Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Puijo käänsi tuurilla ja KiPan lipsahduksilla voiton itselleen Juvalla pelatussa ottelussa. Puijo - KiPa 2 - 1 (0 - 4, 4 - 1, s1 - 0)

Puijo ja KiPa
Juvan sinisellä laguunilla

Puijon Pesiksen ja Kiteen Pallon ottelut runkosarjassa ovat olleet tänä ja viime kesänä erittäin tasaisia. Tämään kesän voitot ovat kotiutuskisojen jälkeen ristiin:
13.06.2006 Kitee - Kuopio 2-1 (2-3, 5-3, s0-0, k2-1)   2 034 kats.  
21.05.2006 Kitee - Kuopio 1-2 (2-0, 0-7, s0-0, k0-1)   1 202 kats.  
03.07.2005 Kitee - Kuopio 2-1 (4-2, 0-4, s0-0, k5-4)   2 190 kats.  
22.06.2005 Kuopio - Kitee 1-2 (0-6, 3-1, s1-2)             1 201 kats.  

(Webmaster etelässä Linnanmäen, Kiasman ja Heurekan kierroksella;
tilanteet pöytäkirjasta ja sanomalehti Karjalaisesta)

Supervuoropariin mentiin nytkin. Avausjaksolla KiPa oli parempi juoksuin 0 - 4 tehtyään kaksi juoksua ensimmäisessä ja viimeisessä vuoroparissa. Toisella jaksolla pelattiin 0 - 0 viimeiseen vuoropariin saakka. Sitten neljännen alkavalla Puijo pamautti taululle 4 - 0 kun Aki Tervon koppi pomppasi kakkoskoppari Miika Voutilaisen yli läpi. KiPa pystyi kaventamaan vain yhdellä juoksulla 4 - 1:een, joten toinen jakso Puijolle.

Supervuoroparissa Puijo teki ratkaisujuoksun jokeri Jarmo Viittasen enpäonnistuneella lyönnillä vieden sen 1 - 0.

Näin jaksot ja pisteet Puijolle 2 - 1 (0 - 4, 4 - 1, s1 - 0). KiPa säilytti kuitenkin sarjajohtonsa. KiPalla on nyt 31 pistettä ja Pattijoen puhtaasti voittaneella Sotkamolla 29. Seuraavina pisteitä on Puijolla 27 ja Pattijoella 26.

KiPan sairatuvan ovi on käynyt: kolmoskoppariksi palasi pitkältä sairauslomaltaan Mikko Varonen mutta kakkoskoppari Jarkko Perttula oli Itä-Länsi -ottelussa saamansa kantapäävammansa takia sivussa. Kakkoskoppari pelasi Miika Voutilainen. Supervuoroparissa myös kolmospolttaja Timo Rautiainen joutui hoidettavaksi takareitensä takia.  

Puijon pelinjohtaja Eero PikänenSupervuoroparin Viittasen lyönti epäonnistui Puijon pelinjohtaja Eero Pitkäsen (kuva 13.6.2006) mukaan täysin, mutta sillä Mikko Niinikoski ehti kotipesään tuomaan voittojuoksun.
- Ensimmäisellä jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue, joka pelasi. Toisella taas olimme saamattomia ja peli oli meiltä hupeltamista, arvioi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen sanomalehti Karjalaisessa
.

Täksi kaudeksi Joensuun Mailasta Pujon Pesikseen siirtynyt Tervo kiitti heti Pitkäsen tarjoamasta vastuusta. Hihanumero vaihtui yhdeksästä neloseksi. Jo ennen läpilyöntiään Tervo näytti pari hyvää yritystä.
- Joskus on minun päiväni. Hieno voitto. Kiteestä se on aina ekstraa, iloitsi Tervo.

Pasi Pirinen pomputtaaKiPan parhaana palkittu Pasi Pirinen (6/13 kärkkäriä, 1 lyöty ja 1 tuotu juoksu. Kuva 13.6.2006) totesi pelin muuttuneen tautolla täysin.
- Peli oli tosi kaksijakoinen. Ekassa kohtelimme näytöstyyliin. Puijo pääsi sitten peliin mukaan liian helpolla. Mutta virheitä sattuu ja Tervon lyönti sitten räsähti meidän kenttään, totesi Pirinen.

Avausjaksolla Puijo
ei kertaakaan kolmoselle

KiPan ulkopeli oli avausjaksolla rautaista. Puijo ei saanut yhtään kertaa etenijää kolmoselle ja kakkostaivalkin oli tuskaa: vain kolme kertaa kärki kakkosella. Kärkkäreitä Puijo sai avausjaksolla vain kahdeksan.

Ensimmäisen vuoroparin aloittavalla KiPa teki heti kärjestä ajolähdön. Toni Kohosen veto kopiksi ja haavat kotiin ja lopuksi lyöjästä risti ykköseltä. Hyvän sisäpelin pelannut KiPan ykköspalkittu Pasi Pirinen (6 KL) siirsi kärjen kolmoselle ja jokeri Sami Joukainen iski Timo Rautiaisen kotiin 0 - 1. Pitkältä sairauslomalta kentälle palannut Mikko Varonen jatkoi ajoa mutta kopilla pesät tyhjiksi ja välipalo kakkoselta. Kakkoskärjstä Joni Nousiainen ykkoselle ja Ville Huuhtanen vaihtoi hänet kakkoselle tullen itse kopilla pois. Jokeri Pyry Takala meni ykköselle ja toinen jokeri Aleksi Rautiainen vaihtoi ensin kärjen kolmoselle ja vielä kotiinkin. Näin KiPa Joni Nousiaisen tuomalla juoksulla 0 - 2 -johtoon. Kakkoskopparina kantapäänsä loukanneen Jarkko Perttulan tilalla pelannut Miika Voutilainen vaihtoi Takalan kolmoselle ja yritys kotiinkin päättyi koppiin ja pesien tyhjenemiseen. Kärki Juha-Matti Sirviö loi itsenä ykkoselle mutta Timo Rautiaisen vaihdosta kolmas palo kakkoselta.

Toisen alkavalla KiPan kärki haavoihin. Kohonen löi itsensä ykköselle ja Pirinen sekä Varonen vaihtoivat hänet kolmoselle. Nousiainen paloi ykköselle kärjen takana mutta Huuhtanen sekä A. Rautiainen täyttivät etupesätkin. Ajolähdöstä Joukaisen vuorolla risti kotiin ja ykköselle.

Kolmannen alkavalla KiPan Sirviö kärkeen ja T. Rautiainen vaihtoi hänet kakkoselle. Kolmosena lyönyt KiPan kakkospalkittu Sami Partanen, jokeri Takala ja Kohonen kopeilla pois. Kohonen meni ykköselle,  Pirinen vaihtoi kärjen kolmoselle ja täytti etupesätkin. Ajolähdöstä Sami Joukainen pamautti Juha-Matti Sirviön kotiin 0 - 3. Jatkoajoista A. Rautiaisen yrityksellä risti kotiin ja Varonen paloi laittomaansa mutta Joni Nousiainen iski Pasi Pirisen kotiin 0 - 4. Nousiaisen kopilla pesät tyhjiksi. Kaksi lyöjää väliin mutta kärki Sirviö paloi kentällemenoyrityksellään.

Neljännen alkavalla KiPa rakensi jälleen ajot T. Rautiaisen, Partasen ja Kohosen vaihdoilla. Pirisen kahdella kopilla pesät yhjiksi ja Nousiainen löi itsenä uudeksi kärjeksi. Huuhtasen vaihdosta kuitenkin palo.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit KiPalle 8 - 23 ja kolmostilanteet 0 - 11.

Toisella jaksolla Aki Tervon
onnenkantamoinen käänsi ottelun

Toisen jakson aliotti Puijo sisällä. Kuutonen Mikko Niinikoski oli siirretty ykköseksi ja hän pääsi heti kärkeen ja kakkosen Teemu Haatajan vaihdolla kakkoselle. Harhaheitto täytti pesät mutta nelonen Tervo sekä jokeri Viittanen tekivät vain ristit kotiin. Kopittelun jälkeen vielä KiPan lahja Puijolle, Petri Pennanen yritti kotiutusta mutta tuloksena haavat.

Tasoittavalla KiPan kärki Sirviö paloi kakkoselle ja T. Rautiainen kolmoselle. Kakkoskärjestä Kohonen ja Varonen täyttivät etupesät ja harhalla kolmostilanne. Ajolähdöstä Joukiaisen veto kopiksi ja haavat kotiin. Lopuksi risti ykköseltä.

Toisen alkavalla Puijon kärki Niinikoski paloi kolmoselle ja Haapakoskelle haavat kolmoselta. Haatajasta pesämuna kolmoselle kun Henri Heinäheimo ja Marko Nygård paloivat kärjen takana ykköselle.

Tasoittavalla KiPan kärki Sirvö paloi kakkoselle mutta seuraavat tekivät ajolähdön. Pirisen ja Joukaisen ajon purkamisista ristit kotiin.

Kolmannen alkavalla Puijon kärjestä heti paloton ajolähtö. Viittasen ja Tervon yrityksistä jo kaksi paloa kotiin kun Aki Tervon viimeisellä lyönnillä kopinnosto pomppasi kakkoskoppari Miika Voutilaisen yli. Kenttä rullasi ja Teemu Haataja sekä Jarmo Viittanen toivat 2 - 0. Tervon kunnari lisäsi johdon 3 - 0:aan. Pesät täytettiin ja Marko Nygård löi vielä Aki Tervolle tuplajuoksun 4 - 0. Heinäheimo oli kolmosella kun jatkoajoista välipalo kolmoselle ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPan vaihtolyönnit menivät tukkoon ja kakkoskärjestä Nousiaisesta risti kakkoselle. Kärjestä Sirviölle ja Takalalle haavat ykköseltä ja T. Rautiainen paloi kolmoselle sekä Kohonen kakkoselle Pirisenkin vaihtojen epäonnistuessa.

Neljännen alkavalla Puijon kärki Heinäheimon vaihdosta kolmoselle mutta samalla takapalot sekä ykköseltä että kakkoselta lopettivat vuoron.

Tasoittavalla KiPa sai kakkoskärjestä Takalan kolmoselle Varosen ja Pirisen vaihdoilla. Pasi Pirinen löikin Pyry Takalan kotiin saakka kaventaen 4 - 1:een. Kopilla pesät tyhjiksi ja jatkossa vaihtolyönnit takkusivat eikä etenijää saatu enää kakkosta pitemmälle.

Puijon Jarmo Viittanen 13.6.2006 RantakentälläSupervuoroparin alkava oli KiPalta toivoton: Sirviösta risti, Takalsta haavat ja T. Rautiaisesta heti risti ykköselle. Timo Rautiainen revähdytti takareittään sen verran ettei pystynyt pelaamaan enää superin ulkovuoroaan. Partanen löi itsensä kärkeen mutta haavat kakkoselta. Kohonen kärkeen mutta Pirisen vaihdosta risti kakkoselta.

KiPa vaihtoi reitensä loukannen Timo Rautiaisen tilalle Aleksi Rautiaisen ulkokentälle. Puijo teki tasoittavallaan heti Niinikosken ja Haapakosken lyönneillä etutilanteen. Kohosen harhaheitto auttoi pesät täyteen ja jokeri Jarmo Viittasen (kuva 13.6.2006) täysin epäonnistuneella lyönnillä Mikko Niinikoski toi voittojuoksun 1 - 0.

Koko ottelun kärkilyönnit selvästi KiPalle 30 - 44 (50% - 52%) ja kolmostilanteet 13 - 15.

Sanomalehti Karjalainen: Aki Tervon kopiksi tarkoitettu ratkaisi ottelun PuPelle

Tilastot ottelusta (kun ne Puijolta Bittilähteelle ehtivät...)

Kuopio - Kitee 2-1 (0 - 4, 4 - 1, 1 - 0)

Kuopio:     0 0 0 0 = 0  0 0 4 0 = 4  1   2
Kitee: 2 0 2 0 = 4 0 0 0 1 = 1 0 1

Kuopio: Teemu Haataja 0/1, Mikko Niinikoski 0/1, Marko Nygård 1/0, Aki Tervo 1+2/2, Jarmo Viittanen 1/1.
Palkitut: I Aki Tervo, II Mikko Niinikoski.
Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Timo Rautiainen 0/1, Pasi Pirinen 1/1, Joni Nousiainen 1/1, Sami Joukainen 2/0, Pyry Takala 0/1, Aleksi Rautiainen 1/0.
Palkitut: I Pasi Pirinen, II Sami Partanen.
Tuomarit: Niko Kaukovalta ja Timo Purolahti.
Yleisöä: Yhteensä  2 411 Juvan sinisellä laguunilla pelatussa ottelussa.


Takaisin