Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

A-poikien ottelu tarkkaa ulkopeliä ja lukkarien hallintaa. Itä-Länsi 0 - 2 (0 - 1, 0 - 1) KUVAGALLERIA

Kuvagalleria (157 kuvaa)  A-Poikien Itä-Lännestä          (17.7.2006)  

Pelinjohtajien ja pakittujen
kommentteja ottelusta

Lukkarit Toni Laakso ja Juha Puhtimäki
Lukkarit Toni Laakso ja Juha Puhtimäki

Ottelussa oli hyvion vähän kolmostilanteita, seitsemän molemmilla joukkueilla. Lukkarit Toni Laakso Idällä ja etenkin kentän parhaana palkittu Lännen Juha Puhtimäki pitivät tilanteiden luomisen vaikeana. Molempien jaksojen ainoat juoksut Länsi teki heti ensimmäisessä sisävuorossaan.

Lännen lukkari Juha Puhtimäki oli kentän paras Lännen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kehui ulkopeliä ja toisaalta harmitteli yleisölle tilanteiden vähyyttä.
- Mahdottoman hyvää ulkopeliä. Lukkarit olivat huippuhyviä tänään. Me saatiin piirun verran paremmin vääännettyä juoksu kummassakin jaksossa.
- Harmi että juoksuja tuli niin vähän. Yleisö haluaisi nähdä niitä enemmän. lopetti Kivimäki.

Idän pelinjohtaja Mika Sirviö oli samaa mieltä.
- Ulkopeli oli todella hyvää. Ykllättävää oli minusta se, että vaihtotilanteiden purkaminen ei tällä lyöntijärjestyksellä meiltä onnistunut. Tiulanteita olisi pitänyt saada enemmän, arvioi Sirviö.
- Tämmöinen peli tällä kertaa. Lännen lukkari teki muutamia onnistuneitä näpyn hakuja, jotka söi meidän kärkeä, kehui Sirviökin vastustajan lukkari Puhtimäkeä.
- Tämmöistä tämä nyt oli. Onneksi ei ollut pisteitä jaossa. Historian kirjoihin vaan jää, että Länsi oli tuon verran parempi.

Lännen kakkospalkittu ykkösvahti Jouni Oja-Lipasti oli kentän ilopilleri. Tomi Dale Kaksonen ihmetteli, eteikö kaveri jännittänyt yhtään. 
- Jännitti enemmän kuin ikävä. Se on minulla tuon näköitä kun jännittää, nauratti Oja-Lipasti väkeä.

Kentän parhaana palkittu Lännen lukkari Juha Puhtimäki myönsi pelanneensa normaali paremman pelin.
- Vähän normaalia parempi peli tämä oli. Ainoa mikä jäi vähän harmittamaan, oli ekan jakson loppu, jossa tolppa ei oikein pysynyt lautasella.

Avausjaksolla Puhtimäen
yllätysjuoksu ratkaisi

Länsi aloitti sisällä. Kärki Mikko Hukkala meni pompulla kärkeen ja Janne Leppälä sekä Juha Puhtimäki näpäyttivät kärjen kolmoselle. Välilyönti perään ja Mikko Hukkala toi 0 - 1 Lännelle. Tämän jälkeen ei kärkeä saatukaan kakkosta pitemmälle kun miehet loppuivat.

Mikko Haukkala tuo 0 - 1 avausjaksolla
Mikko Haukkala tuo 0 - 1 avausjaksolla

Mikko Haukkala lyömässä Itä rakensi myös heti kärjestä ajot. Hannu Ikonen kärkeen, Harri Savander vaihtoi välilyönnillä ja Aeksi Rautiainen iski kovaa keskisaumaan täyttäen pesät. Ajolähdöstä Joni Nousiaisen varsi ykkösrajaan oli vähän liian pitkä ja risti tuli pallon lennettyä Oja-Lipastille kopiksi. Pesät tyhjiksi ja kolmen kopittajan jälkeen jokeri Kimmo Carlson lautasen reunsasta sirvahtaneen pallon avulla kärkeen. Immo Rautiainen vaihtoi veljensä tapaan keskisaumasta ja Jari Hiltunen näpyllä kärjen kolmoselle. Ajolähdöstä kolmas Rautiainen, Kosti löi ykkösrajanäpyn, joka oli hiukan liian pitkä ja jälleen Oja-Lipasti poltti etenijän kotiin. Jatkoajoista jokeri Sampo Nieminen löi väliin mutta merkki ei ollut päällä ja juoksu jäi tulematta. Kolmas kova taas etumiehen käsiin ja kolmas palo. Siinä olivatkon Idän kaikki kolme jakson kolmostilannetta. Kakkosellekaan ei kärki päässyt kuin kerran kussakin kolmessa seuraavassa sisävuorossa.

Länsikään ei saanut kuin kolmannen vuoron alussa kakkoskärjellään Jaakko Vehkaperä vapaalla, Jonne Kemppainen ja Kalle Valtamäki näpyillä etenijän kolmoselle. Jokeri Jesse Jokelan kova ykkösrajaan pysähtyi kolmosvahti Immo Rautiaiseen ja toisesta ajolähdöstä jokeri Joni Meriläisen lyönti meni kopiksi kakkoskoppari Antti Rinnevuorelle, joka poltti Kemppaisen kotiin.   

Hannu Ikonen paloi kolmoselle neljännen tasoittavalla
Hannu Ikonen paloi kolmoselle neljännen tasoittavalla

Avausjakson kärkilyönnit Lännelle 10 - 14 (34% - 45%) ja kolmostilanteet 3 - 3.

1. CaritaToiviainen, 2. Petra Heikkilä, 3. Jenni Tolonen
Tauolla käydyn Tähtien kisan naisten etenijäkilvan finaali:
1. CaritaToiviainen, 2. Petra Heikkilä, 3. Jenni Tolonen

Joni Meriläisen välilyönti
ratkaisi toisen jakson

Toisen jakson ensimmäisen alkavalla Itä rakensi heti kärjellään ajot mutta tilanne tuhraantui kun Nousiainen epäonnistui sekä kotiutuksessaan että kolmosvaihdossaan.

Mikko Haukkala oli Lännen ykköspalkittu
Mikko Haukkala oli Lännen ykköspalkittu

Tasoittavalla Lännen kärki ei päässyt mihinkään. Mutta lyöntijärjestyksen muutoksen jälkeen viitosena lyönyt Tervo Viinamäki vapaalla kärkeen ja Jaakko Vehkaperä vaihto kakkossaumasta sekä Kemppainen kakkosrajalyönnillä takapesät täyteen. Kemppainen paloi itse näpyllään mutta Valtamäki ykköselle. Ajolähdöstä Joni Meriläisen lyönti putosi väliin ja Tero Viinamäki toi jakson loppunumerot 0 - 1.  

Lännen Janne Leppälän varsilyönti
Lännen Janne Leppälän varsilyönti

Toisen jakson kärkilyönnit sisävuoron vähemmän pelanneelle Lännelle 9 - 11 (36% - 45%) ja kolmostilanteet tasan 4 - 4. .

Koko ottelun kärkilyönnit Lännelle 19 - 25 (35% - 45%) ja kolmostilanteet 7 - 7.

Tilastot ottelusta

A- Poikien superpesis
Itä - Länsi 0-2 (0 - 1, 0 - 1)

Itä:       0 0 0 0 = 0  0 0 0 0 = 0     0
Länsi: 1 0 0 0 = 1 1 0 0 0 = 1 2

Itä:
Palkitut: I Harri Savander, II Toni Laakso.
Länsi: Mikko Haukkala 0/1, Juha Puhtimäki 1/0, Tero Viinamäki 0/1, Joni Meriläinen 1/0.
Palkitut: I Mikko Haukkala, II Jouni Oja-Lipasti.
Tuomarit: Aleksi Kortelainen ja Mikko Meriläinen.
Yleisöä: 2 125 puolipilvisellä Kiteen Rantakentällä.  (Samaan aikaan pelattu puolivälieräottelu
Saksa - Argentiinan futiksen MM-kisoissa ehkä vähensi väkimäärää.)
 


Takaisin