Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Avausjakso surkeaa hellepeliä. Toisella Aleksi Rautaisen 1+1 avasi juoksuhanat. KiPa - IPV 1 - 0 (3 - 3, 10 - 1)

Kuvagalleriassa 163 kuvaa ottelusta

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen Pelinjohtajien ja
palkittujen kommentit

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen (oik.) ei ollut lainkaan tyytyväinen KiPan avausjaksoon.
- Avausjaksolla teimme hirveästi merkkivirheitä. Teimme ulkona erikoisia virheitä, jotka söivät sisäpeliämme. IPV:n Ilkka Hirvosen läpilyöntiä 3 - 1 -johdossa ei kahden palon jo ollessa alla olisi pitänyt antaa. Tasoittavalla sitten paloton ajolähtö ja kolme kotiuttajaa. Joka kerran sorruttiin merkkivirheeseen, manaili Varonen.
- Mutta tiistaina Joensuussa Mehtimäellä nähdään aivan eri joukkue, lupasi Passe.

IPV:n monisanainen pelinjohtaja Raimo Bragge kaipasi etenkin koppari Olli Lehtolaa.
IPV:n sormivaivainen koppari Olli Lehtola ja pelinjohtaja Raimo Bragge - Me kamppaillaan joukkueena sellaisten asioiden kanssa että tärkeintä on saada päät pysymään pystyssä.  Ekalla jaksolla oli positiivista se, että pystyttiin laittamaan KiPalle kampoihin, aloitti Bragge.
Aleksi Rautiainen iski 1 + 1 KiPan 4 - 0 johtoon 2. jakson 3. vuoroparissa- Toisellakin jaksolla pystyttiin pari vuoroparia roikkumaan mukana. Aleksi Rautiainen (oik. Pikimanun syleilyssä) löi sitten sen läpilyönnin (2 - 0 johdosta 4 - 0:aan läpi kolmospuolelta). Kaipaan Olli Lehtolaa aivan mielettömästi. Pari viikkoa hän on vielä sivussa. Hän palasi jo aivan terveenä kentälle mutta sitten murtui sormi, omalla lyönnillä. Ei taida olla miehen suhteet ylöspäin kunnossa, harmitteli Bragge.
- Meillä on koko ajan vaikeuksia kokoonpanon suhteen. Sen läpilyönnin jälkeen sitten tuli halpojakin juoksuja. Kohti tulevaa palloa ei saatu kiinni jne. 
IPV:n Ilkka Hirvonen iski kakki kolme IPV:n juoksua- Mutta me pysyttiin kasassa. Ei nousseet kädet pystyyn missään vaiheessa. Tavoitteena on ainoastaan saada joukkue karsintasarjan alkuun kuntoon. Tyytyväinen olen asenteeseen millä joukkue pelasi, huokaili Bragge.

IPV:n ykköspalkittu, avausjakson kaikki kolme juoksua lyönyt jokeri Ilkka Hirvonen yhtyi Braggen sanoihin.
- Eka jakso meni parempaan suuntaan. Kuten Rami sanoi, peliä pitää vielä koko ajan parantaa.

KiPan ykköspalkittu lukkari Toni Kohonen löi 10/10 kärkilyöntiä ja toi 3 juoksua.
- Perjantaina pelasin ekan pelin numerolla kaksi. Silloin ei lähtenyt mitenkään miten olisin halunnut. Nyt alkaa Juskun (kärki Juha-Matti Sirviön, 5 tuotua juoksua) kanssa jo toimia, kertoi Kohonen uudesta lyöntipaikastaan.
- Eka jakso oli karmeeta katseltavaa lukkarin tontilta. Heitot lähtivät ihan paikaltaan ja miehet oli missä sattuu. Kolmetoista juoksua mutta 31 kolmostilanteesta olisi pitänyt tulla enemmänkin, arvioi Kode koitutustehojen puutetta.

Avausjakso saamatonta
hellepesäpalloa

IPV:n Jarkko Rautiolle 2. palkintoIPV aloitti sisällä terhakkaasti. Rautio pystärillä kärkeen ja Petri Tuuvan näpyllä kakkoselle. Jouni Itävälo pomputti välipalon hinnalla kärjen kolmoselle. Antti Kontisen näpyn haki Kohonen ja välipalo kakkoselta. Janne Luostarinen välilyönnillä ykköselle ja ykkös-kolmostilanteessa jokeri Ilkka Hirvonen löi keskipompun. Heitto huonosti ohi kotipesän ja Jarkko Rautio (vas.) toi IPV:n johdon 0 - 1. Jokeri Juha-Matti Rannan vaihdosta kolmas palo.

Juha-Matti Sirviö toi viisi juoksuaTasoittavalla Sirviö vapaalla kärkeen ja Kohosen pompulla sekä Sami Partasen keskivarrella takapesät täyteen. Partanen löi vielä väliin ja Juha-Matti Sirviö (oik.) toi tasoituksen 1 - 1. Pasi Pirinen pomputti kärjen kolmoselle ja täytti etupesätkin. Ajolähdöstä Joukaisen ensimmäisellä keksipompulla risti kotiin ja vaihto etumiehelle: toinen risti. Mikko Varosen vaihto onnistui mutta vääräksi vedottu syöttö olikin suora ja kolmas palo.

Toisen alkavalla IPV:n Teemu Mäkisen tulinen veto katkesi Ville Huuhtaseen. Toni Laakso kopitti ja kaksi lyöjää välistä pois. Kärki Rautio näpyllä ykköselle ja Tuuvan välilyönnillä kakkoselle. Itävän keskipomppu Piriselle ja risti kolmoselta. Kontisen kopilla kärkihaavat mutta keskisaumasta vaihto kakkoselle. Jokeri Rannan keskivarsi myös Piriselle ja toinen risti. Viimeisellä takalaiton ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPa jätti kolme lyöjää (A. Rautiainen, Huuhtanen, Voutilainen) väliin. Nousiainen näpyllä kärkeen mutta Sirviö kopilla pois. Sirviö itse välilyönnillä ykköselle. Kohosen näpyllä kakkoselle mutta takapalo lyöjästä. Pyry Takala paloi myös kun kentällemenolyönti kakkosvahdille. Partanen ykköselle ja Pirisen pompulla kärki yksin kolmoselle kun muut tulivat kopilla pois. Varonen ykköselle ja Sami Joukainen löi keskipompulla Juha-Matti Sirviön kotiin 2 - 1 kun heitto oli huono.  Harhalla ykkös-kolmostilanne. Jokeri Simo Rahusen debyytti Superpesiksessä alkoi kotiutuslyönnillä, joka jäi kuitenkin etumiehen käsiin.  

Simo Rahusen ensimmäinen lyöntivuoro Superpesiksessä
Simo Rahusen ensimmäinen lyöntivuoro Superpesiksessä

Kolmannen alkavalla IPV käytti kaikki lyöjät. Jokerit Ranta pystärillä ja Hirvonen välilyönnillä saivat etupesät täyteen mutta Jani Korhosen nollailta tuotti nyt kahdet haavat ja lyöjien loppumisen.

Tasoittavalla KiPan Nousiainen, Sirviö ja Kohonen täyttivät heti pesät. Joukaisen ykkösrajanäpyllä nyt risti kotiin. Toinen risti Partasen keskipompulla. Vidolla kärki yksin kolmoselle ja Pirinen myös kopilla pois. Mikko Varosen varrella ykkösvahti Mäkisen haparoidessa toi Toni Kohonen 3 - 1. Takala vaihtoi eksisaumasta etupesät täyteen ja viimeisenä lyöjänä olleen Rahusen 1. kärkilyönti tuli kolmosvaihdolla keskisaumasta. Kotiin kuitenkin risti ja vuoron vaihto.

Neljännen alkavalla IPV:n Luostarinen pystärillä kärkeen ja Mäkisen pystärillä etupesät jo täyteen. Lakson kopeilla pesät tyhjiksi ja Marko Keskinen vapaalla ykköselle. Sampo Suhosen vaihtoon syöksyi Sirviö ja risti kakkoselta. Kopilla itse pois kuten Rautio ja Tuuva. Itävalo välilyönnillä kärkeen ja Kontisen pussinpohjalyönnillä etupesät täyteen. Kohosen kahdella väärällä vapaataival kolmoselle. Ranta näpyti etupesätkin täyteen. Ajolähdöstä Korhosen keskipompusta etulaiton ja toinen palo. Viimeisenä lyöjänä Ilkka Hirvonen löi takaralle Voutilaisen taakse. Läpi mennyt pallo osui onneksi mainokseen, joten vain Jouni Itävalo ja Antti Kontinen ehtivät kotiin 3 - 3.

Sami Eko Partasen tappoheitto
Sami Eko Partasen tappoheitto

Tasoittavalla KiPa jätti neljä miestä väliin. Kärki Sirviö vapaalla ykköselle ja Kohosen pompulla kakkoselle. Vapaataipaleella jo kolmoselle ja Partanen näpytti pesät täyteen. Palottomasta ajolähdöstä Pirisen kakkosrajanäpyllä Sirviö lahti kottin ja selvä palo. KiPan aikalisän jälkeen jatkoajoista Joukaisen veto kolmoskoppari Suhoselle kopiksi ja haavat kotiin. Näpyllä kuitenkin vaihto ja kolmannet ajot. Pirisen pussinpohjalyönnillä Partasesta risti kotiin ja kopilla pesät tyhjiksi. Toiseksi viimeinä lyöjänä Takalan lyönti linjaan ja kolmas palo.

Avausjakson sarjapiste liitolle ja kärkilyönnit 19 - 18 sekä kolmostilanteet selvästi 13 - 4.

Toinen jakso repesi
Aleksi Rautiaisen kunnarin jälkeen

KiPa aloitti sisällä. Heti kahdella näpyllä ja varrella pesät täyteen. Pirisen keskipompulla risti kotiin mutta jatkoajoista Sami Joukainen löi Toni Kohosen kotiin 1 - 0. Jatkoajoista Varosen veto kakkosvahdille ja A. Rautiaisen etulaiton ei lisäjuoksuja tuoneet.

Toni Kohonen tuo 1 - 0 2. jakson alussa
Toni Kohonen tuo 1 - 0 2. jakson alussa 

Tasoittavalla IPV:n Rautio pompulla kärkeen mutta Tuuvan veto Nousiaiselle ja risti kakkoselta. Itävalon varrella ja Kontisen kovalla ajot. Rannan lyönnin haki Varonen kopiksi ja haavat kotiin. Viimeisestä laiton ja takapalo. Hirvosen vaihto Piriselle ja kolmas palo.

Jarkko Raution, Aleksi Rautiaisen ja Pasi Pirisen akrobattiaa
Jarkko Raution, Aleksi Rautiaisen ja Pasi Pirisen akrobattiaa

Toisen alkavalla KiPa jätti kaksi väliin.Nousiaiselle haavat mutta Sirviö pystärillä kärkeen. Kohosen keksinäpyllä SIrviö yksin kakkoselle. Takal ykköselle mutta Partasen ykkösrajanäpy lyhyt ja risti kolmoselta. Pirisen pompulla toinen risti mutta välilyönnillä  etupesät täyteen. Varosen välilyönnillä Takala kolmoselle ja kopilla etupesät tyhjiksi. Rautianen välilyönnillä ykköselle muta Takala ei lähtenyt kotiin. Joukaisen viimeinen laaka vähän takalaittomaksi ja vuoron vaihto.

IPV:n Teemu Mäkinen sai Toni Laakson iskemän pallon reiteensä Tasoittavalla IPV:n Luostariselle haavat. Mäkinen vapaalla ykköselle ja Laakso paloi kun kolmas lyönti osui Mäkisen reiteen. Toni Kohonen kävi selittelemässä pelituomarille jotain ja Tommi Nupponen nosti keltaisen kortin. - Mussuttaminen, oli tuomarin selitys varoitukseen. Keksisen kopilla pesät tyhjiksi. Rautio keskipompulla kärkeen mutta Tuuvan näpystä risti. Kolmas Itävalon kovasta, jonka katkaisi Pirinen.

Kolmannen alkavalla KiPa käytti 25 lyöjää, vaihtoi 21 kärkilyöntiä ja iski 5 juoksua. Kahdella palolla löi 16 miestä. Ensin Huuhtaselle haavat ja Voutilainen jätettiin väliin. Nousiainen kovalla kärkeen mutta Sirviö kopitti hänet pois. Keskipompulla itse ykköselle ja Kohonen Aleksi Rautiainen Pikimanun rutistettavana 1+1 kunnarin jälkeennäpytti hänet kakkoselle. Sami Partanen näpytti kärjen kolmoselle ja merkkaamattomalla välilyönnillä toi Juha-Matti Sirviö 2 - 0. Pirinen pomputti ja näpytti pesät täyteen. Joukaisen keksipompulla risti kotiin ja toinen keskinäpyllä kolmoselta. Kopilla sitten pesät tyhjiksi mutta ei se haitannut. Takallle haavat mutta Varonen näpyllä kärkeen. Aleksi Rautiainen löi kolmosluukusta läpi ja koppari Suhosen heittäytymisestä huolimatta pallo karkasi läpi. Mikko Varonen toi 3 - 0 ja Aleksi Rautiaisen kunnarilla jo 4 - 0. Huuhtanen ja Voutilainen koppien pudotuksilla etupesille. Ajolähdöstä Joni Nousiainen löi taitavasti väliin ja Aleksi Rautiainen toi tuplajuoksulla 5 - 0. Jatkoajoista Rahusen lyönnillä haavat kotiin ja toisella kopilla pesät tyhjiksi. Kärjestä Sirviö pystärillä, Kohonen keskinäpyllä ja Partanen keskinäpyllä rakensivat ajot. Pasi Pirinen löi kolmospussinpohjalle ja Itävalon kauhaistessa tyhjää toi Juha-Matti Sirviö 6 - 0. Kopilla pesät tyhjiksi ja Varonen vapaalla ykköselle. Rautiaisen kopilla kahdet haavat. Huuhtanen  pompulla ykköselle ja Voutilaisen välilyönnillä etupesät täyteen. Viimeisenä lyöjänä Nousiainen vaihtoi kolmospussista kärjen kolmoselle mutta kotiutusyritys takalittomaksi.

Tasoittavalla IPV:n Itävalo, Kontisen välilyönti ja Rannan pussinpohjalyönti täyttivät pesät. Ajolähdöstä Hirvosen kopilla haavat kotiin ja laittoman jälkeen vaihdossa kiire tuotti palot kakkoselta ja kolmoselta. Luostarisen ja Mäkisen välilyönnillä uudet ajot mutta Korhosen vuorolla välipalo kolmoselta ja vuoron vaihto.  

Sami Joukainen iski 4, Mikko Varonen 2 juoksua
Sami Joukainen iski 4, Mikko Varonen 2 juoksua

Neljännen alkavalla KiPa rakensi jälleen kärjestä pystärillä, välilyönnillä ja kakkosrajanäpyllä ajot. Pasi Pirinen iski väliin ja Juha-Matti Sirviö toi viidennen juoksunsa 7 - 0. Jatkoajoista Sami Joukainen pamautti takaa keskeltä läpi ja Toni Kohonen sekä Sami Partanen toivat 9 - 0. Simo Rahunen meni ykköselle ja Mikko Varonen löi väliin Suhosen eteen ja Pasi Pirinen toi jo 10 - 0. Kopilla pesät tyhjiksi ja Takala hidastetulla kärkeen. Rautiainen kuitenkin kopitti ja Huuhtanen pystärill kärkeen. Voutilainen myös kopitti ja Nousiainen vapaalla ykköselle. Sirviön vaihdosta ensimmäinen palo mutta Kohoen näpytti Sirviön kakkoselle ja Partasen varrella jo kolmoselle välipalon hinnalla. Piriselle merkki päällä mutta Rautio poltti Sirviön kotiin.

Tasoittavalla IPV:n Laaksolle havat ja Keskinen lyömättä. Suhonen välilyönnillä kärkeen ja Rautio vaihtoi kovalla. Tuuvan välilyönnillä ajot mutta Korhosen nollailta jatkui haavoilla kotiin. Vaihto varrella onnistui mutta Hirvosen veto myös Voutilaiselle kopiksi. Näpyllä vaihto ykköspalon hinnalla. Itävalo kopilla pois mutta Ranta ykköselle. Ajolähdöstä Antti Kontinen löi väliin ja Petri Tuuva toi lohdutusjuoksun 10 - 1. Viimeisenä lyöjänä Mäkinen ei onnistunut ja Pirisen koppi lopetti ottelun.

Koko ottelun kärkilyönnit 59 - 33 (65% - 50%) ja kolmostilanteet 31 - 15.  

Aleksi Rautiainen iski 1+1 2. jakson 3. alkavalla vieden KiPan 4 - 0 johtoon
Aleksi Rautiainen iski 1+1 2. jakson 3. alkavalla vieden KiPan 4 - 0 johtoon

Sanmalehti Karjalainen: Kitee nousi kuin ukkosmyrsky Rantakentällä. Kiteen Pallon Juha-Matti Sirviö jaksoi painaa toisella jaksolla alkaneen ukkosmyrskynkin keskellä

Tilastot ottelusta

Kitee - Imatra 1-0 (3 - 3, 10 - 1)

Kitee:      1 1 1 0 = 3  1 0 5 4 = 10     1
Imatra: 1 0 0 2 = 3 0 0 0 1 = 1 0

Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/5, Toni Kohonen 0/3, Sami Partanen 2/1, Pasi Pirinen 2/1, Mikko Varonen 2/1, Aleksi Rautiainen 1+1/2, Joni Nousiainen 1/0, Sami Joukainen 4/0.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Juha-Matti Sirviö.
Imatra: Jarkko Rautio 0/1, Petri Tuuva 0/1, Jouni Itävalo 0/1, Antti Kontinen 1/1, Ilkka Hirvonen 3/0.
Palkitut: I Ilkka Hirvonen, II Jarkko Rautio.
Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen.
Yleisöä: Hikisellä +30-asteisella Rantakentällä ukkoskuurojen alla vain 1 172 katsojaa.

Aurinko paistaa ja vettä sattaa Rantakentällä
Aurinko paistaa ja vettä sattaa Rantakentällä viimeisessä vuoroparissa 


Takaisin