Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Naisten Itä-Länsi -ottelussa Lännen lukkari Sirpa Pollari vei Idän lyöjiä. Itä vasta viimeisessä vuoroparissa mukaan otteluun. Itä - Länsi 0 - 1 (1 - 5, 2 - 2) KUVAGALLERIA

KUVAGALLERIA  (246 KUVAA)                                                                           (päivitetty 14.7.2006)

Lännen lukkari Sirpa Pollari tuulettaaPelinjohtajien ja palkittujen
kommentteja

Idän joukkue oli hätää kärsimässä Länne lukkarin Sirpa Pollarin (vas.) pyörityksessä. Nopea Lännen kärki puoletaan eteni hyvin eikä Lännen kärjen Carita Toiviaisen palkinto kentän parhaana yllättänyt. Lännen pelinjohtaja Petri Kaijansinkko iloitsi joukkueensa hengestä:

- Hyvin joukkuehenki nousi eileisestä lähtien. Oli rento meininki ja joukkueessa on paljon samanhenkisiä pelaajia, aloitti Kaijansinkko.
- Pelattiin ennakkoluulotonta peliä sisällä kuten oli sovittu. Ulkopeli oli valtavan hyvää vaikka mopmi pelasikin itselleen oudolla ulkopelipaikalla.

Idän pelinjohtaja Jyrki Valle kehui Lännen lukkaria:

- Länsi onnistui ulkopelissään. Lukkari Sirpa Pollarin tolpat, nopeat matalat ja väärät olivat myrkkyä meille. Toiselle jaksolle saatii nopeat kiinni mutta ongelmana oli se, että ei päästy kentälle, tunnusti Valle.

Lännen ykköspalkinnon saanut Sirpa Pollari yhtyi pelinjohtajien arvioihin:

Kentän parhaana palkittu Lännen Carita Toiviainen toi ratkaisujuoksun
Kentän parhaana palkittu Lännen Carita Toiviainen toi 1. jakson ratkaisujuoksun

Idän kakkospalkittu jokeri Silja Rehunen  - Me pelattiin ennakkoluulottomasti sisällä. Meillä on nopea joukkue ja ulkopeli oli hyvää. (Kentän parhaana palkittu) Carita (Toiviainen) meni tosi hyvin kentälle. Hän on niin nopea, ettei häntä voi millään polttaa, kehui hän pulestaan joukkueensa kärkietenijää.

Idän kakkospalkinnon saanut Idän Silja Rehunen (vas.)  harmitteli sisävuorojen aloituskohtaa:

- Heikki homma, joa lyöjät aina lähtee nelosesta. Sirpan tolppa, nopeat ja väärät sotki meitä. Me ei päästy peliin mukaan, tunnusti Rehunen.

Idän ykköspalkittu Niina Rinkinen pelasi jo seitsemättä Itä-Länttään.

- Itä-Länsi ekalla kerralla on hieno kokemus, silloin sitä intoa riittää, viittasi Rinkinen Lännen peräti kahdeksaan ensikertalaiseen.
- Kokmus oli nyt SIrpan tontilla. Hän meitä pyöritti, 100 - 0, tai ainakin melkein. Länsi pisti pientä ruutuun ja joukkue oli nopea. Me vielä omilla virheillä annettiin lisää, tunnusti Niina.

Lännen lukkari Sirpa Pollari ja Idän Tiina Tolonen
Lännen lukkari Sirpa Pollari ja Idän Tiina Tolonen

Parhaan jokeripelaajan palkinnon ansainnut Lännen Niina Luomanen totesi roolin sopineen hänelle:

- Jokerin rooli sopii, pääsi hyvin lyömään. Normaalisti pelaan lukkarina mutta ei se haitannut etten pelannut nyt ulkona kun tilanteita tuli.

Lännen kakkospalkinnon etenkin hyvästä ulkopelistään saanut Minna Alestalo totesi lyhyesti että varsilyönnit menivät hyvin ja nopeutta riittää.
- Ulkona oli helppo pelata kun oli hyviä pelaajia vierellä.

Kentän parhaana palkittu Lännen kärki Carita Toiviainen totesi osaamisestaan vaatimattomasti:

- Osa luonnostaan, osa on harjoittlun tulosta. Joo, kyllä ensimmäinen kerta jännitti mutta se häipyi nopeasti pois. Ei ulkona muuta kuin kohdalle tulevat pallot otetaan kiinni ja se on siinä. Kahdeksan ensikertalaista ei haitannut.

Lännellä jälleen
hurja alkuvuoro

Länsi aloitti sisällä. Ajolähdöstä jokeri Susanna Ylä-Keron näpy kakkosrajaan oli juuri sopivan mittainen Niina Jokiselle, joka toi avausjuoksun 0 - 1. Ajot jatkuivat ja Niina Luomasen lyötyä Lännen 0 - 2 -johtoon hyvällä välilyönnillä, sattui Idän lukkarille Kaisa Salmelalle moka. Kahdella väärällä Sirpa Pollari käveli kotipesään. Taululla jo 0 - 3.

Tasoittavalla Itä sai ajolähdön mutta jokeri Henna Kytösalmen veto jäi Lännen hyvin pelanneeseen linjaan.

Toisessa vuoroparissa Lännenkin vauhti vähän hiipui. Yhden palon ajolähdöstä Ylä-Keron veto takaväärästä kopioksi ja risti kotiin. Viimeinen laittomaksi ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Idän neljä ajolähtöpainostusta tuottivat yhden kavennusjuoksun. Henna Kytösalmen välilyönnillä Tiina Tolvanen toi 1 - 3

KOlmas vuoropari oli juoksuton. Neljänenn alkavalla Lännen jokeri Noora Boeliuksen unelmalyönti upposi keskelle taakse, eikä kumpikaan koppareista saanut palloa haltuunsa. Jenni Tolosella ja Niina Sippolalla ei ollut kiirettä varmistaa Lännen jaksovoittoa juoksuin 1 - 5.

Ensimmäisen vuoroparin kärkilyönnit 14 - 26 (42% - 55% ja kolmostilanteet kohtalaisen tasaisesti Lännelle 6 - 9

Itä heräsi taisteluun
liian myöhään

Toinen jakso alkoi tämän vuoden edellisetn nuorten arvo-otteluiden tapaan. Molemmat joukkueet pelasivat loistavaa ulkopeliä mutta sisällä tuli hairahduksia.

Avausvuoroparissa Länsi sai kaksi ajolähtöä mutta pallot jäivät etukentän pelaajille.

Toisen alkavalla Itä rakensi palottoman ajolähdön mutta Rehusen kova kakkospuolelle ei riittänyt.  Länsi käytti melkein koko kierroksen lyöjiä mutta ainoa tilanne jäi Idän ulkokentän hoitamaksi.

Kolmanen alkavalla Itä rakensi jälleen kaksi ajolähtöä. Paula Järven viimeinen laittomaksi ja Rehusen veto ykkösvahdile käsiin.

Tasoittavalla Länsi otti kiinnityksen otteluvoittoon, kun Niina Luomanen yllätti ulkokentän upealla pitkällä ykkösrajanäpäytyksellä, joka riitti Minna Alestalolle 0 - 1. JAtkoajot tuhraantuivat Boeliuksen neljiin haavoihin kopilla. Toiviainen meni vielä vapaalla kärkeen ja Kaisa Kärkkäisen kahdella näpyllä jo kolmoselle. Niina Jokisen yllätysotto kolmosvahdille kopiksi ja kolmas palo.

Katsomossa ehkä jo epäiltiin Idän mahdollisuuksia mutta parhaan jokerin palkinnon sanut Silja Rehunen iski komean lyönnin kakkosjatkeelle. Pallo läpi kopparistakin ja sekä Sonja Koskinen että Tiina Tolonen ehtivät tuomaan yli 4 300 katsojan edessä Idän iloisesti johtoon 2 - 1.

Asetelma muuttui päinvastaiseksi. Länsi oli nyt selkä seinää vasten jaksovoiton suhteen. Hermoilusta näkynyt merkkiäkään, kun huippuetenijä Carita Toiviainen saatiin kolmoselle Miia Suomisen välilyönnillä ja Tiia Pöntisen näpyllä.  Tiia Pöntinen löi vielä väliin ja Idän ulkokentän haparoidessa Toiviainen kotiin ja ottelu oli ohi jakson ratkettua 2 - 2. Taululla ei ollut ristiäkään mutta kun vain voitosta pelattiin, oli ottelua turha jatkaa.

Koko ottelun kärkilyönnit Lännelle 28 - 45 (42% - 54%) ja kolmostilanteet 12 - 19.

Tilastot ottelusta

Naisten superpesis
Itä - Länsi 0-1 (1 - 5, 2 - 2)

Itä:       0 1 0 0 = 1  0 0 0 2 = 2     0
Länsi: 3 0 0 2 = 5 0 0 1 1 = 2 1

Itä: Sonja Koskinen 0/1, Tiina Tolonen 0/2, Henna Kytösalmi 1/0, Silja Rehunen 2/0.
Länsi: Carita Toiviainen 0/1, Niina Jokinen 0/1, Tiia Pöntinen 1/1, Sirpa Pollari 0/1, Jenni Tolonen 0/1, Minna Alestalo 0/1, Leena Sippola 0/1, Susanna Ylä-Kero 1/0, Niina Luomanen 2/0, Noora Boelius 2/0, vapaat 1.
Tuomarit: Timo Päivinen ja Timo Hilska.
Yleisöä: Aurinkoisella Rantakentällä loistavasti 4 322 henkeä!

Ennen ottelu käytiin
miesten Tähtien Kisa

Miesten etenemiskisan 1. Sami Karjala 2. Pasi Kokkonen 3. Juha- Matti-Sirvi, kaikki Idästä
Miesten etenemiskisan  finaalissa
1. Sami Karjala 2. Pasi Kokkonen 3. Juha- Matti-Sirvi, kaikki Idästä

Pallon pituusheiton tyylinäyte
Pallon pituusheiton tyylinäyte


Takaisin