Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

JoMa vaihtoi pelinjohtajaksi Mikko Hylkilän ennen ottelua. Kotiutukset ei kuitenkaan auenneet, ei tosin KiPaltakaan. JoMa - KiPa 0 - 1 (0 - 1, 1 - 1). KUVAT

Kuvagalleriassa 112 kuvaa ottelusta
(Aikapulan takia rajaamatta, muokkaamatta ja nimeämättä)

Ennen ottelua

JoMan Mikko Hylkilä 11.8.2005 MehtimäelläJoensuun Mailan verkkosivut kertoivat 11.7.2006 lyhyesti: 

     "Tappiokierteessä oleva Joensuun Maila vaihtaa pelinjohtajaa. Vain 16 pistettä 16 pelaamassaan ottelussa saalistaneen JoMan pelinjohtaja Vesa Varosen tilalle on nostettu kakkospelinjohtajana toiminut Mikko Hylkilä, jonka pesti alkaa jo tämän päivän Kitee -ottelussa Mehtimäellä. "

Kuva: Niilo Hirvonen 11.8.2005 Mehtimäellä

Ennakkoon tilastot kertovat , että
-  KiPalla on otteluparissa neljän voiton putki
-  KiPan Sami Joukainen, lyödyt 597
-  JoMan Jukka Holttinen, tuodut 395

Kahdella viime kaudella JoMa on pystynyt runkosarjassa kesäkuussa 2005 ja 2004 yllättämään KiPan. Samoin ylemmän jatkosajran ottelu 11.8.2005 päättyi JoMan yllätysvoitton. Muuten paikallistaistojen tulokset ovat olleet sarjataulukon mukaisia.

29.06.2006 Kitee - Joensuu 2-0  (2-1, 5-3)   2117
08.06.2006 Kitee - Joensuu 2-0  (2-0, 3-2)   1874
11.08.2005 Joensuu - Kitee 2-1  (2-5, 5-2, s1-0)   2089   - ylempi jatkosarja
17.07.2005 Kitee - Joensuu 1-0  (1-1, 4-0)   2611
12.07.2005 Joensuu - Kitee 0-2  (0-4, 0-4)   2819
07.06.2005 Joensuu - Kitee 2-0  (8-1, 2-0)   2264
05.06.2005 Kitee - Joensuu 2-1  (0-1, 1-0, s1-0) 1523
03.08.2004 Joensuu - Kitee 0-2  (1-6, 1-10)  2762
24.07.2004 Kitee - Joensuu 1-0  (1-1, 4-3)    2734
01.06.2004 Kitee - Joensuu 1-2  (2-3, 4-0, s0-0, k0-1)   1952
30.05.2004 Joensuu - Kitee 0-2  (2-3, 3-6)   2331 

Pelinjohtajien ja
palkittujen kommentit

Vähäjuoksuisen ottelun jälkeen KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen oli tyytväinen kahdella juoksulla saatuihin pisteisiin:
- Kaksi juoksua tehtiin. Jos sillä saa kaksi pistettä, niin ihan tyytyväinen pitää olla. Tilanteiden rakentelu ei ollut ihan sitä mihin on totuttu. Vaikka 14 kolmostilannetta saatiinkin, katseli Varonen tilastoista.
Sami Joukainen, vain yksi lyöty juoksu- Joskus sattuu kotiuttajilla tällainen päivä. Sami Joukainen (vas.) ei tainnut edes muutamassa vuorossa päästä koettamaankaan (1/4 kotiutukset).  Kode (Toni Kohonen) olisi ilmeisesti ollut iskussa. Kakkosen sijaan nelonen tai viitonen olisi pitänyt olla hihassa, arvioi Passe sisäpeliä.
- Tottakai se on myös hyvän ulkoplein ansiota ettei juoksuja enempää tullut. Mutta olihan meillä paikkoja (14 3-tilannetta) lyödä juoksuja. Joskus käy niin, äärimmäisen hyvä että sellaisellakin tuli voitto, lopetti Passe.

Sami eko Partanen tuuletti syöksykoppiaan 2. jakson 1. vuoroparin ajolähdöstäKiPan ykköspalkittu 4/7 kärkilyöntiä vaihtanut ja ulkona loisto- suorituksia esittänyt Sami Partanen (oik.) ei hämmästellyt hiha- numeroaan.
- Viime kaudella kolmonen hihassa lopetin, sillä nyt jatketaan. Ulkona helkatin hyvä? No, tasan yksi taisi tulla, oli Eko vaatimaton.

JoMAn uusi pelinjohtaja Mikko HylkiläJoMan pelinjohtajaksi Vesa Varosen tilalle yllättäen vaihdettu Mikko Hylkilä ei ollut juoksuihin tyytyväinen mutta lisää terävyyttä itseleenkin.
- Yksi juoksu meille, vastustajalle kaksi ja kaksi pistettä vastustajalle. Ei tyytyväinen voi olla, aloitti Hylkilä.
- Ulkopeli oli hyvää, nollatilanteet hoidettiin ihan OK. Mutta kun vain yksi juoksu saatiin, niin vaikeaa sillä on ottaa pisteitä, harmitteli Hylkilä.
- Pitää vain luottaa että peli lähtee käyntiin. Jos pelaajia moititaan niin itsekin on parannettava. Piti ottaa aikasemmin rohkeasti sisään. Välillä ei lähdetty ja Mikko Varonen hoiti avausjaksolla hyvin, sitten Eko toisella jaksolla. Olihan vastustajakin hyvä, kehui Hylkilä myös KiPan ulkopeliä.
- Ilme oli tänään joukkueella ihan hyvä. Onnistumisia kaivataan lisää, kyllä se siitä lähtee, lopetti Hylkilä.  

JoMan Tuomo Schroderus, ykköspalkinto ulkopelistä. Sisäpeli päin honkia.JoMan ykköspalkittu oli loistavan ulkolein pelannut mutta sisällä nolla kärkilyöntiä vaihtanut kakkosvahti Tuomo Schroderus (oik.).
- Heitto kulkee kyllä hyvin, kuten koko ulkopeli. Sisäpeli ei kulkenut ollenkaan (0/2 KL). Tilanteita meillä kyllä oli mutta ei saatu ukkoa kotiin, säesti Schroderus muita.
- Kai se korvein välistä on kiinni. Talvella on tehty tuhansia toistoja harjoituksissa, ei se osaamisesta kiinni ole. Kyllä se sieltä vielä löytyy, ajatteli Schroderus positiivisesti.

Avausjaksolla mainoslakana
ja mainostaulu KiPan sankareina

JoMa aloitti sisällä. Vain 1/4 kertaa kärkeen päässeelle Petri Kemppaiselle haavat. Pasi Kokkosella oli 100%:n päivä, 5/5 kärkilyöntiä ja hän meni pompulla kärkeen. Anssi Raitalan ainoa epäonnistuminen (5/6 KL) tuli keskipompulla palona kakkoselta. Jukka Holttisen vaihdot olivat hukassa (1/4 KL) ja nyt kova Pasi Piriselle ja risti kakkoselta. Haavat itsellen ja Markku Hylkilä (1/3 KL) jätettiin väliin. Teemu Airaksiselle (2/7) haavat mutta hyvin kentälle mennyt jokeri Jaakko Hirvonen (4/5 KL ykköselle) keskipompulla kärkeen. Mikko Röppäsen (4/7 KL) kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Hannu Ikonen (2/3 Kl ykköselle) keskipomplla kärkeen ja Olli-Jussi Makkosen (3/5) KL kovalla etupesät täyteen. Tuomo Schroderuksen (0/2 KL) näpy Juha-Matti Sirviölle ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPan kentällemenossa ontuneelle Juha-Matti Sirviölle (2/6 KL ykköselle) haavat. Jokeri Pyry Takala (4/5 KL ykköselle) paikkasi kovalla ja Kohonen vaihtoi ykkösrajanäpyllä. Partanen vaihtoi varrella kärjen jo kolmoselle. Ajolähdöstä ruuti märkänä (1/6 KL, 0/4 kotiin) Pirisen lyhyen näpyn haki Holde ja kopilla etupesät pesät tyhjiksi. Mikko Varonen (0/1 KL) näpyllä ykköselle. Aleksi Rautiainen siirsi Varosen näpyllä kakkoselle. Toinen lyönti näytti uppoavan  väliin mutta kakkospolttaja Röppänen hakikin kopin ja risti kotiin. Aleksin kolmas vaihto vielä Schroderukselle ja kolmoselta kolmas palo.  

Etenijäjokeri Pyry Takala 4 kertaa kärkeen
Etenijäjokeri Pyry Takala 4 kertaa kärkeen

TOisen alkavalla JoMan kärki rakensi kahdella pompulla ja välilyönnillä kärjen kolmoselle välipalon hinnalla. Holttinen täytti etupesätkin. Ajolähdöstä jokeri Mika Laukkanen (1/9 KL, 0/6 kotiin) aloitti mustan iltansa lyömällä ensin ristin kotiin ja sitten olemalla kopilla irti ja polttaen itsensä.

JoMan Mika Laukkanen seikkaili kaksi paloa toisen alkavalla
JoMan Mika Laukkanen seikkaili kaksi paloa toisessa vuoroparissa

Tasoittavalla KiPankin vuoro oli lyhyt: Kaksi jätettiin lyömättä ja Joni Nousiaiselle (0/2 KL) haavat. Sirviö paloi pompullaan ja Takalalle haavat. Kohonen iski kakkospesän jatkeelle mennen kärkeen mutta Partasen kova ykkösrajaan tuotti ristin ja kun koppi ei noussut, tuli jo kolmas.

Kolmannen alkavalla JoMalta loppuivat lyöjät eikä kakkosta pitemmälle edetty.

Ville Huuhtaen iski voittojuoksun avausjaksolla 0 - 1Tasoittavalla KiPan Takala ykkösrajanäpyllä kärkeen ulkokentän haparoidessa. Pirinen pomputti kakkoselle tullen itse kopilla pois. Varonen kovalla ykköselle ja Rautiaisen keskinäpyllä ja kakkosrajanäpyllä ajot. Joukaisen veto kakkospuolelle mutta Schroderuksen tappoheitolla risti kotiin. Jatkoajoista Ville Huuhtanen (vas.) iski väliin ja Mikko Varonen toi jakson voittojuoksun 0 - 1. Toisella välilyönnillä vaihto ja uudet ajot. Jokeri Simo Rahusen veto takalaittomaksi. Kolmas ajolähtö mutta Miika Voutilaisen kova Röppäselle ja kolmas palo.

Neljännen alkavalla JoMan Hylkilälle ja Airaksiselle haavat. jokeri Hannu Ikonen (2/3 KL ykköselle) pystärillä kärkeen ja Röppäsen välilyönnillä etupesät täyteen. Olli-Jussi Makkonen läpi kakkospuolelta eikä Voutilaisen heittäytyminen ehtinyt. Onneksi pallo osui mainoslakanaan ja tilanteesta vain pesät täyteen palottomaksi ajolähdöksi. JoMan aikalisän jälkeen Laukkasen kumuran haki Varonen kopiksi ja haavat kotiin. Viimeinen kumura Nousiaisen kurkotuksella näyttäväti kopiksi ja pesät tyhjiksi. Kemppainen paloi pompullaan ykköselle. Kokkonen pystärillä kärkeen ja Raitalan pompulla kakkoselle Raitalan itse palaessa ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Holttinen löi ykkösrajasta läpi mutta pallo pomppasi mainoksesta Varoselle eikä etenemistä. Viimeinen Partaselle ja jakso loppui.

Miika Voutilainen sukeltaa O-J Makkosen läpilynnin perään
Miika Voutilainen sukeltaa O-J Makkosen läpilyönnin perään

Ensimmäisen jakson vähät kärkilyönnit (KiPalla 3 sisävuoroa) 16 - 9 (46% - 45%) ja kolmostilanteet 4 - 5.

Eko Partasen ulkopeli ja
Joukaisen välilyönti 2. jakson parasta

KiPan Pyry Takala tuo 0 - 1KiPa aloitti sisällä. Sirviö kärkeen ja Kohosen näpyllä yksin kakkoselle. Takala ykköselle ja Partasen vaihdolla pesät täyteen. Pirisen välilyönnin hakee Hylkilä ja poltaa Sirviö täpärästi kotiin. Jatkoajoista Sami Joukainen lyö tarkemmin väliin ja Pyry Takala tuo 0 - 1. Kopilla pesät tyhjiksi. Varoselle haavat mutta Rautainen välilyönnillä, Huuhtanen pystärillä ja Voutilainen kovalla kolmossaumaan saavat kärjen yksin kolmoselle. Nousiainen ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Rahusen lyönnillä ensin vaihto kärjen takana, sitten risti kotin ja takalaiton.  

Tasoittavalla JoMan Kemppaiselle vapaataiva. Kokkosen ohitusnäpy ja Raitalan pomppu ja ajot. Laukkasen kakksorajanäpystä risti kotiin. JAtkoajoista Holttisen piiska Eko Partasen syöksykopiksi ja palo sekä pesät tyhjiksi. Hylkilä vapaalla ykköselle mutta Airaksinen kopitti. Hirvonen pystärillä kärkeen mutta Röppäsen vaihdosta kolmas palo.

Toisen alkavalla KiPan kärjestä Sirviön varrella, Kohosen näpyllä ja Partasen pompulla ajot. Pirisen ykkösrajanäpystä risti Sirviöstä kotiin. Joukaisen keskipompusta toinen ja kiireessä kopilla pesät tyhjiksi. Varonen vapaalla kärkeen. Rautiaisen kova etumiehelle mutta heitto ohi kakkospesän. Varonen harhalla jo kolmosella. Huuhtanen ja Voutilainen kopeilla pois. Nousiaisen veto etumiehelle ja takapalo ykköseltä.

Juha-Matti Sirviö palaa Anssi Raitalan heitosta kotiin
Juha-Matti Sirviö palaa toisen alkavalla Anssi Raitalan heitosta kotiin

Tasoittavalla JoMan Hirvonen kovalla kärkeen mutta Röppäsen kopilla pois. Kaksi väliin ja kärki paloi laittomaan. Kokkonen vapaalla ykköselle ja Raitalan pompulla välipalon hinnalla kakkosele. Holttinen ja jokeri Ikonen kopeilla pois. Hylkilä ykköselle ja Laukkasen ainoalla onnistumisella vaihto pesät täyteen. Ajolähdöstä Airaksisen lyönti Partaselle ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPan Sirviö paloi laittomaan. Takala lautasesta sirvahtaneella syötöllä kärkeen. Kohosen pompusta palo. Partasen pystäri Hylkilkälle ja haavat. Piriselle myös haavat. Varoselle vapaataival mutta Rautiaisen kopilla pois. Huuhtanen lautasesta sirvahtaneella syötöllä ykköselle. Voutilaisen vaihdosta kärki kakkoselle mutta välipalo ykköseltä.

Tasoittavalla JoMan häntäpää sai vihdoin vastuuta. Airaksinen välilyönnillä, Roppänen pystärillä ja Makkonen näpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Laukkasen näpyllä rfisti kotiin. Jatkoajoista Schroderuksen kolmospussinpohjalyönnillä risti kotiin ja kopilla etupesät tyhjiksi. Viimeisenä lyöjänä Hylkilän välilyönnin haki Varonen ja tappoheitto kotiin.

Neljännen alkavalla KiPan Nousiasiselle haavat ja Sirviö paloi taas laittomaan. Takala kärkeen välilyönnillä ja Kohosen näpyllä sekä Partasen varrella jo kolmoselle. Partanen näpytteli vielä etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Joukisen veto Römppäselle ja risti kotiin. Jatkoajoista Pirisen veto etumies O-J Makkoselle ja kolmas palo.

JoMan Teemu Airaksinen toi 1 - 1Tasoittavalla JoMan Airaksinen näpyllä kärkeen ja Röppäsen keskipompulla kakkoselle. Röppäsestä laittomallaan risti. O-j Makkonen kopilla pois. Schroderus ykköselle ja Kemppainen pomputti kärjen kolmoselle. Muut kopilla pois. Kopit myös Kokkoselta ja Hirvoselta. Raitala ohitusnäpyllä ykkköselle. Jokeripaidassa Markku Hylkilä löi keskisaumaan ja Teemu Airaksinen (vas.) toi tasoituksen 1 - 1. Holttinen vaihtoi Raitalan kolmoselle ja näpytti itsenä ykköselle. Viiimeisenä lyöjänä Laukkanen siirsi ensin Holttisen kakkoselle. Sitten keskipompusta risti kotiin kaksi kertaa. Näin yksi piste liitolle ja KiPalle kaksi pistettä kahdella juoksulla.

Toisen jakson kärkilyönnit 14 - 16 (50% - 49%) ja kolmostilanteet 8 - 9 KiPalle.

Koko ottelun kärkilyönnit 30 - 25 (48% - 47%) JoMalle ja kolmostilanteet 12 - 14 KiPalle.

Kuvagalleriassa 112 kuvaa ottelusta 

Sanomalehti Karjalainen: KiPa jätti JoMan taas pisteittä. JoMan pelinjohtajavaihdos ei ainakaan heti auttanut.

Tilastot ottelusta

Ilta-Sanomien tähdet:
 
X Sami Partanen (KiPa)  XX Tuomo Schroderus (JoMa) XXX Sami Joukainen (KiPa)

JoMan Mika Laukkasella oli musta ilta, 1/9 kärkilyöntiä Toni Kohosen koulutuksessa
JoMan Mika Laukkasella oli musta ilta, 1/9 kärkilyöntiä Toni Kohosen koulutuksessa

Joensuu - Kitee 0-1 (0 - 1, 1 - 1)

Joensuu:     0 0 0 0 = 0  0 0 0 1 = 1     0
Kitee: 0 0 1 0 = 1 1 0 0 0 = 1 1

Joensuu: Markku Hylkilä 1/0, Teemu Airaksinen 0/1.
Palkitut: I Tuomo Schroderus, II Anssi Raitala.
Kitee: Mikko Varonen 0/1, Ville Huuhtanen 1/0, Sami Joukainen 1/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Sami Partanen, II Ville Huuhtanen.
Tuomarit: Jukka Härkönen ja Mika Kääriäinen.
Yleisöä: Vain 1 787 noin 25-asteen puolipilvisessä illassa.


Takaisin