ja kopilla itse pois. Jokeri Takala löi kakkospuolelle ja meni ykköselle. Partasen varsi kolmannen kerran etulaittomaksi. Keskipompusta toinen palo kolmoselta mutta etupesät täyteen. Pirisen ohitusnäpyllä Takala kolmoselle. Kahden palon ajolähtö. Sami Joukainen löi merkkaamattoman välilyönnin mutta harmittava niukka palo Takalasta kotiin.

Viimeisen tasoittava KoU:n lyömään jäänyt viitonen Ala-Nikkola jokeriksi. Viitoseksi tullut no: 11  Juho Ranto löi itsensä ykköselle ja Mikko Kytömäki vaihtoi pompulla hänet kakkoselle. Jokeripaidassa hienon sisäpelin pelanneen Jukka Latvalan vaihto putosi helposti Pirisen räpylästä ja kärki Ranto kolmoselle. Heti perään Jukka Latvala iski väliin ja Juha Ranto toi 2 - 2 KiPan kakkospalkinnon saaneen Varosen tappoheitosta huolimatta. Ykkös-kolmostilanteessa Matti Kytömäki täytti pesät. KoU:n aikalisä, sillä syntymässä oli paloton ajolähtö. Jere Dahlström löi ensimmäisellä merkistä väliin etumies Eko Partasen yli ja Mikko Kytömäki toi voittojuoksun 3 - 2. Eikä vielä ristiäkään taululla. 

Näin harmittavasti kaksi pistettä Kou:lle jaksoin 1 - 0 (0 - 0, 3 - 2).

Koko ottelun kärkilyönnit 38 - 24 (48% - 44%) ja kolmostilanteet 11 - 7 (kotiutusyritykset 10 - 5).

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen: Kiteen Pallo ei lyönyt ainuttakaan juoksua. Joukkueen sisäpeli kaikkien aikojen kehnointa.

Sanomalehti Ilkka: Koskenkorva nöyryytti sarjakärkeä. Koskenkorvan Urheilijat teki lähes mahdottomasta totta ja kaatoi upeasti kahden mollivoittoisen pelinsä jälkeen sarjakärki Kiteen Pallo -90:n 1-0 (0-0, 3-2). Kotijoukkue Koskenkorvan Urheilijat piti fanejaan piinassa loppuun asti miesten Superpesiksen kamppailussa tiistaina. Ilmajoen Koskenkorvalla pelattiin ensin kuusi vuoroparia juoksuitta, kunnes alkoi tapahtua.


Takaisin