Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Joukaisen seitsemällä lyödyllä juoksulla KiPa voittoon Imatralla ja voiton myötä sarjakärkeen. IPV - KiPa 0 - 2 (1 - 6, 2 - 3)

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen oli tyytyväinen viidenteen peräkkäiseen voittoon mutta IPV:n Raimo Bragge oli allapäin viidennen peräkkäisen tappion jälkeen:

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää ja tasapainoista peliä. Kun kärki kulkee ja Sämpy on noin kovassa vireessä, niin kyllä se taulullakin näkyy, kertoi Pasi Varonen tyytyväisenä.
- Jos peli-iloa ei kohta löydy, niin tästä voi tulla pitkä kesä, ennusti IPV:n Raimo Bragge apeana.

KiPan lyöjäjokeri Sami Joukaisen seitsemän lyötyä juoksua olivat Kiteen voiton perusta. Mies itse kuitenkin korosti ennen kaikkea joukkueensa ulkopeliä.
- Alkukausi oli sen verran tahmeaa, että nautitaan nyt tästä kun lyönti kulkee, iloitsi Joukainen Linnalassa, joka oli hänen kotikenttänsä kesällä 2000.
- Ulkokenttä piti IPV:n aika tehottomana. Mitä nyt lopussa meni vähän jännäksi, sanoi Joukainen IPV:n viimeiseen sisävuoroon viitaten.
IPV oli toisen jakson neljännessä vuorossa viimeisellä sisällään kahden palon tilanteessa, kun Kiteen kakkoskoppari Miika Voutilaiselle
sattui moka. Tyhjälle kentälle yrittäneen Ilkka Hirvosen lyönti livahti Voutilaisen yli ja takarajalta ulos kunnarin arvoisesti. IPV pääsi tilanteessa 2 - 3 yrittämään vielä lisäjuoksuja mutta tuloksetta.

Sami Joukainen ratkaisi
heti alussa 1. jakson

KiPa aloitti sisällä ja vaikka Juha-Matti Sirviö haavoittuikin kentällemenossa, pääsi jokeri Pyry Takala kärkeen. Timo Rautiainen vaihtoi hänet kakkoselle tullen itse kopilla pois. Jarkko Perttula ykköselle ja Toni Kohonen vaihtoi Takalan kolmoselle. Merkki heti päälle mutta risti kotiin ja ykkös-kolmostilanne. Pasi Pirinen löi väliin ja Jarkko Perttula toi 0 - 1.  Sami Partanen vaihtoi kärjen kolmoselle ja rakensi ajot. Sami Joukainen iski ensimmäisellään vastustamattomasti ulos IPV:n kakkospesän takaa ja vain kentän reunalle valaisinpylvääseen kiinnitetyt verkot estivät sen, ettei Kitee saanut tilanteesta enempää kuin kaksi juoksua Toni Kohosen ja Pasi Pirisen tuomina. Taululle 0 - 3. TAkatilanteessa Joni Nousiainen täytti ykköspesänkin. Ajolähdöstä ensi jokeri Aleksi Rautiaisen lyönnillä risti kotiin ja sitten kopilla pesät tyhjiksi. KiPan kentällemeno takkusi ja vasta Kohonen pääsi Pirisen ja Partasen vaihdoilla kolmoselle. Partanen oli viimeinen lyöjä mjutta kotiutus ei enää onnistunut.

IPV:n tasoittavalla kuusi lyöjää ja yksi kärkkäri ykköselle.

Toisen alkavalla KiPan Takala vapaalla kärkeen ja T. Rautiaisen vaihdolla kakkoselle. Perttulan vaihdosta risti kolmoselle mutta Kohonen täytti pesät. Pirisen viimeinen laittomaksi ja ajot jatkuivat. Joukaisen lyönnillä kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla IPV:ltä kahdeksan lyöjää, kaksi kärkkäriä mutta ei etenijää edes kakkoselle.

Kolmannen alkavalla KiPan häntäpää väliin ja SIrviö ei vieläkään päässyt ykköselle. T. Rautiainen, Perttula ja Kohonen rakensivat yhden palon ajolähdön. Ensin Pirisen yrityksestä toinen risti kotiin. Jatkoajoista Sami Joukainen löi Jarkko Perttulan kotiin 0 - 4 välipalon hinnalla.

Tasoittavalla IPV sai kaksi kärkkäriä ja kärki Teemu Mäkinen paloi kolmoselle Jouni Itävalon tehdessä kaksi paloa lyöntivuorollaan.

Neljännen alkavalla KiPan kakkoskärki sai Nousiainen, Ville Huuhtanen ja Miika Voutilainen saivat rakentaa ajot Huuhtasen vaihtaessa kaksi pesäväliä. Sami Joukainen iski 0 - 5 Joni Nousiaisen kotiin. Kopilla pesät tyhjiksi ja nyt SIrviö löi itsensä kärken ja kärjesta uudet ajot kun Perttula ensin oli yrittänyt kakkoselta Sirviötä kotiin saakka mutta palo tuli. AJolähdöstä Toni Kohonen löi Timo Rautiaisen kotiin 0 - 6. Vaihto kopiksi ja välipalo eikä hyvin kentälle menyt Takala pääsyt enää pitemmälle.

Viimeisen tasoittavalla IPV:n seitsemäntenä lyöjänä Jarkko Rautio pääsi kärkeen ja Joni Itävlaon sekä jokeri Juha-Matti Rannan vaihdoilla kolmoselle.  Jokeri Olli Lehtola kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä jokeri Jani Korhonen löi lohdutusjuoksuna Jarkko Raution kotiin 1 - 6.

Toisella jaksolla rajoitusalue
esti Joukaisen pajatson tyhjennyksen

IPValoitti sisällä: neljä lyöjää, kolme paloa.

KiPan tasoittavalla kärjestä ajot vaikka Takalsta välillä palo ykköselle. Pirisen lyönnillä toinen risti kotiin mutta jatkoajoista Sami Joukainen iski kakkosrajaa pitkin pallon läpi pusikkoon mutta valitettavasti rajoitusalueelle. Näin vain Jarkko Perttula ja Toni Kohonen toivat juokstu 0 - 2:een.  Ykkös-kolmostilanteessa A. Rautiainen poltti itsensä ja vuoron vaihto.

Toisen alkavalla IPV:n häntäpää kopitteli ja kaksi väliin. Mäkinen - Rautio - Itävalo saivat takapesät täyteen. Jokeri Juha-Matti Ranta löi Teemu Mäkisen kotiin kaventaen 1 - 2:een. Kaksi seuraavaa jokeria tekivätkin kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPa jätti häntäpään väliin. Kärjestä ajot vaikka Perttula polttikin itsensä kärjen takana. Kohosen lyönnillä risti kotiin mutta jatkoajoista Sami Joukaisen hidastetulla Timo Rautiainen toi 1 - 3. Vielä Pirisellekin ajot mutta kolmas palo.

Kolmannen alkavalla IPV:n Konttinen paloi kakkoselle mutta Petri Tuuva, Ilkka Hirvonen ja Toni Laakso täyttivät pesät. Olli Lehtolan purkaessa joa tuloksena välipalo ja pesät tyhjiksi. Tämän jälkee ei kakkosta pitemmälle päästy.

Tasoittavalla KiPan Takala, Partanen ja jokeri A. Rautiainen täyttivät pesät kun väistä Pirine poltti itsensä laittomaan. Myös Joukaisen paloi laittomaan ja jatkoajoista Huuhtasen lyönnillä risti kotiin.

Neljännen alkavalla IPV: kärki oli ruosteinen: Mäkiselle haavat, Rautiolle ja Ikävalolle ristit ykköselta.  Kontinen myös kopilla pois ja Tuuva ykköselle tullen Korhosen kopilla pois. Tyhjälle kentälle pyrkinyt Ilkka Hirvonen yllätti kakkoskoppari Miika Voutilaisen ja löi takarajalta kunnarin kaventaen 2 - 3. Neljän kopittajan jälkeen viimeisenä lyöjänä Olli Lehtolan lyönnillä kolmas risti eikä KiPan tarvinnut tasoittavaansa pelata.

Koko ottelun kärkilyönnit 27 - 36 (39% - 59%) ja kolmostilanteet 6 - 20.

Imatra:     0 0 0 1 = 1  0 1 0 1 = 2     0
Kitee: 3 0 1 2 = 6 2 1 0 0 = 3 2

Imatra: Teemu Mäkinen 0/1, Jarkko Rautio 0/1, Ilkka Hirvonen 1+0/1, Jani Korhonen 1/0, Juha-Matti Ranta 1/0.
Palkitut: I Juha-Matti Ranta, II Antti Kontinen.
Kitee: Timo Rautiainen 0/2, Jarkko Perttula 0/3, Toni Kohonen 1/2, Pasi Pirinen 1/1, Joni Nousiainen 0/1, Sami Joukainen 7/0.
Palkitut: I Sami Joukainen, II Toni Kohonen.
Tuomarit: Jukka Härkönen ja Mika Kääriäinen.
Yleisöä: 937.

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen:Joukainen moukaroi pisteet Kiteelle


Takaisin