Kiteen Pallo 90 > Joukkue
Yhteystiedot
Briefly in English


 

Kiteen Pallon toimisto
Leipurintie 4, 82500 Kitee
Puh. 044 322 5230
Fax. (013) 225 227
kiteenpallo@kipa90.com
 

Kuten viime keväänä, 6. ottelu toi ensimmäisen kolmen pisteen voiton. Sami Joukainen iski viisi juoksua. KiPa - KPL 2 - 0 (5 - 1, 2 - 1)

Miika Voutilainen ja Pasi Pirinen

Kuvagalleriassa 110 kuvaa ottelusta

Kouvolan Pallonlyöjät olivat superpesiksen aikaan vain kerran eli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 13.5.1990 voittanut Kiteen Pallon. KPL oli ennen ottelua sarjan hännänhuippuna kahdella pisteellä. KiPa puolestaan sijalla kuusi seitsemällä pisteellä.

KiPan ykkösvahdin Sami Partasen lisäksi kakkoskoppari Mikko Varonen oli ottelusta sivussa loukkaantumisen takia. Mikon viimeinen komea syöksykoppi torstaina Sotkamossa aiheutti ongelman. Hänen tilallaan kopparina pelasi Miika Voutilainen (oik.) ihan kelpo ottelun.

- Mikolla ei ole mitään sen vakavampaa. Hänellä tuli Sotkamon syöksykoppitäräysten jälkeen pikkusen verta virtsaan ja hän on nyt keskussairaalassa kaiken varalta. Mitään ei ole löytynyt ja ilmeisesti hän pääsee huomenna jo kotiin, kertoi Mikon velipoika, KiPan pelinjohtaja Pasi Varonen lehdistötilaisuudessa.
- Varman päälle pitää ottaa. Sami Partanen taas oli jo lyöntikunnossa. Kunhan juoksukuntoon päästään, tulee hän myös kentälle. Lisäksi tämä kiteeläis-tohmajärveläinen virus on vaivannut hänen toipumistaan, jatkoi Varonen.

KPL Sami Karjala 6/8 kärkilyöntiä 1. palkinto- Meiltä puutui ulkopeliyhdeksikösta kolme miestä, Antti Vehkaperä, Jani Toikka ja Jarkko Ekroth, kertoi KPL:n pelinjohtaja Santeri Haipus.
- Loukkaantumisia tulee kaikille. Toivon mukaan ei tämän enempää. Mutta ei voi loukkaantumisten piikkiin laitaa toisten tason laskua. Vastuun kantajia ei meillä ole tarpeeksi, harmitteli Haipus.

Samaa totesi KPL:n ykköspalkittu, 6/8 kärkilyöntiä vaihtanut  Sami Karjala (vas.).
_ Se on ollut tämmöistä. Ei ole saatu sisäpeliämme pyörimään eikä tilanteita kotiuttajille. On ollut ihan sama, kertä siinä on vaihtajina ollut. Ulkopelissä on annettu helppoja juoksuja ja se on taittanut sitten niskan, harmitteli Karjala.

Sami Joukainen iski viisi juoksua eri lyönneillä KiPan lyöjäjokeri, moninkertainen lyöjäkuningas Sami Joukainen (vas.) löysi vihdoin lyöntijyvänsä ja palkitttiin KiPan ykköspalkinnolla sekä kolmella Ilta-Sanomien tähdellä.
- Avausjaksolla neljä kertaa kotiuttamassa ja neljä juoksua. Mistä lyönti on löytynyt, kyseli lehdistötilaisuudessa Tomi Kaksonen.

- En tiedä. On ollut vain ajan kysymys. Olen koko ajan luottanut että se löytyy, kertoi Sami Joukainen luottavaisena.
- Ihan rauhassa olen saanut joukkueessa olla. Meillä on hyvä henki eikä mitään paineita ole mistään suunnasta tullut, jatkoi Joukainen.
- Kolme pistettä, se lämmittää. Haluan jatkossakin ratkaista pelejä lyömällä sen ensimmäisen pinnan.

Joukaisen edellä ajotilanteessa nähtiin nyt usein numero neljä Toni Kohonen tai viisi Pasi Pirinen. Tästä taktiikasta pelinjohtaja Varonen totesi:
- Jos se toimii niin se riittää. Voi tuota taktiikkaa muttaa ottelun aikanakin. Joskus sen huomaa vasta pelin aikana, kenellä on hyvä ja kenellä huonompi päivä.

Jarkko Perttula tuo avausjuoksun Stefan Sburaturan kauhottua ohi pallon  
Jarkko Perttula tuo avausjuoksun Stefan Sburaturan kauhottua ohi pallon

Sami Partanen jo lyöntikunnossaAvausjaksolla KiPa
teki juoksun joka vuoroparissa

KiPa aloitti sisällä ja vaikka Jarkko Perttulan vaihdosta Juha-Matti Sirviö paloikin kolmoselle, vaihtoi Toni Kohonen pesät täyteen. Pasi Pirisen välilyönnillä ei edetty ja ohitusnäpy tuotti palon kotiin. Jatkoajoista Sami Joukainen iski kovaa keskelle ja lukkari Stefan Sburaturan kauhoessa ohi pallon, toi Jarkko Perttula 1 - 0. Sami Partanen jokeripaidassa tuli ensi kertaa lyömään jatkoajoista mutta kakkosrajanäpy ei tulosta tuottanut.

Tasoittavalla KPL sai kärjen tuhouduttua kuitenkin ajot. Jokeri Toni Juurakko iski varren ja huono tappoheitto tipahti Kohosen kädestä siten, että Markus Meriläinen ehti kotiin 1 - 1. Jatkoajoista haavat kotiin mutta jokeri Petteri Solasaari onnistui vielä vaihtamaan pesät täyteen. Tuomas Mattilan keskipompusta toinen risti ja vuoro loppui kun Kohonen irrotti Mika-Matti Ojalasta kärpäsen kolmoselta.

Toisen alkavalla KiPan kakkoskärki Joni Nousiainen meni ykköselle mutta Ville Huuhtasen näpystä risti. Kärkimiehetkin joutuivat kolmesti haavoilla pois. Perttula vapaalla, Kohonen näpyllä ja Pirinen kahdella näpyllä täyttivät vielä pesät. Sami Joukainen iski hermopallon linjaan ja jälleen huonon heiton takia Jarkko Perttula kotiin 2 - 1. Heti perään uusi yritys mutta nyt risti kotiin.

Aleksi Rautiainen kakkosvahti jälleen pommituksen kohteena Tasoittavalla KPL:n kärki ykköselle mutta vaihdoista haavat. KiPan kakkosvahti Aleksi Rautianinen (vas.) oli usein pommituksen kohteena. Marko Hovi kärkeen mutta Meriläisen vaihdosta risti. Antti Järvinen ja Sburatura näpyttivät vielä takapesät täyteen takapalon hinnalla. Jaakko Kuoppa ykköselle ja ajolähtö. Juurakon peitetystä koukkunäpystä puhdas huti ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla kuten edelisessä vuoroparissa Nousiainen kärkeen mutta risti kakkoselta. Kärki rakensi vataataipaleella ja kädella näpyllä ajot. Kohosen veto linjaan Karjalalle ja toinen risti. Jatkoajoista Sami Joukainen iski kovaa keskipompun koppareille asti ja Timo Rautiainen toi 3  - 1. Pirisen näpyn haki sieppari Ojala hyvin ja kolmas palo.

Jarkko Pettula kaksi tuotua ja 4/5 KLTasoittavalla KPL:n kärki Karjala paloi ykköselle ja Parttimaalle haavat. Jokeri Solasaaari kärken mutta Rautiainen poltti hänet kakkoselle. Meriläinen näpytti etupesät täyteen mutta Järvisen kova Huuhtaselle ja kärjen takaa ykköseltä kolmas palo.

Neljännen alkavalla KiPan Takala kärkeen pystärillä mutta Pirisen kopeilla pois. Nousiainen vapaalla kärkeen ja Huuhtasen välilyönnillä etupesät täyteen. Partasen kauden avauskärkilyönti täytti pesät. Sami Joukainen iski Joni Nousiaisen kotiin 4 - 1. Jatkoajoista Aleksi Rautiainen iski nätisti väliin ja Ville Huuhtanen toi tuulennopeasti jo 5 - 1. Koppia yläs mutta etenijät jäivät pesille ja siitä ajojen jatkuessa kaksi ristiä. Perttula (vas.) pääsi vielä kakkoselle asti mutta vuoro loppui takapaloon.

Tasoittavalla KPL sai Tuomas Mattilan ja Karjalan näpyillä etupestä täyteen. Kaksi Sirviö komeaa kovaa koppia tuottivat kaksi ristiä ja pesät tyhjiksi eikä KPL enää kakkosta pitemmälle päässyt Pirisen lopettaessa vuoron.  

Avausjakson kärkilyönnit KiPalle 19 - 16 (53% - 46%) ja kolmostilanteet 12 - 5.

Sami Purmonen ja Pasi Pirinen miettivät taktiikkaa KPL toisella jaksolla
hetkeksi johtoonkin

Sami Purmonen ja Pasi Pirinen
miettivät taktiikkaa (oik.)

KPL vaihtoi lyöntijärjestyksessään Tuomas Mattilan ykköseksi ja Karjalan kakkoseksi. Parttimaa 0/4 avausjakson vaihdon takia seiskaksi. Yksinäinen etenijä saatiinkin kolmoselle kahden palon ollessa taululla. Stefan Sburatura löi roikun väliin ja Voutilaisen syöksykoppi ei purrut, joten ilman merkkiä lähtenyt Marko Hovi toi vieraiden johtojuoksun
0 - 1.

Tasoittavalla KiPan kärki teki heti palottomat ajot. Toni Kohonen otti keskipompulla Juha-Matti Sirviön kotiin 1 - 1. Pirinen löi väliin mutta ilman merkkiä lähtenyt Rautiainen paloi kotiin. Joukainen iski ykkösrajaan ja Perttulasta toinen risti. Neljännestä ajolähdöstä Partasen pystäri kopiksi ja haavat kotiin. Kun vaihto jäi linjaan, tuli vuoron vaihto.

KPL Toni Juurakko Kohosen puristuksessaToisen alkavalla KPL:n Karjala, Hovi ja Meriläine täyttivät pesät palottomasti. Järvinen iski väliin mutta Perttulan tappoheitto riitti. Juurakon (oik.) jatkoajoista Rautiainen nappasi pallon ja merkkisakkauksella kaksi paloa.

Tasoittavalla KiPa jätti kaksi lyöjää väliin. Sirviö paloi linjaan jääneellä lyönnillään mutta Takala vapaalla kärkeen. Rautiaisen ykkösrajanäpyllä kakkoselle välipalon kustannuksella. Perttual ykköselle jaKohonen veti kovaa kolmossaumaan saaden kärjen kolmoselle. Kopilla muut pois. Pirinen löi väliin mutta Takala ei lähtenyt kotiin. Nousiainen kopitti etupesät tyhjiksi ja Partanen myös kopilla pois. Viimeisenä lyöjänä Sami Joukainen iski kovan laakalyönnin keskelle ja Pyry Takala toi kopparin koplatessa palloa jakson vottojuoksun 2 - 1.

Kolmannen alkavalla KPL joutui aloittamaan lyöjät numerosta kuusi kopitellen ja jättäen kaksi väliin. Kärki Mattila paloi Sirviö napattua pallon. Karjala ja Parttimaa iskivät kolmossaumaan saaden etupesät täyteen. Meriläisen vaihto jäi linjaan ja risti kolmoselta. Järvinen iski myös kolmossaumaan saaden kärjen kolmoselle. Kun koppi ei noussut, turehtyi tilanne takapaloon.

PAsi Varonen ja Toni Kohonen palaverissa Tasoittavlla KiPa jätti kolme lyöjää väliin ja kärki rakensi Sirviön pystärillä, Rautiaisen kolmossaumalyönnillä ja Perttulan ykkösrajanäpyllä palottomat ajot. Pelinjohtaja Varosen neuvojen (vas.) jälkeen Kohosen viimeinen laittomaksi leikkuriksi, Pirisen veto linjaan ja Joukaisen välilyöntiyritys kopiksi ja kolmas palo.

 Myös neljännen alkavalla KPL joutui aloittamaan lyöjästä numero kuusi kopitellen ja jättäen kaksi väliin. Mattilan välilyönti ja Karjalan ohitusnäpy täyttivät etupestä mutta Hovn vaihto kopiksi ja takapalo. Jokeri Solasaari näpyllä sekä Meriläinen ohitusnäpyllä taas etupesät täyteen. Meriläinen yritti vielä vaihto mutta Pirisen käsi kävi ja toinen risti kolmoselta. Kolmannella koppi ja pesät jäivät tyhjiksi. Järvinen välilyönnillä ykköselle ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Juurakko vaihtamaan mutta pallo Huuhtaselle ja helppo risti kakkoselta.

Koko ottelun kärkilyönnit yllättäen KPL:lle 29 - 34 (56% - 49%) mutta kolmostilanteet KiPalle selvästi 19 - 10.

Tilastot ottelusta

Sanomalehti Karjalainen: Samin tykki puhui viidesti. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto tuli koleassa kelissä.

Katsomossa oli kivaa vaikka tuuli hyytävästi ja lämminta vain +9 astetta
Katsomossa oli kivaa vaikka tuuli hyytävästi ja lämminta oli vain +9 astetta


Takaisin