Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Viiteen vuoteen suurin yleisömäärä, 5 212 katsojaa nautti aurinkoisessa kesäsäässä lähinnä Idän miesten suorituksista. Idän lukkari Toni Kohonen voiton arkkitehtinä. Lännelle vain kolme kotiutustilannetta. MIEHET, Itä - Länsi 1 - 0 (3 - 0, 1 - 1)

Kuvagalleria (280 kuvaa) Miesten Itä-Lännestä & Tepin mönkijästä :-)  

Miesten Itä-Lännen selkeä lähtöasetelma
Miesten Itä-Lännen selkeä lähtöasetelma 

Pelinjohtajien ja
Idän voittotanssipalkittujen kommentit

Viiteen vuoteen suurin yleisömäärä, 5 212 katsojaa nautti aurinkoisesta kesäsäässä lähinnä Idän suorituksista. Idän ykköspalkinnon saaneen lukkari Toni Kohosen huippupeli esti Lännen tilanteiden rakentelun. Kentän parhaan palkinnon sai kuitenkin Sami Haapakoski, joka meni varmasti kentälle tehden 8/9 kärkilyöntiä sekä kunnarin tyhjään kenttään.  Lisäksi hän toi toisenkin juoksun. Idän kakkospalkinnon sai Kiteeltä Puijoon tänä keänä siirtynyt Saku Kapanen, joka juhlisti toista Itä-Länttään lyömällä kesän ensimmäisen juoksunsa. Ulkopelistään olisi voinut palkita myös Jani Komulaisen, jonka hurjat tappoheitot kakkoselle Lännen pompuista tekivät monta paloa. Tosin Komulainen rohmusi eilisen Tähtien kisan parhaan heittäjän sekä parhaan lyöjän palkintoina kaksi kotiteatterisarjaa.

Lännen paras oli 6/6 kertaa kärkeen mennyt Henri Puputti, joka pelasi myös hyvän ulkopelin kakkoskopparina. Lännen kakkonen oli kolmospolttaja Jussi Kemilä (4/6 KL). Parhaan jokerin palkinnon sai Lännen ainoan juoksun iskenyt Jere Dahlström. Idästä juoksujen lyöjinä olivat Haapakosken ja Kapasen lisäksi myös Roope Korhonen ja jokeri Sami Joukainen.

Lännen pelinjohtaja Matti Iivarista tappio tietysti harmitti.
- Kyllähän tappio aina lievästi sanottuna harmittaa. Meillä oli vaikeuksia saada etupesiäkään täyteen. Josa saatii ykköselle, niin sitten ei enää kakkoselle etenijää. Ei, ei me saatu mitään aikaan. Pettynyt kullä olen, harmitteli Iivarinen.
- Kolmella 3-tilanteella ei pitkälle pötkitä. Lopussa olisi ollut mahdollisuus vielä kääntää ottelu. Mutta Itä oli paljon parempi. Kode (lukkari Kohonen) pelasi todella hyvin, kärki Haapakoski kulki ja Komulaisella oli tappava käsi, kehui hän Idän ratkaisijoita.

Idän pelinjohtaja Eero Pitkäsellä oli helppoa olla tyytyväinen.  
- Peli kulki kokolailla niinkuin pitikin. Hyvää ulkopeliä, Kode oli sen arkkitehtinä. Sisällä saatiin 15 kolmostilannetta. Meillä oli koko ajan rauha pelata, ei sählättyä yhtään. Yksi - kaksi juoksua olisi voinut tulla lisää noista tilanteista. Lännen kakkospolttaja Tommi Murto ja kolmoskoppari Anssi Lammila polttivat hyvin etenijöitä. Vastustajankin ulkopeli oli kohtuullkisen hyvää, antoi Pitkänen tunnustusta myös Lännelle.

Lännen kakkospalkittu kolmospolttaja, 4/6 kärkilyöntiä vaihtanut Jussi Kemilä pyöritteli:
- Komulaisen kovat heitot ja Koden nopeat ja pienet syötöt. Joskus ei onnistu tilanteiden rakentelu, joskus ei kotiutukset, totesi Kemilä.

Idän kakkospalkinnon sai  Saku Kapanen, joka juhlisti toista Itä-Länttään lyömällä kesän ensimmäisen juoksunsa.
- Melkein kotikentällä sain pelata. Mukava oli pelata. Ulkona taisin kerran saada pallon koko ottelussa. Kohtalaisen tyytyväinen olen kun tuli lyöty juoksukin, iloitsi Kapo.

Lännen ykköspalkittu Henri Puputti ei löytänyt lisättävää.
- Eipä erikoista lisättävää. Harvoin tänne pääsee ja kivaa oli pelata.

Parhaan jokerin palkinnon sai Lännen Jere Dahlström  harmitteli tilanteiden vähyyttä.
- Jos olisi tullut enemmän tilanteita, olisi juoksujakin tullut enemmän. Tällaista tällä kertaa oli.
- Tykkään kun kentällä huudellaan. Pallo kulkee silloin paljon kovempaa, muisti Dahlström yleisöäkin.

Idän ykköspalkittu lukkari Toni Kohonen piti peliä hallinnassa koko ajan.
- Peli oli meillä hallinnassa koko ajan. Ei hädän päivääkään kentällä. Toisella jaksolla olisi voitu tehdä enemmänkin juoksuja tilanteista. Etukentällä oli tutut kaverit (KiPan Sami Partanen ja Juha-Matti Sirviö). Ja monen muunkin kanssa on tullut pelattua. Idällä oli todella varteenotettava joukkue, kehui Kode.
-  Kymmenes Itä-Länsi? Taitaa kyllä olla eka kerta kun olen täällä palkittujen puolella. Kotiyleisön edessä oli ihan muakava pelata kymppi täyteen.  

Sami Partanen onnittelemassa Sami Parttimaata kunnaristaKentän parhaan palkinnon sai Sami Haapakoski, joka vaihtoi 8/9 kärkilyöntiä sekä iski kunnarin tyhjään kenttään. Lisäksi hän toi toisenkin juoksun.
- Ihan hyvä matsi! Aika kovasti on tullut tehtyä töitä, lyötyä palloa verkkoon. Se tässä takana on, selittri Haapakoski hyvää lyöntipeliään.

Avausjaksolla Itä
pelasi rauhallisen tehokkaasti

Länsi aloitti sisällä. Puputti ja Antti Kuusisto täytytivät etupesät mutta kolmoselta nousi risti kolmseti Sirviön ja Partasen ottaessa vaihdot kiinni.  

Tasoittavalla Idän kärki Haapakoski meni näpyllä ykköselle mutta Teemu Haatajan kovalla risti kakkoselta. Jokeri Sami Karjala ykköselle mutta Komulaisen kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Pasi Kokkonen kovalla kärkeen ja Korhosen kovalla keskisaumalyönnillä ja Kohosen näpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä KiPan lyöjäjokeri Sami Joukainen iski keskipompulla nopea JoMan Pasi Kokkosen kotiin ja Idän 1 -  0 johtoon. Ensimmäistä Itä-Länttään pelanneen KiPan kasvatin, jomalaisen Mika Laukkasen ajonpurusta toinen palo.  Kolmas ajolähtö Sirviölle ja kolmas palo.

Toisen alkavalla ei Lännen 10 lyöjää päässyt edes kakkoselle. Idän tasoittavalla kakkoskärjestä jokeri Sami Karjala ja Kapanen vaihtoivat pystärillä etupesät täyteen. Jarkko Perttulan vaihdosta risti kolmoselta mutta Partasen välilyönnillä pesät täyteen. Ajolähdöstä Joukainen yritti jälleen keskipomppua mutta risti kotiin. Toinen risti vaihdosta kolmosellekin. Samalla Perttula loukkasi kantapäänsä ja joutui vaihtamaan paikkaa Kokkosen kanssa.

 Idän Sami Parttimaa ehtii kakkoselle
Idän Sami Haapakoski ehtii jälleen kakkoselle

Kolmannen alkavalla Lännen Anssi Lammilasta tuli kärpänen ykköseltä Kohosen ansiosta. Kahdeksan lyöjää kolme kärkilyöntiä ykköselle eikä muuta!

Idän Juha-Matti Sirviön nopea syöksy kolmoselle Tasoittavalla Idän Sami Haapakoski iski kolmosluukusta läpi ja kiersi kunnarin. Idälle johto 2 - 0. Tuplajuoksua ei tullut kun ajolähdöstä Korhosen lyönnilä haavat kotiin. Toisesta ajolähdöstä Joukaisen leikkuri laittomaksi ja miehestä ensimmäinen risti. Kohosen purkaessa ajoja jälleen haavat kotiin Lännen Anssi Lammilan komean syöksykopin takia.  Komulaisesta Lännen lukkarin Antti Tokkarin taktisella väärällä kärpänen kakkoselta. Välilyönnillä vaihto onnistui ja Sirviö täytti etupesätkin. MIka Laukkanen purki ajolähtöä ja haavat kotiin. Varrella vaihto ja uudet ajot. Saku Kapanen löi pystärillä vastustamattomasti kolmospuolelle väliin ja Roope Korhonen toi jo 3 - 0. Kopilla pesät tyhjiksi mutta lisää juoksuja ei tullut.

Neljännen alakavalla Länsi käytti yhtä vaille kaikki lyöjänsä. Lännen jakson ainoa kolmostilanne tuli kun  Lammila pääsi yksin kolmoselle ja Kuusisto vaihtoi Puputin kärjen takana kakkoselle. Kuusiston koppi ei noussut ja Partanen poltti hänet ykköselle. Jokeri Riku Rantanen yritti kotiutusta mutta selvä palo lopetti jakson.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 19 - 12 (56% - 67%) ja kolmostilanteet 9 - 1 vain kolme sisävuoroa pelanneelle Idälle.

Korhosen kumura ja Dahlstömin kova
keskelle 2. jakson ainoat juoksulyönnit
 

Jarmo Tepi Timonen huudatti katsomoa Itä rakensi heti  kovilla lyönneillä kärjellään ajolähdön. Nelonen, Roope Korhonen iski merkistä väliin ja Sami Haapakoskella oli helppoa tuoda 1 - 0. Korhosen viimeisellä ei kukaan edennyt, tuloksena kaksi ristiä. Kohonen näpytti kärjen kolmoselle mutta Joukaisen kakkospussinpohjalyönnillä Komulainen ei ehtinyt kotiin.

Länsi oli vahtanut Jussi Kemilän kuutosesta kolmoseksi. Se ei auttanut avausvuoroparissa: Puputti meni pompulla kärkeen mutta Kuusiston näpyn haki Kohonen ja risti kakkoselta. Kemilä poltti itsensä Kohosen nopeasta syötöstä laittomaan ja Murto paloi pompulla ykköselle.

Toisen alkavalla Itä teki häntäpäästään kaksi risti taululle. Kärki haavoittui ken etupesät olivat täynnä. Korhonen kovalla ykköselle ja Kohosen näpyllä kakkoselle. Joukainen vaihtoi kolmoselle ja pallo lensi katsomoon. Tuomareilla siirretyn ratkaisun merkki päälle kun joku katsoja viskasi pallon kentälle. Tuomaripalaverin jälkeen etenijät palautettiin pesille:
- Tuomareilla oli siirretyn ratkaisun merkki ylhäällä. Korhonen lähti etenemään kotiin mutta palasi takaisin kolmoselle. Siitä ei voi juoksua antaa. Se oli pelaajan oma ratkaisu, perusteli pelituomari Antti Aine oikeaa tuomiotaan.

Ajolähdöstä Mika Laukkanen löi väliin mutta Korhonen lähti aavistuksen myöhässä, palo kolmoskoppari Lammilan heitolla kotiin.

Lännen Anssi Lammilan syöksy kylkimyyryä kolmoselle
Lännen Anssi Lammilan syöksy kylkimyyryä kolmoselle

Tasoittavalla Länsi aloitti nelosesta. Sirviö nappasi Aki Oravan kovan vaihdon ja Lammila paloi kolmoselle. Perään Kohonen nappasi Vesa Mustosta kärpäsen ykköseltä ja Orava kopilla pois. Puputti pompulla kärkeen ja jokeri Veli-Pekka Yli-Hirvelä sekä Kemilä vaihtoivat pesät täyteen. Lyöjätilaston kärjessä oleva jokeri Jere Dahlström löi kovaa keskisaumasta koppareille saakka. Henri Puputti toi Lännen otteluun mukaan 1 - 1 tilanteeseen. Vuoro loppui kuitenkin vaihdosta välipaloon kakkoselta.

Sami Eko Partanen tuulettaaKolmannen alkavalla Itä rakensi kakkoskärjellä ajot. Joukaisen veto linjaan Pertti Mäkelälle kopiksi ja risti kotiin. Jatkoajoista kolmas palo Mika Laukkasen yrityksestä.

Tasoittavalla Länsi jatko hyvää virettään. Jokeri Jaakko Antila meni kärkeen ja Murto pomputti hänet kakkoselle. Mäkelän vaihdosta risti kolmoselta mutta Dahlström vaihtoi Murron välilyönnillä kolmoselle. Ajolähdöstä jokeri Riku Rantanen löi Kohosen matalasta syötöstä etulaittoman keskipompun polttaen itsensä. Lammilan lyönti kopiksi ja haavat kotiin. Kolmas palo myös laittomaalla lyönnillä ja Länsi oli hukannut etsikkoaikansa.

Neljännen alkavalla Idän kärki haavoihin. Jokeri Karjala vapaalla kentälle ja Komujlaisen kovalla laakalyönnillä kakkospuolelle etupesät täyteen. Korhosen vaihto onnistui välipalon hinnalla ja Kohonen täytti ykköspesänkin. Joukaisen kolmas lyönti takalaittomaksi ja vuoron vaihto.

Viimeisen tasoittavalla Lännen 11 lyöjää eivät tilannetta saaneet aikaan. Kakkoskoppari Kokkonen poltti Muston kakkoselle. Komulainen poltti Kuusiston pompusta jälleen Puputin kakkoselle. Kemilä kopitti pesät tyhjiksi mutta Antila välilyönnillä kärkeen. Murto pomputti kakkoselle mutta Mäkelä haavoitti kärjen. Ottelu oli ohi Lammilan vaihdon mennessä Kapaselle joka poltti kärjen kolmoselle.
- Oma merkkivirhe se eteneminen oli, hymyili Antila ottelun jälkeen.

Toisen jakson kärkilyönnit 18 - 14 (62% - 48%) ja kolmostilanteet 6 - 2.

Koko ottelun kärkilyönnit 37 - 26 (59% - 42%) ja kolmostilanteet 15 - 3 Idän pelattua yhden sisävuoron vähemmän.

Toni Kohonen Sami Partanen ja Juha-Matti Sirviö kipalaisia Itä-Lännessä
Toni Kohonen, Juha-Matti Sirviö KiPa, Saku Kapanen Puijo sekä
Sami Partanern KiPa Itä-Lännessä

Tilastot ottelusta

MIESTEN ITÄ-LÄNSI / KITEE 2.7.    
                                       
           1 2 3 4    1 2 3 4    s k 
Itä         1 0 2 - 3 1 0 0 0 1    1
                                       
Länsi       0 0 0 0  0  0 1 0 0  1     0
                                        
1. Jakso: lyö, tuo                 
1-0 Sami Joukainen, Pasi Kokkonen     
2-0 Sami Haapakoski, Haapakoski       
3-0 Saku Kapanen, Toni Kohonen        
                                      
2. Jakso:         
1-0 Roope Korhonen, Haapakoski        
1-1 Jere Dahlström, Henri Puputti     
                                      
Kentän paras: Sami Haapakoski         
                                       
Yleisöä: Viiden vuoden suurin määrä,
5 212 aurinkoisella Rantakentällä

Takaisin