Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPa Kohosen läpilyönnillä viimeisessä vuoroparissa puhtaaseen voittoon Vimpelistä. ViVe - KiPa 0 - 2 (0 - 3, 4 - 9)

KiPa sai kesän neljännen kolmen pisteen voittonsa Vimpelin Saarikentältä. (Webmaster oli Wienin kentällä palaamassa Bratislavasta). Tapahtumat kirjattu pöytäkirjan, sanomalehti Karjalaisen sekä Vedon nettisivujen pohjalta jälkikäteen.

Avausjaksolla KiPa ei antanut edes yhtään kolmostilannetta Vedolle ja vei jakson 0 - 3. Toisella jaksolla Toni Kohonen latasi pallon jokeen viimeisessä vuoroparissa kolmen juoksun edestä kun KiPa oli 3 -  2 tappiolla. Kohosen jälkeen myös Sami Partanen, Sami Joukainen, Juha-Matti Sirviö ja Timo Rautiainen löivät juoksut ja toinen jakso KiPalle 4 - 9. 

- Saimme melko helpolla ensimmäisen jakson voiton, sillä Vimpeli oli yllättävän vaisu, totesi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen sanomalehti Karjalaisessa.
- Joukkue ei oikein syttynyt taistelemaan ensimmäisellä jaksolla, liekö asennepuolella ollut vikaa. Ellei pelaajat syty taisteluun, ei pelinjohtaja paljoa voi tehdä, manaili puolestaan Vimpelin pelinjohtaja Jukka Liikala
.

- Viimeinen vuoro oli meiltä komea. Näyttää siltä, että kun pitää nousta rinnalle ja ohi, niin joukkue pystyy siihen, iloitsi Varonen lopuksi.
KiPasta palkittiin parhaana jokeri Sami Joukainen, joka löi neljä juoksua. Kärki Juha-Matti Sirviö
, Timo Rautiainen ja Perttula olivat tilanteiden teossa hyvässä iskussa. Kohonen puolestaan piti Vimpelin lyöjät etenkin avausjaksolla herran kurissa ja nuhteessa lukkaroinnillaan.
- Koko joukkue oli valmistautunut hyvin tähän otteluun ja taisi olla kolmas peli peräkkäin, kun nousimme hyvin takaa-ajoasemasta. Nyt joukkueen peli kulkee mallikkaasti, kertoi Sami Joukainen korostaen koko joukkueen onnistumista eikä omia ratkaisujuoksujaan.

Avausjaksolla Veto ei saanut
edes kolmostilannetta

Vimpelin Veto aloitti lyhyellä neljän miehen sisävuorolla. Kärki Tuomo Lönnmark (6/8 KL)  paloi kolmoselle, Pekka Hietakangas (6/8) kakkoselle. Myös Aki Orava (2/6) paloi kakkoselle kun jokeri Mikko Rantalahden (4/11) viimeinen kun koppi ei noussut ja pallo jäi linjaan.

Kiteen kärki Juha-Matti Sirviö (6/7) paloi kolmoselle ja Timo Rautiainen ((8/9) sekä Jarkko Perttula (5/7) Perttulan kopilla pois. Jokeri Pyry Takala (2/4) kärkeen mutta Toni Kohosen ((7/11) vaihdosta palo. Pasi Pirinen (3/8) meni suoraan kakkoselle läpilyönnillään eikä mennyt halpaan yrittämällä kolmoselle. Sami Partanen (5/5) sekä jokeri Aleksi Rautiainen (2/3) rakensivat siitä ajot. Jokeri Sami Joukaisen (4/6) lyönnillä kuitenkin kolmas palo.

Toisen tasoittavalla Vedon jokeri Jaakko Aho (3/7) pääsi ykköselle mutta tuli toisen jokerin RAntalahden kopilla pois. Rantalahti itse ykköselle ja Janne Mäkelän (1/4) ainoalla onnistuneella vaihdolla kakkoselle. Timo Rantatorikka (3/6) poltti ensin kärjen kolmoselle ja haavoitti sitten muut. Juha Mäntylä (3/7) vielä kärkeen mutta Juha-Matti Matilainen (3/6) poltti itsensä laittomaan ja Pasi Hämäläisen (1/4) vuorolla riiti kakkoselle.

Tasoittavallaan Kitee teki palottoman ajolähdön. Kakkoskärki Joni Nousiainen (4/7) meni kentälle ja Ville Huuhtanen (4/6) sekä jokeri Rautiainen vaihtoivat hänet yksin kolmoselle. Kärkimiehet etupesille ja Sami Joukainen lyömään. Hän ei epäonnistunut toista kertaa, vaan löi kolmospuolelle, jossa pallo räpylän kautta jokipenkalle. Näin Joni Nousiainen toi 0 - 1. Takapesät täynnä ja vapaa lyönti koppareitten väliin ja myös Juha-Matti Sirviö karkasi kotiin 0 - 2. Perttula vaihtoi Rautiaisen kolmoselle ja uudet ajot. Kohosen kahdella kopilla kuitenkin haavat kaikille. Takala, Pirinen ja Partanen rakensivat uuden ajolähdön. Joni Nousiaisen välilyönnillä vielä Pyry Takala toi tilanteeksi 3 - 0. Nousiainen kopitti vielä pesät tyhjiksi ja Huuhtanen, Miika Voutilainen (1/1) ja Sirviö rakensivat neljännen kerran ajot.  Rautiaisen lyönti epäonnistui ja kaksi paloa.

Kolmannen alkavalla Vedon kahdeksan lyöjää ei saanut kuin kaksi kärkkäriä ykköselle eikä muuta.

KiPan tasoittavalla jakso tuntui ratkeneen ja tilannetta ei tullut. Takala kopilla pois. Timo Rautiainen iski läpi joen rantaan ja eteni kuten Pirinen avausjaksolla suoraan kakkoselle. Perttula ykköselle muttta Kohosen vaihdoista Rautiaiselle ja Perttulalle ristit ja vuoro loppui Aleksi Rautiaisen laittomaan kun Huuhtanen oli ykkösellä.

Neljännen alkavalla Vedon kakkoskärki Matilainen ja Hämäläinen saivat etupesät täyteen mutta ensi kertaa mailan varressa Miika Jaatinen (0/5) teki palon ja tyhjensi pesät. Lönnmark paloi kentällemenossaan ja Aho pääsi ykköselle ja Oravan vaihdolla kakkoselle mutta sitten Oravasta risti ykköselle.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit kun KiPalla vain kolme sisävuoroa 13 - 21 ja kolmostilanteet 0 - 6.

Toisella jaksolla Vedon johto mureni
lyömään heränneen Kohosen läpilyöntiin

Toisen jakson KiPa aloitti sisällä. Sirviö kärkeen ja T. Rautisinen vaihtoi kakkoselle takapalon hinnalla. Takala ykköselle ja Perttula vaihtoi pesät täyteen. Toni Kohonen iski Juha-Matti Sirviön kotiin 0 - 1 ja vaihtoi vielä uudet ajot. Pirisen ja Joukaisen ajon purusta kuitenkin kaksi ristiö kotiin.

Tasoittavalla Veto rakensi oppikirjan mukaan heti lyhyillä kärjellään ajot. Jokeri Mikko Rantalahti löi hienosti väliin ja (pöytäkirjan mukaan Tuomo Lönnmark) mutta Vedon sivujen mukaan Juha-Matti Matilainen toi helpolla tasoituksen 1 - 1. Rantalahden kopilla risti kolmoselta ja pesät tyhjiksi. Kolmannella Rantalahdelle itselleenkin haavat. Tämän jälkeen kolmospolku oli vaikea, sillä Aho sekä Juha Mäntylä paloivat kolmoselle. (Pöytäkirjassa lienee virhe, sillä viidentenä lyöjänä näkyy Lönnmark uudestaan! Lyöntijärjestyksen muutos kirjattu vasta siinä...??)

Toisen alkavalla KiPan kakkoskärki haavoittui kolmoselle ja kärjestä Sirviö paloi kolmoselle. Kohonen vaihtoi Rautiaisen kolmoselle ja ajolähtö Piriselle. Pirisen viimeisellä pallo kakkosvahdille, Juha Mäntylä astui kakkospesään ja heitti kotiin, jonne kolmas palo ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Veto käytti 12 lyöjää mutta ei miestä edes kakkoselle lyöntijärjestyksen vaihtamisesta huolimatta.

Kolmannen alkavalla KiPan kakkoskärjestä Nousiainen ykköselle mutta risti kakkoselta. Yksi lyöjä väliin ja kärki Sirviö T. Rautiaisen ja Perttulan viahdoilla yksin kolmoselle. Takala ja A. Rautiainen täyttivät etupesätkin. Ajolähdöstä ensin Kohosen lyönnillä risti kotiin. Jatkoajoista Sami Joukainen löi Pyry Takalan kotiin 1 - 2.  Kolmas ajolähtö Piriselle mutta kolmas palo.

Kolmannen tasoittavalla KiPa reilusti avusti. Matilainen oli palanut ykköselle ja kaksi muuta kopilla pois. Hietakangads meni ykköselle. Oravan vuorolla ensin Pekka Hietakangas harhaheiton turvin kakkoselle. Rantalahden kolmosvaihdosta  Hietakangasta yritettin polttaa kolmoselle mutta pallo meni jokeen ja sillä harhaheitolla tasoitus 2 - 2 Pekka Hietakankaan tuomana. Takapesät jäivät täyteen ja Rantatorikka vielä ykköselle.  Ajolähtö ja Tuomo Lönnmarkin saumalyönti riitti Aki Oravalle ja Veto johti 3 - 2. Jatkoajoihin jokeri Tero Lassila ensi kertaa lyömään mutta kopilla pestä tyhjiksi. Kolmet haavat ykköselle ja Matilainen Hietakankaan vaihdolla vielä kakkoselle. Orava poltti itsensä laittomalla ja Rantalahden vaihdosta kolmas risti kolmoselta.  

Neljännen alkavalla KiPa vaikeuksissa Takalalle ja Piriselle ykköshaavat. Partanen väliin ja Nousiaiselle ykköshaavat. Huuhtanen & Voutilainen vielä väliin ja kuusi lyöntivuoroa mennyt. Vielä Sirviöllekin haavat. Timo Rautiainen ja Perttula täyttivät etupesät. Kolme lyöjää enää jäljelläja Kohonen vaihtoi ensin takapesät täyteen. Toni Kohonen kuitenkin löi hienon lyönnin kakkospesän taakse ja kun penkalta yritettiin polttaa Timo Rautiaista kotiin, juoksi Kode kunnarin ohitettuaan Perttulan kolmostaipaleella. Näin kaksi juoksua ja taululle 3 - 4 ja  ei yhtään paloa.
- Jos pallo olisi heitetty kotipesän asemesta kolmoselle, Kohonen olisi palanut ja peli olisi ollut vasta tasan. Olisi ollut mielenkiintoista seurata, mitä sitten olisi tapahtunut, spekuloi pelin jälkeen Vedon pelinjohtaja Jukka Liikala.
Pirinen kopilla pois kun Perttula jäi yksin kolmoselle.  Kun vielä Vedon kopparille sattui paha arviointivirhe Sami Partasen kumuralyönnissä ja pallo karkasi mainosaitoihin, syntyi juoksu Jarkko Perttulan tuomana ja nopea Sami Partanen kiersi vielä kunnarin 3 - 6. Tästä eteenpäin avustivat kyllä kopparit melko tavalla. Vapaat lyönnit tuntuivat nyt tippuvan aina väliin ja niillä vielä kolme juoksua. Ensin KiPa täytti pesät ja ajolähdöstä Sami Joukainen iski Sami Partaselle tuplajuoksun 3 - 7. Välipalo kakkoselta ja kopilla pesät tyhjiksi. Aleksi Rautiainen ykköselle Joni Nousiainen oli kolmosella. Juha-Matti Sirviö iski läpi ja Joni Nousiainen toi 3 - 8. Ykköseltä lähtenyt Aleksi Rautiainen ehti kolmoselle sekä Sirviö kakkoselle.  Timo Rautiainen löi vielä  väliin ja Aleksi Rautiainen toi 3 - 9. Yksi risti taululla ja Perttula vaihtoi vielä pesät täyteen mutta Kohosen vuorolla risti kotiin ja ykkköselle.

- Se oli aika ihmeellinen kumuralyönti. Pallo putosi melkein pystysuoraan kopparin eteen ja osui pompusta ilmeisesti jalkaan kimmoten taakse, kertoi Eko jälkeen päin.  

Vedon tasoittavalla viisi lyöjää lähinnä kopitteli ja teki takapalon ykköselle. Juha Mäntylä, Matilainen sekä Hietakangas saivat vielä kolmostilanteen aikaan. Ajolähdöstä syntyi yksi juoksu 4 - 9 Timo Rantatorikan lyötyä väliin ja Juha Mäntylän ehdittyä kotiin. Samalla Kitee otti välipalon kolmoselta. Vielä kerran Veto pääsi yrittämään kun Rantalahti vaihtoi Oravan kolmoselle, mutta Lassin lyönnistä palo kotiin ja ottelu päättyi.

Koko ottelun selkeät kärkilyönnit 32 - 51 (43% - 66%) ja kolmostilanteet 6 - 24.

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen: Kiteen Pallo säästi Vimpelissä jännityksen aivan loppuun saakka

Vimpelin Vedon sivuilta: Kitee parempi Saarikentällä!


Takaisin