Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kesätauko, piikkipaikka ja Itä-Länsi

Kesätauko, piikkipaikka ja Itä-Länsi

Yhteistyössä                  
Itä-Savo

Sami Partasen kalavalePakollinen kesäloma takana ja rypistys kohti syksyä on alkanut. Väliä peleille kesätaukomme aikana tulee jopa ruhtinaalliset puolitoista viikkoa, mutta valmennusjohdon myöntämästä totaalilevosta, ei harjoituksia, saatiin nauttia ihan koko juhannus(kolme päivää).

Harjoituksellisesti joukkue menee kesän kovinta ja fyysisintä vaihetta, jossa tehdään hommia ns.varastoon syksyä varten. Puntti- ja nopeusharjoitteita on ohjelmassa normaalia enemmän, koska äärimmäisen kiivas pelitahti heinäkuussa, lähes joka toinen päivä, estää kovan harjoittelun. Toinen kova fyysinen jakso tulee vielä runkosarjan loppupuolella, jonka jälkeen joukkueen pitäisi olla parhaassa tikissä loppupeleissä

Viime vuonna kesätauolla joukkueemme majaili sarjataulukossa yhdeksäntenä, joten tämän hetken piikkipaikkaamme joku voisi pitää jopa hivenen yllättävänä. Yleensä heinäkuussa alkanut pisteiden keruu sai parilla viikolla varaslähdön, kun peräkkäisiä voittoja alkoikin tulla jo kesäkuun puolella.

Mielestäni joukkueemme hyvään menestykseen tässä vaiheessa on kolme selkeää syytä: 1. Sarjan paras ulkopeli, olkoonkin, että läpilyöntejä on lyöty kenttäämme vielä liikaa ja Varos Mikko odottelee pelilupaa loukkaantumisen vuoksi. 2. Olemme tehneet 3-tilanteita voitto- otteluissa yli 20, mikä tietää väkisinkin ongelmia vastustajalle ja juoksuja meille. 3. Joukainen, Kohonen, Pirinen. Näiden herrojen tuleekin lyödä juoksuja, mutta jos onnistumisia tulee tällä tahdilla, niin tulee tulosta ja pinnojakin. Joukkueen itseluottamuksesta ja rennosta tekemisestä kielii myös se, että tiukatkin pelit on pystytty kääntämään voitoksi, vaikka homma ei olisi toiminutkaan kuin elokuvissa. Tästä on todella hyvä aloittaa syyskierros.

Sami Eko Partanen tuulettaaKymmenen vuoden odotus Kiteellä on päättymässä tulevana torstaina, kun Rantakentällä pelataan Itä- Lännen esiotteluna Kitee- Joensuu. Vuonna -96 Suomen parhaat pesäpalloilijat kohtasivat edellisen kerran arvo-otteluissa Kiteellä ja se tapahtuma ei ole unohtunut kenenkään paikalla olijan mielistä.

Tunnelmaltaan ja yleisömäärältään ylitse vertaiset kinkerit saa nyt jatkoa ja täällä ollaankin valmistauduttu tekemään edellistäkin paremmat kansanjuhlat. Pienellä kylällä kaiken tohinan tuntee konkreettisesti ympärillään, eikä tapahtuma pääse hukkumaan isojen kaupunkien normaaliin vilskeeseen, kuten valitettavasti viime vuonna kävi Oulussa.

Joukkueestamme Itää pääsee edustamaan peräti kahdeksan pelaajaa, joka on hurja luku kolmestatoista pelaajasta. Miesten paidan pukevat ylleen: Toni Kohonen, Sami Joukainen, Juha- Matti Sirviö, Jarkko Perttula sekä allekirjoittanut. A- pojissa nähdään Pyry Takala, Aleksi Rautiainen ja Joni Nousiainen. Omalla kotikentällä pelattaviin otteluihin tuskin tarvitsee motivaatiota ja sytykkeitä hakea ja uskon, että pesisväki saakin nähdäkseen taistelevat Idän joukkueet. Pelaajana voisin tapahtumaa verrata Suomessa järjestettyihin MM- kisoihin, sillä kotikisat on aina kotikisat.

Pidennetyn viikonlopun aikana kentällä voi nähdä vanhoja ja uusia tähtiä, sillä perjantaina pelattava hyväntekeväisyysottelu Kipa All Stars - Viinamäkeläiset  kerää kasapäin tuttuja urheilunimiä pelaamaan leikkimielellä pesistä. Tomek Valtonen, Toni Nieminen, Matti Hautamäki ja Jari Levonen kokeilevat osuvatko palloon yhtä hyvin kuin ex-pelurit Jarmo Rönkä, Kari Tapanen ja Kari Soini. Nämä ja monet muut voit nähdä Rantakentällä. Tervetuloa!

Toivotaan, ettei taivas itke ja että saadaan nauttia hienosta lajista, hienossa säässä!

(Kuva: Niilo Hirvonen, Sami Eko Partanen tuulettaa
2.7.2006 Idän paremmuutta Lännestä)


Takaisin