Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

KiPan kotiutukset edelleen tukossa. Toinen jakso pysähtyi aitaan Joukaisen lyönnillä. PattU,Raahe - KiPa 1 - 0 (5 - 2, 1 - 1)

Ennen ottelua
ja kommentit ottelun jälkeen

Pattijoki on kerännyt sarjapisteitä tasaiseen tahtiin. Yhdessäkään ottelussa joukkue ei ole jäänyt pisteittä, eikä tappiotakaan ole tullut vasta kuin yksi. Viimeksi kaatui kuuluisa Sotkamon Jymy kotiutuskisassa. Pattijoki on vain pisteen sarjan kärjestä toisena ja KiPa nelosena.

KiPa joutui tulemaan Rännärille ilman Mikko Varosta, jonka paikalla kakkoskopparina oli Miika Voutilaisen tilalla nyt Pekka Toropainen. Mikon syöksykopit Sotkamossa ovatkin aiheuttaneet arveltua pitemmän sairasloman. Vasta viipalekuvaksessa paljastui Mikon munuaisesta repeämä. Hän joutuu olemaan sivussa noin kuusi viikkoa.  

- Ei meillä ole mitän kiirettä peluuttaa Sami Partastakaan. Hän on vieä jokerin roolissa, kertoi KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen ottelun kulminaatiopisteestä sanomalehti Karjalaisessa.

- Meillä ei ollut sen (Pattijoen Marko Rasinkankaan kunnari ensimmäisellä jaksolla) jälkeen sisäpelissä pontta kaarella, arvioi Varonen.

Avausjaksolla KiPa nousi tasoihin mutta
voitto Pattijoelle 5 - 2 Rasinkankaan kunnarin kääntäessä jakson

Webmaster oli avausjakson aikana sateen takia Rantakentältä Kiteen jäähalliin siirretyssä kevätlaulelotapahtumassa 2500 muun ihmisen kanssa. Karjalan Sotilassoittokunnan säestys oli komeaa ja koululaisten sekä anhempien laulu raikui hallissa.  Avausjakson juoksut Radio Rexin selostuksen mukaan, kiitos Aleksis Ärjelle.

Vain vajaat 1000 katsojaa oli tullut seuraamaan tätä kärkipään ottelua. PattU meni avausjaksolla heti 1 - 0 johtoon Jarkko Kokon kotiuttaessa Tuomas Tervosen komealla välilyönnillä keskelle kenttää. Sami Ahola lisäsi johtoa 2 - 0:aan kotiuttamalla samalla tavalla Jussi Kemilän. Tasoittavalla KiPan Toni Kohonen kavensi ensin kierteisellä ykkösrajanäpyllä Pyry Takalan tuomana 2 - 1:een ja Pasi Pirinen  2 - 2:een keskipompulla Juha-Matti Sirviön tuomana.

Kolmannen alkavalla Pattijoen voittojuoksun iski Marko Rasinkangas takanurkasta meneellä kunnarilla tyhjään kenttään 3 - 2. Jarkko Kokko iski heti perän välilyönnillä Marko Rasinkankaalle tupajuoksun ja taululle 4 - 2.

Viimeisen alkavalla Timo Lemponen kaunisteli vielä tilastoja kotiuttamalla välilyönnillä kakkoskärjen Timo Kallion 5 - 2. KiPa sai rakennettua palottoman ajolähdön tasoittavallaan mutta Kohosen ja Joukaisen yritysten jälkeen kolme paloa pilasi takaa-ajon.

Avausjakson kolmostilanteet 13 - 6 isännille.

Toisen jakson alku
takkuinen etenin kotiutusten osalta.
Lopuksi Joukaisen läpäri aidasta kentälle

Ensimäisen alkavalla KiPan kärki Sirviö paloi ykkospesäle mutta Takala avausjaksolla 100-prosenttisesti vaihtanut Rautiainen ja Perttula rakensivat ajot. Kohosen hermopallosta huono heitto mutta kuitenkin toinen risti. Joukaisen ruuti oli edelleen märkää ja kolmas palo jatkojoista.

Tasoittavalla Pattijoen Tervonen meni pystärillään kärkeen. Vaihdosta Huuhtanen otti välipalon ykköseltä. Jokeri Antti Mäkelä kopilla pois kuten Rasinkangaskin. Jokeri  Teemu Lohtander meni ykköselle. Pertti Mäkelän välilyönnillä kärki kolmoselle.  Pompusta välipalo kakoselta. Pattijoen parhaan, kolme juoksua lyöneen Jarkko Kokon kopinnostolyönnistä pallo pomppasi  Pekka Toropaisen ohi ja  Tuomas Tervonen toi halvalla 1 - 0. Timo Kallio täytti etupesät. Topi Kososen vaihdosta Pirinen poltti kärjen kolmoselta.

Toisen alkavalla jokeri Takala kakkoskoppari Lemposen syöksykopista haavat. Pirinen jätettiin väliin ja kakkoskärki Nousiainen pystärillä kärkeen. Jokeri Partanen löi kovaa kolmossaumaan ja kärki kakkoselle. Itse ykköselle. Aleksi Rautiainen löi kovaa kakossaumaan vaihtaen kärjen kolmoselle. Pallo yläs ja pudotuksella paloton ajolähtö. Sami Joukaisen hidastetulla Makelä poltti Nousiaisen kopilla pois. Kolmas ylös ja haavoilla toipilas-Partanen ja Joukainen pois. Toropainen väliin ja kärki Sirvö vapaalla kärkeen. Rautiainen löi väliin kolmospuolelle täyttäen etupesät. Perttulan peitetyllä näpyllä takapesät täyteen. Keskipompulla itsekin ykköselle. Yhden palon ajot Kohoselle, joka iski viimeisellään etumiehelle käsiin ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Tervonen pompulla käkeen ja Kemilän pompulla kakkoselle. Kemilä kopilla pois ja jokeri Antti Mäkelä epäonnistuneella kopilla ykköselle. Rasinkankaan pompulla Pirisen tappoheitosta huolimatta takapesät täyteen. Näpyllä itse ykköselle ja Pertti Mäkelälle palottomat ajot. Ensimmäisellä Timo Rautiainen leikkasi pallon kiinni ja Tervosesta palo kotiin. Jokeri Lohtander täytti ykkösen. Ajolähdöstä Pertti Mäkelän keskipompusta Sirviö poltti Antti Mäkelän kotiin. Jatkoajoista Sami Aholan mailasta kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPan jokeri Takala joutui kopilla pois. Pirinen jätettiin taas väliin ja Nousiainenkin haavoilla pois. A. Rautiainen myös kopilla pois ja kaksi miestä taas väliin. Kärki Sirviö koukkunäpyllä Kososen heitolla ristiksi. T. Rautiainen vapaalla kärkeen ja Perttulan pompulla Rautsi kakkoselle. Perttula löi väliin ja ykköselle. Kohonen taktisella laittomalla kiireessä palaneeksi. Jokeri Partasen vaihtoyrityksestä kolmas palo ja pelinjohtaja Pasi Varoselle miettimistä mikä tökkii!

Tasoittavalla Pattijoen kuutonen eli Timo Kallio löi väliin mennen kärkeen. Kosonen löi koppari Toropaisele kopin ja pesät tyhjiksi. Kaksi lyöjää väliin ja kärki Tervonen väärälä ykköselle. Kemilän pompusta Tervonen kakkoselle ja välilyönnillä etupesät täyteen. Rasinkangas pomputti Tervosen kolmoselle ja laittoman jälkeisellä kopilla etupesät tyhjiksi. Antti Mäkelälle merkki päälle mutta lyönti kakkospuolelle linjaan ja risti kotiin. Mäkelä kopilla pois ja jokeri Lohtader ykköselle. Pertti Mäkelän matalasta pompusta Huuhtanen poltti kakkoselle. Viimeinen väliin ja Mäkelä ykköselle. Kokon vaihdosta T. Rautiaisen koppi mutta Mäkelä ei ollutkaan irti ykköseltä. Kokon vaihto kakkoselle ja A. Rautiainen koplottelun jälkeen pallo haltuun: kolmas palo.

Neljännnen alkavalla KiPa oli kahden juoksun pakkotilanteen edessä kun taululla 1 - 0. Takala kopilla pois, Pirinen jätettiin väliin. Nousiainen vapaalla ykköselle. Jokeri Partasella vasta yksi kärkkäri. Nyt näpyllä Kososen hyvällä heitolla palo kakkoselta. Partaselle haavat. Kolme lyöjää väliin ja Sirviö viimeisellään pystärillä ykköselle. T. Rautiainen väliin kakkospuolelle ja etupesät täyteen. Perttulan pompulla Sirviö kirkkaasti kolmoselle. Näpyllä ajot ja Pasi Varosen aikalisä. Ajoja purkamaan numero neljä Toni Kohonen. Keskipompusta Kokon heitolla Sirviöstä toinen palo. Kahden palon jatkoajoista Sami Joukainen iski heti ensimmäisellä läpi kakkosrajasta. Pallo valitettavasti pomppasi aidasta ja ainoastaan Timo Rautiainen toi 1 - 1 mutta Joukaisesta kolmas palo kakkostaipaleelta.

PattUpilkkuRaahen kakkoskärki Kallio ja Kosonen täyttivät etuesät. Sirviö poltti kärjen kolmoselle. Kopilla pesät tyhjiksi ja ykköskärki Tervonen pompulla poltti itsensä ykköselle. Jokeri A. Mäkelä väliin ja mies ykköselle. Kemilän pomppuvaihto epäonnistui KiPan sumputuksella ja kolmas palo kakkoselle. Näin KiPa sai edes pisteen liitolle Pattijoelta.

Toisen jakson kolmostilanteet kuitenkin KiPalle 5 - 6.

Koko ottelun kärkilyönnit selvästi Pattijoelle 44  - 29 (63% - 48%) ja kolmostilanteet 18 - 12.

Sanomalehti Karjalainen: KiPa taipui Rännärillä, Pattijoella oli voitossa onnekin mukana.

Tilastot ottelusta

PattU,Raahe - Kitee 1-0 (5 - 2, 1 - 1)

PattU,Raahe:   2 2 0 1 = 5  1 0 0 0 = 1     1
Kitee: 2 0 0 0 = 2 0 0 0 1 = 1 0

PattU,Raahe: Tuomas Tervonen 0/2, Jussi Kemilä 0/1, Marko Rasinkangas 1+0/2, Jarkko Kokko 3/0, Timo Kallio 0/1, Timo Lemponen 1/0, Sami Ahola 1/0.
Palkitut: I Jarkko Kokko, II Topi Kosonen.
Kitee: Juha-Matti Sirviö 0/1, Timo Rautiainen 0/1, Toni Kohonen 1/0, Pasi Pirinen 1/0, Sami Joukainen 1/0, Pyry Takala 0/1.
Palkitut: I Jarkko Perttula, II Timo Rautiainen.
Tuomarit: Peter Laitio ja Timo Siekkinen.
Yleisöä: 913.


Takaisin