Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPan peli alkaa aueta. Kohosen 1 + 2 tymäsi Koskenkorvan. Kitee - KossU 2 - 0 (4 - 2, 5 - 1)

Kuvagalleriassa kuvat ottelusta (ma-aamulla)

Timo Rautiainen 9 kärkilyöntiä ja 3 tuotua juoksua

Pilvipoutaiselle Kiteen Rantakentälle saapui sunnuntaina Koskenkorvan Urheilijat. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista runkosarjassa on päättynyt vierasvoittoon. Mutta vain kahdesti seitsemästä Kiteellä pelatusta ottelusta on voitto menyt Koskenkorvalle.

Timo Rautiainen (oik.) oli tuonut ennen ottelua 396 juoksua, joten 400:n raja oli lähellä. Ottelun jälkeen saldo on 399 eli yhden päässä 400:sta. KiPan kakkoskopparina Varosen Mikon tilalla pelasi Miika Voutilainen.

- Sairasloma jatkuu 9.7. saakka. Koetan saada sitä pari päivää lyhennettyä, sillä meillä on siina kaksi ottelua lähekkäin, kertoi Mikko Varonen VIP-tilaisuudessa.

Kolmen pisteen voitosta huolmatta KiPa on edelleen sarjassa viidentenä. Tosin tasapisteissä (13) Sotkamon ja  Oulun kanssa. Puijo (18) johtaa edelleen ja Pattijoki (16) on toisena.

Koskenkorvan Jere Dahlström tykitti kaksi juoksuaKuopio         8  3  4  1  0  61- 31 18
PattU,Raahe    8  1  6  1  0  48- 44 16
Sotkamo        8  2  3  1  2  59- 47 13
Oulu           8  2  2  3  1  45- 34 13
Kitee          8  2  2  3  1  36- 35 13
Nurmo          8  1  3  2  2  53- 46 11
Hyvinkää       8  1  2  3  2  59- 57 10
Vimpeli        8  0  4  1  3  44- 45  9
Joensuu        7  2  0  2  3  56- 44  8
Koskenkorva    6  0  3  1  2  33- 42  7
Imatra         9  0  3  1  5  39- 72  7
Kouvola        8  0  1  1  6  30- 66  3
 

KossU:n pelinjohtaja Tero Lehtinen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun mutta ei tappioon
- Ensimmäisellä jaksolla pelasimme hyvin kaksi - kolme vuoroparia. Sitten räpellettiin ja kaveri sai siitä kaksi juoksua. Vaikka meidän kärki ei oikein toiminut, saatiin kuitenkin tilanteita, kertoi Lehtinen.
- Toisella jaksolla Jere Dahlströmin (oik.) lyönti pysähtyi oudosti heinikkoon eikä siitä tullut kuin yksi juoksu (0 - 1) ja kolmoselta vielä palo. Ulkona meidän luottomiehet linjassa häpläsi ja niistä vastustaja sai tilanteen.
- Kokonaisuudessa ihan hyvää taistelua mutta kun pisteitä ei tullut, ei voi olla tyytyväinenkään, lopetti Lehtinen.  

Toni Kohonen Piki-Manun onniteltavana 1 + 2 lyönnin jälkeenKiPan pelinjohtaja Pasi Varonen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen
- Me päästiin hyvin peliin mukaan ja saatiin tilanteita kai melkein jokaisessa sisävuorossa.
- Toinen jakso alkoi nihkeästi mutta kun sitten oli pakkorakosessa tehtävä juoksuja niin niitä sitten tehtiin. Se Toni Kohosen (oik.) 1 + 2 tuottanut lyönti kakkosjatkeelle oli huikea.  
- Mallikas esitys meiltä poislukien kakkosjakson alku. Kolme pistettä on hyvä tässä sarjassa. Ei niitä kovin usein tule. Meillekin tämä oli vasta toinen kolmen pisteen voitto.
- Se Jeren lyönti meni niin pitkälle kuin tullaisella voimalla menee, lohkaisi Varonen Dahlströmin ja Kohosen läpilyöntien erosta. - Se Kohosen lyöntihän meni varmaan puoliväliiin KIteenjärven selälle.

Koskenkorvan ykköspalkittu, kolmoskoppari  Veli-Pekka Yli-Hirvelä (alla) (5/8 KL) valitti viimeisen rutistuksen puuttumista.
- Viimenen rutistus puuttui meiltä. Harmittaa että annettiin ensimmäisellä jaksolla ilmaiseksi tilanteita. Toisella jaksolla Kohosen lyönti oli ottamaton. Olisi itse pitänyt saada pinna tai kaksi sitä ennen.   

KoU:n Veli-Pekka Yli-Hirvelä syöksyy palaen KiPan ykköspalkittu, 1 + 4 lyönyt ja kaksi tuonut sekä 8/14 kärkilyöntiä saalistanut Toni Kohonen kertoi KiPan ailahtelevaisuudesta.
- Tämä kevät on ollut melkoista vuoristorataa. Tämä päivä nyt nautitaan tästä voitosta. Edellinen esitys Pattijoella oli huono mutta nyt tämä näytti peliltä, arvioi Kohonen.
- Onnistumisia on kaivattu ja tuolta tilastosta esimerkiksi Timo Rautiainen vaihtoi 9/10 kertaa. Pienellä kaverin avustksellakin saatiin tilanteita mutta se kuuluu pelin luonteeseen. Kolme pistettä on tärkeää tästä pelistä.

- Alkukausi on ollut ihmeellinen. Pisteitä ei ole tullut suunnitellusti. Toivottavasti sää on torstaina JoMa -pelissä kesäisempi, jotta tulee enemmän katsojia. JoMa-pelit on aina vaikeita. Me tunnemme niin hyvin toisemme, lopetti Kohonen.

Pasi Pirinen löi kaksi ja toi yhden juoksun sekä oli ulkona tappavan tehokasKiPan onnistujista kannattaa mainita vielä kakkospolttaja Pasi Pirinen (vas.), joka esitti muutaman komean syöksykopin linjassa ja poltti etenijäitä tehokkaasti. Myös sisällä hän oli tehoka: kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu sekä 5/7 kärkilyöntiä.

Avausjakso KiPalle
KoU:n ulkokentän avustuksella

KossU aloitti sisällä. Kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä paloi kentällemenossa ja Toni Ranta haavoittui. Jokeri Juho Ranto meni vapaalla ykköselle ja Matti Latvalan kakkossaumalyönnillä etupesät täyteen. Jokeri Tomi Saaren pompusta Pirinen poltti kärjen kolmoselle mutta Jussi Ala-Nikkola löi väliin täyttäen pesät.   Jokeri Jere Dahlströmin kolmossaumalyönnillä KoU meni  0 - 1 johtoon Matti Latvalan tuomana. Kopilla pesät tyhjiksi ja Jukka Latvala pystärillä kärkeen. KiPassakin pelannut Janne Rauhala vaihtoi kakkossaumasta ja Mikko Kytömäki pomputti kärjen yksin kolmoselle kun kopilla muut otettiin pois. Sami Heinkaisen vaihto Huuhtaselle ja kolmas palo.

KiPan tasoittavalla Juha-Matti Sirviö pystärillä ykköselle ja Timo Rautiaisen saumalyönnillä etupesät täyteen. Jarkko Perttulan näpy liian lyhyt ja risti kakkoselta. Kohosen vaihto kopiksi ja haavat kolmostaipaleelta. Toinen jäi linjaan ja Aala-Nikkola poltti kärjen kakkoselle. Kolmas kopiksi ja jokeri Pyry Takalan kentällemeno myös haavoihin. Pirinen kärkeen saumalylnnillä ja Aleksi Rautiainen vaihtoi keskisaumasta etupesät täyteen. Jokeri Sami Partasen pystärillä kärki kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot. Sami Joukainen (alla) iski väliin ja kakkoskoppari Mikko Kytömäen syöksykoppi epäonnistui. Näin Pssi Pirinen toi tasoituksen 1 - 1. Kova linjaan ja ulkokentä avustuksella uusi ajolähtl. Joni Nousiaisen veto linjaan ja kolmas palo.

Sami Joukainen iski kaksi juoksuaToisen alkavalla KoU jätti kaksi väliin ja Yli-Hirvelän pystäri, Rannan saumalyönti sekä M. Latvalan näpy täyttivät pesät. Ajolähdöstä Dahlströmin veto Piriselle ja palo kotiin. Kopilla etupesät tyhjiksi. Ala-Nikkolalle haavat mutta Jukka Latvala iski väliin ja Toni Ranta toi johtojuoksun 1 - 2. Rauhala vaihtoi kärjen kakkoselle mutta Kytömäen pompusta Pirinen poltti Latvalan kolmoselle.

Tasoittavalla KiPan Nousiainen iski linjaan ja paloi huonolla syöksyllä kädet koukussa ykköselle. Kaksi väliin ja Sirviö ykköselle pallon sirvahtaessa lautasen reunasta. T. Rautiaisen koukkunäpyllä ja Perttulan pompulla sekä näpyllä ajot. Toni Kohonen iski merkistä väliin ja Juha-Matti Sirviö toi tasoituksen 2 - 2. Jatkoajoista Pirisen yritys tuotti toisen palon ja Joukaisen vuorolla Perttula oli irti kolmoselta kun lyönti meni kopiksi linjaan.

Kolmannen alkavalla KoU jätti kolme lyömättä ja kärki Yli-Hirvelä välilyönnillä ykköselle. Rannan vaihto kopiksi ja kärkihaavat. Itse epäonnistuneella kopinnostolla ykköselle. M. Latvala vaihtoi keskisaumasta mutta Saaren vaihto Sirviölle ja risti kolmoselta. Ala-Nikkolan veto myös Sirviölle kopiksi ja risti sekä pesät tyhjiksi. J. Latvala ja Ranto kopeilla pois. Rauhala vapaalla ykköselle. Dahlström viimeisenä lyöjänä vaihtoi kakkossaumasta etenijän kakkoselle mutta toinen kova Huuhtaselle ja kolmas palo.

Tasoittavalla KiPa jätti yhden väliin ja Nousiainen kopilla pois. Kaksi väliin ja kärki SIrviöllekin haavat. Takala keksipompulla ja Rautiainen koukkunäpyllä täyttivät etupesät. Perttulan pompulla ja kahdella näpyllä ajot Toni Kohoselle, joka iski linjan räpeltäessä Pyry Takalan kotiin 3 - 2. Jatkoajoista Pirisen leikkuri laittomaksi ja hänestä ensimmäinen risti. Ajot jatkuivat ja Sami Joukainen iski kovaa linjaan, josta pallo pomppasi räpylän kautta ja Timo Rautiainen toi 4 - 2. Aleksi Rautiiasen kova jäi linjaan ja toinen palo. Kopilla pesät tyhjiksi ja haavat myös Nousiaiselle. Huuhtanen keskipompulla kärkeen ja Partasen kopilla pois. Miika Voutilainen hypättiin jälleen yli ja SIrviö pystärillä kärkeen. T. Rautuaisen näpyllä sekä Perttulan pompulla Sirviö yksin kolmoselle. Kohosele yllätysmerkki mutta keksipompusta palo kotiin.

Neljännen alkavalla KoU jätti kolme lyöjä  väliin. Yli-Hirvelälle haavat mutta Ranta välilyönnillä ykköselle. M. Latvalan ykkösrajanäpyn haki Kohonen ja risti kakkoselta. Ala-Nikkolan ohitusnäpyllä kärki kakkoselle ja Juho Rannon pompulla kolmoselle. Saaren pompusta Pirinen poltti kärjen kotiin ja jako loppui kun vaihto kakkoselle epäonnistui.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 21 - 17 (57% - 50%) ja kolmostilanteet 9 - 4 KiPalle.

Toisella jaksolla Kohosen
1 + 2 laukaisi ottelun
nihkeä alun jälkeen

KossU:n Matti Latvalaa näyttää keljuttavan KiPa aloitti sisällä. Sirviö pystärillä kärkeen mutta T. Rautiaisen ainoa vaihtovirhe (9/10 KL) liian lyhyellä näpyllä ja palo. Perttula vaihtoi etupesät täyteen välilyönnillä Kohonen löi väliin mutta T. Rautiainen töytili etenemisensä kanssa eikä ehtinyt takaisin pesälle polttaen itsensä. Kopilla peäst tyhjiksi. Takalö, Pirinen ja Nousiainen myös haavoittuivat. Huuhtasen leikkuri laiton ja kolmas palo.

KoU:n tasoittava vielä kehnompi. Yli-Hirvelä pompulla ykköselle mutta Ranta ja M. Latvala (vas.) polttivat itsenä laittomiin. J. Latvalan kopilla pesät tyhjiksi. Ranto väärällä kärkeen mutta Rauhalan vaihto suoraan Huuhtaselle ja kolmas palo.

Toisen alkavalla Sirviö kärkeen pystärillä. T. Rautiainen pomputti kärjen yksin kakkoselle, sillä itse kopilla pois. Takalalle myös haavat mutta Perttula välilyönnillä ykköselle. Kohosesta palo kun vääräksi vedottu syöttö olikin suora. Pirinen vaihtoi varrella kärjen yksin kolmoselle kun muut kopilla pois. A. Rautiainen löi väliin mennen ykköselle. Partanen siirsi hänet näpyllä kakkosele ja itse kopilla pois. Nousiainen näpyllä ykköselle ja ajot. Joukaisen veto jäi linjaan ja toinen palo kotiin. Huuhtanen viimeinen lyöjä mutta kotiutus kopiksi ja lyöjät loppuivat.

Tasoittavalla KoU:n Ranto kopilla pois. Ala-Nikkola kovalla kärkeen. Kytömäki kopitti ja kaksi lyöjää väliin. Kärki Yli-Hirvelä löi itsensä ykköselle ja Rannan roikku etumiesten yli täytti etupesät. M. Latvalan veto keksisaumaan sekä kaksi näpyä täyttivät pesät. Jere Dahlströmin ensimmäisellä risti kotiin Pirisen näyttävän syöksykopin jälkeen. Etupesät täynnä ja toinen läpi kolmospuolelta. Kakkoselt alähtenyt Toni Ranta ehti kotiin 0 - 1 mutta M. Latvalasta niukka palo kolmoselle. J. Latvala kopilla pois. Rauhalan vaihto Piriselle ja Dahlströmistä kolmoselle kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPa jätti kaksi väliin- Sirviölle haavat ja Takala paloi ykköselle niukasti. Rautiaisen käiverö ykköspesän takaa katsomon alle ja mies suoraan kakkoselle. Perttula löi väliin mennen itse ykköselle. Kohonen vaihtoi takapesät täyteen kakksovahdin haparoidessa. Pudotuksella ajot. Pasi Pirinen iski merkistä väliin ja Timo Rautiainen toi tasoituksen 1 - 1. Pompulla uudet ajot. Ensin haavat kotiin pallon lentäessä kakkoskopparille kopiksi. Toinen linjaan ja risti sekä kolmoselta että ykköseltä.

Tasoittavalla KoU:n Rannolle haavat. Rauhala varrella kärkeen ja Saaren välilyönnillä ykköselle. Ala-Nikklan koppi tyhjensi pesät. Kolme väliin ja Yli-Hirvelä käkreen roikula yli etumiesten. Rannan näpyn haki Kohonen ja risti kakkoselta. M. Latvalan vaihdon haki Pirinen komeasti syöksykopilla ja toinen risti sekä haavat. J. Latvala pompulla ykköselle. Dahlström viimeinen lyöjä. Kahdesti kovaa keskelle ja Latvala jo kolmoselle. Kolmas Timo Rautiiaselle kopiksi ja kolmas palo.

Jarkko Perttula tuo 3 - 1 Kohosen kunnaria ennen Neljännen alkavalla KiPa jätti rohkeasti neljä lyöjää väliin. Sirviölle haavat ja Takala paloi kentällemenossaan. T. Rautiainen pompulla kärkeen. Perttula pomputti etupesät täyteen. Toni Kohonen iski suunnittelemaansa paikkaan kovaa kakkospesän jatkeelle ja pallo pyöri rantapusikkoon. Timo Rautiainen ja Jarkko Perttula (vas.) tulivat kotiin ja Toni Kohonen kiersi kunnari. Talululle 4 - 1. Heti perään Pasi Pirinen iski merkistä väliin ja Toni Kohonen toi tuplajuoksulla jo 5 - 1 ja ottelu oli ratkennut. A. Rautiainen kopitti pesät tyhjiksi. Huuhtanen löi miltei läpi kakkospuolelta mennen ykköselle. Partasen keskinäpystä palo ja itse kopilla pois.  Kasi lyöjää väliin ja Sirviö pystärillä ykköselle. T. Rautiaisen pompulla kakkoselle ja itse kopilla pois. Perttula täyti  ykkösen. Kohosen vaihto linjaan ja väliplao kakkoselta.

Viimeisen tasoittavalle KoU:n Yli-Hirvelä paloi pompullaan ykköselle Aleksi Rautiaisen tappoheitolla. Rauhala ja M. Latvala löivät väliin täyttäen etupesät. Kytömäki poltti itsensä laittomaan. Heinikainenvaihtoi kolmossaumasta ja kopilla etupesät tyhjiksi. Mikko Mäntylä ainoan kerran lyömään ja kopilla pois kuten Saari. M. Latvalan vuorolla välipalo kakkoselta ja Rauhala jäi pesämunaksi kolmoselle.  

Toisen jakson kärkilyönnit 20 - 16 (53% - 55%) ja kolmostilanteet 8 - 4. 

Koko ottelun kärkilyönnit 41 - 33 (55% - 53%) ja kolmostilanteet 17 - 8.

Tilastot ottelusta

Kitee - Koskenkorva 2-0 (4 - 2, 5 - 1)

Kitee:           1  1  2  0 =  4   0  0  1  4 =  5          2
Koskenkorva:     1  1  0  0 =  2   0  1  0  0 =  1          0

Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Timo Rautiainen 0/3, Jarkko Perttula 0/1, Toni Kohonen 1+4/2, Pasi Pirinen 2/1, Sami Joukainen 2/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Toni Kohonen, II Pasi Pirinen.
Koskenkorva: Toni Ranta 0/2, Matti Latvala 0/1, Jukka Latvala 1/0, Jere Dahlström 2/0.
Palkitut: I Veli-Pekka Yli-Hirvelä, II Jukka Latvala.
Tuomarit: Juha Kosonen ja Jarno Rutanen.
Yleisöä: 1288.Takaisin