Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Sami Partasen loistava paluu ja Sami Joukaisen tykki kaatoivat JoMan 2 - 0 (2 - 0, 3 - 2)

Pohjoiskarjalainen paikalliskamppailu Kiteen Rantakentällä ei muodostunut klassikoksi. KiPan loistava etukentttä, johon Sami Partanen oli palanut toipilaslomaltaan ykkösvahdiksi, tukki täysin JoMan vaihtopelin. KiPa saavutti näin kesän kolmannen puhtaan kolmen pisteen voittonsa 1874 katsojan edessä. Kokoonpanosta oli edelleen sivussa munuaisen repeämästä kärsivä koppari Mikko Varonen, jonka sairasloma kestää vielä noin kuukauden verran. Mikkoa tuurannut Miika Voutilainen pelasi ihan hyvän kopparipelin, joten KiPalla ei syytä huoleen.

KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen tiesi millainen otteusta tulee. Täydet kolme pistettä paikallispelistä tyydyttivät joukkuetta.
- Ekalla jaksolla saatiin pidettyä ulkopelillä JoMa kurissa ja yksi hyvä vuoro sisällä riitti. Toinen jakso alkoi kuten yleensä, vaikka kopissa teroitettiin ulkovuoron tärkeyttä. Hyvää oli, että noustiin rinnalle ja ohi, kertoi Varonen sanomalehti Karjalaisessa. (Webmaster ei itse nähnyt ottelua oltuaan matkalla Bratislavaan.)
- Kolme pistettä tyydyttää, mutta peli ei silti ole vielä ihan uomissaan. Vain viisi kolmostilannetta vastustajalle on hyvä lukema, Passe kommentoi.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineen JoMan pelinjohtaja Vesa Varonen oli pettynyt virheisiin, joita joukkueen sisäpelissä torstaina tuli. Lisäksi kotijoukkueen muuttunut kokoonpano tuntui vaikuttavan ainakin henkisesti.
- Tiistain Sotkamo-pelistä oli jäänyt ahdistus päälle ja sisäpeli ei auennut tänään. Ymmärrän, että osa miehistä turhaantuu, kun mikään lyönti ei riitä.
- Pesiltä lähdöissä tuli hirveitä virheitä ja lisäksi välillä ei edes perusnäpyt onnistuneet. Virheet syövät koko joukkuetta, Vesku totesi.
- Oli valmistauduttu siihen, että Partasen Sami
on vielä sivussa, viittasi vanhempi Varonen hänet yllättäneeseen KiPan hyvään etukenttäpeliin. Pienillä vaihto ei JoMalta onnistunut lainkaan ja  vaihtolyöjät turhautuivat syystäkin.

Sami Joukainen ja Aleksi Rautiainen
iskivät juoksut

Kun Sami Partanen oli jo ulkonakin, oli Aleksi Rautiainen siirretty jokeriksi Joukaisen ja Pyry Takalan lisäksi. KiPa aloitti sisällä ja kärki Sirviö (5/7 KL) paloi Rautiaisen (5/7) kopilla kakkoselle. Jokeri Takala (1/1) pääsi vapaalla kärkeen ja Jarkko Perttulan (5/6) sekä Toni Kohosen (2/6) vaihdoilla kolmoselle. Pasi Pirinen (4/6) täytti ykköspesänkin ajoähdöksi ja kuutosena lyönyt Partanen (2/5) pääsi yrittämän kotiutusta siinä kuitenkin onnistumatta kun lisäksi tuli välipalo kakkoselta ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla JoMan kärki Petri Kemppainen (vain 1/5) haavoittui ja Pasi Kokkonen (6/10) haavoittui kolmostaipaleelle. Mikko Röppänen (8/15) paloikin kolmoselle. Hyvin kentälle mennyt jokeri Hannu Ikonen (4/5) pääsi Anssi Raitalan (4/8) vaihdosta kolmoselle yksin saakka. JoMa ei saanut etupesäiä täyteen ja Raitalasta välipalokin kakkoselle. Viimeisenä lyöjänä Mika Laukkanen (1/4) yritti Ikosta kotiin siinä onnistumatta. Yritys olikin JoMan ainoa koko jaksolla. 

Toisen alkavalla KiPan Joni Nousiainen (1/6) haavoittui ja Ville Huuhtanen (2/2) sekä Miika Voutilainen (1/2) jätettin lyömättä. Sirviö kärkeen mutta paloi Rautiaisen vaihtosta kuten edellisessä vuoroparissa. Rautainen itse ykköselle ja Perttulan sekä Pirisen vaihdoilla kolmosele. Ajolähdöstä Sami Joukainen iski väilyönnillä Timo Rautiaisen kotiin 1 - 0. Joukainen itse paloi laittomaan mutta Partanen vaihtoi Kohosen kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä jokeri Aleksi Rautiainen (3/3) sai hidastetulla Toni Kohosen kotiin. Tilantessa 2 - 0 lyöjiä riitti mutta kakkoskärje Nousiainen - Huuhtanen - Voutilainen rkentama pelkkä olmostilanne kariutui kun viimeinä lyöjänä Partasen kotiutus ei onnistunut. KiPa käytti sisävurossaan 20 lyöjää.

Tasoittavalla JoMan viisi lyöjää saivat saivat yhden kärkkärin kakkoselle.

Kolmannen alkavalla KiPan KiPan Nousiainen ja Sirviö haavoilla pois. Takala löi itsenä kärkeen ja Rautiainen sekä Perttula vaihtoivat kolmoselle. Lyöjien vähetessä Pirinen yritti kotutusta mutta risti tuli. Vaihto vielä onisti mutta ykkös - kolmostilanteessa Joukaisen kotiutusyritykset Rautiaisen ja Pirisen juostessa eivät onnistuneet.

Tasoittavalla JoMan 11 lyöjää saivat kolmsesti yrittää vaihto kolmoselle onnistumatta kertaakaan.

Neljännen alkavalla KiPankin peli tökki, sillä Perttula poltti itsensä laittomaan Sirviö ja Rautiaisen päästyä etupesille. Myös Kohosen vaihto tuotti ristin kolmoselta ja vuoro loppui Koden laittomaan.

Tasoittavalla JoMa sai kaksi kärkkäriä ykköselle eikä muuta.

Avausjakson kärilyönnit 18 - 12 ja kolmostilanteet 7 - 1.

Kaksi JoMan ketaista korttia
värittivät toista jaksoa

Ensimmäisen alkavalla JoMa teki kaksi juoksua. Ensin Mikko Röppänen iski sieppari Sirviön räpylän vierestä kunnarin tyhjään kenttään 0 - 1. Numeroksi kahdeksan tauolla vaihdettu KiPan kasvatti Olli-Jussi Makkonen yllätti kolmoskoppari Jarkko Perttulan ja Röppänen toi  tuplajuoksun. Näin JoMa johti yllättäen jo 0 - 2.

Tasoittavalla KiPa sai heti kärjestä ajot, vain Perttula välistä kopilla pois ja Takala ykköselle tilalle. Kohosen, Pirisen ja Joukaisen yrtykset tuottivat peräkkäin kolme paloa kotiin.

Toisen alkavalla JoMan hyvä jakosn alku hyytyi. Kärki haavoittui, Röppänen poltti itsensä, Kokkonen paloi kolmoselle ja Ikonen paloi kolmoselle. Tilanteet olivat täpäriä ja Markku Hylkilä sekä Anssi Raitala saivat ketaiset kortit epäurheilijamaisesta käytöksestä pelituomari Juha Asunmaalta.

Tasoittavalla KiPan Nousiainen paloi kentällemenossa ja kaksi väliin. Kärki rakensi ajot joista ensn Kohosen vällyöntityistyksestä haavat kotin. Vaihto onistui ja uudet ajot, joista Pasi Pirinen iski Timo Rautiaiselle 401. tuodun juoksun ja taululle 1 - 2. Ajot jatkuivat ja Sami Joukainen itykitti komeasti takaa keskeltä läpi. Tuloksena vain kaksi juoksua Pyry Takalan ja Toni Kohosen tuomina, kun pallo osui mainoksiin. KiPa johtoon 3 - 2. Kakkoskärki rakensi vielä ajot mutta Rautiainen ei toista juoksuaan onnistunut lyömään.
- Jyskyn pommi oli semmoinen, ettei voinut kuin ihailla, JoMan pelinjohtaja Vesa Varonenkin totesi ottelun jälkeen.

Kolmannen alkavalla JoMan kolmostaiva oli yhä tuskaa, sillä Kokkonen ja Ikonen paloivat kolmoselle. Raitala poltti itsensä laittomaan.

Tasoittavalla KiPan kärjestä tuli ristit ykköselle sekä kolmoselle. Pirinen eteni vielä kolmoselle saakka mutta Joukaisen lyönillä kolmas palo.

Neljännen alkavalla JoMa sai kahdet ajot, joista Laukkasen ja Hylkilän yrityksistä palo ja haavat kotiin. Kokkonen ja Röppänen vielä etupesille mutta viimeisenä lyöjänä Raitalan vuorolla kaksi kertaa ristit kolmoselle.  Viimeinen tuli Kohosen nappaamana kärpäsenä Röppäsestä kakkoselta.

Koko ottelun kärkilyönnit KiPalle 34 - 32 (59% - 44%) ja kolmostilanteet selvemmin 16 - 5. 

Tilastot ottelusta.

Sanomalehti Karjalainen: KiPa tuuletti, JoMa murehti. Sami Joukainen ratkaisi molemmat jaksot kotijoukkueelle.


Takaisin