Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kiva peli Lännellä. Idän kotutukset tökki edelleen. B-Tytöt Itä-Länsi 0 - 2 (1 - 7, 2 - 5)KUVAGALLERIA


Länsi oli selkeästi Itää parempi B-tyttöjen kamppailussa

Kuvagalleria (110 kuvaa)  B-tyttöjen Itä-Lännestä          (17.7.2006)  

Pelinjohtajien ja
palkittujen kommentit

Lännen kakkospalkittu lukkari Heidi Mäkinen löi ja toi 2 juoksua Länsi ratkaisi avausjakson heti tekemällä kuusi juoksua ensimmäisessä vuoroparissa. Nyös Lännen pelinjohtaja Mikko Järvenpää piti avausta ratkaisevana.

- Ekalla jaksolla avausvuoroparin kuusi juoksua oli ratkaisevaa. Tokalla pystyttiin myös saamaan kaksi juosua heti alussa. Toisen jakson lopussa Itä nousi hyvin mutta onneksi kaulaa oli niin että pystyttiin pitämään johto, totesi Järvenpää.

Idän pelinjohtaja Ville Lantta harmitteli hukassa ollutta lyöntipeliä.

- Lyönnit oli menneet mihin piti. Kaarella sisällä oltiin vaisuja. ei oltu kertaakaan terävänä. Olisi noista tilanteista (14 kolmostilannetta) pitänyt enemmän juoksuja saada, harmitteli Lantta.

Lännen kakkospalkittu lukkari  Heidi Mäkinen (yllä vas.) jännitti alussa.

Idän kakkospalkittu Mari Kahelin lämpeni tehokkaaksi polttajan tontillaan ottelun vanhetessa- Ekalla jaksolla jännitti alussa tosi paljon mutta kyullä se meni nopeasti ohi. Toisella jaksolla meillä oli tosi hyvää peliä ulkona.

Idän kakkospalkittu, Kiteen naisissakin pari vuotta sitten pelannut Mari Kahelin (vas.) lämpeni ulkona toisella jaksolla näytäviin suorituksiin.

- Tosi nihkeätä oli ensimmäinen jakso. Kaarella ei pelattu huolella. Ei päästy pelaamaan kunnolla ja hölmöiltiin, tunnusti Kahelin.
- Toiselle jaksolle tultiin ihan eri sykkeellä. Länsi oli tosi hyvä ulkona. Me ei saatu vapaita juoksuja yhtään. Länsi oli parempi mutta hyvä maku tästä jäi. Me parannettiin loppua kohti, muisteli Kahelin positiivisesti.

Lännen ykköspalkittu oli kärkipelaaja (6/7 KL) Sanna Vainio-Hynnilä (vas. alh.).

- Ulkopeli oli tosi tehokasta. Sisäpeli oli ensimmäisen jakson ekassa vuoroparissa myös tosi tehokasta. Siitä se vähän sittten hiipui. Ihan siedettävää, tosi kiva peli!

Kentän parhaana palkittiin Lännen kolmoskoppari Veera Svansjö, joka iski 3, toi yhden ja vaihtoi 5 kärkkäriäLännen ykköspalkittu kärkipelaaja Sanna Vainio-Hynnilä oli yhtä hymyäIdän ykköspalkittu oli myös 6/7 kärkilyöntiä tehnyt Essi Voutila kehui Lännen kärkeä.

- Lännen kärki pelasi tosi hyvin, ehkä kerran me saatiin se kiinni.

Koko kentän parhaana palkittiin Lännen kolme juoksua lyönyt ja 5/7 kärkilyöntiä vaihtanut Veera Svansjö (oik.).

- Katsojille tämä ei ollut tylsä peli itse katsomaani A-poikien peliin verrattuna. Ihan hyvä peli tämä oli. Sisäpelissä suht. hyviä onnistumisia. Ulkopelimme oli etenkin ekalla jaksolla mahtavaa, kertoi Svansjö.

B-tyttöjen palkitut korokkeella
B-tyttöjen palkitut korokkeella

Länsi tyrmäsi 0 - 6 heti
avausvuoroparissa

Idän ykköspalkittu Essi VuotilaItä aloitti sisällä ja kärki Marjukka Urpelainen pääsi vapaalla ykköselle. Essi Vuotilan (vas.) välilyönti ja Linda Taskulan näpy täyttivät pesät. Aurinkoiseen katsomoon valuva yleisö odotti ajolähdöstä johtojuoksua. Mutta Tiia Toikan veto jäi linjaan ja risti kotiin. Etupesät kopilla tyhjiksi ja jokeri Laura Lohko paloi lukkari Heidi Mäkisen hakiessa hyvin näpyä. Jokeri Laura Lohko  näpyllä ykköselle ja jokeri Sini Siekkinen vaihtoi hänet jo kakkoselle. Takatilanteessa Saija Koskelle merkki päällä mutta haavat kotiin. Toinen väliin mutta myöhässä lähtenyt Siekkinen paloi kotiin.

Tasoittavalla Lännen Sanni-Vainio-Hynnilä löi kova ja meni kärkeen. Emmi Viitala näpytti etupesät täyteen. Marjaana Liljeroos vaihtoi kärjen kolmoselle ja ohiheiton turvin Sanni-Vainio-Hynnilä toi 0 - 1. Heidi Mäkinen vaihtoi kolmossaumasta kärjen kolmoselle ja ajolähdöstä kentän paras Veera Svansjö löi kolmosrajasta läpi. Emmi Viitala ja Marjaana Liljeroos toivat jo 0 - 3. Takatilanteessa Hanna Hirvikoski täytti ykköspesänkin ja toisesta ajolähdöstä jokeri Enni Kylä-Kause löi kakkospussiin ja Lännen Enni Kylä-Kause 2 lyötyä 1 tuotu juoksuHeidi Mäkinen kotiin 0 - 4. Ajot jatkuivat. Jokeri Tanja Talkkari iski kovaa ja etukentän räpeltäessä toi Veera Svansjö jo 0 - 5. Neljäs ajolähtö, ei paloja ja Oona Svärd jälleen löi kakkospuolelta Hanna Hirvikosken tuomana 0 - 6. Kopilla muut pois ja itse saumalyönnillä vielä kärkeen.
Kopittelun jälkeen kärki toiselle kierrokselle ja vasta kun 13. lyöjä, no: 2 epäonnistui kolmosvaihdossaan näpyllä, tuli taululle ensimmäinen palo! Itä sai ulkopelinsä kuntoon ja Liljeroos paloi itse kärjen takana lykyellään. Mäkinen yritti kotiutusta mutta kolmas palo kotiin.

 

LÄnnen ykkösplakittu Sanni Vainio-HynniläToinen vuoropari oli juoksuton. Idän kakkoskärki jokeri Siekkinen vapaalla ja Mari Kahelin kovalla keskelle täytti etupesät mutta Hanna-Mari Ruuskanen turvautui koppiin. Jenni Ylösen näpystä kerralla kaksi paloa. Urpelainen jälleen vapaalla kärkeen ja Voutilan välilyönnillä etupesät täyteen. LindaTaskulan (oik. alh.) lyönnin haki kolmospalttaja Komssi ja kolmas palo kolmoselta.

Idän Linda Taskula kieli poskellaLännen jokeri Saija-Mari Saari paloi ykköselle mutta Mäkinen, Svansjö (vas.) ja Hirvikoski täyttivät pesät. Ajolähdöstä Kylä-Kausen veto linjaan ja risti kotiin. Kopilla pesät tyhiksi ja vielä Svärd kopilla pois. Heli Komssi kärkeen mutta Marianne Reinikan vuorolla risti kakkoselta.

Kolmannen alkavalla Idän peli meni tukkoon kun ensin Lohko oli mennyt keskinäpyllä ykköselle ja Toikka vaihtanut näpyllä harhaheiton avustamana etupesät täyteen. Jokeri Niina Pellonpään ja Mäkisen lyhyillä sekä Kosken kovalla kolme paloa.

LÄnnen Emmi Viitala löi 6 kärkilyöntiä Tasoittavalla Lännen kärkirakensi jälleen ajot. Jokeri Talkkarin veto ykkösvahdille ja risti kotin. Välilyönnillä kärki kolmoselle ja välilyönnillä myöhään lähtenyt Vainio-Hynnnilä paloi kotiin. Liljeroos meni kärjen taakse ykköselle. Heidi Mäkinen vaihtoi ensin keskinäpyllä ja iski sitten ykkös-kolmostilanteessa Tanja Talkkarin välilyönnillä kotiin 0 - 7. Svansjön vaihto kakkosvahti Tiia Toikalle, jonka hyvä heitto poltti etenijän kolmoselle.

Neljännen alkavalla Itä jokeri Siekkisen kolmselle Lännen harhaheittojenkin avustamana. Pesät täyteen ja jokeri Niina Pellonpää löi väliin kakkospesän taakse ja Sini Siekkinen toi Idän lohdutusjuoksun 1 - 7. Voutila vaihtoi pesät uudelleen täyteen mutta Taskulan vuorolla linjasta esnin risti kotiin ja sitten näpyllä kolmoselta kolmas palo.

Avausjakson kärkilyönnit 11 - 20 (52% - 59%) ja kolmostilanteet 6 - 12.

Itä heräsi liian myöhään
toisella jaksolla

Lännen Marjaana Liljeroos ottaa väärän pois
Lännen Marjaana Liljeroos ottaa väärän pois

Länsi aloitti sisällä. Itä sai kärjen poikki mutta Mäkinen vapaalla kärkeen. Svärd iski hyvin ja harhaheiton avustuksella ykkös-kolmostilanne. Hanna Hirvikoski iski Heidi Mäkisen kotiin 0 - 1. Enni Kylä-Kause iski väliin ja Hanna Hirvikoski toi 0 - 2.

Lännen 1-palkinnon saanut sieppari Sanni Vainio-Hynnilä Tasoittavalla Itä sai pesät täyteen mutta kahdon palon tilanteessa jokeriksi vaihdettu Marjukka Mäkinen ei onnistunut kotiuttamaan Saija Koskea.

Toisen alkavalla Länsi täytti pesät Vainio-Hynnilä läpilyönnillä, Viitalan näpyllä ja harhaheittokin avusti. Heidi Mäkinen iski väliin ja Sanni Vainio-Hynnilä (oik.) toi 0 - 3. Vaihto linjaan ja risti kolmoselta. Svärd polttiitsensä laittomalla ja Hirvikoski paloi hutilyönnillä.

Tasoittavalla Itä rakensi ajot. Siekkinen näpyllä, Lohko välilyönnillä ja Voutila näpyllä täyttivät pesät. Jokeripaidassa Marjukka Mäkinen iski kolmesti päätään seinää: kolme kärkipaloa.

Pleituomarina onnistui hyvin kiteeläinen Kati Koponen Kolmannen alkavalla Lännen jokeri Saari iski itsensä suoraan kakkoselle. Reinikka purki ajoa ja Idän lukkari irrotti Saaren väärällä kolmoselta. Kopilla pesät tyhjiksi ja Kahelinin koppi poltti Liljeroosin ykköselle. Pelituomari, kiteeläinen Kati Koponen (vas.) hoiti rauhallisesti tehtävänsä.

Tasoittavalla Itä ei päässyt kuin kerran kakkoselle. Neljännen alkavalla Länsi ratkaisi lopullisesti. Neljästä ajolähdöstä ensin Kylä-Kausen vuorolla Talkkari irtosi väärällä. Veera Svansjö iski kovaa kolmospuolelle ja Saija-Maria Saari toi 0 - 4. Reinikan veto kolmospuolelle tuotti toisen ristin. Jokeripaidassa Emmi Viitala iski vielä väliin ja Enni Kylä-Kause toi 0 - 5.

Viimeisen tasoittavalla Itä heräsi taistelemaan 17 lyöljän voimin. Palottomasta ajolähdöstä ensin Toikan veto linjaan ja risti kotiin. Ajot jatkuivat ja Niina Pellonpää löi väliin saatellen Essi Vuotilan kotiin 1 - 5. Heti peraan edelleen ajolähdöstä syöksyi Linda Taskula kotiin 2 - 5 Saija Kosken lyömänä. Neljännestä ajolähdöstä Kahelinin välilyönti kopiksi ja välipalo sekä pesät tyhjiksi. Seitsemän kopittajan jälkeen Taskula löi saumasta itsensä ykköselle mutta ottelu loppui Toikan vaihdon epäonnistuessa.  

Idän Linda Taskula syöksyy kavennuksen 2 - 5
Idän Linda Taskula syöksyy kavennuksen 2 - 5

Koko ottelun kärkilyönnit 30 - 41 (49% - 57%) ja sangen runsaat kolmostilanteet 14 - 22.

Tilastot ottelusta

Tyttöjen superpesis (B-tytöt)
Itä - Länsi 0-2 (1 - 7, 2 - 5)

Itä:       0 0 0 1 = 1  0 0 0 2 = 2     0
Länsi: 6 0 1 0 = 7 2 1 0 2 = 5 2

Idän palkitu I Essi Voutila ja II Mari Kahelin
Idän palkitu I Essi Voutila ja II Mari Kahelin

Itä: Essi Voutila 0/1, Linda Taskula 0/1, Saija Koski 1/0, Niina Pellonpää 2/0, Sini Siekkinen 0/1.
Palkitut: I Essi Voutila, II Mari Kahelin.
Länsi: Sanni Vainio-Hynnilä 0/2, Emmi Viitala 1/1, Marjaana Liljeroos 0/1, Heidi Mäkinen 2/2, Veera Svansjö 3/1, Hanna Hirvikoski 1/2, Oona Svärd 1/0, Enni Kylä-Kause 2/1, Saija-Maria Saari 0/1, Ville Hakala 1/1, harhat 1.
Palkitut: I Sanni Vainio-Hynnilä, II Heidi Mäkinen.
Tuomarit: Kati Koponen ja Pekka Mustonen.
Yleisöä: 1 839 sunnuntain aamupävällä klo 10.

Päiväunet tyttöjen ja miesten Itä-Lännen välissä
Päiväunet tyttöjen ja miesten Itä-Lännen välissä


Takaisin