Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Helteisellä Rantakentällä avausjakolla KiPan kärki jäässä. Toisella jaksolla Partasen läpilyönti sytytti. Kotiutuskisa KiPalle kahdella lyönnillä. KiPa - PuPe 2 - 1 (2 - 3, 5 - 3, s0 - 0, k2 - 1)

KiPan puheenjohtaja Arvo Havukainen ja maaherra Pirjo Ala-KapeeEnnen
ottelua

Kiteen Rantakentällä oli noin 27-asteen helle, jota onneksi tuuli lievitti. Sarjan kärkijoukkue Puijon Pesis oli tulossa Kuopiosta kohtaamaan sarjakolmosen Kiteen Pallon. Sarjakakkonen Pattijoki kohtaa viidentenä 16 pisteessä olevan Nurmon, joten kärki voi muuttua illalla. Tilanne ennen ottelua:

PuPe  10 3 5 1 1 75-42 20
PattU 10 1 8 1 0 61-50 20
KiPa  10 4 2 3 1 53-41 19
SoJy  10 3 4 1 2 75-50 18

Otteluisäntänä oli Kiteen kaupunki ja avausheiton heitti maaherra Pirjo Ala-Kapee.

Sami Partasen kalavaleKiPa oli hyvin valmistautunut otteluun. Parissa ottelussa jo pelannut Sami Eko Partanenkin (oik.) pystyy ulkona jo täyteen suoritukseen. - Sisällä juostessa meinaa nousta laukalle. Ei ole ihan kaikki vielä juoksussa palannut kohdalleen, kertoi Eko KiPan toimistolla päivällä.

Toinen Sami, Jysky Joukainen odotti myös mielenkiinnolla entisen kotiseuransa kohtaamista. Joukainen on ruvennut saamaan sihtinsä kohdilleen ja viime otteluissa on kolme - neljä juoksua ollut vakiotasona.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 21.5. Puijo voitti kotiutuskisan jälkeen: KiPan onnikin kääntyi. Puijolle ensimmäinen voitto Rantakentältä kotiutuskisassa 1 - 2 (2 - 0, 0 - 7, s0 - 0, k0 - 1) Kaikkiaan Puijo oli ennen iltaa vain kerran voittanut Rantakentällä ja KiPa viidesti. Kaikkiaan voitot olivat 13 - 4 KiPalle.

KiPan voitettua nyt 2034 katsojan edessä Puijon kotiutuskisan jälkeen jaksoin 2 - 1, meni se sarjassa Puijon ohi kakkoseksi. Pattijoki nousi ykköseksi voitettuaan Nurmon superissa jaksoin 2 - 1.

Puijon pelinjohtaja Eero PikänenKommentit
ottelun jälkeen

Puijon pelinjohtaja Eero Pitkänen (vas.) oli yhteen pisteeseen tyytyväinen vähän vajaalla joukkueellaan.

- Avausjaksolla saatiin KiPan kärki hyvin kiinni (Juha-Matti Sirviö 1/4, Timo Rautiainen 0/4, Jarkko Perttula 2/3, etenijäjokeri Pyry Takala 0/4 avausjaksolla) ja voitettiin jakso.
- Toisella jaksolla miehet ei saaneet kohti tulevaa palloa kiinni ja heitot meni ohi. Ties miten monta kolmostilannetta annettiin KiPalle. Vähän vajaalla joukkueella oltiin liikkeellä (Itä-Länteen yleisöäänestyksellä valittu kärki Sami Haapakoski kuumeisena ja jokeripaidassa). Mutta ei se saa selittää virheitä, harmitteli Pitkänen.
- Yhteen pisteeseen olen tyytyväinen täältä. Seuraavat kolme peliä on meille tärkeimmät (Oulu vieraissa, KossU ja Joma kotona). Niistä pitää pisteitä ottaa, jatkoi Pitkänen.

Puijon ykköspalkittu Mikko Niinikoski ja Toni Kohonen kilpasilla Puijon kärjessä pelasi Mikko Niinikoski ykköspalkinnon arvoisesti. Kolme tuotua ja 7/9 kärkilyöntiä tilastoissa.
- Tänään vaan sattui hyvä päivä, totesi Niinikoski vaatimattomasti. - Viime peleissä meille on tullut pikku virheitä liian paljon. Kohti tulleita palloja ei le saatu kiinni ja ohiheittoja on tullut, totesi Niinikoskikin.

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ihmetteli helteen pehmittämää joukkuettaan avausjakson otteissa.
- Ekalla jaksolla ei meinannut onnistua mikään. Ulkopelissä vähän yritin rukata järjestystä jotta Puijon kärki saataisiin kiinni. Mutta ihan persiilleen se  meni. Pompompalloja meni linjasta läpi ja äkkiä piti vaihtaa totuttuun kuvioon. Niinikoski tuurasi Haapakoskea kärjessä hyvin, kehui Passe myös Puijon ykköspalkittua.
- Toisella jaksolla tuntui onko helle polttanut päätä. Sitten tuli onnistumisia ja etenkin Ekon läpäri laukaisi pelin, jatkoi Passe.
- Superissa olisi ollut paikkoja mutta mentiin kotareihin. Niissä sitten hoidettiin voitto.
- Voitto tässä ottelussa oli tärkeintä. ei tämä mihinkään kärkeen nousu meidän neljän - viiden viime pelin joukossa, arvioi Passe lopuksi.

Sami Joukainen iski neljä juoksua- Kun KiPalle tuntui tulevan paljon merkkivirheitä, kysyi lehdistötilaisuutta vetänyt Tomi Dale Kaksonen, tiesikö Puijo meidän merkin?
- Aina ne sen on tienneet. Jo SiiPen ajoilta kun eka vuoro oli pelattu, näytettiin kaarella peukalolla meneekö vai mitä, nauratti Passe yleisöä.

KiPan ykköspalkittu oli neljä juoksua lyönyt jokeri Sami Jysky Joukainen (vas.). Lisäksi hän vaihtoi 5/5 kertaa kärjen kakkoselta kolmoselle! Joukainen totesi lyhytsanaisesti:
- Flegmaattista aluksi. Sitten noustiin, OK. Tästä parannetaan ihan varmasti, lupasi Joukainen.

Joukainen nousi lyöjätilastossa jo neljänneksi 24 juoksulla. Tahkon Riku Rantanen on kärjessä 37 lyödyllä. 

Helteisellä Rantakentällä
avausjaksolla KiPan kärki jäässä

Puijon Mikko Lahtinen iski kolme juoksuaPuijo aloitti sisällä.  Kärki Mikko Niinikoski (7/9 KL) näpyllä, Saku Kapanen (6/10) kovaa keskelle ja Teemu Haataja (7/11) pystärillä sekä näpyllä rakensivat heti palottomat ajot. Mikko Lahtinen (oik.) (4/8) löi kakkoskoppari Miika Voutilaisen eteen ja kun pallo putosi heittotilanteessa, ehti Mikko Niinikoski helposti tuomaan 0 - 1. Samalla kärki kolmoselle mutta viimeisellä koppi ei noussut, vaan välipalo ja haavat. Jokeri Jarkko Karhunen (2/3) yritti kärjen taakse ykköselle mutta paloi laittomaan. Henri Heinäheimo (2/5) ja Marko Nygård (1/4) kopeilla pois. KiPan kasvatti Petri Pennanen (2/5) meni ykköselle mutta Aki Tervo (1/2) kopitti etupesät tyhjiksi. Koppi myös Panu Knuutiselle (0/3). Viimeisenä lyöjänä jokeri Jarmo Viittanen yritti väliin mutta Voutilaisen komea syöksykoppi haavoitti Kapasen ja vuoro loppui kun kunnari ei tullut.

KiPan tasoittavalla Sirviö (2/7) vapaalla kärkeen. Timo Rautiaisen (1/7) näpyllä risti kakkoselle. Jarkko Perttulan (8/9) ainoa epäonnistuminen tuli pystärillä kun Rautiaisesta tuli risti kakkoselta. Toni Kohosen (4/7) koppi tyhjensi pesät ja koppi myös Pyry Takalalle (1/6). Pasi Pirinen (5/7) ja Sami Partanen (5/11) jätettiin lyömättä. Joni Nousiainen kakkoskärkenä (2/4) pystärillä kärkeen mutta Ville Huuhtasen (1/2) vaihto kovana ykkösrajaan ei riittänyt: kolmas palo.

Toisen alkavalla PuPen Niinikoski ja Kapanen pomputtivat etupesät täyteen. Haatajan keskikompusta Timo Rautiainen poltti kärjen kolmoselle. Lahtisen keskipompusta kärki kolmoselle mutta Pirinen poltti Kapasen kakkoselle. Heinäheimon kopin pudotuksella ajot, josta Viittasen kova Ekolle kopiksi ja kolmas palo.

Pasi Pirinen pomputtaaTasoittavalla KiPan kaksi lyöjää väliin ja kärki Sirviö pystärillä ykköselle. T. Rautiaisen kopilla kahdet haavat. Haavat myös Takalalle. Perttula pystärillä, Kohonen näpyllä ja Pasi Pirinen (oik.) pompulla ja näpyllä saivat ajolähdön Joukaiselle. Keskipompulla risti kotiin mutta näpyllä takapesät täyteen ykköspalon hinnalla. Partaselle merkki mutta keskipomppu vähän lyhyt ja Kohosesta risti kotiin.  

Kolmannen alkavalla KiPan ulkopeli näytti edelleen toimivan. Kahdeksan Puijon lyöjän jälkeen kaksi kärkkäriä ykköselle, kuudet haavat ja yksi kakkospalo. Haataja kuitenkin pystärillä ykköselle. Jokeri Haapakoski vaihtoi välilyönnillä Haatajan kakkoselle ja meni itse ykköselle. Lahtisen vaihdosta toinen risti mutta Heinäheimo vaihtoi kolmossaumasta Haapakosken kolmoselle. Jarmo Viittanen viimeisenä lyöjänä löi merkistä väliin ja Sami Haapakoski toi jo 0 - 2

Tasoittavalla KiPan Partanen väliin ja Nousiainen sekä Huuhtanen välilyönnillä sekä jokeri Aleksi Rautiainen kakkossaumasta täyttivät pesät. Ajolähdöstä Sami Joukainen iski väliin kakkoskopparin eteen ja Joni Nousiainen toi kavennuksen 1 - 2. Ajot jatkuivat mutta Voutilaisen veto jäi linjaan ja Sirviön etumiehelle käsiin. Sirviön kopilla vielä etupesätkin tyhjiksi ja Takala poltti itsensä takalaittomaan.

Neljännen alkavalla Puijon Nygård varrella kärkeen. Pennanen kuitenkin kopitti ja kaksi lyöjää väliin. Kärki Niinikoski löi läpi kolmospuolelta mutta onneksi pallo löytyi ja mies vain kakkoselle. Kapanen pystärillä ykköselle ja Haatajan kahdella pompulla ajot. Kakkospalkittu Mikko Lahtinen iski väliin ja Mikko Niinikoski toi  1 - 3. Vaihdosta palo kolmoselle T. Rautiaisen ansiosta. Heinäheimon hidastetulla kärki kolmoselle mutta viimeisellä koppi ei noussut ja Pirinen poltti välipalon kakkoselta. Haapakoski kuitenkin täytti vielä etupesätkin. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Viittasen kova Partaselle käsiin ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPa aloitti hyvän kirin muta kolmesta ajolähdöstä vain yksi juoksu. Sirviölle haavat ja Takala poltti itsensä. T. Rautiaiselle haavat mutta Perttula pystärillä, Kohonen kolmossaumasta ja Pirinen pompulla ja näpyllä täyttivät pesät. Ajolähdöstä Sami Joukainen iski kovaa kakkospuolelle ja linjanhaparoidessa toi Jarkko Perttula kavennuksen 2 - 3. Vaihto vielä näpyllä etupesän sählätessä. Jatkoajoista Partasen veto linjaan ja toinen risti. Vielä kolmas ajo ja Huuhtasen veto Kapaselle ja kolmas risti.

Avausjakson kärkilyönnit vieraille 16  - 19 (47% - 59%) mutta kolmostilanteet KiPalle 8 - 6.

Toisella jaksolla KiPan sisäpeli
ajoittain mallikasta

KiPa aloitti sisällä uudella lyöntijärjestyksellä, jossa lähinnä T. Rautiainen seiskana ja Partanen kolmosena. Sirviö saumasta kärkeen ja Perttulan ykkösrajanäpyllä ja välilyönnillä etupesät täyteen. Partasen näpystä risti kolmoselta. Kohosen veto Kapaselle ja toinen risti kolmoselta. Pirisen välilyönillä kärki kolmoselle ja muut kopilla pois. Nousiaien ja T. Rautiainen kopeilla pois. Takala ja A. Rautiainen täyttivät veilä etupesät. Ajolähdöstä Joukaisen välilyönti mutta myöhään lähtenyt Partanen paloi Heinäheimon hyvällä heitolla.  

Tasoittavalla PuPe sai ajolähdön mutta Viittasen veto Huuhtaselle ja Niinikoskesta risti kotiin. Viimeinen laiton ja toinen risti. Etupesät kopitettiin tyhjiksi ja Tervolle yllätysmerkki. Huuhtanen poltti kuiteinkin Haapakosken kotiin.

Pasi Pirinen tuulettaa 1 - 0 -lyöntiäänToisen alkavalla KiPan kärki rakensi palottomat ajot. Kohosen keskipomppu jäi matalaksi ja risti kotiin. Pasi Pirisen (vas.) välilyönti kolmoskopparin eteen ja Jarkko Perttua toi 1 - 0. Pirren tuuletus oli paikallaan. Sami Joukaisen välilyönti samaan paikkaan ja Sami Partanen toi 2 - 0.  Joukaiselle vielä vaihto linjan räpeltäessä. Neljännestä ajolähdöstä A. Rautaisen peitetystä näpystä huti ja kaksi paloa.

Tasoittavalla PuPen kärki rakensi jälleen palottomat ajot. Mikko Lahtinen iski väliin ja Mikko Niinikoski toi kavennuksen 2 - 1. Näpy lyhyeksi ja vaihdosta palo kolmoselta. Heinäheimon näpy Partaselle ja toinen palo kolmoselta. Pesätuomari näytti valkoista mutta pelituomari Niko Kaukavalta oli sitä mieltä että palo tuli. PuPen pelaajat protestoivat tuomiota vielä vuoron vaihdon jälkeen niin että keltainen korttikin oli lähellä. Kopilla muut pois ja jokeri Karhunen kärkeen. Nygård kopitti ja meni itse vapaalla kärkeen. Pennasen veto Sirviölle ja kolmas palo.

Puijon Petri Pennanen paloi kolmoselleKolmannen alkavalla KiPan kymmenen lyöjän jälkeen oli Pirisen vaihtama Kohonen kakkosella yksin. A. Rautiainen kovalla ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Joukainen vaihtoi ensi Kohosen varrella kolmoselle. Sitten Lahtisen matala syöttö ja Kode irtosi palaen kotiin.

Tasoittavalla Puijon Pennanen ja Tervo täyttivät etupesät mutta Knuutisen näpyllä risti kolmoselta ja kopilla muutkin pois. Niinikoski löi väliin ja Perttulan kauhaistessa pallon Piriselle, poltti tämä Niinikosken yllättäen ykköselle. Karhunen vapaalla ykköselle mutta Kapasen vaihto Piriselle ja kolmas palo Pennasesta (oik.)  kolmoselle.

Joni Nousiainen toi kaksi juoksuaNeljännen alkavalla KiPa heräsi. Nousiainen vapaalla kärkeen ja T. Rautiainenkin onnistui ainoan kerran ottelussa pompulla. Itse kopilla pois ja Huuhtanen kopin pudotuksella ykköselle. Jokeri A. Rautiaisen välilyönnillä käkrki kolmoselle ja muut takarajalla otetulla kopilla pois, kun koppari ei uskaltanut taktista pudotusta. Voutilainen ja Sirviö pudotuksilla etupesille. Ajolähdöstä Sami Joukainen veti kakkospuolelle ja linjan häsltätessä Joni Nousiainen (oik.) toi 3 - 1. Kopilla etupesät tyhjiksi ja Takala välilyönnillä ykköselle. Perttulan pomppu laiton ja hänestä palo. Sami Partanen iski läpi kakkospesän takaa Kiteenjärven rantaan. Kolmoselta Juha-Matti Sirviö sekä ykköseltä lähtenyt Pyry Takala toivat jo 5 - 1 Partasen jäädessä kakkoselle. KiPa löi vielä täyden kierroksen mutta ilman juoksuja.

Tasoittavalla PuPen Niinikoksi välilyönnillä kärkeen. Kapasen näpy Sirviölle ja ensimmäinen palo. Haatajan pompulla ja näpyllä Kapanen jo kolmoselle itse ykköselle. Jokeri Sami Haapakoski löi Voutilaisen eteen, joka hukkasi pallon ja Saku Kapanen karkasi kotiin 5 - 2. Viittasen kakkosrajanleikkurilla kärki kolmoselle kakkospalon hinnalla. Viittanen tse kopilla pois kuten Heinäheimo. Nygård varrella ykköselle. Petri Pennanen iski kakkospuolelle ja KiPan linjan häslätessä Teemu Haataja  toi kavennukseksi  jo 5 - 3. Tervo lopetti nolosi jakson: Koppia ylös, Nygård ykköseltä ei edennytkään ja Tervo palasi kotiin palaen välittömästi.

Toisen jakson kärkilyönnit KiPalle 21 - 15 ja kolmostilanteet 11 - 5.

KiPa painosti Superissa
tuloksetta

Supervuoroparin aloitti Puijo. Kahdeksan lyöjää, kaksi kärkkäriä.

Tasoittavalla KiPan Sirviölle haavat mutta Takala pystärillä ottelusa eka kerran kärkeen. Perttula vaihtoi välilyönnillä etupesät täyteen. Partanen paloi laittomaan näpyynsä mutta Kohosen näpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Pirisen kova keskelle tuotti ristin kotiin. Jatkoajoista Joukaisen näpy liian pitkäksi ja Partasesta kolmas palo.

Kotiutuskisa KiPan
näytöstä

Puijo aloitti kotiutuskisan:
1. Lahtinen - Kapanen: 3. takalaiton.
2. Viittanen - Karhunen: 2. lyhyt näpy ja Kode poltti kotiin.
3. Heinäheimo - Haataja: 1. merkistä väliin ja 0 - 1.
4. Pennanen - Niinikoski: 3. varsi Huuhtasele ja palo.
5. Haapakoski - Nygård: . kovahko kakosrajaan, Sirviö poltti kotiin.

KiPa jatkoi kisaa:
1. Joukainen - Takala:
1. kovaa ykkösrajaan ja 1 - 1.
2. Pirinen - Perttula: 1. ykkösrajanäpy ja Nygårdin hidas heitto ja 2 - 1.

Pyry Takala tuo 1 - 1 kotareissa
Pyry Takala tuo 1 - 1 kotituskisassa

Tilastot ottelusta

Jarkko Perttula tuo 2 - 1 kotiutuskisassa
Jarkko Perttula tuo 2 - 1 kotiutuskisassa

Sanomalehti Karjalainen: KiPa maksoi kalavelat. Kiteen Pallo kaatoi Puijon Pesiksen kotiutuslyöntikisan jälkeen.

(Kuvagalleria joskus myöhemmin, aamulla klo 5 herätys ja matkaan; nyt klo 1:55)


Takaisin